- 20 Temmuz 2016
- 842
- 1.664
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Oo MaşaAllah zekatlık birikimine ..
Kaç yaşında ?
Daha 2,5 yaşında :) ... parasının bereketi olsun kuzumun ,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oo MaşaAllah zekatlık birikimine ..
Kaç yaşında ?
Nasıl güzel bir insansın azmin, hayvan sever-doğa sever biri olman ayrıca hayırlı bir evlat olman çok güzel, hakkınızda hayırlı olsun örnek birisisin. Hep yaz.Yemeklerimi yapıp geldim kızlar =)
Bu aralar yıllar sonra yine ek bir iş yapmak istiyorum
Çocuğum olmadığı için vaktim oluyor aslında ama ne yapabilirim bilemedim şimdi
Var mı aklınızda bir şey ?
Mevsim kış, çevrede hasta hayvanlar çok oluyor hem biraz tedavi giderine yardım eder hem de biriktirmeye katkısı olur diyorum
Hak ediyorsun, ben senin genç yaşından beri tek başına yaptıklarını yapsaydım bu kadar mütevazi olamazdım.Şımarttınız beni valla
Hak ediyorsun, ben senin genç yaşından beri tek başına yaptıklarını yapsaydım bu kadar mütevazi olamazdım.
Para mı kaçırıyosun'a varmazsa iyi.... Bakalım :)Sen şu an bekarsın canım
Yeni evliyken canım cicim oluyor ayrı gayrımız yok deniliyor.
Ama insanlar değişiyor bir zaman sonra ben sonradan farkettim ama en baştan bu tavrımı koysaydım farklı olabilirdi.
Neyse ki farkettim
Ya hiç farketmeseydim?
Oğlunuzun hesabının ayrı olması muhteşem bişey.... Eskilerinde aklı bize gelen parayı harcamakla meşgul olduğundan böyle bişey düşünmeleri olanaksız. Gerçi sizin gibi kişileri gördükçe mutlu oluyorum. Neden diye soracak olursanız hem kendinizi sıkmadan hemde onun olanı korumuş olduğundan :)bizimde oldum olası kesemiz ayrıdır , kazancımın hesabını vermek ya da sormak pek bana göre değil alışmamışım ... zaten ortak masraflar belli herkesin ödeyeceği kalemler belli , üstümüze düşeni yapıyoruz , geri kalana kimse kimseye karışmaz , evde hep 150- 200 tl nakit ve bi ek k.kartı bırakırız her zaman , kimde biterse olan verir ki ben istemem pek -- ya da evden alıp maaşı alınca geri koyar , hiç te sıkıntı olmadı aramızda bu konu , zaten eşimde tutumludur ve bana sormaz ne yaptın diye . çoğu kişiye garip geliyor ama oğlumun hesabı da ayrı gelen hediyelikler harçlıklar ayrı topluyorum ve ben tutuyorum küçük ağanın muhasebesini ... biraz fazla tuttum galiba bu sene zekat düştü verdik şükür :)
E yani... Şimdi günde bi paket içsen haftada 70 tl.. İki kişi içince bir haftada 140 tl... Çok büyük bir fark.Valla bir paket sigara 10 TL, bende haftada 15 TL lik tütün alıyorum iki kişi için
Alışınca normal sigaralar çok kötü geliyor, içemiyorum şu an eski sigaramı
Ablama da alıştırdım =) onun bir de alış veriş artısı oldu, kartla sigara almak için markete gidip yanında da mecburen bir sürü ıvır zıvır alıyordu, her gün dua ediyorum sana diyor =))
Mesajını favorilerime attım. Buradaki hanımlar olarak sizden oğreneceğimiz baya şey olacak anlaşılan :)Mutfak tasarruf tedbirleri 2 =)))
Kara lahana saplarını, kereviz saplarını atmıyoruz; kereviz sapından çorba, karalahana sapından yemek yapıyoruz
Limon kabukları ve portakal kabuklarını atmıyoruz ; rendeleyip buzluğa kaldırıyoruz kek ve muhallebilerde kullanıyoruz, ayrıca balık pişirdikten sonra da limon kabuklarını tavada sotelerseniz mutfağınız mis gibi kokar
Elma kabuklarını atmayıp sirke yapabilirsiniz
Bayat ekmekleri atmayıp köftelik yapabilirsiniz ben bazende bayat ekmekle iskender yapıyorum kurtarıcı bir akşam yemeğidir.
Evde kalan meyveleri cinsi ne olursa olsun elma, armut, üzüm,şeftali fark etmez (kalan tüm meyveleri karıştırıyorum, karışık oluyor)küp küp doğrayıp biraz suyla kaynatın, kaynarken kavanoza koyup konserve haline getirin. İster açıp şeker ekleyip komposto yapın, ister şekersiz meyve suyu gibi tüketin.
Bulaşık makinalarına parlatıcı yerine sirke koyun ama parlatıcı haznesine değil, makinayı çalıştırmadan önce bir miktar sirkeyi içine bulaşıkların üzerine dökün. Hem fahiş parlatıcı masrafından kurtulursunuz hem de sağlıklı yıkanmış bulaşıklarınız olur. Bu arada olabildiğince elde bulaşık yıkamamaya gayret edin.
Sarmısaklarınızı rondodan geçirip buzluğa atın, bekleyince içleri boşalıyor, buzlukta hem kullanıma hazır olur, hem de ziyan olmaz.
Tuzlu olan yemeklerinizi dökmeyin, içine bir tatlı kaşığı şeker atın, patatesten daha fazla düzeltir tadını
Aklıma geldikçe yine yazarım =))
Teşekkür ederim canım. Koccaman bir amin... Aslında dünyada asıl ekonomi bizden sorulması lazım....Pınarcım topiğin hayırlı olsun. Çok uzun ömürlü olur inşallah. Güzel birikimlerimiz, tasarruflarımız çil çil altınlarımız, tomar tomar dövizlerimiz olsun ve yeni yılda piyango bileti alan herkese büyük büyük ikramiyeler çıksın. Her evin bereketinde biri bin olsun.
Bereketli olsun canım :)maaşlar yatmış
ödemeleri yaptım
3 gr altın aldım 129 liradan
yarında 1 ocaktan beri her gün 1 lira attığım kumbaranın üstünü tamamlayıp oğlum için yarım altın alacağım
herkesin birikimi bereketli olsun inşallah
Bereketli olsun canım...maşallah canım sana valla... Hem birikim hem hayvanlar hem öğrenciler...Bugün tasarruf günü =)) iş yeri kumbaramdan 185 TL çıktı, 1,5 gram altın alacağım, kalan bozukluklarla yine devam ederim. Kedi maması için paramızda toplandı, 15 kilo daha sipariş verdim bu sabah, benden mutlusu yok =)) Rabbim cümlemize bereket versin
Bereketli olsun canım...maşallah canım sana valla... Hem birikim hem hayvanlar hem öğrenciler...