adım adım birikim

Günaydın herkese,

ATTRAENTE ATTRAENTE tüm yazdıklarına katılıyorum, aynı yolda ilerliyoruz : )

İnşallah israfsız bir yaşam süreriz hep birlikte.

Para her ne kadar önemli değil dense de, olmayınca çok önemli oluyor. Babam çok rahatsız, kaç gündür hastanede ordan oraya koşturuyoruz, mesela tomografi çekinmesi lazım, normal şartlarda 2 ay sonraya gün veriyorlar, ama özelde yada mesai saatleri dışında ücretli yaptırınca ertesi gün işini halledebiliyorsun. Ben en çok hastalık - ölüm gibi anlarda kenarda param olsun istiyorum. İnsan çok bunalıyor olmayınca...

Günaydın herkese,

Para her ne kadar önemli değil dense de, olmayınca çok önemli oluyor. Babam çok rahatsız, kaç gündür hastanede ordan oraya koşturuyoruz, mesela tomografi çekinmesi lazım, normal şartlarda 2 ay sonraya gün veriyorlar, ama özelde yada mesai saatleri dışında ücretli yaptırınca ertesi gün işini halledebiliyorsun. Ben en çok hastalık - ölüm gibi anlarda kenarda param olsun istiyorum. İnsan çok bunalıyor olmayınca...
eşimden gizli zulam vardı ve ben kötü gün parası diyordum.
2,5 yıl önce babam vefat etti. evden çıkarken tüm paramı yanıma aldım ve eşim işten çıkıp, geldi beni evdn aldı.para çekmek için yolda hiç durmadık (farklı şehirlerdeyiz) ve eve bir an önce varmak için
benim kötü gün param babamın cenaze işlerine gitti, kefan, mezar vs.
kızlar sürekli yazıyor ya kötü gün parası yazmayın diye günlerdir yazacağım bunu, bir türlü fırsat olmuyor.
ben de iyi şeylere niyetlenip param olsun istiyorum artık

2,5 yıl önce babam vefat etti. evden çıkarken tüm paramı yanıma aldım ve eşim işten çıkıp, geldi beni evdn aldı.para çekmek için yolda hiç durmadık (farklı şehirlerdeyiz) ve eve bir an önce varmak için
kızlar sürekli yazıyor ya kötü gün parası yazmayın diye günlerdir yazacağım bunu, bir türlü fırsat olmuyor.
Mekanı cennet olsun inşallah

Selam kızlar
Cüzdanımda hala 4 tl var hesapta tutuyorum Paramı.
Çekersem elimde çok para olup da harcamak istemiyorum en son market alışverişini de eşime yaptırdım.

Benim böyle kafam da rahat oldu valla eşimle maaşlar ayrı olması benim Herşeyi daha iyi takip etmemi sağladı.
Tavsiye ederim hem birikim de yapıyorum ona da herhangi birşeyin hesabını vermiyorum, daha da tekrar birleştirmem maaşları.
Biraz da o sıksın kendini acımıyorum.

Selam kızlar
Çekersem elimde çok para olup da harcamak istemiyorum en son market alışverişini de eşime yaptırdım.

Benim böyle kafam da rahat oldu valla eşimle maaşlar ayrı olması benim Herşeyi daha iyi takip etmemi sağladı.
Tavsiye ederim hem birikim de yapıyorum ona da herhangi birşeyin hesabını vermiyorum, daha da tekrar birleştirmem maaşları.

Doğru yolda gidiyorsun sen =))
Bizde de ayrı maaşlar
Ortak ödeyeceğimiz şeyleri ayarlarız kalanı herkes kendi bilir
Gerçi eşim tüm hesaplarını ve maaş kartlarını bende bırakıyor harcamamak için
Ama ayrı hesap en iyisi bencede

Doğru yolda gidiyorsun sen =))
Bizde de ayrı maaşlar
Ortak ödeyeceğimiz şeyleri ayarlarız kalanı herkes kendi bilir
Gerçi eşim tüm hesaplarını ve maaş kartlarını bende bırakıyor harcamamak için
Ama ayrı hesap en iyisi bencede
Önceden hep bendeydi hesap işleri o zannediyordu ki bende çok harcıyorum ama o benden daha çok harcıyordu
Örneğin, şunu alalım Hayatım çok güzel, arabanın bakım muayene servisi lastiği geldi canım, şunları alalım lazım bize, sigarası var elekronik merakı var.
Hal böyle olunca önüne geçip birikim vs.yapamadım
Neden bir allahın kulu çıkıp da bana demedi ki ayırın maaşları diye.
Artık zırnık koklatmıyorum.
Diyorum ya canım azıcık gaddar oldum ben.
Kendimi ve çocuklarımı düşünmek zorundayım.

Önceden hep bendeydi hesap işleri o zannediyordu ki bende çok harcıyorum ama o benden daha çok harcıyordu
Örneğin, şunu alalım Hayatım çok güzel, arabanın bakım muayene servisi lastiği geldi canım, şunları alalım lazım bize, sigarası var elekronik merakı var.
Hal böyle olunca önüne geçip birikim vs.yapamadım
Neden bir allahın kulu çıkıp da bana demedi ki ayırın maaşları diye.
Artık zırnık koklatmıyorum.
Diyorum ya canım azıcık gaddar oldum ben.
Kendimi ve çocuklarımı düşünmek zorundayım.

Sigara ve araba çok büyük masraf kalemi
Biz sigarada tütüne döndük
2 kişi aylık sigara masrafımız tütün+makaron+ağızlık 120 lira tutuyor, eskiden 800 civarı veriyorduk
Çocuklarda olunca hesaplı gitmek şart, sonuçta fuzuli harcanan her şey onların geleceğinden harcanıyor, bu konuda çok haklısın

Günaydın herkese,

Geçmiş olsun canım

Allah rahmet eylesin canım

Selam kızlar

Hani derler ya... Aileyiz biz.. Paramı kaçırıyorsuna filan getiriyor kimisi... Bence hiç alakası yok... Yaptığınız çok doğru bişey bence de :)

2 kişi aylık sigara masrafımız tütün+makaron+ağızlık 120 lira tutuyor, eskiden 800 civarı veriyorduk
Çocuklarda olunca hesaplı gitmek şart, sonuçta fuzuli harcanan her şey onların geleceğinden harcanıyor, bu konuda çok haklısın
Tütün çok uygun gerçekten... Benim bir arkadaşım var... Maşallah ondan önce 4 abisi var ikisi evli ikisi bekar... Babası dahil toplam 5 kişi sigara içiyor. Ki o 4 erkekte sigarasını balarından otlanıyolar :KK70: adam çareyi tütünde bulmuş yani :)

Hani derler ya... Aileyiz biz.. Paramı kaçırıyorsuna filan getiriyor kimisi... Bence hiç alakası yok... Yaptığınız çok doğru bişey bence de :)
Sen şu an bekarsın canım
Yeni evliyken canım cicim oluyor ayrı gayrımız yok deniliyor.
Ama insanlar değişiyor bir zaman sonra ben sonradan farkettim ama en baştan bu tavrımı koysaydım farklı olabilirdi.
Neyse ki farkettim
Ya hiç farketmeseydim?

Sigaraya güzel çözüm bulmuşsunuz
Ne kadar da fiyatta farketmiş
Eşimin gereksiz her harcaması çocuklarımın geleceğinden azar azar eksilmesi demek.
Kendi onlara bir gelecek yapamayacaksa ben yaparım elimden geldiği kadar.
Dur daha yeni başladım evin ihtiyaçlarınıda ona yüklesem süper olacak

bizimde oldum olası kesemiz ayrıdır , kazancımın hesabını vermek ya da sormak pek bana göre değil alışmamışım ... zaten ortak masraflar belli herkesin ödeyeceği kalemler belli , üstümüze düşeni yapıyoruz , geri kalana kimse kimseye karışmaz , evde hep 150- 200 tl nakit ve bi ek k.kartı bırakırız her zaman , kimde biterse olan verir ki ben istemem pek -- ya da evden alıp maaşı alınca geri koyar , hiç te sıkıntı olmadı aramızda bu konu , zaten eşimde tutumludur ve bana sormaz ne yaptın diye . çoğu kişiye garip geliyor ama oğlumun hesabı da ayrı gelen hediyelikler harçlıklar ayrı topluyorum ve ben tutuyorum küçük ağanın muhasebesini ... biraz fazla tuttum galiba bu sene zekat düştü verdik şükür :)

Tütün çok uygun gerçekten... Benim bir arkadaşım var... Maşallah ondan önce 4 abisi var ikisi evli ikisi bekar... Babası dahil toplam 5 kişi sigara içiyor. Ki o 4 erkekte sigarasını balarından otlanıyolar :KK70: adam çareyi tütünde bulmuş yani :)

Valla bir paket sigara 10 TL, bende haftada 15 TL lik tütün alıyorum iki kişi için
Alışınca normal sigaralar çok kötü geliyor, içemiyorum şu an eski sigaramı
Ablama da alıştırdım =) onun bir de alış veriş artısı oldu, kartla sigara almak için markete gidip yanında da mecburen bir sürü ıvır zıvır alıyordu, her gün dua ediyorum sana diyor =))

Mutfak tasarruf tedbirleri 2 =)))
Kara lahana saplarını, kereviz saplarını atmıyoruz; kereviz sapından çorba, karalahana sapından yemek yapıyoruz
Limon kabukları ve portakal kabuklarını atmıyoruz ; rendeleyip buzluğa kaldırıyoruz kek ve muhallebilerde kullanıyoruz, ayrıca balık pişirdikten sonra da limon kabuklarını tavada sotelerseniz mutfağınız mis gibi kokar
Elma kabuklarını atmayıp sirke yapabilirsiniz
Bayat ekmekleri atmayıp köftelik yapabilirsiniz ben bazende bayat ekmekle iskender yapıyorum kurtarıcı bir akşam yemeğidir.
Evde kalan meyveleri cinsi ne olursa olsun elma, armut, üzüm,şeftali fark etmez (kalan tüm meyveleri karıştırıyorum, karışık oluyor)küp küp doğrayıp biraz suyla kaynatın, kaynarken kavanoza koyup konserve haline getirin. İster açıp şeker ekleyip komposto yapın, ister şekersiz meyve suyu gibi tüketin.
Bulaşık makinalarına parlatıcı yerine sirke koyun ama parlatıcı haznesine değil, makinayı çalıştırmadan önce bir miktar sirkeyi içine bulaşıkların üzerine dökün. Hem fahiş parlatıcı masrafından kurtulursunuz hem de sağlıklı yıkanmış bulaşıklarınız olur. Bu arada olabildiğince elde bulaşık yıkamamaya gayret edin.
Sarmısaklarınızı rondodan geçirip buzluğa atın, bekleyince içleri boşalıyor, buzlukta hem kullanıma hazır olur, hem de ziyan olmaz.
Tuzlu olan yemeklerinizi dökmeyin, içine bir tatlı kaşığı şeker atın, patatesten daha fazla düzeltir tadını
Aklıma geldikçe yine yazarım =))

bizimde oldum olası kesemiz ayrıdır , kazancımın hesabını vermek ya da sormak pek bana göre değil alışmamışım ... zaten ortak masraflar belli herkesin ödeyeceği kalemler belli , üstümüze düşeni yapıyoruz , geri kalana kimse kimseye karışmaz , evde hep 150- 200 tl nakit ve bi ek k.kartı bırakırız her zaman , kimde biterse olan verir ki ben istemem pek -- ya da evden alıp maaşı alınca geri koyar , hiç te sıkıntı olmadı aramızda bu konu , zaten eşimde tutumludur ve bana sormaz ne yaptın diye . çoğu kişiye garip geliyor ama oğlumun hesabı da ayrı gelen hediyelikler harçlıklar ayrı topluyorum ve ben tutuyorum küçük ağanın muhasebesini ... biraz fazla tuttum galiba bu sene zekat düştü verdik şükür :)

Oo MaşaAllah zekatlık birikimine ..
Kaç yaşında ?

Selam kızlar

Evde kim hangi giderleri ödüyor sizde. ?

Evde kim hangi giderleri ödüyor sizde. ?
Ben bir kredi ödüyorum 500 tl
Kendi ihtiyaçlarım,çocukların ihtiyaçları bazen market pazar.
300 tl gün parası veriyorum.
Aylık 700 kadar da birikime.
Eşim kredilerii var onları ödüyor.
Faturalar onda.
Market alışverişini de Çoğunlukla ona yaptırıyorum.
Bazen çocukların ihtiyaçları da.

X