- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Teşekkür ederim canım. Hoşgeldin :)
Canım bozukluklar konusunda a101 bim gibi marketlerde bütünleştirebilirsin onlara bozuk lazım oluyor. Birde canım tatili bilmem ama alışverişte ve dışarıda yemek yeme işine kota getirebilirsin. Mesela her ay alışveriş yapan biriysen diyelim ki bu ay kendime 150 lirslık alışveriş kotası koyuyorum. Ne alışverişi tamamen kesmiş olursun ne de alışverişte kendini kaybedersin. Dışarıda yemek işi de aynı şekilde mesela haftada 3 gün çıkıyosanız haftada bire indirebilirsiniz. Sonra iki haftada bire indirebilirsiniz. :)Günaydın arkadaşlar,
SevgiliATTRAENTE , bir satış işlemimiz var onu halledersek bütçemiz baya düze çıkacak o zaman ben de birikimden bahsetmeye başlayacağım hayırlısıyla. Kumbara işini bir kez denedim ama bozuklukları sonra bütünletmede sıkıntı yaşadım olmazsa kağıt para atayım çıkanlada dediğin gibi altın alayım. Bir de öğrenmek istediğim bir şey var, dışarda yemek yemek, kıyafet alışverişi, tatil gibi konularda nasıl bir yol izliyorsun, anladığım kadarıyla taksit yapmıyorsun peşin alıyorsun ihtiyaçlarını, benim de en çok istediğim şey kredi kartı kullanmadan peşin alışverişe geçmek, alışkanlıkları değiştirmek zor olsa da imkazsız değil, sigarayı bırakmış biri olarak bunu da başarabilirim
Canım bozukluklar konusunda a101 bim gibi marketlerde bütünleştirebilirsin onlara bozuk lazım oluyor. Birde canım tatili bilmem ama alışverişte ve dışarıda yemek yeme işine kota getirebilirsin. Mesela her ay alışveriş yapan biriysen diyelim ki bu ay kendime 150 lirslık alışveriş kotası koyuyorum. Ne alışverişi tamamen kesmiş olursun ne de alışverişte kendini kaybedersin. Dışarıda yemek işi de aynı şekilde mesela haftada 3 gün çıkıyosanız haftada bire indirebilirsiniz. Sonra iki haftada bire indirebilirsiniz. :)
Günaydın arkadaşlar,
SevgiliATTRAENTE , bir satış işlemimiz var onu halledersek bütçemiz baya düze çıkacak o zaman ben de birikimden bahsetmeye başlayacağım hayırlısıyla. Kumbara işini bir kez denedim ama bozuklukları sonra bütünletmede sıkıntı yaşadım olmazsa kağıt para atayım çıkanlada dediğin gibi altın alayım. Bir de öğrenmek istediğim bir şey var, dışarda yemek yemek, kıyafet alışverişi, tatil gibi konularda nasıl bir yol izliyorsun, anladığım kadarıyla taksit yapmıyorsun peşin alıyorsun ihtiyaçlarını, benim de en çok istediğim şey kredi kartı kullanmadan peşin alışverişe geçmek, alışkanlıkları değiştirmek zor olsa da imkazsız değil, sigarayı bırakmış biri olarak bunu da başarabilirim
Merhaba
Kagit olarak biriktir madem. yeter ki biriktir.
Ben kk mı sıfırladım, artık nakit alışverişe geçtim gerçekten benim olan parayı doğru kullanmak çok güzel.
Ben başardıysam emin ol sende başarırsın
Zamanla alışkanlık oluyor hepsi.
Erkekler daha rahat bize göre. En azından şimdikiler... Nasılsa işim var, kazanıyorum gibi düşünceleri var. Hiç zor zaman kavramları yok. Bişey olsa hemen kredi çekecekler neredeyse o derece.Benim eşimde çok rahat, hatta benden beter diyebilirim. Hal böyle olunca kimse kimseye dur demiyor ama dediğin gibi yapabilirim belli bir bütçe ayırayım hatta ayırdığım bütçeden kalırsa onuda birikime atayım. Kendimi Nasreddin Hocanın fıkrasındaki peşin parayı gören gibi hissediyorum şu anAma bu sefer sözde kalmayacak inşallah, başaracağım...
Benim kart borcu aylık 1000 di en az.Merhabakaramelli_turta , tebrik ederim seni kk doğru kullanmak hatta hiç kullanmamak yapacağımız en güzel şey olacak. Çok istiyorum nakit alışverişe geçmeyi, inşallah bende başarırım. Sizleri okudukça şevkim artıyor, almak istediğim kazaklar eskisi gibi güzel gelmiyor gözüme:))
Erkekler daha rahat bize göre. En azından şimdikiler... Nasılsa işim var, kazanıyorum gibi düşünceleri var. Hiç zor zaman kavramları yok. Bişey olsa hemen kredi çekecekler neredeyse o derece.
Merhabakaramelli_turta , tebrik ederim seni kk doğru kullanmak hatta hiç kullanmamak yapacağımız en güzel şey olacak. Çok istiyorum nakit alışverişe geçmeyi, inşallah bende başarırım. Sizleri okudukça şevkim artıyor, almak istediğim kazaklar eskisi gibi güzel gelmiyor gözüme:))
Ne var bizde anlamıyorum.sanıtım limitini doldururuz diye korkuyorlar.Benim eşim çakalbana kredi kartı vermiyor. Nakit verir harçlığımi. Heralde başına iş acmayayim diye olsa gerek benimkini alırsın taksit lazım olunca der bende hiç kullanmadım daha.
Canım hiç bir siyasi işe bulaşmayıp, yüz karartıcı iş yapmazsan hiç dokunulmaz memurlara. Ama dediğin gibi o gece olan olaylarda o grubun yanında olan kişileri temizlediler.Sevgili pınar, malum olaylardan dolayı bir sürü insan işini kaybetti, önceden aklıma gelmezdi ama bunlar olunca düşündüm de Allah korusun işimizi kaybetsek hiç bir güvencemiz yok, ailelerimizinde durumu ortada anca kendilerine yetiyorlar. Eşimde ben de memuruz, her ay nasıl olsa maaşımız yatıyor ya bize bişey olmaz diye düşünüyoruz ama bir gece de insanların hayatı değişebiliyor bunu gördük. Bu nedenle herşeye hazırlıklı olmalıyız Allah kimseyi zor duruma düşürmesin kendi kapısı dışında kimseye muhataç etmesin ama tedbiride elden bırakmamak lazım onu gördüm. Çok daha dikkatli olmalıyım, önceden sizleri uzaktan takip ediyordum ama artık aranıza katılmaya karar verdim, çünkü buraya yazdıkça kendimi mecbur hissedeceğim buda alışkanlıklarımı değiştirmemde bana yardımcı olacak.
Canım altın hesabı değil normal hesap da... Gram döviz filan alabiliyorsun. Ben memnunum.. Diğer arkadaşlar ne düşünüyor acaba.Bensendetutuklukaldim sen de kuveyttürkte altın hesabı açmıştın değil mi, memnun musun?
Bende bu ay açıp 2 gr aldım ama bu bankaların altın hesapları ile ilgili nette araştırdım değişik yorumlar var.
Peşin kredi alıyorlar insanlardan vs. yazıyor biraz kafam karıştı.
Kuveyttürkte gram altın hesabi kullanan varmı başka yada farklı bankada memnun musunuz?
ATTRAENTE
Günaydın arkadaşlar,
Bensendetutuklukaldim sen de kuveyttürkte altın hesabı açmıştın değil mi, memnun musun?
Bende bu ay açıp 2 gr aldım ama bu bankaların altın hesapları ile ilgili nette araştırdım değişik yorumlar var.
Peşin kredi alıyorlar insanlardan vs. yazıyor biraz kafam karıştı.
Kuveyttürkte gram altın hesabi kullanan varmı başka yada farklı bankada memnun musunuz?
ATTRAENTE
Senin her mesajın benim favori listeme.Benim Finansbank'ta ve Yapı Kredi'de var. Özellikle yapı krediden çok memnunum çünkü istersen 10 liralık bile alabiliyorsun, bazı bankalarda limit sorunu var mesela 100 liranın altında alınamaz gibi. Bu arada altın hesaplarında işletim ücreti olmuyor hiç bir bankada almadılar daha önce Akbank'ı da kullandım
Canım hiç bir siyasi işe bulaşmayıp, yüz karartıcı iş yapmazsan hiç dokunulmaz memurlara. Ama dediğin gibi o gece olan olaylarda o grubun yanında olan kişileri temizlediler.
Günaydın canım :)
Dışarıda yemek yeme alışkanlığını bıraktık biz, eşim sevmez benim de midem bozuk =)) bazen canı istiyor insanın tabi, o zamanlarda nerede yemek istersem nakit harcamalarım için ayırdığım aylık paradan yiyoruz. Ancak şu var ki millet desin diye x semtte bilmem ne etçisine 600-700 lira hesap ödemem, ayda yılda bir dışarıda yediğim yemeğin bedeli en fazla 100-150 liradır.
Tatilleri uzun zaman önceden planlıyorum, erken rezervasyon avantıjını kullanıyorum, çok sık tatil yapmıyoruz zaten yılda bir kez, onu da biriktirdiğimiz paradan nakit ödüyoruz. Bu arada eşimle ortak olarak bu tür masraflar için her ay kenara attığımız bir para var. Ayda 50-100 neyse ikimizde atarız kavanoza tatil paraları genelde oradan çıkar, eksik kalanı nakit tamamlarız. Bu arada bazen kısa tatillerimiz oluyor hafta sonu için iki günlük ya da günü birlik onları da nakit olarak çözeriz, kısa tatilleri genelde eşim ısmarlıyor =) Tatillerle ilgili tek dikkatim özel zamanlarda çıkmam, mesela bayram tatillerinde bir yere gitmem, hem kalabalığı, hem bayram tatilinin ekstra pahalı masraflarını sevmiyorum. Zaten aile ziyaretleri falan bayram dolu geçiyor. Boş günüm kalırsa da dinleniyorum.
Giyim alış verişlerini genelde internetten yapıyorum, her sezonun sonunda eksikleri belirlerim hem kendim eşim için, toplu olarak sezon sonu indirimleri ile alırım, mağaza mağaza dolaşmayı çok sevmiyorum, en fazla üç taksitte aldıklarımı öderim fazla uzatmam, kredi kartı avantajını burada kullanırım. Ucuz, kalitesiz tek sezonluk şeyler almam. Çanta cüzdan türü şeyleri bilindik bir markadan alırım, mesela matraş bir cüzdanım vardı 15 yıl kullandım, ancak bu sene yenisini aldım, bu benim takıntım bazı şeylerin ucuzunu kullanamıyorum ama aldığımda da yıllarca gidiyor. Kozmetiğe pek harcamam yok, düzenli kullandığım tek şey nemlendiriciler, marka olarak tercihim Niveadır, vücut sütü, sıkılaştırıcı losyon, gece ve gündüz nemlendiricilerini kullanıyorum, yılda iki kez alıyorum bittikçe. Makyaj malzemelerim genelde kullanılmadan çöpe gidiyor, çok elzem olanları MF marka alıyorum başka kullanmam. Parfümlerim genelde hediye geliyor alacağım zaman ortalama bir şey seçerim, 50cc parfüme 300-500 lira vermem yazıktır, insanlar yiyecek ekmek bulamıyor.
Sigarayı bırakamadığımız için tütüne döndük, ayda 800 lira kar ettik bu sayede ve kalan nakit arttığı için kart kullanımını sıfıra indirdim. Artık kartları sadece taksitli işlemlerde kullanıyorum o da bir taksit bitmeden yenisini almam.
Aynen canım. Aslında bende sevmem... Kötü gün parası demeyelim o zaman acil çıkan ihtiyaç parası diyelim. :) yoksa öbür türlü sanki bazı şeyleri çağırıyormuşuz gibi oluyo... Yine kenarda bir miktar olması iyi olacaktır. Ekstra bişey çıktığında bazen maaş yetmeyebiliyor yada o an parasız olabiliyorsun.Yakın tarihte olduğu için bu örneği verdim, yoksa çok şükür böyle yapılanmaların içinde olmadım olmamda. Demek istediğim maaşa güvenip çok rahat hareket etmemek lazım. İnsanoğlunun başına herşey gelebilir, hazırlıklı olmalıyız. Kötü gün parası denmesini sevmiyorum ama kenarda köşede bir miktar parası olmalı insanın. Neye ne zaman yarayacağı belli olmuyor. İşte bunu birkaç ay öncesine kadar pek kafaya takmıyordum ama artık değişmeye başladım.