adım adım birikim

Merhaba birikimci bayanlar, ben de aranıza katılmak istiyorum. Uzun zamandır kendi adıma birikim yapamıyorum. Sizleri takip ederek başaracağımı düşünüyorum. Şuan çalışmıyorum doğum yaptım oğlumla ilgileniyorum. Şuan 15 aylık biraz daha büyüyene kadar çalışmayı düşünmüyorum. Biraz borcumuz var elden onu ödüyoruz. Bizim sorunumuz kredi kartı borcu bir türlü belli miktarın altına düşmüyor. Hep en aza indirmeye çalışıyoruz ama olmuyor :/. Eşimde çok para tutmaz. O yüzden ufakta olsa ben birikim yapmak istiyorum. Sizleri takipteyim..

Merhaba nasıl al sat yapıyorsunuz? Kuyumcudan mı? İnternet bankacılığı falan mı? Ben de düşünüyorum da öğrenmek istedim.
Arkadasa sormussun ama ben cevaplayayim canim
Internet bankaciligindan al sat yapiyorum baska bir konuya yazdigim mesaji buraya da kopyalayip seni etiketliyecem.

misscaglayan

Merhaba nasıl al sat yapıyorsunuz? Kuyumcudan mı? İnternet bankacılığı falan mı? Ben de düşünüyorum da öğrenmek istedim.

internet bankacılığından yapıyorum :) genelde alış rakamımı not alırım. internetten takip ederim. karlı olduğunu düşündüğümde satıyorum

kredi kartındaki harcamalarınız temel ihtiyaç mı yoksa gayriihtiyari harcamalar mı :) mesela benim BES her ay kredi kartımdan çekilir onun dışında da taksitim yok.

siz çok güzel özetlemişsiniz zaten :) teşekkürler

141,65 ten 5 gram altın aldım. fakat ben uzun süreli düşünmüyorum. genelde al sat yapıyorum
Altına uzun vadeli yatırım amacıyla bakıyorum. kolay kolay da bozdurmuyorum aklimda 1 sene sonra araba almak var. Ama geçen aylarda en ust 159 dan aldım. nerdeyse gram başına 19 tl zararim olustu.

Sağol cnm çok güzel anlatmışsın. Peki bozdururken fark oluyor mu? Normalde kuyumcular düşük alıyor gr altında. İnternette aynı fiyattan mı alıyorlar.
Canim internetten alinan gram altin fiziki altindan daha karli
Bir bankada altin hesabi ac bence kuyumculara bulasma hem boyle cok rahat oturdugun yerden aliyorsun satiyorsun :)

Temel ihtiyaçlarda var fuzuli harcamalarda çok. Eşimin harcamaları daha fazla bu konuda ne kadar konuşsamda kendini frenleyemiyor. Mutlaka alcak birşey buluyor. Mesela markete gönderirim bir paket makarna al diye. Bi bakmışsın bir poşet abur cubur almış gelmiş :) böyle böyle şeyler yani.

Canim internetten alinan gram altin fiziki altindan daha karli
Bir bankada altin hesabi ac bence kuyumculara bulasma hem boyle cok rahat oturdugun yerden aliyorsun satiyorsun :)
Evet daha mantıklı kuyumcular bozdururken gr altında 5 lira eksik alıyorlar. En kısa zamanda açıcam kendime gr altın. Eşime bahsetmiştim biraz ama çok kazandırmaz uğraştığına değmez dedi umursamadı pek. Ama olsun damlaya damlaya göl olur :)

Ben hesapladim gram altin hepsinden cok getiriyor
140tan 10 gram altin alsan bile 150 olunca satsan 100 tl karin oluyor az para mi :))

Sağol cnm çok güzel anlatmışsın. Peki bozdururken fark oluyor mu? Normalde kuyumcular düşük alıyor gr altında. İnternette aynı fiyattan mı alıyorlar.
Canım normalde çeyrekten örnek vereyim slış satış arasında 5 tl fark oluyo kuyumcu da.... Ama bu internet bankacılığında aynı değil... En fazla 2 lira pynuyo

hiç para harcamadan geçen sanırım 3.haftam...
çok şükür bugüne
bismillah dediK :)

yarın bi sinemaya gidelim diyoruz eşimle

maaşa henüz 14 gün var ..

ya Sabır..

gelen maaşımdan 2000tl emlakçıya+1000tl yayla kirasına gidecek...
yani maaşımdan bana sadece 200tl kalacak :)
onunla da idare etmem gerek...

kızlaaar valla bazen nereye gidiyor bu para diye sormaktan yoruldum kendime...

ah anladım :) market ödemesini kredi kartı ile değil de nakite geçerseniz o zaman kara geçebilirsiniz. sizdeki nasıl bilmiyorm ama kredi kartı ile marketten bir şey alacaksam 3 tane alıyorum. nasıl olsa kart ile alıyorum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…