adım adım birikim

servise binidiğimde yemek ve bulaşık işlerine bakan abla pazara gideceğini söyledi. ben de peşine takıldım :KK70: iyiki de gitmişim

domates 1 kg; 1,5 TL
salatalık 1 kg; 2 TL (daha ucuzu da vardı ama kokusu görüntüsü bunun güzeldi)
erik 0,5kg; 3 TL
biber 0,5 kg; 1 TL

dönüşte tramvaya bindim ; 1,95 (kredi kartı ile binidim)
ablayla birer gözleme yedik yanına ayran; 9,75 TL

toplamda 19.2 TL harcadım :) yarın da yoğurt almayı düşünüyorum sadece :KK54:
Bilen birilerinin pesine takilmak iyi oluyor
Hem devamli alisveris yaptiklari tezgahlari ogreniyorsun vakit kaybi olmuyor :))
Domatesin kiymetini bilin valla sudan ucuzmus
Pazarinizda fiyatlar cok uygun.

Yani tek kişi olunca fazla fazla almaya gerek yok... Canın çektikçe alırsın.. :) ne güzel domates sizin orada ucuzmuş.. Bizim buraya gelene kadar 3 lirayı buluyo

aynen azar azar alıyorum çöpe gitmesin diye :) kötü olmaya başlayacağını anladığımda şirkete getiriryorm napiim :110:

Bilen birilerinin pesine takilmak iyi oluyor
Hem devamli alisveris yaptiklari tezgahlari ogreniyorsun vakit kaybi olmuyor :))
Domatesin kiymetini bilin valla sudan ucuzmus
Pazarinizda fiyatlar cok uygun.

aynen pazar çok da güzel :) meyvesi sebzesi dolu dolu. küçük bir alanda ama herşeyden var :)

En az sayfa olan topik bu topik daha yeni actik :))
En bastaki tasarruf yontemlerini okuyabilirsiniz. Burda yazilanlari takip edince birikim yapiliyor. Insan şevke geliyor.
fotoğraf mantıklı geldi bana ...
bende mesela maydonoz nane aldım kapaklı saklama kabının altına k.peçete açıp ayıklayıp diziyorum üstünede k.peçete seriyorum ağzını kapatıyorum .2 hafta dayanıyor
mevsiminde meyve sebze ucuzladımı difrize atıyorum odmates mevsimi ise domatesli atıyorum mesela barbunyayı ayıklayıp yıkıyorum tencereye koyuyorum için e istediğim kadar domates katıp 1 taşım kaynatıp soğutuyorum difrize atıyorum kış sebzem çıkıyor aynı şeyi y.fasulyede yapıyorum kilosu bazen 1 lira 75 kr oluyor yeteri kadar alırım atarım
domates konsevervesi yaparız yazın domates ucuzladığında tarhana yı yaparız baharatları kendimiz çekeriz kekik kırmızı biber nane kuruturuz hem temiz hem ekonemik

fotoğraf mantıklı geldi bana ...
bende mesela maydonoz nane aldım kapaklı saklama kabının altına k.peçete açıp ayıklayıp diziyorum üstünede k.peçete seriyorum ağzını kapatıyorum .2 hafta dayanıyor
mevsiminde meyve sebze ucuzladımı difrize atıyorum odmates mevsimi ise domatesli atıyorum mesela barbunyayı ayıklayıp yıkıyorum tencereye koyuyorum için e istediğim kadar domates katıp 1 taşım kaynatıp soğutuyorum difrize atıyorum kış sebzem çıkıyor aynı şeyi y.fasulyede yapıyorum kilosu bazen 1 lira 75 kr oluyor yeteri kadar alırım atarım
domates konsevervesi yaparız yazın domates ucuzladığında tarhana yı yaparız baharatları kendimiz çekeriz kekik kırmızı biber nane kuruturuz hem temiz hem ekonemik
Cok guzel fikirler canim ben de maydanozu oyle yapiyorum maydanoz kurutucam bu yaz corbalara falan guzel oluyormus
Bir de derindondurucu alicam.
Yesilfasulye konservesi yapicam bu yaz insallah. Domates konservelerim annemden ve kvdemden geliyor. Derindonduruucuyu cok aktif kullanmak lazim. Diger konulardaki hanimlar daha bilgililer biz daha yeniyiz mutfak islerinde :)) oralardan da bakip fikir edinebilirsin. Buraya da parani nasil degerlendirdigini yazabilirsin.

Cok guzel fikirler canim ben de maydanozu oyle yapiyorum maydanoz kurutucam bu yaz corbalara falan guzel oluyormus
Bir de derindondurucu alicam.
Yesilfasulye konservesi yapicam bu yaz insallah. Domates konservelerim annemden ve kvdemden geliyor. Derindonduruucuyu cok aktif kullanmak lazim. Diger konulardaki hanimlar daha bilgililer biz daha yeniyiz mutfak islerinde :)) oralardan da bakip fikir edinebilirsin. Buraya da parani nasil degerlendirdigini yazabilirsin.
4 senedir difrizi aktuf kullanıyorum mesela meyve kaldı muz dahil hemen donduruyorum sütlü muz yapıyorum mesela icine vanilya ekle harika oluyor....diger meyveler de meyve suyu olur ya da smoothie yap biraz yoğurt daha fazla süt icine hindistan cevizi şekerli seviyorsan pudra şekeri dışarda 12 15 tl evde daha ekonomik ekmeği dilimleyip difrize atıp ihtiyaç olduğu kadar çıkarılabilir

Kendimi tanitayim
4 yıllık evliyim .. malesef 3 tüp tedavim oldu ama bebişim gelmedi.... çalışıyorum ayrıca cuma takımlarında kilo vermeye çalışıyorum.. birikim yapmak benim icin cok.zor ama küçük şeylerin bana dönüşümü büyük olduğundan tutumlu olmaya çalışıyoruz eşim ile abartmadan tabi ki ... 5 10 25 kuruşlar benim için çok kıymetlidir yol paramı ekmek paramı bazen aldığım kuru bakliyatimi karşılar damlaya damlaya göl oluru boşa dememisler

Kendimi tanitayim
4 yıllık evliyim .. malesef 3 tüp tedavim oldu ama bebişim gelmedi.... çalışıyorum ayrıca cuma takımlarında kilo vermeye çalışıyorum.. birikim yapmak benim icin cok.zor ama küçük şeylerin bana dönüşümü büyük olduğundan tutumlu olmaya çalışıyoruz eşim ile abartmadan tabi ki ... 5 10 25 kuruşlar benim için çok kıymetlidir yol paramı ekmek paramı bazen aldığım kuru bakliyatimi karşılar damlaya damlaya göl oluru boşa dememisler
Insallah bebisin en kisa zamanda gelir annesi
Burdaki arkadaslar bozukluklari kumbarada yapiyor sonra a101de falan tumletiyorlar aklinda bulunsun :))
Daha baska tuyolar aklina geldikce yaz.

Insallah bebisin en kisa zamanda gelir annesi
Burdaki arkadaslar bozukluklari kumbarada yapiyor sonra a101de falan tumletiyorlar aklinda bulunsun :))
Daha baska tuyolar aklina geldikce yaz.
Tumlestirmek aklıma gelmemişti. Ulaşımda belediye kullanıyorum dolmuş 2 tl belediye 1.5 tl günlük 50 krş kar

X