adım adım birikim

Hayirli olsun canim rabbim birikim yapacagin guzel isler nasip etsin insallah
Ben hala mulakat sonucu bekliyorum ama gelecek ay son sinavim var ona da girdikten sonra tatile cikicaz. Cunku cok sıkıldım. 5 yildir tatile cikmiyorum. Birak tatili soyle gezmeye bile cikmadik. Arkadasimin koyu vardi oraya ugramistik bir keresinde. Hep ders hep sinav usandim.
Aynen canım hayırlısı... Kendinizi de iyice çekmeyin gezin biraz da ya.. Gençsiniz :KK70::KK70:

dün marketten süt, ekmek, su aldım. domates alacaktım ama o da ne domates geçen haftadan bile daha yüksekti :skandal: bu yaz domates yiyemeyeceğiz sanırım.

bu arada ramazan ayı içerisinde şirket her yıl çalışanlara 200tl lik market alışveriş kartı veriyor. deterjan ve tuvalet kağıdı stoğum bitmek üzere. ihtiyaçlarımı bir kenara yazıp o kart ile almayı düşünüyorum :-)
O ay veremedikleri yemek parasını veriyo kimi şirket. Kuçuk işletmeler o yemek parasını vermez mesela.. :)

O ay veremedikleri yemek parasını veriyo kimi şirket. Kuçuk işletmeler o yemek parasını vermez mesela.. :)

onu bilmiyordum bak :) bizim yemek şirketten olduğu için vermeyecektir :) ama oruç tutmayanlar oluyor. mutfakta kendileri hallediyorlar. malzemeler şirketten tabi :)

onu bilmiyordum bak :) bizim yemek şirketten olduğu için vermeyecektir :) ama oruç tutmayanlar oluyor. mutfakta kendileri hallediyorlar. malzemeler şirketten tabi :)
He o zaman ayrı.. Yemek vermeyen şirketlerde böyle. :) ama iyi oluyor ya ekstradan para gelince. :KK70: şuanki Türkiye şartlarında ilaç gibi gelir yani.

He o zaman ayrı.. Yemek vermeyen şirketlerde böyle. :) ama iyi oluyor ya ekstradan para gelince. :KK70: şuanki Türkiye şartlarında ilaç gibi gelir yani.

geçen yıl 200 tl ile süper stok yapmıştım eve :) gerçekten ilaç gibi geliyor. bir de o markette genelde daha uygun oluyor herşey :) bakalım bu yıl hangi market olacak o_O

dün marketten süt, ekmek, su aldım. domates alacaktım ama o da ne domates geçen haftadan bile daha yüksekti :skandal: bu yaz domates yiyemeyeceğiz sanırım.

bu arada ramazan ayı içerisinde şirket her yıl çalışanlara 200tl lik market alışveriş kartı veriyor. deterjan ve tuvalet kağıdı stoğum bitmek üzere. ihtiyaçlarımı bir kenara yazıp o kart ile almayı düşünüyorum :-)
Biz tuvalet kagidi islak mendil vs hepsini bimden aliyoruz
Kartin hayirli olsun guzel yerlere harca insallah :))
Köy domatesi cikmasini bekliyorum cikinca pazardan alicam
Kahvaltilarda da ceri domates dogruyoruz onu da bimden aliyorum :KK70:

çok teşekkür ederim. hepimizin birikimleri bereketli olur inşallah :)

ben de yarın ilk defa pazara gideceğim. evime çok çok da uzak sayılmaz. ben ki 1 günde 15-20 km yürüyüp kaslarımı zedelemiş biriyim bi pazara mı yürüyemiycem heyt be :KK48: şu an pazardan ne alayım diye kara kara düşünüyorum. o zaman hanımlar size sorayım;

malumunuz tek yaşıyorum. ve kendime yemek yapmalarım çok nadirdir :KK15: ama artık yapmam lazım. çünkü diğer türlü çok harcıyorum. biber dolması yapmaya karar verdim. sizce zeytinyağlı biber dolmasının yanına ne yakışır ?

ben de yarın ilk defa pazara gideceğim. evime çok çok da uzak sayılmaz. ben ki 1 günde 15-20 km yürüyüp kaslarımı zedelemiş biriyim bi pazara mı yürüyemiycem heyt be :KK48: şu an pazardan ne alayım diye kara kara düşünüyorum. o zaman hanımlar size sorayım;

malumunuz tek yaşıyorum. ve kendime yemek yapmalarım çok nadirdir :KK15: ama artık yapmam lazım. çünkü diğer türlü çok harcıyorum. biber dolması yapmaya karar verdim. sizce zeytinyağlı biber dolmasının yanına ne yakışır ?
Dolma basli basina yeter ama yanina
Bol sarimsakli cacik yapabilirsin
Salata yapabilirsin
Corba yapabilirsin mercimek, yayla corbasi.
Afiyet olsun simdiden :kk77:

Dolma basli basina yeter ama yanina
Bol sarimsakli cacik yapabilirsin
Salata yapabilirsin
Corba yapabilirsin mercimek, yayla corbasi.
Afiyet olsun simdiden :kk77:

doğru diyosun :) teşekkür ederim. cacık süper olur hem de :kk77: acıktım sanırım. şu an gözümün önünden dolmalar geçiyor:halay:

Yine domates birazcık düşmüş gibi... Geçen hafta nasıldı bilmiyorum ama 2 hafta önce en düşüğü 5 liraydı.. Şimdi 3-3.5 arası...

Taze fasulyeyi çok yakıştırıyorum biber dolmasının yanına... Sulu yemek sorarsan ezogelin yada yayla çorbası derim :)

Yine domates birazcık düşmüş gibi... Geçen hafta nasıldı bilmiyorum ama 2 hafta önce en düşüğü 5 liraydı.. Şimdi 3-3.5 arası...
Evet aynen bir de guzellesmisler sanki insallah düser de insanlar alip yer. Yine bizim gelirimiz var alip yiyoruz allah herkese yardim etsin.

Taze fasulyeyi çok yakıştırıyorum biber dolmasının yanına... Sulu yemek sorarsan ezogelin yada yayla çorbası derim :)
Dun yaptim taze fasulye son bir posetim kalmisti dolapta
Annemle kvdem canim istiyor diye koli yapmislar ne ararsan cikti kutudan bebislerin hayrina karnimiz doydu :KK70:
Bu yaz cok fasulye alip konservesini yapicam.
Bir de derindondurucu alicam bakiniyorum

Dun yaptim taze fasulye son bir posetim kalmisti dolapta
Annemle kvdem canim istiyor diye koli yapmislar ne ararsan cikti kutudan bebislerin hayrina karnimiz doydu :KK70:
Bu yaz cok fasulye alip konservesini yapicam.
Bir de derindondurucu alicam bakiniyorum

hamileliğin nimetleri bunlar da sanırım :) allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip ederi inşallah <3

servise binidiğimde yemek ve bulaşık işlerine bakan abla pazara gideceğini söyledi. ben de peşine takıldım :KK70: iyiki de gitmişim

domates 1 kg; 1,5 TL
salatalık 1 kg; 2 TL (daha ucuzu da vardı ama kokusu görüntüsü bunun güzeldi)
erik 0,5kg; 3 TL
biber 0,5 kg; 1 TL

dönüşte tramvaya bindim ; 1,95 (kredi kartı ile binidim)
ablayla birer gözleme yedik yanına ayran; 9,75 TL

toplamda 19.2 TL harcadım :) yarın da yoğurt almayı düşünüyorum sadece :KK54:

servise binidiğimde yemek ve bulaşık işlerine bakan abla pazara gideceğini söyledi. ben de peşine takıldım :KK70: iyiki de gitmişim

domates 1 kg; 1,5 TL
salatalık 1 kg; 2 TL (daha ucuzu da vardı ama kokusu görüntüsü bunun güzeldi)
erik 0,5kg; 3 TL
biber 0,5 kg; 1 TL

dönüşte tramvaya bindim ; 1,95 (kredi kartı ile binidim)
ablayla birer gözleme yedik yanına ayran; 9,75 TL

toplamda 19.2 TL harcadım :) yarın da yoğurt almayı düşünüyorum sadece :KK54:
Yani tek kişi olunca fazla fazla almaya gerek yok... Canın çektikçe alırsın.. :) ne güzel domates sizin orada ucuzmuş.. Bizim buraya gelene kadar 3 lirayı buluyo

X