• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adı Tatlı, Kendi Acı "Çikolata Kistli" Hanımların Paylaşım Alanı

Hadi ya :KK43: Sebebi ne peki? Çikolata kistinden mi kaynaklı ? Araştırmasını yaptırdınız mı?
Polip vardı rahimin içerisinde, bir önceki gittigim doktoru cok seviyordum fakat fazla doğalcıydı. Müdahale etmek istemedi, 1 sene boyunca gittik geldik sonuc alamadık. Doktorumu degistirdim, bu poliple olmazmış zaten dedi. Hemen alalım dedi. Gecen ay ameliyat olup aldırdım. Simdi bizi 6 ay kendi halimize bıraktı.
Cikolata kistim solda 2.5mm . Sol tarafımda genelde cok yumurta olusmuyor, kistten dolayı herhalde.
Artık polipten mi hamile kalamıyordum, yoksa cikolata kistinden mi önümüzdeki 6 ay içerisinde ögrenecegiz sanırım :) sizin kist ne kadar?

Polip vardı rahimin içerisinde, bir önceki gittigim doktoru cok seviyordum fakat fazla doğalcıydı. Müdahale etmek istemedi, 1 sene boyunca gittik geldik sonuc alamadık. Doktorumu degistirdim, bu poliple olmazmış zaten dedi. Hemen alalım dedi. Gecen ay ameliyat olup aldırdım. Simdi bizi 6 ay kendi halimize bıraktı.
Cikolata kistim solda 2.5mm . Sol tarafımda genelde cok yumurta olusmuyor, kistten dolayı herhalde.
Artık polipten mi hamile kalamıyordum, yoksa cikolata kistinden mi önümüzdeki 6 ay içerisinde ögrenecegiz sanırım :) sizin kist ne kadar?
Çok geçmiş olsun :110: Benim kistim sol tarafta 4.5 cm. Doktor henüz çok büyük değil dedi. Bebek düşünmediğim için ertelemek istediğimi söylemiştim. En azından 1 sene kadar. Doktor test sonuçlarıma bakarak erteleyebilirsin sıkıntı yok dedi. Ama istediğim zamanda olmazsa diye de korkmuyor değilim :KK51:

Merhaba! Kızlar bende çikolta kistiyle uğrasıyorum 4bucuk cm di sonra 27 mm düştü soğan suyuyla dr klomen verdi cocuk için şimdi iki tane olmuş biri 2 cm diğeri 3 cm maalaef içmiş bulundum klomeni bu ay tekrar soğan suyuna baslayacagım dr visanne yazdı ama ilac yan etksi cok içmek istemiyorum hormonlarım normal rahim filmi cekinmelimiyim dr soramadım iki tane cikolta kistimin olduğunu duyunca o an dagıldım resmen aklim karısık hala
Geçmiş olsun canım, Rabbim tez zamanda hepimizin şifasını versin inşallah. Tatlım bebek düşünüyorsan visanneyi kullanamazsın ki zaten doğum kontrol hapı değil mi o. Bence rahim filmi de çektir. Çünkü onda dışardan görünmeyen şeyler de görünüyor, bende de aynı şekilde iki tarafta da kist var 2,2 cm ve 2,7 cm rahim filminde sağ tüpümün kapalı olduğu da görüldü.. bence rahim filminde fayda var diye düşünüyorum en azından daha net olur kafanda. Çikolata kistinden kurtuluş yok maalesef ben 1 kez açık ameliyat olmama rağmen yeniledi.. ve ben 2 sene aralıksız yasmin kullanmıştım, ona rağmen de yeniledi :( şimdi bir macun kullanıyorum çikolata kistlerine de iyi geliyormuş, inşallah faydası olur.

Kuzucuklarımm, çikolata kistinden muzdarip olan derttaşlarım bir durum güncellemesi yapacağım.
Adetimin 3. günü testler için hastahaneye gittim. Amh, Fsh, Lh,E2 gibi bazı testler yapıldı. 5'li tarama testiymiş adı. Testlerimin hepsinin sonucu güzel çıktı. Sadece Fsh 8 in üzerinde olmaması gerkirken 8,86 çıktı. Ama diğer değerlerim güzel çıktığı için sorun yok dedi doktor. Amh test sonucu 1'den düşük gebe kalma ihtimali yok, 1-2 arası zor, 2'den yüksek çıkarsa yüksek ihtimal anlamına geliyormuş. Benim 2,64 çıktı. Henüz bebek düşünmediğim için (çok yoğun bir dönemdeyim doktora öğrencisi olmaya hazırlanıyorum) doktor testlerin temiz bir sene daha erteleyebilirsin dedi. Sadece 6 ayda bir kontrole gel dedi. (Sol yumurtalıkta 4.5 cm kistim) Bu testlerinin sonucunun güzel olması gerçekten bebek açısından sıkıntı olmadığını mı gösterir ? Özellikle bebek sahibi olmada zorlanan derttaşlarım bu testler size yapılmış mıydı? Merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada bu ay adetim önceki aylardan da kötü geçti. Adetim biteli 4 gün oldu. Ama 4 gündür siyaha yakın renkte bazen parçalar içeren tuhaf bir akıntı geliyor. İlk defa başıma geldi. Normalde kahverengi akıntıya alışığımda bunu bilemedim... Var mı bu tip bir akıntı yaşamış olan ?
Merhaba canım çok geçmiş olsun. Bu değerlerin normal olması tam anlamıyla bebek için bir sıkıntı yok anlamına gelmiyor maalesef hele de bizim gibi çikolata kistinden müzdarip kadınlarda.. ve 1 sene içinde kistin ne duruma gelecek boyutunu koruyabilecek mi bunun garantisi yok maalesef. Evet bu testler bana da yapıldı benim değerler de hep standart aralıklarda ama 8-9 aydır olmuyor bebeğim. Evlediğimde ilk 7 ay korunmuştum keşke korunmasaydım diye kızıyorum şimdi kendime, ama bilemiyor işte insan.
Kahverengilere gelince o bende de oluyor hem başlarken hem biterken.. ama bazen parçalar geliyor demişsin onu yaşamadım ben. Allah'ım şifa versin inşallah cümlemize

Merhaba canım çok geçmiş olsun. Bu değerlerin normal olması tam anlamıyla bebek için bir sıkıntı yok anlamına gelmiyor maalesef hele de bizim gibi çikolata kistinden müzdarip kadınlarda.. ve 1 sene içinde kistin ne duruma gelecek boyutunu koruyabilecek mi bunun garantisi yok maalesef. Evet bu testler bana da yapıldı benim değerler de hep standart aralıklarda ama 8-9 aydır olmuyor bebeğim. Evlediğimde ilk 7 ay korunmuştum keşke korunmasaydım diye kızıyorum şimdi kendime, ama bilemiyor işte insan.
Kahverengilere gelince o bende de oluyor hem başlarken hem biterken.. ama bazen parçalar geliyor demişsin onu yaşamadım ben. Allah'ım şifa versin inşallah cümlemize
Canım benim verdiğin bilgilerin için çok teşekkür ederim. 1-2 arkadaş daha benzer şeyler yazdı. Değerleri normal olduğu halde gebe kalamayan arkadaşımız çok sanırım. Bende ne güzel değerlerim normal diye seviniyordum yine içime kurt düştü :KK43: Rabbim tüm bekleyenlerin kucağını doldursun inşallah :emir_bebek: Fazla da ertelememek gerek bunu anlamış oldum. :KK51:

Canım benim verdiğin bilgilerin için çok teşekkür ederim. 1-2 arkadaş daha benzer şeyler yazdı. Değerleri normal olduğu halde gebe kalamayan arkadaşımız çok sanırım. Bende ne güzel değerlerim normal diye seviniyordum yine içime kurt düştü :KK43: Rabbim tüm bekleyenlerin kucağını doldursun inşallah :emir_bebek: Fazla da ertelememek gerek bunu anlamış oldum. :KK51:
Evet tatlım erteleyerek kisti besliyoruz bence :( bu kistle hamile kalan da var ama bilemiyor işte insan, her bünye farklı ve de nasip kısmet. Amin canım benim inşallah tez zamanda kucaklarımız dolsun :)

Evet tatlım erteleyerek kisti besliyoruz bence :KK43: bu kistle hamile kalan da var ama bilemiyor işte insan, her bünye farklı ve de nasip kısmet. Amin canım benim inşallah tez zamanda kucaklarımız dolsun :)
Hay o beslediklerimiz boğazında kalsın inşallah beslediklerimi helal etmiyorum o kiste ben :KK70:Amin kuzummm :dua:

Merhaba kızlar benim de sağ taraf çikolata kistim vardı benim hikayem...
Ben 1,5 yıllık evliyim. Evlendiğimizden beri korunmadık. Ben de doktora başvurdum. Bir sürü testlerden geçtim. Hiç bir sorun çıkmadı ta ki rahim filmi çektirene kadar, rahim film sonucum rahmimin dar ve kayganlaşma olduğu net birşey için de histeroskopi olmam gerektiği idi ayrıca benim küçük bir kistim mevcuttu ve ben 5 ay sonunda histeroskopi ameliyatına girdim. Çıktığımda ameliyatta kistimin yumurta ve tüpüme yapışarak top olduğunu bu yüzden laparoskopi ile bu kistimin yapışıklığını temizleyerek kistimin içini boşaltıklarını öğrendim. Kisti tamamen alamamışlar yumurtama yapışık olduğu için 2 ay doğum kontrol hapı içtim ve bıraktım. Daha sonra 1. aşılama yine neggatif şuan 2. aşılamadayım. Bebek yapın kızlar beklemeyin benim kistim ameliyatta alınamadı ama en azında içi boşaltılınca küçüldü. Çikolata kisti beni çok yordu ve anne olmamı sürekli öteliyor. Bu arada ameliyattan sonra öyle yumurta rezervim düşmedi testler güzel. Bence bünye ile alakalı ve bir de kısmet. Allah aratmasın hepimiz anne olalım hayırlısı ile :dua:

Merhaba bayanlar bendede 3 buçuk cm çikolata kisti vardı yazmıştım aspir yagı ve keten tohumu yagı kullanıyordum 1 aydır sonuç alırsam yazarım demiştim adet olmadım ögrendikki hamileymişim rahmi temizliyor hamileligi kolaylaştırıyor denilmişti hamile kalan çoktu yorumları okuyup almıştım bende çok şükür banada vesile oldu kullanmanızı tavsiye ederim bitkisel yag sonuçta bi zararı yok

Merhaba bayanlar bendede 3 buçuk cm çikolata kisti vardı yazmıştım aspir yagı ve keten tohumu yagı kullanıyordum 1 aydır sonuç alırsam yazarım demiştim adet olmadım ögrendikki hamileymişim rahmi temizliyor hamileligi kolaylaştırıyor denilmişti hamile kalan çoktu yorumları okuyup almıştım bende çok şükür banada vesile oldu kullanmanızı tavsiye ederim bitkisel yag sonuçta bi zararı yok
Ayyy çok sevindim adınıza. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :anneadayı: Tavsiyeniz için teşekkür ederiz denenebilir :halay:

Nasıl kullandınız anlatabilir misiniz?

Cidden mı Ayy çok sevindim ya bende alacağım valla ümit dunyası belki bize de vesile olur. Allah sağlıklı kucağına almayi nasip etsin. Hamislerin duasi tutar bize de dua et cnm :dua:

Canıımm çok sevindim :) işe yararsa paylaş demiştim, paylaştığın için de teşekkür ederim. Çok çookk sevindim gerçekten :) Allahım sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah :)

Şimdi nasıl kullanıldığını merak ediyoruz

Şimdi nasıl kullanıldığını merak ediyoruz

Soguk sıkım orjinal yagını alın ben uşakta yapılıyormuş ordan getirtmiştim öncelikle aç karnına sabah akşam ılık yarım çay baydagına 1 er tatlı kaşıgı aspir yagı ve keten tohumu yagı koyup karıştırıp içtim tadı yok zaten kötü falan degil içebilir herkes çikolata kistine polikistik overa çok iyi geliyor

Cidden mı Ayy çok sevindim ya bende alacağım valla ümit dunyası belki bize de vesile olur. Allah sağlıklı kucağına almayi nasip etsin. Hamislerin duasi tutar bize de dua et cnm :dua:

Etmezmiyim herzaman canım 1 senedir olmuyordu bizim ama 10 sene gibiydi gitmedigimiz hastane doktor kalmamıştı zor biliyorum Allahım isteyen herkese nasip etsin çok bekletmesin inşallah dene tabi rahmi temizliyor enfeksiyon iltihap çok faydası var çikolata kistine polikistik over çok iyi geliyor ben eşimede keçiboynuzu ve keten tohumu yagı içirdim sperm sayı kalitesini artırıyor 1 ayda hemen etki edicegini hiç düşünmemiştim ama kullananlar hep ilk ay hamile kalıyordu bendeki bu şansla zor diyordum kısmet oldu çok şükür instagram kullanıyorsan sayfaları var bu yagları kullananların hamile kalanların paylaşımları bende paylaştım orayı incele almadan istersen

Soguk sıkım orjinal yagını alın ben uşakta yapılıyormuş ordan getirtmiştim öncelikle aç karnına sabah akşam ılık yarım çay baydagına 1 er tatlı kaşıgı aspir yagı ve keten tohumu yagı koyup karıştırıp içtim tadı yok zaten kötü falan degil içebilir herkes çikolata kistine polikistik overa çok iyi geliyor
O zaman benim için biraz zor görünüyor :( yurt dışındayım çünkü ben :(

Etmezmiyim herzaman canım 1 senedir olmuyordu bizim ama 10 sene gibiydi gitmedigimiz hastane doktor kalmamıştı zor biliyorum Allahım isteyen herkese nasip etsin çok bekletmesin inşallah dene tabi rahmi temizliyor enfeksiyon iltihap çok faydası var çikolata kistine polikistik over çok iyi geliyor ben eşimede keçiboynuzu ve keten tohumu yagı içirdim sperm sayı kalitesini artırıyor 1 ayda hemen etki edicegini hiç düşünmemiştim ama kullananlar hep ilk ay hamile kalıyordu bendeki bu şansla zor diyordum kısmet oldu çok şükür instagram kullanıyorsan sayfaları var bu yagları kullananların hamile kalanların paylaşımları bende paylaştım orayı incele almadan istersen
Canım instagram sayfalarını yazabilir misin

Back