• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adı Tatlı, Kendi Acı "Çikolata Kistli" Hanımların Paylaşım Alanı

İnşallah şifa olur, bende bir macun kullanmaya başladım ama 8 gün kullanabildim bir sonraki adeti bekliyorum yeniden başlamak için. İnşallah hepimiz şifa buluruz. Kullandığınız şeyler faydalı olırsa bizinle de paylaşırsanız sevinirim bende paylaşacağım, inşallah etkili olur..

İnşallah tabiki paylaşırım burdan bitsin bi kontrole gideyim faydası olursa bilgi veririm hergün sabah akşam içiyorum ben de

Evet canim hormom testleri yumurta takipleri rahim filmi yumurta boyutlari yani aklina ne gelirse hersey normalmis ve tek doktorlada kalmadim üstelik bir cok doktora gosterdim sonuclarimi
Merhaba durumumuz birebir aynı, benim de 2 seneyi gecti hamile kalamadım. Simdi bir tedavi görüyor musunuz?

:KK43: bu hastalıktan kurtuluş yok, doktor birşey yapamam diyor.. ameliyatı tavsiye etmiyor ben daha önce 1 kez olduğum için, ki zaten bende istemiyorum ameliyat. siz kaç yaşındasınız acaba? Sizin çocuğunuz var mı? Siz hangi aşamadasınız?
Benim hikayem biraz uzun anlatmakla bitmez ama şuan 36 yaşındayım ve cok sukur allah hepinize nasip etsin evlâdım tüp bebekle oldu ki drlar cok zor hastasın dedi bana. Ben bi ameliyat bi histeroskopi oldum sonra 2 aşılama ki aşılama zmn kaybıydı benim icin ama devlet mecbur tuttu bi tüp devlette ikinci özelde ve sukur evladımız oldu. Kısaca böyle anlatsam sayfa dolar. Soru okursa cevaplarim

Merhaba durumumuz birebir aynı, benim de 2 seneyi gecti hamile kalamadım. Simdi bir tedavi görüyor musunuz?
Merhaba asilamaya gecmek istiyorum artik 3 aydir bir şekilde baslayamadim cok ilginc. Ilk ay bandirmada devlet hastanesine gittim asilama icin burda biyolog yok yapilmiyor dendi o ay gecti oyle 2.ay ozel bir doktora gittim doktor bu ay benim seminerim var obur ay yapalim dedi o zamanda kaldi oyle doktorda biraz paraci gibi geldi zaten obur ay ona gitmemeye karar verdim. Bu ay da 3 gun once yani balikesir sehir hastanesine gittim bandirmadan 1 bucuk saatlik sehir merkezine hastane yeni yapildi cok buyuk bi yer ve bana burdada henuz yapilmiyor dediler uni hastanesine gitmen gerek dediler bu ayda kaldi. Ve cok yoruldum artik hastanelerden doktorlardan umut edip her ay bosa cikmasindan yine başlayamadım yani bu ayda. 2 yilim daha dolmadi benim asilamaya ne zaman baslasam bilemiyorum suan. Sizin durumunuz nasil denediniz mi biseyler bir tedavi falan

Benim hikayem biraz uzun anlatmakla bitmez ama şuan 36 yaşındayım ve cok sukur allah hepinize nasip etsin evlâdım tüp bebekle oldu ki drlar cok zor hastasın dedi bana. Ben bi ameliyat bi histeroskopi oldum sonra 2 aşılama ki aşılama zmn kaybıydı benim icin ama devlet mecbur tuttu bi tüp devlette ikinci özelde ve sukur evladımız oldu. Kısaca böyle anlatsam sayfa dolar. Soru okursa cevaplarim
Sizin adınıza sevindim, inşallah Rabbim bize de nasip eder o duyguyu yaşamayı..

Kambersiz düğün
Gulosuz cikilota kisti konusu olmaz :)

Her zaman yanındayız her daim seninleyiz kuzjmmm
Hahah seni yerimmm (: Çikolata kisti konusuna senin gibi bir çikolata gerekiyordu evet (:

Merhabalar maalesef çikolata kisti bende de var ve ameliyat olmama rağmen yenilemiş kist.. bu kistten kurtuluş yok
Bizde çocuk düşünüyoruz 15 aylık evliyim ve olmadı halen.. ben sizlere birşey sormak istiyorum çikolata kisti olan hanımlar; sizin de adetten 3-5 gün önce hatta bazen 7 gün önce kahverengi akıntı sonra da kahverengimsi kırmızımzı kanama oluyor mu?
Kuzummm çok geçmiş olsunnn :( Doktorum bana kesinlikle ameliyat olmamalısın çünkü şimdi alsak 1-2 seneye kalmadan yeniden çıkacak, bu senin vücudunun ürettiği birşey dedi. Bunu her doktor söylemez dedi. Sonra Zahide Yetiş'in programna çıkan bir ünlü doktor aynı şeyi söyledi ameliyat olmayın dedi. Sen iyi bir doktora denk gelmemişsin sanırım :KK51: Ve her yapılan ameliyat yumurtalıklara büyük ölçüde zarar verip bebek olma ihtimalini zorlaştırıyormuş. Rabbim şifa versin canım benim hepimize. Ne zor birşey dimi :KK43: Soruna gelirsek; evet oluyor. Hatta bu ay adet bitiminde günlerce neredeyse siyaha yakın bir renkte akıntı geldi. Birkaç gündür de sürüyor. Adetim başlamadan gelen akıntıyı, adet sonrası akıntıyı da sayarsak tamamen kesilmem neredeyse 15 gün sürüyor.

Merhaba arkadaşlar ben de 2 ay önce smear testi yapılırken öğrendim çikolata kistlerim olduğunu. Biri sağ yumurtalıkta 4 cm biri de solda 3cm. Karından da ultrason yapıldı orda bu kadar net gözükmüyorlardı. İşin garip yanı benim hiçbir şikayetim yoktu. Ne sancı ne yoğun kanama. Hala yok. Yalnız öğrendiğim gün soğan kürüne başladım ve kahverengi akıntım başladı adete kadar devam etti kürden heralde dedim doktora söylemedim. Adetten aonra o kahverengi leke devam etti akıntı şeklinde taa öteki adet olacağım tarihe kadar. Tam adet olacağım gün kırmızı bildiğiniz kan geldi azıcık. Aha dedim başlıyor. Lakin bitti gitti. Tertemiz oldum ne kahverengi ne kırmızı yok. 11 gün geçti adet de olmadım. Acaba diyorum çok kafama taktım da ondan mı böyle oldu. Ya da kistlerle mi alakalı hormolarım mı şaştı? Gebelik testi yaptım 6 7 tane yok hep negatif. Olmuyorum adet olsam 3. Günü gidip kan vericem sizin gbi. En son temmuzda vermiştim her şey normaldi. Değişmiş olabilir değil mi? :KK43: öğrendiğim günden beri her gün araştırıyorum forumları karıştırıyorum. Benim gibi kahverengilerle başı dertte olan var mı? Bu nedir ya:KK43:
Penelopem, o soğan kürünün birtakım zararlarının olduğunu duymuştum. Sanırım adet döngüsünü mahfediyor. Çünkü kullananlardan çoğunlukla şikayet duyuyorum. Soğan kürüne bağlı bir aksama olmuş olabilir mi acaba? Son durumun nedir bizi aydınlatır mısın ?

Kuzucuklarımm, çikolata kistinden muzdarip olan derttaşlarım bir durum güncellemesi yapacağım.
Adetimin 3. günü testler için hastahaneye gittim. Amh, Fsh, Lh,E2 gibi bazı testler yapıldı. 5'li tarama testiymiş adı. Testlerimin hepsinin sonucu güzel çıktı. Sadece Fsh 8 in üzerinde olmaması gerkirken 8,86 çıktı. Ama diğer değerlerim güzel çıktığı için sorun yok dedi doktor. Amh test sonucu 1'den düşük gebe kalma ihtimali yok, 1-2 arası zor, 2'den yüksek çıkarsa yüksek ihtimal anlamına geliyormuş. Benim 2,64 çıktı. Henüz bebek düşünmediğim için (çok yoğun bir dönemdeyim doktora öğrencisi olmaya hazırlanıyorum) doktor testlerin temiz bir sene daha erteleyebilirsin dedi. Sadece 6 ayda bir kontrole gel dedi. (Sol yumurtalıkta 4.5 cm kistim) Bu testlerinin sonucunun güzel olması gerçekten bebek açısından sıkıntı olmadığını mı gösterir ? Özellikle bebek sahibi olmada zorlanan derttaşlarım bu testler size yapılmış mıydı? Merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada bu ay adetim önceki aylardan da kötü geçti. Adetim biteli 4 gün oldu. Ama 4 gündür siyaha yakın renkte bazen parçalar içeren tuhaf bir akıntı geliyor. İlk defa başıma geldi. Normalde kahverengi akıntıya alışığımda bunu bilemedim... Var mı bu tip bir akıntı yaşamış olan ?

Kuzummm çok geçmiş olsunnn :KK43: Doktorum bana kesinlikle ameliyat olmamalısın çünkü şimdi alsak 1-2 seneye kalmadan yeniden çıkacak, bu senin vücudunun ürettiği birşey dedi. Bunu her doktor söylemez dedi. Sonra Zahide Yetiş'in programna çıkan bir ünlü doktor aynı şeyi söyledi ameliyat olmayın dedi. Sen iyi bir doktora denk gelmemişsin sanırım :KK51: Ve her yapılan ameliyat yumurtalıklara büyük ölçüde zarar verip bebek olma ihtimalini zorlaştırıyormuş. Rabbim şifa versin canım benim hepimize. Ne zor birşey dimi :KK43: Soruna gelirsek; evet oluyor. Hatta bu ay adet bitiminde günlerce neredeyse siyaha yakın bir renkte akıntı geldi. Birkaç gündür de sürüyor. Adetim başlamadan gelen akıntıyı, adet sonrası akıntıyı da sayarsak tamamen kesilmem neredeyse 15 gün sürüyor.
Sağol canım benim, sana da çok geçmiş olsun. Senin doktorun söylemiş ne güzel ama senin kistin küçükmüş sevindim. Benimki 7cm di patlama ihtimali olduğu için ameliyattan başka çare kalmamştı aslında.. şimdi de sağ tarafta 2,2 cm sol tarafta da 2,7 cm kistim var ve sağ tüpüm kapalı :( Allah'ım şifa versin hepimize. Benimki de 10 günü buluyor temizlenmem :(

Penelopem, o soğan kürünün birtakım zararlarının olduğunu duymuştum. Sanırım adet döngüsünü mahfediyor. Çünkü kullananlardan çoğunlukla şikayet duyuyorum. Soğan kürüne bağlı bir aksama olmuş olabilir mi acaba? Son durumun nedir bizi aydınlatır mısın ?
Soğan kürünü bir kez yaptım yaptığım ay 7 gün gecikti, sonraki ay yapmadığım halde 12 gün gecikti. Doktora gittim adetin 2. Günü. Bana hiçbir problem yok. Kistlerin öyle kötü değil çok sık takip etmeye gerek yok dedi. Neden kahverengi akıntı başladı diye sordum. Bizim bilmediğimiz alanımızın dışında olan hormonlarla ilgili olabilir yanlış bilgi vermek istemem endokrinolojiye yönlendireyim orada bakılsın dedi. Randevu bi türlü alamadım. Hep dolu :( bu arada fsh burada okuduğum kadarıyla 12den düşük olması gerekiyor. Benim 11 çıktığı da oldu ama bu ay 9 çıkmış. Doktor hiçbir dönemde hiçbir doktor bana yüksek çıkmış demedi acaba diğer değerlerle birlikte mi değerlendiriliyor. Tek başına yüksek olması bir şey ifade etmiyor olabilir mi?
Bir de gebelik deneyeceğim için tetkik istedim. Evimde sokaktan aldığım kediler var. İnanın bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Toksoplazma testi çok önemliymiş. Evde kedin olmasa bile yediğin yeşilliklerden geçebiliyormuş. Doktor bana istemesem test yapmayacaktı. Unutuyoruz biz dedi. Bir önceki gittiğim de unutmuş. Ya hamile kaldaydım ve pozitif çıksaydı bu ay. Alacaklardı bebeğimi. Böyle bir sürü post gördüm kadınlar kulübünde. Çoğu gebeyken öğrenmiş. Korkunç.

Merhaba! Kızlar bende çikolta kistiyle uğrasıyorum 4bucuk cm di sonra 27 mm düştü soğan suyuyla dr klomen verdi cocuk için şimdi iki tane olmuş biri 2 cm diğeri 3 cm maalaef içmiş bulundum klomeni bu ay tekrar soğan suyuna baslayacagım dr visanne yazdı ama ilac yan etksi cok içmek istemiyorum hormonlarım normal rahim filmi cekinmelimiyim dr soramadım iki tane cikolta kistimin olduğunu duyunca o an dagıldım resmen aklim karısık hala

Merhaba asilamaya gecmek istiyorum artik 3 aydir bir şekilde baslayamadim cok ilginc. Ilk ay bandirmada devlet hastanesine gittim asilama icin burda biyolog yok yapilmiyor dendi o ay gecti oyle 2.ay ozel bir doktora gittim doktor bu ay benim seminerim var obur ay yapalim dedi o zamanda kaldi oyle doktorda biraz paraci gibi geldi zaten obur ay ona gitmemeye karar verdim. Bu ay da 3 gun once yani balikesir sehir hastanesine gittim bandirmadan 1 bucuk saatlik sehir merkezine hastane yeni yapildi cok buyuk bi yer ve bana burdada henuz yapilmiyor dediler uni hastanesine gitmen gerek dediler bu ayda kaldi. Ve cok yoruldum artik hastanelerden doktorlardan umut edip her ay bosa cikmasindan yine başlayamadım yani bu ayda. 2 yilim daha dolmadi benim asilamaya ne zaman baslasam bilemiyorum suan. Sizin durumunuz nasil denediniz mi biseyler bir tedavi falan
Allah hepimize güç ve sabır versin. Maddi manevi cok zor bir sürec. 3 kere klomen + ovitrelle ile yumurta takibi yapıldı, olmadı. Gecen ay histereskopi ameliyatı oldum, poliplerim vardı onları aldırdım. Doktor 6 ay kendi halimize bıraktı. Su anda kendimiz deneme aşamasındayız. Sonucu ne olacak bilmiyorum

Kuzummm çok geçmiş olsunnn :KK43: Doktorum bana kesinlikle ameliyat olmamalısın çünkü şimdi alsak 1-2 seneye kalmadan yeniden çıkacak, bu senin vücudunun ürettiği birşey dedi. Bunu her doktor söylemez dedi. Sonra Zahide Yetiş'in programna çıkan bir ünlü doktor aynı şeyi söyledi ameliyat olmayın dedi. Sen iyi bir doktora denk gelmemişsin sanırım :KK51: Ve her yapılan ameliyat yumurtalıklara büyük ölçüde zarar verip bebek olma ihtimalini zorlaştırıyormuş. Rabbim şifa versin canım benim hepimize. Ne zor birşey dimi :KK43: Soruna gelirsek; evet oluyor. Hatta bu ay adet bitiminde günlerce neredeyse siyaha yakın bir renkte akıntı geldi. Birkaç gündür de sürüyor. Adetim başlamadan gelen akıntıyı, adet sonrası akıntıyı da sayarsak tamamen kesilmem neredeyse 15 gün sürüyor.
Evet benim de gittigim her doktor aynı şeyi söyledi. Belirli bir boyutun altındaysa, doktorlar kisti almaya yanaşmıyor ve önermiyor. Tek tedavisi doğum diyorlar

Kuzucuklarımm, çikolata kistinden muzdarip olan derttaşlarım bir durum güncellemesi yapacağım.
Adetimin 3. günü testler için hastahaneye gittim. Amh, Fsh, Lh,E2 gibi bazı testler yapıldı. 5'li tarama testiymiş adı. Testlerimin hepsinin sonucu güzel çıktı. Sadece Fsh 8 in üzerinde olmaması gerkirken 8,86 çıktı. Ama diğer değerlerim güzel çıktığı için sorun yok dedi doktor. Amh test sonucu 1'den düşük gebe kalma ihtimali yok, 1-2 arası zor, 2'den yüksek çıkarsa yüksek ihtimal anlamına geliyormuş. Benim 2,64 çıktı. Henüz bebek düşünmediğim için (çok yoğun bir dönemdeyim doktora öğrencisi olmaya hazırlanıyorum) doktor testlerin temiz bir sene daha erteleyebilirsin dedi. Sadece 6 ayda bir kontrole gel dedi. (Sol yumurtalıkta 4.5 cm kistim) Bu testlerinin sonucunun güzel olması gerçekten bebek açısından sıkıntı olmadığını mı gösterir ? Özellikle bebek sahibi olmada zorlanan derttaşlarım bu testler size yapılmış mıydı? Merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada bu ay adetim önceki aylardan da kötü geçti. Adetim biteli 4 gün oldu. Ama 4 gündür siyaha yakın renkte bazen parçalar içeren tuhaf bir akıntı geliyor. İlk defa başıma geldi. Normalde kahverengi akıntıya alışığımda bunu bilemedim... Var mı bu tip bir akıntı yaşamış olan ?
Merhaba, değerleriniz cok güzel :) benim de bu degerlerime bakıldı, hatta 3 ay arayla bir 2 senedir bakılıyor. Hiç bir sorun yok. Değerler olması gerektigi gibi. Fakat 2 seneyi geçti gebe kalamıyorum :(

Soğan kürünü bir kez yaptım yaptığım ay 7 gün gecikti, sonraki ay yapmadığım halde 12 gün gecikti. Doktora gittim adetin 2. Günü. Bana hiçbir problem yok. Kistlerin öyle kötü değil çok sık takip etmeye gerek yok dedi. Neden kahverengi akıntı başladı diye sordum. Bizim bilmediğimiz alanımızın dışında olan hormonlarla ilgili olabilir yanlış bilgi vermek istemem endokrinolojiye yönlendireyim orada bakılsın dedi. Randevu bi türlü alamadım. Hep dolu :KK43: bu arada fsh burada okuduğum kadarıyla 12den düşük olması gerekiyor. Benim 11 çıktığı da oldu ama bu ay 9 çıkmış. Doktor hiçbir dönemde hiçbir doktor bana yüksek çıkmış demedi acaba diğer değerlerle birlikte mi değerlendiriliyor. Tek başına yüksek olması bir şey ifade etmiyor olabilir mi?
Bir de gebelik deneyeceğim için tetkik istedim. Evimde sokaktan aldığım kediler var. İnanın bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Toksoplazma testi çok önemliymiş. Evde kedin olmasa bile yediğin yeşilliklerden geçebiliyormuş. Doktor bana istemesem test yapmayacaktı. Unutuyoruz biz dedi. Bir önceki gittiğim de unutmuş. Ya hamile kaldaydım ve pozitif çıksaydı bu ay. Alacaklardı bebeğimi. Böyle bir sürü post gördüm kadınlar kulübünde. Çoğu gebeyken öğrenmiş. Korkunç.
Bu dediğinden bende çok korkuyorum :( 2 kedim var ve hep sokak hayvanlarıylayım. Aynı zamanda malesef çiğ sucuk, çiğ sosis yemeyi çok severim çok sık olmasada gördüğümde illa çiğ şekilde atıveririm ağzıma. Toksoplazma testinden çok korkuyorum. Gebe kalmadan önce baktırmalı dimi ?

Merhaba, değerleriniz cok güzel :) benim de bu degerlerime bakıldı, hatta 3 ay arayla bir 2 senedir bakılıyor. Hiç bir sorun yok. Değerler olması gerektigi gibi. Fakat 2 seneyi geçti gebe kalamıyorum :KK43:
Hadi ya :( Sebebi ne peki? Çikolata kistinden mi kaynaklı ? Araştırmasını yaptırdınız mı?

Back