Derin Endometriozis (Çikolata Kisti) sebepli Rahimin bağırsaklara yapışması - Bağırsak Ameliyatı-Yapışıklıklar

Slm arkadaşlar bu konuda bursada tavsiye edebileceğiniz biri varmı hep iyi doktorlar istanbulda😔
Aşağıdaki yazım size umarım yardımcı olur.
Bunları yazarken çok büyük bir sevinç yaşayarak yazıyorum.😊

Öncelikle Orhan Hocama ve ekibine , asistan doktorlarına , yattığım kattaki kadın doğumdaki

tüm hemşirelere çok teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Herkes en başından , en sonuna kadar çok ilgiliydi.

Bir önceki yorumum da dediğim üzere; başka bir yerde myom ameliyatım sonrası çıkan derin bağırsak

endometriozis hastalığımın sonucunda hastalığımı araştırırken bu işe en iyi bakan Dr. yazıp sosyal medyada arama sonucunda ulaşmıştım Orhan Hocama.

Bir süre muayeneler, kontroller, ilaç takibi ile ilerledik. Kendisine çok güveniyordum.

Günün sonunda çektiğim ağrılar ve şikayetlerimin üzerine ilacında baskılamadığı hastalığımda ameliyat kararı aldı kendisi bende hazır olduğum için kabul ettim. Aslında açık söylemem gerekir ise çok korkuyordum ameliyat endikasyonlarından ve acılardan çok şükür ki bunların hiç biri başıma gelmedi dualarla ve sevgili Orhan Hocam sayesinde 😊

2025/21 ocak günü kapalı yöntem ile 7 saat süren ameliyatımı oldum. Çok şükür ki ameliyattan çıktığımda ve sonrası hastane yatışlarımda da herşey çok başarılı oldu. Hiçbir şekilde endikasyonlar yaşanmadı. Hiç bir organıma ve rahimime zarar verilmeden sonuca ulaştık. Nodüller temizlendi. Sadece ameliyatın vermiş olduğu cerrahi ağrılarım oldu oda çok normaldi verilen ilaçlar ile baskılanıyordu . Hastanede yattığım tüm sürede Orhan Hocam ve ekibi her sabah gelip gidip kontrollerini yaptılar her şey çok güzel geçti. Hastane çıkışı biraz evde dinlemece ile, sonrasında 10 gün içinde normal hayatıma işime geri döndüm. “Ameliyat sonrası ilk 3 gün hastanede serumlar ilaçlar. sonrası damardan sıvı mama ve yavaş yavaş sıvı içeceklerle ağızdan ve son olarak serbest katı yemeklere geçtik. Hamur işi ve karbonhidrat hariç tabi. Bol bol yemediğim kadar protein almaktayım şu anda 😊

Evde kaldığım dinlendiğim zamanlarda bile sürekli hastalık gidişatımla ilgilendi kendisi bilgilendirdi beni. Sorduğum tüm sorularımı cevapladı. İnanın buda iyileşme anlamında insanı çabucak iyileşmesine ayrıca katkı sağlıyor.😊 kendinizi güvende hissediyorsunuz ameliyat sonrasında da.

Sadece şu an biraz kabızlık problemim var oda cerrahinin verdiği etki ,sonrasında zamanla gececiğini söyledi kendisi 😊 inanıyorum ve dua ediyorum bunun için. çok mutluyum ki ameliyat öncesi sürekli şiş bir karın ile geziyordum nefes dahi alamıyordum şişkinlikten 😊 şu an bunlar sona erdi tam 5 kilo verdim. tüm vücut ağrılarım geçti anlamsızca acılarım olmuyor. vücudum hafifledi 😊 çok umutluyum bu umudumun sürmesi için dua ediyorum.

Bugüne kadar bir çok yerde muayeneler oldum , ameliyat dahi oldum. bir çok tahlil , tetkik v.b.. , rahimden kaç kez parça alma işlemi oldum, polip dahi aldırdım . ama var olan hastalığımı, şikayetlerimin tüm sebebi olan bu hastalığım için tek bir tanı veren doktor bulamadım , sadece şikayetlerimle ilgilenen hastalık tanımı veren Orhan Hocam oldu. Ameliyat patolojimde %100 endometriozis çıktı.

Sevgili Orhan Hocam çok idealist ,ilgili, bilgili, hastalığa ve hastasına önem veren çok ama çok candan bir insan ve çok iyi bir doktor. 😊 iyi ki kendisinde ameliyat olma şansı yakaladım. Özen, deneyimini ve bilgilerini yaratıp bizlere sunduğu için Orhan Hocama sonsuz teşekkür ediyorum. İçime sindiği için ve bilgi deneyimi olduğunu hissettiğim için bir kez verdiğim kararda şükrettim diyebilirim.

Ben ve ailem size ne kadar teşekkür etsek az kalacaktır. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Aşağıdaki yazım size umarım yardımcı olur.

Öncelikle Orhan Hocama ve ekibine , asistan doktorlarına , yattığım kattaki kadın doğumdaki

tüm hemşirelere çok teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Bir önceki yorumum da dediğim üzere; başka bir yerde myom ameliyatım sonrası çıkan derin bağırsak

endometriozis hastalığımın sonucunda hastalığımı araştırırken bu işe en iyi bakan Dr. yazıp sosyal medyada arama sonucunda ulaşmıştım Orhan Hocama.

Bir süre muayeneler, kontroller, ilaç takibi ile ilerledik. Kendisine çok güveniyordum.

Günün sonunda çektiğim ağrılar ve şikayetlerimin üzerine ilacında baskılamadığı hastalığımda ameliyat kararı aldı kendisi bende hazır olduğum için kabul ettim. Aslında açık söylemem gerekir ise çok korkuyordum ameliyat endikasyonlarından ve acılardan çok şükür ki bunların hiç biri başıma gelmedi dualarla ve sevgili Orhan Hocam sayesinde 😊

2025/21 ocak günü kapalı yöntem ile 7 saat süren ameliyatımı oldum. Çok şükür ki ameliyattan çıktığımda ve sonrası hastane yatışlarımda da herşey çok başarılı oldu. Hiçbir şekilde endikasyonlar yaşanmadı. Hiç bir organıma ve rahimime zarar verilmeden sonuca ulaştık. Nodüller temizlendi. Sadece ameliyatın vermiş olduğu cerrahi ağrılarım oldu oda çok normaldi verilen ilaçlar ile baskılanıyordu . Hastanede yattığım tüm sürede Orhan Hocam ve ekibi her sabah gelip gidip kontrollerini yaptılar her şey çok güzel geçti. Hastane çıkışı biraz evde dinlemece ile, sonrasında 10 gün içinde normal hayatıma işime geri döndüm. “Ameliyat sonrası ilk 3 gün hastanede serumlar ilaçlar. sonrası damardan sıvı mama ve yavaş yavaş sıvı içeceklerle ağızdan ve son olarak serbest katı yemeklere geçtik. Hamur işi ve karbonhidrat hariç tabi. Bol bol yemediğim kadar protein almaktayım şu anda 😊

Evde kaldığım dinlendiğim zamanlarda bile sürekli hastalık gidişatımla ilgilendi kendisi bilgilendirdi beni. Sorduğum tüm sorularımı cevapladı. İnanın buda iyileşme anlamında insanı çabucak iyileşmesine ayrıca katkı sağlıyor.😊 kendinizi güvende hissediyorsunuz ameliyat sonrasında da.

Sadece şu an biraz kabızlık problemim var oda cerrahinin verdiği etki ,sonrasında zamanla gececiğini söyledi kendisi 😊 inanıyorum ve dua ediyorum bunun için. çok mutluyum ki ameliyat öncesi sürekli şiş bir karın ile geziyordum nefes dahi alamıyordum şişkinlikten 😊 şu an bunlar sona erdi tam 5 kilo verdim. tüm vücut ağrılarım geçti anlamsızca acılarım olmuyor. vücudum hafifledi 😊 çok umutluyum bu umudumun sürmesi için dua ediyorum.

Bugüne kadar bir çok yerde muayeneler oldum , ameliyat dahi oldum. bir çok tahlil , tetkik v.b.. , rahimden kaç kez parça alma işlemi oldum, polip dahi aldırdım . ama var olan hastalığımı, şikayetlerimin tüm sebebi olan bu hastalığım için tek bir tanı veren doktor bulamadım , sadece şikayetlerimle ilgilenen hastalık tanımı veren Orhan Hocam oldu. Ameliyat patolojimde %100 endometriozis çıktı.

Sevgili Orhan Hocam çok idealist ,ilgili, bilgili, hastalığa ve hastasına önem veren çok ama çok candan bir insan ve çok iyi bir doktor. 😊 iyi ki kendisinde ameliyat olma şansı yakaladım. Özen, deneyimini ve bilgilerini yaratıp bizlere sunduğu için Orhan Hocama sonsuz teşekkür ediyorum. İçime sindiği için ve bilgi deneyimi olduğunu hissettiğim için bir kez verdiğim kararda şükrettim diyebilirim.

Ben ve ailem size ne kadar teşekkür etsek az kalacaktır. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Saygılarımla.
Bursada doktor var mı demiş hanfendi, orhan bey istanbulda

Öncelikle Orhan Hocama ve ekibine , asistan doktorlarına , yattığım kattaki kadın doğumdaki tüm hemşirelere çok teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Bir önceki yorumum da dediğim üzere; başka bir yerde myom ameliyatım sonrası çıkan derin bağırsak endometriozis hastalığımın sonucunda hastalığımı araştırırken bu işe en iyi bakan Dr. yazıp sosyal medyada arama sonucunda ulaşmıştım Orhan Hocama.

Şişli Hamidiye etfal eğitim ve araştırma hastanesi Sarıyer çayırbaşı ek hizmet binası/ Doçent Doktor Orhan Şahin Kadın Doğum

Saygılarımla.
Öncelikle çok geçmiş olsun
Acil şifalar dilerim

Bir şey sormak istiyorum
Bağırsaktan kesim /dikim işlemi oldu mu ?
Bu kısımdan korktuğum için ameliyattan kaçtım.

Bursada doktor var mı demiş hanfendi, orhan bey istanbulda
Bursa cümlesini sanırım görmedim. Şifa arayan bir çok hasta gördüm şehirler arası gelip doktorumun kapısında. İnanın İstanbul’da olması bile kişi mutlaka gidip sağlık için yorum ve öneri alabilir.

Öncelikle çok geçmiş olsun
Acil şifalar dilerim

Bir şey sormak istiyorum
Bağırsaktan kesim /dikim işlemi oldu mu ?
Bu kısımdan korktuğum için ameliyattan kaçtım.
Çok teşekkür ederim.sizede geçmiş olsun. Evet bağırsaktan kesim oldu . Kesilen yer birleştirildi. Üriner sistem endometriozisi de oldum . Hiç korkmayın gerçekten varsa probleminiz bir an önce kurtulun bu hastalıktan. Acısız hayat var çok şükür . Daim olması Allahtan diyelim.🙏

Kolostomi ihtimalinden korktum
Ameliyat sonrası süreçten korktum
Bağırsak dikilme işini duyunca ürperdim
Ameliyat sonrası günlük yaşama ve wc ihtiyacı açısından acaba dedim 1-2 ayda mı dönerim dedim
Çok şey kurdum

İyi olmanıza çok sevindim
Ankara da bir doktor tercih etmem iyi olacak.
İstanbul da hiç bağımız yok
Ailem Ankara da
İyi olmanıza mutlu oldum
Hep sağlıcakla kalın

Merhaba arkadaşlar ,
1 aralıkta geçirmiş olduğum derin endometriosiz , bağırsak rezeksiyonu , karın içi yapışıklıkların açılmasına dair ameliyatım hakkında benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarıma yol göstermesi için bilgiler paylaşmak istedim

32 yaşındayım 10 yıldır çikolata kisti hastasıyım , 3- 5 cm i hiç geçmedi boyutu sol overde 1 tane .
ne zamanki kist tanısı aldım adetlerim ağrılı geçmeye başladı ağrı dışında aslında çok daha büyük bir probleme sahip olmaya başladım
BAĞIRSAK GAZI SIKIŞMASI yani adet dönemerimde asla gaz çıkaramıyordum fakat bağırsaklarım gurul gurul çalışıyordu
bu gaz sıkışıyordu sırtıma kalbime alt karnıma kramplar girmesine neden oluyordu
özellikle son 5 yılda tüp bebek tedavilerimle brlikte daha da arttı tüm sosyal hayatımı etkiliyordu
Başlarda kisti aldırmayı çok istedim ama erken menopoza çok yakınım amh 0.25 lerde doktorum uygun görmedi yumurtalığımdaki kisti almayı zaten çözüm değilmiş kisti aldırmak.

bayramı düğünü tatili arkadaş görüşmesini keyifle yapacağım herşeyi eğer adet dönemime denk geliyorsa ertelemek zorunda kalıyordum hep
hele ki bazen misafirliğe gelmek isteyenleri sırf adet olacağım güne denk gelecek diye yalan söyleyerek kabul edemez hale gelmiştim

10 yılda 2 kolonoskopi yaptırdım herşey tertemizdi çok şükür
sayısız kadın doğum doktoruna gittim , devletten özele operatörden,doçentten ,profesöre birçok doktor ile görüştüm muayene oldum evet kistim var ama gerisi yok, neden gazım oluyor adet olunca bu sorunun cevabını hiç alamadım.
Hatta bazı doktorlar, Adet dönemlerinin BAZI kadınlarda bağırsak hareketini arttığını ve gaz yaptığını söyledi .!!!! Yani doğal bir süreç gibi bahsetti - bence o bazı kadınlarda benimle aynı hastalığa sahip- !!!!!
ama gaz vardı, öyle bir gerçekti ki hayatımı kilitleyecek kadar.

sonra bir doktor ile görüştüm ( görüşebilmemiz pandemiden dolayı çok uzun sürdü ama :)) bence harika bir doktor kendisi..

Acıbadem Fulya hastanesi
PROF. DR ERCAN BAŞTU
(KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI, TÜP BEBEK VE ENDOMETRİOZİS ÜZERİNE YOĞUN ÇALIŞMALARI OLAN BİR HEKİM)

tek muayene de teşhisimi koydu
derin endometriosiz , rahim bağırsaklara yapışmış yapışan bölümde nodül oluşmuş , overler karın içine yapışmış hepsi bu çikolata kisti belası yüzünden işte
doktor önce elle daha sonra usg ile muayenede çok rahat teşhis etti

tek çözüm ameliyat tabi benim için biraz sarsıcı oldu ameliyat bekliyordum tahmin ediyordum ama bağırsaklarımın kesilme ihtimali hiç aklıma gelmemişti .
fakat inanılmaz güvenyordum doktoruma 15 gün içinde karar verdim çünkü hayat kalitemi 10 yıldır benden alan bir hastalıktı bu daha fazla beklemek istemedim
şükürler olsun boşa da çıkmadı güvenim

1 aralık sabahı kadın doğum için yaklaşık 3,5 saatlik bir ameliyat (yapışıklıkların açılması amaaaaa ne yapışıklık karın için berbattı videoda , overlerin asılması, ameliyatta görünen sol tüpün işlevini kaybetmiş durumu ve sol tüpün alınması bağırsağın rahimden ayrılması)

sonrasında yaklaşık 1,5 saat genel cerrah ile devam eden bağırsakların 20 cm lık nodüllü kısmının kesilmesi tekrar dikilmesi vs

derken 2 doktor 6,5 saat süren bir ameliyat , 1 hafta hastanede yatış ve sonrasında taburculuk ve şimdi evde devam eden iyileşme sürecim ile devam etmekte .
ameliyattan hemen sonra adet oldum sıfır ağrı ile ama sebebi hastanede yapılan ağrı kesiciler olabilir
zaten doktorum ağrımın sıfırlanmasının mümkün olmadığını söyledi çünkü bu çikolata kisti belası rahim iç dokusuna yerleşerek birde ADENOMİYOSİZ oluşturmuş ve ona yapacak birşey yok ama ağrım 10 ise 3 olacak diye defalarca söyledi

15-20 gün sonra adetimi bekliyorum ozaman daha net anlayacağım herşeyi

ameliyat uzun , sonrası bağırsak rezeksiyonu dolayısı ile zorlu ve tedirgin edici zaten 1 haftalık hastane yatışı bağırsak ameliyatı nedeni ile oluyor
ama şükürler olsun geçiyor şuanda 14. günümdeyim toparlandım diyebilirim.

:KK200:17.01.2021
Ve ben hiç anlamadan adet oldum ne ağrı ne gaz sıkışması hala inanamıyorum
Bu ben olamam diyorum
10 yıldır çektiklerime bakıyorum
allahım keşke daha önce ulaşabilseydim canım doktoruma Ercan Baştu sayesinde yeniden doğmuş kadar oldum diyebilirim.
ŞÜKÜRLER OLSUN

:KK36::KK200:05.10.2021 -GÜNCELLEME

Ameliyatımın üzerinden tam 11 ay geçti , sanırım 13 defa adet oldum diyebilirim gecikmeler, erken olmalar vs fakat hiçbirinde ne bir ağrı kesici kullandım ( ki 10 yıl boyunca adet ağrıları ve gaz sıkışmları için acillerde serum yemiş avuçla ilaç yutmuş insanım ) ne de bir kere olsun adetten dolayı gaz sıkışması yaşamadım .

Binlerce kez şükür :KK200::nazar:

bu hastalığa ve benzer şikayetlere sahip olan arkadaşlarımın benim gibi 10 yıl çekmemelerini dilerim inşallah bu yazı yol gösterici olur
Aşırı üzüldüm ve gittiğiniz ilk doktora çok sinirlendim. Keşke gidip bunları anlatsaydınız. Çünkü kendilerini bilgili sanıyorlar asla değil. Senin gibi bir çok hastaya belkide ameliyat uygulamayacak.. çok yazık gerçekten doktor demeye bin şahit lazım nasıl doktor oluyolar yada kimin torpili belli değil yazıklar olsun. Bide üstüne kaç defa tüp bebek uygulamışlar🥹 inşallah güzel geçiyordur herşey geçmiş olsn💐

Back