- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
Hayırlısı olsun, eşimden dolayı benim de bebiş olmuyor, 2 kez tüp bebek yaptık olmadı, uğraşmaya devam.. O yüzden anlıyorum bebek özlemini. İnşallah çok çok beklemeden bir gün olur bebişlerimiz:)
Benim başka bir arkadaşım da çikolata kistini aldırdı, 5-6 ay sonra gebe kalabildi.
Çok geçmiş olsun Pandoracım. Benimde 5 cm ama doktor vajinal ultrason ile tanıyı koydu hemen. MR a falan girmedim. Tipik bir çikolata kisti dedi. AMH, FSH, LH ve E2 testleri yapılacak. Tedavisi doğum dedi. Bu testler ile doğurganlığımın etkilenip etkilenmediğine bakılacakmış. Adetimin 3. gününü bekliyorum testler için. Şaşırdım şimdi bana nasıl direkt tanı konuldu o zamanMerhaba, benim de çok sevdiğim birine yeni tanı konuldu. Kız henüz evli değil, normal muayene sırasında 5 cm kist görülmüş, ca125 normal sınırda, MR çekildi, basit kist de olabilir, çikolata kisti de olabilir denilmiş. 6 aydır takip oluyordu, kist büyümeye başlayınca visanne diye bir ilaç yazmışlar. O ilaç da hormon ilacı olduğu için sinirlilik, depresyon, iştah değişiklikleri, sivilce vs yan etkisi çok olan bir ilaç. Benim sorum bu ilaç gerçekten işe yarar mı ? Ya da sizin tedavilerinizde ne önerildi ?
En yakın zamanda bebeğinize kavuşmanızı diliyorumİnşallah... Asabiyet ve alınganlık, alt karın ağrısı ve lekelenme yaşadım ben. Tedaviden sonra hamile de kaldım ama boş gebelikmiş kistten kaynaklı bi sorun değildi yani.. 8 aydır yine bebek için uğraşıyorum..
Neler yaşamışsın sen balböceği böyle ?Merhaba hanımlar, 2015 yılında annem ve ben 4 gün arayla çikolata kisti amelşyatı olduk, benim 11/12 cm civarıydı annemin daha büyük olduğunu söylediler.
Bendeki belirtileri ; kasık batma ağrıları ile başladı , regli günlerimde hiç ağrılarım olmazdı , ilerleyen dönemde sol böbrek tarafımı ara ara bişey sıktığını sancı girdiğini hissediyordum ''anne bende kesin bişey var '' diyordum. Doktora gittim bişey bulamadılar. Üzerinden 3ay geçti büyük tuvaletimi yapmakta zorlanmaya başladım , öyle bir kasık ağrım oluyordu ki doğum yapmadan sancısını çektim diyebilirim. Kabızlık problemi ile ağrılı tuvalet ihtiyacımı giderirken çektiğim acıyı anlatamam size , çok ağrı çekmekten sonrasında birde çok afedersiniz istifra ederdim. Bacak kasmaları oluyodu. Ben çok yoğun yaşadım bu süreci. Özel hastaneye gittim kasık fıtığı var acil ameliyat dedi, başka hastaneye gidiyorum kasık fıtığı yok hiçbirşeyin yok diyip gönderdiler. Tabi kisti bulana kadar hayli zaman geçtiği için kocaman bi çikolata olmuş. İyi bir doktor buldum , 4cm kadar visanne verip sonuç almışlar ama 5cm olduğunda gebelik veya ameliyat öneriyorum dedi. Patlama riski var , patladığı durumda tüplerin tıkanabilir , organlarda yapışıklık olabilir , başka yerde de üreyebilir çok riskli dedi. Ameliyat oldum , bağırsağıma da yapışmış , yumurtalığımın birini anormal derece büyütmüş olduğundan dolayı tedaviye başlayacağız dedi. 6 ay kadar beni geçici menepoza soktu göbeğimden iğne yedim , adet görürsem eğer , bir otun suyu görüp yeşermesi gibi , tekrar üreyip büyüyebilir dedi. 6 aydan sonra menepozdan çıktım günlük yaşantıma devam ettim. Sorun yok herşey güzel devam ederken, kistlerim oluşmuş tekrar 2mm falan onlarda geçtiğimiz mayıs ayında patladı bir hormon bozukluğu yaşadım ve düzeldim. Benim çikolata kist hikayem bu kadar.
Bekarlar için tavsiyem büyük bir kistiniz varsa ameliyattan kaçmayın , patlama yaşarsanız hemen ameliyata da alamıyorlar risk almayın derim. Kisti patlayıp hamile kalan tanıdığım abla da var , tek yumurtası olan 2 çocuk doğuran teyzem var, çikolata kisti ameliyatından snra hamile kalan komşumda var. Ümitsizliğe kapılmayın , hiç korkmayın. Allah bize de bebiş hayırlısı ile nasip eder.
Neler yaşamışsın sen balböceği böyle ?Neler atlatmışsın, çok geçmiş olsun ya... Bir çikolatanın varabildiği yerlere bakar mısınız. 11- 12 cm ciddi bir boyut. Allah korumuş seni cidden. Annende de olduğuna göre genetik faktörler etkilemiş olmalı. Evli misin, bebek denediniz mi hiç ? Şuan sağlığın nasıl peki ?
Kuzum ben bu çikolata kistini bir özel hastahanede öğrendim ama pek de güvendiğim bir hastahane değil açıkçası evime yakın diye gittim. Asıl doktorum Acıbadem hastahanesinde Aylin hoca. Tabi Bursa'dayım. Ama oraya gitmem için sağlık sigortamın yenilenmesini beklemek zorundayım, ocak ayında bu sonuçları acıbademde göstereceğim. İzmir'de bilmiyorum var mı bu hastahane ama baya iyidir. Doktor dediğin gibi çok ama çok önemli. Ben kistimi takip eden güvendiğim doktorla doğumumu gerçekleştirmek istiyorum. Beni tamamen tanıması açısından. O yüzden hep aynı doktor çok avantajlı olur. Tabi iyisini bulmak mesele.Benim ciddi şekilde doktor fobim var, tıbbi sekreterlik mesleğim , neler görüp neler duyduğum için inanınki çok korkuyorum. Özellikle özel sağlık kuruluşlarını tavsiye etmiyorum. Konu sağlık olunca malesef mecburen gidiyorum ama benim doktorum tayin olduğu için kontrollerim kaldı . İzm.de doktor arayışı içindeyim. 1yıl 2 ay falan oldu evleneli , 2aydır bebek çalışması içindeyiz tutturamadık. Sağlıklı kişilerde bile bebeği tutturabilmek mesele aslında. Şuan ovulasyon testi aldım o şekilde gebe kalmaya çalışıcam bakalım inşallah uğraşmadan kolaylıkla olur
Evet canım genetik , tyzemde çikolata kisti ameliyatı olmuş yumurtalığının birisini almışlar, ama rabbim tek yumurtalığı ile ona anneliği nasip etmiş, annemde de vardı ve onunda kaç kere muayeneye gittiğinde bulamadılar gerçekten dokktor çok önemli.
Kuzum ben bu çikolata kistini bir özel hastahanede öğrendim ama pek de güvendiğim bir hastahane değil açıkçası evime yakın diye gittim. Asıl doktorum Acıbadem hastahanesinde Aylin hoca. Tabi Bursa'dayım. Ama oraya gitmem için sağlık sigortamın yenilenmesini beklemek zorundayım, ocak ayında bu sonuçları acıbademde göstereceğim. İzmir'de bilmiyorum var mı bu hastahane ama baya iyidir. Doktor dediğin gibi çok ama çok önemli. Ben kistimi takip eden güvendiğim doktorla doğumumu gerçekleştirmek istiyorum. Beni tamamen tanıması açısından. O yüzden hep aynı doktor çok avantajlı olur. Tabi iyisini bulmak mesele.
Ayyy kanım dondu ciddenDuymadım canım ama ben izm. in en prestijli ün salmış hastanesinde çalıştım , doktor gelir birebir paylaşırdı. Ameliyat edilmeyecek hastaya ameliyat yap 20bin tl kazanıcaz demişler. Doktor kızmış ben açıp kapatamam çok biliyosanız siz yapın demişağzım açıkk kaldı doktoru dinlerken , daha neler neler var bir bilsen. Yakın zamanda izm. ege üniv. hastanesinde de doktorla macera yaşadık. 95 yaşındaki anneannemiz yemek yemediği sürekli istifra ettiği için hastaneye kaldırdık, bağırsak düğümlenmesi olduğunu ameliyat olması gerektiğini söylediler. Rahmetlinin kalbi var , solunum yetersizliği olduğu için makineye bağlıydı zaten , masada kalıcak ama illa ameliyat edicem , ölürse bile en azından uyuyarak ölür dedi doktor anestezi uzmanı geldi dürüstçe söyledi ameliyata bile başlamadan ben anesteziti verdiğim anda hastayı kaybedebiliriz dedi, doktor ordan atladı belden yaparız dedi. KAyınvaliden hayır istemiyorum dediği halde , siz ölmesini istiyosunuz , savcıdan izin almak gerekiyor yapın derse yaparız , o zaman odasına girin hastayı kaçıırın, biz burda neler görüyoruz malı mülkü için neler yapıyolar dedi. Ben hayatımda ömrümde görüp görebileceğim en çirkin doktoru gördüm, onun yalanını ortaya çıkartmak için nöbetçi savcıya bile gittim. Sırf üniv.öğrencilerine kadavra çıkartabilmek için gözümüzün önünde film çevirdiler. Doktorlara ciddi anlamda güvenimi yitirdim. Onların gözünde bir can ya da insan değiliz (bazıları için geçerli) et parçası , kadavra , para ne derseniz diyin bundan ibaretiz. Allah bizi öylelerinin eline düşürmesin.
Karından ultrasonla bakıldı, tam net tanı koyamadılar. Mrda da endometriozis ? demiş. Zaten tam çikolata diyebilmek için biyopsi ya da ameliyat gerekirmiş.Çok geçmiş olsun Pandoracım. Benimde 5 cm ama doktor vajinal ultrason ile tanıyı koydu hemen. MR a falan girmedim. Tipik bir çikolata kisti dedi. AMH, FSH, LH ve E2 testleri yapılacak. Tedavisi doğum dedi. Bu testler ile doğurganlığımın etkilenip etkilenmediğine bakılacakmış. Adetimin 3. gününü bekliyorum testler için. Şaşırdım şimdi bana nasıl direkt tanı konuldu o zaman
Ayyy kanım dondu ciddenLanet olsun böyle insanlara ya. İnsanlığını kaybetmişler. Ahirette nasıl hesap verecekler bakalım. Benim bu gittiğim doktor ameliyat etmek istemiyorum çünkü yine yineleyecek ameliyatla alsakda dedi. İlaç da kullandırmak istemiyorum çözümün doğum yapmak dedi. Tabi tek doktorun lafıyla hareket etmemeli kuzum ne olursa olsun. Birkaç doktora danışmalı, hepsi aynı şeyi söylüyorsa ona göre hareket etmeli.
Allah allah neden vajinal ultrason yapılmadı karından ultrasona göre daha ayrıntılı bilgi veriyor sanırım. Benim doktor nasıl şıp diye tanı koydu. Şüphe ettim şimdi. En iyisi birkaç doktora daha danışmak sanırımKarından ultrasonla bakıldı, tam net tanı koyamadılar. Mrda da endometriozis ? demiş. Zaten tam çikolata diyebilmek için biyopsi ya da ameliyat gerekirmiş.
Kuzum normalde önümüzdeki sene düşünecektim bebişi. Bu sene kendimi hiç hazır hissetmiyorum. 3 yıldır evliyim. Ama sonuçlarıma göre biraz daha erkene çekmem gerekebilecek anlaşılan. Ameliyat yumurtalıklara da zarar veriyormuş kuzum ondan da korkuyorum ben. Çok geçmiş olsun sana, sen çok şey atlatmışsın.Aynen canım malesef çok pis bu çikolata kisti evli isen hiç düşünme derim hemen çocuk yap , malesef benim bekarken başıma geldi ve çok büyük olduğu için ameliyat olmak durumunda kaldım. İnşallah sağlığına kavuşursun biran önce
Kuzum normalde önümüzdeki sene düşünecektim bebişi. Bu sene kendimi hiç hazır hissetmiyorum. 3 yıldır evliyim. Ama sonuçlarıma göre biraz daha erkene çekmem gerekebilecek anlaşılan. Ameliyat yumurtalıklara da zarar veriyormuş kuzum ondan da korkuyorum ben. Çok geçmiş olsun sana, sen çok şey atlatmışsın.
Öyle mi dersinMalesef canım ya . Düşün düşün sen bebişi en güzel tedavi şekli o
Tamam canım bak bakalım bi , ama bebek çalışmalarına başladığın anda ovulosyon testini öneririm o şekilde takibini daha kolay yaparsınÖyle mi dersinDur bakalım ayın sonunda tahlil sonuçlarımı yazarım. Bebeğe engel bir durum var mı paylaşırım.
Öhöm öhömKuzuma desteğe geldim bennn.Atlatacaksin canim inşallah korkma ben varım hep destek tam destek ❤ aman seroş duymasın
Öhöm öhöm
Ol ol kuzum desteğe lafım yok
Destek oluyorum canim yanlış anlaşılmasın yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?