Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bizim bi arkadas vardi bizden yasca biraz büyükte oda yapmisti kiz istemeye geldiklerinde damat adayi kahveyi icmemisti bu cok kötü bisey bence icmemesi yani
ablam felaket tuzlu bir kahve yapmıştı damada, ilk önce bir içti yüzü bir tuhaf oldu, sonra yeni kahve getirdiler
zaten o gün o koşturmada kahveyi gelin yapmıyor, ablalar vs yapıyor :)
Bende yaptım tuzlu kahve istemeye geldiklerinde
1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı şeker bir yudum aldı acı tabi sesini
çıkarmadı 2 yudum içti sonra teyzem dayanamadı başka kahve getirdi
ama içti sonuçta biricik bebeğim benim
Beni istemeye geldiklerindede ev cok kalabalikti, kahveleride ben yapamadim yengem girdi hemen o ise. Cok gergindim o gün. Annemde hastaydi Simdi zamani geri cevirebilsem,o gün önce annemin saglikli olmasini, sonrada nisanlima bol tuzlu bir kahve yapmayi isterdim ne yalan söyleyeyim. Yarim kaldi sanki hersey.
bayramda teyzemin kızının nişanı vardı çay ikram ettik damadınkinede bol tuz koyduk damat bir yudum aldı içemedi bize baktı biz odaya kaçtık gülmemek için
sonra damada dediler oğlum içsene diye o yok ben içmeyeceğim diyor en sonunda görümce aldı ver ben içeyim o zaman diye. bir yudum aldı sonra biz zor aldık kadının elinden çayı. mutfağa geldi birde diyorki kim koydu buna tuzu ona içireceğim.
allah allah yaa bizde dedik adettendir damat onun hepsini içmesi lazımdı ama içmedi diye bahaneleri de hazır hemen önceden deseydiniz içirirdik dediler. neyse sonra bir damla tadına baktım da aman allahım o ne iğrenç birşeydir öyle dilimin ucu yandı resmen.
dedim beni istemeye gelen olursa yazık damada yapmayayım tuzlu kahve çok iğrençti. onun yerine farklı alternatifler düşünüyorum :)
ben yapamadım çünküüüü sevgili görümcem içmezse kahve tuzlu olmuş yenisini yaparmısın derse çocuğun mertliği ortaya çıkar dedii ve noktayı koydu nişanlım sen yap yine ben içerim dedi ama yapıp yapmayacağımı hep sır bıraktığım için kahvenin ilk yudumunu alasıya kadar heyecan yaşadıı.
ama tuzlu kahve hakkımı saklı tutuyorum münasip bir zamanda hemde ummadığı bir zamanda içeçek =)
ufff ben yaparken kuzenlerim içine bolca tuz attılar durun o kadar atmayın dediğim halde.
nişanlım sırıta sırıta hepsini içti sesini çıkarmadı. ama sonradan çok fena laf sokup durdu. bi türlü anlatamadım adettendir tuz atılır damat da içer diye. hala da söylüyo sen bana kıydın tuzlu kahve içirdin sen beni sevmiosun diyo
ya kızlarrrr yarın benide istemeye geliyorlar sevdiğim vicdansız olma zaten kahveyi sevmem birde tuzlumu yapacaksın diyor karar veremedim tuzlu kahvenin tadı çokmu kötü gerçekten ne yapsam nasıl yapsam?
Kızlar bu adetin nerden geldiğini unutanlar var , tuzlu kahve yada kahvenin içine tükürme falan , eğer gelin damadı istemiyorsa yapılırmış eskiden damat istenmediğini anlasın diye , ama günümüzde sadece damada bi espiri gibi yapılmaya başladı ama bende yapmıycam , zaten o heycanla kahveleri ben yapmam heralde o ayrı hemde kıyamam sevgilime ben , hem orda o heycanla bide tuzlu kahve derdi çekmesin yazık :)
benim kuzenlerimde yaptılar tuzlu kahveyi ama ben göremedim içerkenki halini stresten zaten iki yudum aldı annem başladı içme mete seni yakıcak bunlar demeye sonrada aldım elinden zaten
Bizde kuzeni istemeye geldiklerinde tuz koyduk eniştenin kahvesine, bi yudum aldı surat gitti sonra dedi tamam içicem ama insaf edin bari bi bardak su verin telaşla su koymayı unutmuşuz güldük hepberaber ama, bizide rezil etti hemen intikamını aldı, vay enişte vay
bende sözlüme kıyamamıştım istemeye geldiklerinde şekeri boca etmiştim kahveye ama söylemedimde o da heralde tuzlu kahveye hazırlamış kendisini bi yudum aldı korka korka yüzünü bi buruşturdu komik oluyor o halleri :90:
ben kiyamamistim kocama zaten o gun bi telaski sormayin aklim bes karis havadaydi ama bilirdim icerdi neler yapmadi ki canim benim ya bazen sevdiklerimize soylemiyoruz onlarin bizim hayatlarimizki yerlerini ne denli saygi ve sevgi duydugumuzu..