Adamına göre muamele yapan esnaflar..

bende şuna dikkat etttim. elimde mağazalardan alışveriş yaptığım torbalarla mağazalara girince ilgi feci artıyor:))

Ben de genelde daha sade, sessiz, temiz, gösterişsiz insanlara karşı daha ilgiliyimdir.
Adam fakirse,%100 alamayacağını bilsen de kırmayı bırak, zaten fakirlik vurmuş bir de ben vurmayım hesabı en azından alabileceğine kibarca yönlendir.
Allah ne kimseyi ezmeyi ne de kimseye kendimizi ezdirmeyi nasip etmesin. Amiiin.

Maalesef öyle canim bazen sinirleniyorum almayacam burdan bisey diyorum internetten de alisverisi sevmiyorum ben aldigim urune dokunmam bakmam lazim memlekete gidene kadar bekliyorum veya aileme sipariş veriyorum. Mesela otobüs bileti alacaksin yer yok diyorlar sen kaliyorsun gidemiyorsun ama burali birini gonderiyosun hemen bilet kesiyorlar boyle ayirimciliklarida var ama burada yediğim kaziklardan aldiklarimin iki katini alirdim sanirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bacaklarıma ağda yaptırdım 65tl ,saçımı boyattm 400 tl istedi

Bacak: 20 tl
Kol:10 tl
Kaş-bıyık: 7 tl
Genel ağda: 50
Saç boyama : 30 tl
Röfle : 20 tl
Balyaj: 20 tl
Siyahtan sarıya dönüş bile: 25 tl

Gel anacımmm gell CatlakB kuaför salonu hizmetinizde..
Giderken sağda dönerken solda

.

Son düzenleme:
Bacaklarıma ağda yaptırdım 65tl ,saçımı boyattm 400 tl istedi

ben o 400tl yi verseydim saçıma aklar düşerdi.hani nerde boya der birde kuaförün saçını başını yolar çıkardım sanırım..:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben görünüş itibariyle 15 yaşında gibi görünüyorum. (24 yaşındayım bu arada, evliyim, çalışan bi kadınım)
mağazalarda önce ben gelmiş olsam bile benden daha alımlı müşterilerle ilgileniyorlar.
artık bıktım, başkalarına "siz" diyorlar, bana "sen"
offf offf çözümünü bulamadım.

valla ALLAH yardımcınız olsun ne dıyım

ha bi de ben doğuda küçük bi ilçede çok kazık yedim.
gidiyodum mesela bi eşya alıcam, kaç para diyodum, bakıyodu ben oralı değilim, öğretmen olduğum da belli. hocam sana şu kadar olur diyodu, 2 katı fiyat veriyodu. başka da alacak yer olmadığı için mecbur yedik kazıkları.

Kızlar bır gun markete gittim, bundan 4 yıl oncesı falan. Bana süslü püslü bir kadın bunların fıyatı nerede yazıyo demesın mı? Bende kafamı kaldırdım o an göz goze geldim kadınla, biraz utandı anlayınca çalışan olmadıgımı, ben daha da utandım

Üzerimde beyaz sade bir bluz altımda kot, ayakta spor ayakkabılar, sıfır makyaj, mahallemdeki markete nasıl gıtmelıyım acaba, o günü hiç unutmam.

O günden bu yana evden yürüyüşe çıkarken bile bakımlı çıkıyorum. Özgüvenı sarsılıyo ınsanın.

Mağazalarda da marketlerde de otobuslerde de kımlıgın tarzın oluyo, malesef böyle, uymaktan baska çare yok, ya bıldıgımı okuyup devam edıcektım, ya da her zaman bakımlı ve şık olucaktım, 2. seçenek cazip geldi. Şuan ozguven acısından da her anlamda da çok huzurluyum.

Tırnaktakı oje, manıkur, bir rimel, bir ruj, uyumlu bir kıyafet, insanı devleştırıyo kesınlıkle. Karakter değil giyim, bakım konusuyo dışarda. gerçekler acı.

Canım sende haklısın hiç hoş değil ama mağazalar bazı kilolu kadınlardan çok çekiyor..benim yanımda en az 44 beden kadın bende görüp 36 ya sığmaya çalışıp elbiseyi patlattı..ve ne yazik ki bu çok fazla olan birşey .inatla bazı kadınlar küçük bedene sığmaya çalışıp ürüne zarar veriyolar..özellikle büyük mağazalarda ürünü kabinde ya da teslim masasına bırakılırken kontrol şanslarıda olmuyor giden gidiyor bu yüzden söylemiştir büyük ihtimal..benim eski ruh hastası arkadaşım en zayıf haliyle 38 giyiyordu ve 34 e sığmaya çalışır tüm pantolonları zorlardı..bu bir nevi kompleks..

geçen sene bir mağazaya girdim hani şu yuvarlak atkılar varya ondan denedim çok büyük oldu,arkamda orada çalışan kızla erkek aralarında konuşup kıkırdıyorlar neyse çıktım gittim.birkaç hafta sonra yine birşey için girdim kıza birşey sordum kız konuşurken resmen dikkatlice aşağıdan yukarıya doğru süzdü beni.taktım kıza hızımı alamadım bakalım ne tepki verecek diye birkaç hafta sonra birdaha gittim,bu sefer herşey normaldi,yarın yine gidicem yine cins bir hareket yaparsa hayatında hiç duymadığı cümleler kuracağım ona.özellikle bayan elemanlar çok ukala oluyor.

Son düzenleme:
pahalı,ucuz dükkan olayı olunca aklıma hep şu gelir

neresi kalabalıksa orası ucuzdur

Bir de benim bi arkadaşımın tespiti vardı

tr_lelli buranın müzikleri çok afili kızımm burası pahalıdır... dedii hala aklıma gelir..

Densiz insanlar çok böyle dükkanlarda insanları bozup çıkıcaksın..

Tabiki git bencede..sinir oluyorum öyle bakıp bakıp yanındakine bişey söyleyene...Bayan elemanlar hemcins olduğumuz için zaten bu kadar inceliyolar, dediğiniz gbi arkadan konuşuyolar..çok önceden bnde giyim mağazasında çalışmıştım bazı insanlar nasıl ikiyüzlü olabiliyor şok oldum..birlikte çalıştığım kız nazik güleryüzlü hoş sayılabilecek bi kızdı ama içi zehirdi resmen..gelen müşteri nerden bilsin...bn bile anladıktan sonra çıktım bir haftada..resmen sinirlerim bozulmuştu

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen bir ayakkabı mağazasına girdim. Açıkcası öyle şıkta giyinmemiştim fatura ödeyip eve dönüyordum.
Adam yerinden bile kıpırdamadı fiyat sordum eveledi geveledi söyledi
Benim alamayacağımı düşündü
Çok beğendim alacaktım ama almadım
Başka mağazadan aldım bayan çokta güzel ilgilendi
Ekmeğe muhtaç olmamak mı diyeyim ne diyeyim bilemedim
Karakter meselesi.

Bende çok karşılaştım,hangi birini anlatsam bilmem..Şu an aklıma ilk geleni yazayım;bi kaç ay önce ünlü bi giyim mağazasında annemle birlikteyiz,ben ayna karşısında bişiyler deniyodum,hemen yanimızda da ayakkabı bölümü var,yaşlı bi kadında oturmuş tabureye ayakkabı deniyor neyse baktım kadın kalktı gidiyo,annemi oturttum tabureye dinlensin diye,sonra gözume bi ayakkabı çarptı bi deniyeyim dedim aldim annemin yanına oturdum,tabure geniş bu arada,neyse benim kafa eğik ayakkabımı çıkarmaya çalışırken,bi ses sert bi şekilde söyleniyo,kalkarmısıniz ordan,çantamı alcam diye.Meğer o yaşlı kadın ayakkabı denerken çantasını taburenin arkasına düşürmüş,sonradan farkına varmış,gelmiş anneme çatıyo resmen,annemde sakin biridir genelde sert davranmaz insanlara,ben hemen kafayı diktim,ne bağrıyosun teyze dedim ama ondan daha fazla bağararak,kadının sesi anında yumuşadı canım çantamı düşürmüşümde dedi,ben mi düşürdüm çantanı diye bağırdım,yok güzelim olur mu öyle şey diyip iyice bi kızardı,tamam da insan bi söyleme şekline dikkat eder ya dedim yine aynı tonda,kadın gak guk etti kızardı gitti,tabi çantasınıda ben aldım yerden verdim ona ama haşlıyomda yani orda genç bi kadın ve etrafımızdaki çalışanlar diğer müşteriler falan hepsi gördü olayı,o genç kadın da gittikten sonra kızdı kadına yani diyeceğim,o yaşlı teyze havalı,modern giyimliydi,annemse sade,bazen başına eşarp takar bazen takmaz ama süklüm püklumde asla dolaşmaz,bense hiç makyaj yapmam,rahat giyinirim,bi pantolon bi tişort hatta sıkça mağaza çalışanı zannedilirimtabi kadın kendiyle kıyaslayınca bizi bayağı bi ezik gördü sanırım,sesimi çıkarmasaydım,alttan alsaydım o anda,insanlar bizi başarısız bi hırsız zannedebilirlerdi,düşünsenize bi insanın yanlış tavrı diğer insanı ne kadar zan altında bırakabilir!Bunu yapan oranın bi sorumlusu diil bizim gibi bi müşteriydi ama tek bi farkla,farkı giyimiydi!

Canım valla geçen günde benim başıma geldi bişi sinir oldum kuaföre gittim krepe balyaj istiyorum dedim o ne ya falan diyo sen bilmiyorsun ya diyorum ki bu güne kadar üç kere yaptım ve başka yerlerde krepe balyaj diyorum ve bana yapıyolar netten açtım gösterdim krepe balyajı diyo ki onların dibi gelmiş o balyaj değil ki inatla diyo ki si ne istediğinizi bilmiyosunuz neyse ben hala sakin saçımı yapıyo felan bak bak diyo sana bol sürüyom ya sen kimsin ki aptal benden para alıcaksın bu havan kime daha krepe balyajı bilmiyo bide beni aşağılıyo aptal yerine koyuyo ben sanki krepe balyaj diye bişeyi kafadan uydurmuşum. Yeminle sinir oldum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Esnaf değilim ama bir zamanlar mağaza ortamında çalışmıştım ve kesinlikle adamına göre muamele yapılmasından yanayım öyle müşteriler görmüştüm ki orda alışveriş yapıyor diye kendini dünyanın en müthiş varlığı sanan.. Hatta çok hikayesi var bunların bende ve bir müşteri vardı hala aklımda görüntüsü şuan biryerde bulsam kesinlikle onu şikayet ederim o zaman fırsatım olmamıştı.

Bi olay daha geldi aklıma,ağbim yıllar önce büyük bi mağazada çalışırken bi hırsızlık olayı olmuş,hırsız ortada yok,sonra etrafta kendi halinde dolanan yaşlı bi adamdan şüphelenmişler,tek sebepte ne biliyormusunuz,adamın giyimi kuşamı!Yoksul olduğu her halinden belli,garip garip magazayı dolaşan yaşlı bi adamcağız,belliki almak istediği şeye yetecek kadar parasını ayarlamış gelmiş illa hırsızlıkmı yapacak sanki!Her neyse,tutmuşlar bu adamı milletin içinde sorguya çekiyolar,adam ben bişiy çalmadım oğlum diyormuş ama dinleyen kim,götürmüşler bi oda gibi biyere adamcağızı didik didik aramışlar,sonuç;masum!Adamcağız ağlayarak terketmiş orayı...Ağbim çok üzülmüş bu duruma,anlattığında bizde o kadar üzüldük ve kızdık ki şu an bile nemlendi gözlerim inanın.Yani iyi giyinemeyenler potansiyel suçlu mu oluyor,biz ne takım elbiseler içinde hırsızlık yapanlar gördük,hani bi laf var ya,ne elbiseler gördüm içinde insanlar yok,ne insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…