• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adamına göre muamele yapan esnaflar..

Malesef bu tarz durumlar heryerde yaşanıyo kuzum . Canını sıkma böyle bi olay için. Heleki benim yaşadığım şehirde adamlar yazın türk e 2 sınıf muamelesi yapıyorlar turistler ise baştacı . :50:

Yok canım rahatladım burda konuşunca ama insan üzülüyor.
Sonra da sizin orda kışın neden sinek avliyoruz, netten alışveriş çıktı bizim isler bitti diye dovunurler.. Hayır yani insan , para ayrımı yapmadan yap işini 5 tane de olsa az ama öz müşteri olsun her gun ekmek götür evine..

Kılık kıyafete göre adam seçmek hemen hemen herkesin doğasında var. Facebookta dolanan bir videoda iki adam birden yre yığılıp acı içinde kıvranıyor ve yardım istiyorlar. Tek fark birinci adam yırtık pırtık kıyafetli iken, diğer adam takım elbiseli. Yırtık pırtık kıyafetli olanın yanından insanlar geçip giderken takım elbiseli olana saniyesinde yardıma koşuyorlar. Nasrettin Hoca boşuna dememiş "Ye kürküm ye" yani bu ne sadece esnafla ilgili ne de günümüz sorunu. Malesef kıyafete göre etiketler beynimize kazınmış durumda.

işte bu.
bütün mantık burada yatıyor....:30:

esnafı,doktoru.......ne iş yaptığı önemli değil.İnsanların %90'ında olan bir özellik.Dış görünüşe göre not veriyoruz malesef.
Evet maalesef çoğu zaman istem dışı bizlerde yapıyoruz bunu, ama önemli olan ne biliyim farkına varabilmek ve özellikle o işten para kazaniyorsan insanların aklının bir köşesinde saygıyla, güleryüzüyle kalmak ki kapının çalan eksilmesin..

esnaflıktan değil, insanlıktan geliyor böyle durumlar. önce insan olmalıyız. sonra egolarımızı sırtlanmalıyız. ama nerdeee? insanoğlu işte deyip geçiyoruz.

aslından içimizden bir hesap yapsak hepimizde var bu huy. her insan hayatında bir defa da olsa burnu büyüklük yapabiliyor. malesef...

:20::20::20:

Çok haklısınız.. insanların doğasında olan bir huy.. önemli olan torpuleyebilmek..

Canim aynen boyle. Sana ozel degil cogu esnaf boyle. Bende haftasonu bazen esofmanla bazen jeanle aclarr toplu gidiyorum alisverise makyajsiz bakimsiz ilgisiz tavirdalar. Ama hafta ici is kiyafetleri etekler makyaj fonlu saclar insani degistirmekle kalmiyo muameleyi de degistirriyo. Genelde surekli gitmedigim yerlede bu farkla karsilasiyorum. Marketteki elemanlar sik halimi de spor halimi de biliyo saygi hep dozunda. Boyle ne yazikki durum. Pazarda bile boyle. Sanki pazara sac makyaj topuklu gitmek zorundaymisiz gibi.

:))Bundan sonra pazara bile, parka bilr öyle gitmeyi düşünüyorum canım:)

benim de başıma geldi
vitrinde iğne oyalı yazma gördüm
sordum ne kadar diye
adam o pahalı dedi
sana ne be adam söyle fiyatını geç işte
ya da satmaya niyetin yoksa
satılık değil dekor de
iletişim becerisi sıfır kimisinde

Iletisim becerin yoksa, insanlarla iletişim haline olman gereken bir işi yapma kardeşim o zaman.. sonra ben neden iş yapamıyorum yok insanlar şöyle yok insanlar böyle..

merak etme 4 ayaklı arkadaşım bahşişini de vereceğim senin deseydin.öküz:15:

:)))) çok güldüm ve demedigime çok pişman oldum.. acaba diyorum şimdi gidip fakir ama gururlu bir kadın vardi tanıdın mı beni diyip bahşiş verip ciksam mi ki? :))

Sık sık karşılaştığım bir durum.
Birgün bir mağazaya girdim,cam çok güzel bir kavanoz gördüm,hazır bulmuşken iki tane alayım dedim..
Kasaya geldim ve kasiyer bey "yanlız teki 14 tl" dedi..:53:
"Yani???"dedim ve çıktım..
Çıkıyor ara sıra böyle densizler.:ssz:

Sen mi vericen parasını da sana dert oldu deseydiniz:))

Kılık kıyafete göre adam seçmek hemen hemen herkesin doğasında var. Facebookta dolanan bir videoda iki adam birden yre yığılıp acı içinde kıvranıyor ve yardım istiyorlar. Tek fark birinci adam yırtık pırtık kıyafetli iken, diğer adam takım elbiseli. Yırtık pırtık kıyafetli olanın yanından insanlar geçip giderken takım elbiseli olana saniyesinde yardıma koşuyorlar. Nasrettin Hoca boşuna dememiş "Ye kürküm ye" yani bu ne sadece esnafla ilgili ne de günümüz sorunu. Malesef kıyafete göre etiketler beynimize kazınmış durumda.

Evet gerçekten günün Özeti olmuş yazdıklarınız.. ve ben böyle insanların önce kendilerine saygıları olmadığını düşünüyorum.. bence kendilerini yeteneksiz, basit ne biliyim saygı duyulmayacak bir insan gibi gordukleri icin, sadece kendi egolarini tatmin etmek icin insanlari hakir gorduklerini ve benden daha acinasi halde olanlar var diye dusunup , kendinden yuksek gorduleri insana da yaranma cabasi icinde olup, onun degeriyle kendi degerini arttiracagini dusundugunu dusunuyorum maalesef..

O degilde fiyati indirmek isteyince "yok kurtarmaz" diyip adami cileden cikariyorlar. Ya arkadas diger magzada bunun yarisi kimi kaziklamaya calisiyorsun. Sanki biz anlamiyoruz :) Akillarinca kar edecekler. Yok almicaz pahali deyince birden ucuzlayiveriyor esyalar :1:

:))) galiba ne kıl koparsam kar diye düşünüp ya tutarsa diyorlar:))

Bende bir kere bir şampuan ismi duymuştum saçları uzatıyormuş. Birgün çarşıya çıktım çıkmışken sorayım dedim. Önüme çıkan her parfümeriye sormaya başladım. En son girdiğim bizde yo ama zaten o pahalıdır dedi ukalaca. Ayrıca benim sorduğum parfümeride zincir bir işletme. Çok şaşırmıştım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben daha başka bir şey diyeyim ben öğretmenim bulunduğum yeri soylemeyeyim ama buradaki esnaf öğretmeni görünce direk iki kati fiyat veriyor buna binlerce kez şahit oldum ayni şekilde ev kiralayacağınız zamanda fazla fazla fiyat cekiyorlar sürekli bi kazıklamaya calisma politikası başka bir yere gidemeyeceğinizi bildiklerinden sizin mecburiyetinizi sömuruyorlar....halbuki burada bu kadar öğretmen olmasa o esnaflar bgn kazandiklarinin yarisini kazanamazlar...ne bilim insanin kazandigi ekmeği biraz sorgulaması lazim helal mi değil mi

kesınlıkle katılıyorum.kardesım oğretmen kuçuk bır ılçede.herşeyden kazıklanıyor tabırı caizse.bırgun ben varken tesısatcı geldı makına bozuk sandık meğer sadece hortum taktı yerını dgeıştırdı daha dogrusu. 50 tl demez mı:53: şok oldum noluyoz felan dedım 40 verdık sonra.bana kalsa ben orda tartışır hayatta o parayı vermezdım ama kardesım dedıkı "abla burda mecbur kalıyoruz başka tesısatcı yok kuçuçuk yer aram bozulursa işim düşerse naparım sonra"dedi:26: çok uzuldum .her esnaf oğretmenlerı-memurları kazıklamak peşinde boyle yerlerde....

Bende bir kere bir şampuan ismi duymuştum saçları uzatıyormuş. Birgün çarşıya çıktım çıkmışken sorayım dedim. Önüme çıkan her parfümeriye sormaya başladım. En son girdiğim bizde yo ama zaten o pahalıdır dedi ukalaca. Ayrıca benim sorduğum parfümeride zincir bir işletme. Çok şaşırmıştım.

Sizde ' demek ki sizin işler kesatta sizde alamamışsınız o şampuanı, neyse bulursam 3_5 tane de sizin mağazaya alırım hayrina 'deseydiniz :))

Tüm yorumları okudum gerçekten gözümün önüne geldi..örn.siz bişey bakarken üçlü takılan uzaktan sizi kesen satış elemanı kızlar..canımlı cicimli konuşmalar vs..malesef artk herkesin totosu havada geziyo ve insanlarında öyle olması bekleniyo aşağısı kurtarmıyo...bu konunun tam tersi olan bişeyle karşılaştım geçenlerde..bi mağazaya girdik hiç alıcı niyetimiz yoktu ama kendimizi kabinde bulduk.çünkü çalışanları ççok nazik beş tane erkekti..hiç öyle sulu da değil gayet saygılı kibar mesafeli filinta gibi adamlardı yani.biz deneme yaparken uzakta durdular dağıttıklarımızı sessizce katladılar.aralarında konuşmadılar bile..bukadar olur yani..

Arkadaşlar merhaba,çok canım sıkıldı dün biraz kafayı taktım ve çok sinirlendim sizlerle paylaşmak istedim..

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın çünkü bende bir esnafım sadece, gerçekten kendini bir şey oldum sanan esnaflardan nefret ettim artık. .

Ben normalde durumum olmasına rağmen, her zaman sade giyinen pek fazla makyaj yapmayı sevmeyen çok bakımlı olmamakla birlikte tertemiz giyinen mis gibi kokan bir insanim:)

Bu hafta içi yolculuk yapacağım için kendime şu uçak valizi mi nedir ondan almak için çantacıları geziyorum gayet bilindik bir mağaza da gayet insan gibi davrandılar. Sonra dedim bir de başka yere bakayım başka kendi halinde küçük bir magazaya girdim valizi hemen gördüm fiyatını sordum bana dediği cevap, onlar tuzlu sen gel burda ucuzları var..
1. Sen benim durumumu nerden biliyorsun ki benim adıma karar verebiliyorsun
2. Ilk defa tanışmış bir müşteri olarak nasıl bana sen diye hitap edebilirsin.

Benim arkamdan gayet hoş bakımlı bir bayan girdi, o da valiz istediğini söyledi ' buyrun hanımefendi ( benim sorduğum valizlerden) bu size çok yakışır' felan diye onu gosteriyor..Demek ki insanlarla düzgün iletişim kurabiliyor, demek ki saygı çerçevesinde konuşmayı biliyor. Peki neden dış görünüş göre davranırlar bilemedim. Bu artık başıma gelen 1 değil 2 değil, bir tek benim de değil, tanıdığım akrabarimin arkadaşlarımın başına da gelmiştir bu durum ve cidden çook sinir bozucu bir durum.

Sadece anlatıp rahatlamak istedim. Teşekkür ederim.

birkaç cümle ile hırsını almalıydın bence
gerçekten nahoş bir durum
ama evvelden beri böyle imiş ki
nasrettin hoca zamanın da söylemiş
YE KÜRKÜM YE
:19::19:

br de şu cinsleri var

mesela bn oldum olası kilolu br kızım en yüksek giydiğim beden 42 dir. br magazaya giriyorum beğendiğim şeyn bedenine bakıyorum uygun olacğnı dşndüğüümü elime alıyorum hemen yanıma yaklaşıyor hanımefendi o size olmaz sanane kardeşim istediğimi alırım belki hediye alacağım br kaç kere tersledim öyle bedenimi benden iyi mi bileceksiniz dye.

Evet evet yurt dışından gelenlere hemen kazıklama çabaları da var,kuzenlerim geliyor bi yere gittiğimzde soruyor esnaf nerelisiniz diye ,konuşmadan anlıyolar hemen ,onlarda alıştı artık buralıyız diyor,yine geçen yaz kuaföre gittik fransadan gelen kuzenlerle,bende saç kestirdim ,kuzende kestirdi bide kızı vardı yanında ,benden 10 tl aldı ,çıkınca sordum kaç verdin dedim 30 dedi ,aa niye 30 muş ,kesim 10 tl dedim geri döndüm ,sordum 2 kişi 30 ,1 kişi 10 nasıl oluyo dedim ,aaa yalnışmı almışım dedi uyanık ,hemen aldım geri parayı ,yazık ya kul hakkına giriyolar böyle

Benim anlamadigim su. Neden kiyafetlerin üzerinde etiket olmuyor. müsteriye göre fiyat degisebiliyor. Benim yasadigim yerde mesela bi kurus bile indirilmez, etikette ne yaziyorsa o.

Evet evet yurt dışından gelenlere hemen kazıklama çabaları da var,kuzenlerim geliyor bi yere gittiğimzde soruyor esnaf nerelisiniz diye ,konuşmadan anlıyolar hemen ,onlarda alıştı artık buralıyız diyor,yine geçen yaz kuaföre gittik fransadan gelen kuzenlerle,bende saç kestirdim ,kuzende kestirdi bide kızı vardı yanında ,benden 10 tl aldı ,çıkınca sordum kaç verdin dedim 30 dedi ,aa niye 30 muş ,kesim 10 tl dedim geri döndüm ,sordum 2 kişi 30 ,1 kişi 10 nasıl oluyo dedim ,aaa yalnışmı almışım dedi uyanık ,hemen aldım geri parayı ,yazık ya kul hakkına giriyolar böyle

Tabi kul hakki. Ne kadar rahatlar ya. Emegin 10 liraliksa herkesten 10 tl almalisin.
Terbiyesizlik. O adamin dukkanindan hayir gelir mi?

Kesinlikle internet ten alisveris en rahati. Hem ucuz hem de pis pis kabinlere girmiyoruz.
Gecen gittim bir markanin magazasina kabinde top top sac ve toz. Kimbilir kimin yagli pis saci. Tabi ayaklarimi popoma vura vura ciktim gittim.

Back