• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adamına göre muamele yapan esnaflar..

Evet evet yurt dışından gelenlere hemen kazıklama çabaları da var,kuzenlerim geliyor bi yere gittiğimzde soruyor esnaf nerelisiniz diye ,konuşmadan anlıyolar hemen ,onlarda alıştı artık buralıyız diyor,yine geçen yaz kuaföre gittik fransadan gelen kuzenlerle,bende saç kestirdim ,kuzende kestirdi bide kızı vardı yanında ,benden 10 tl aldı ,çıkınca sordum kaç verdin dedim 30 dedi ,aa niye 30 muş ,kesim 10 tl dedim geri döndüm ,sordum 2 kişi 30 ,1 kişi 10 nasıl oluyo dedim ,aaa yalnışmı almışım dedi uyanık ,hemen aldım geri parayı ,yazık ya kul hakkına giriyolar böyle

Bende 20 yasina giricem ama cok kucuk gosteriyorum bi yere girince benim yasimdaki insanlar bana kucuk kiz kardes muamelesi yapiyor sanki param yokta bisey alamayacakmisim gibi

Ne olursa olsun insan biraz saygı bekliyor.. hem çok fazla samimiyet kurulduğu zaman insan bir şey almadan çıktığı zaman kendini ihanet etmiş gibi hissediyor:)

Evet evet yurt dışından gelenlere hemen kazıklama çabaları da var,kuzenlerim geliyor bi yere gittiğimzde soruyor esnaf nerelisiniz diye ,konuşmadan anlıyolar hemen ,onlarda alıştı artık buralıyız diyor,yine geçen yaz kuaföre gittik fransadan gelen kuzenlerle,bende saç kestirdim ,kuzende kestirdi bide kızı vardı yanında ,benden 10 tl aldı ,çıkınca sordum kaç verdin dedim 30 dedi ,aa niye 30 muş ,kesim 10 tl dedim geri döndüm ,sordum 2 kişi 30 ,1 kişi 10 nasıl oluyo dedim ,aaa yalnışmı almışım dedi uyanık ,hemen aldım geri parayı ,yazık ya kul hakkına giriyolar böyle

Terbiyesizlik başka bir şey degil. . Nasıl geçiyor o para bogazlarindan sasiyorum doğrusu. .

bır de köşe basında bekleyen serserı tıplılerın,mağazada calısan kız versıyonları var..

sen bıseylere bakmak ıcın dolanırken,onlarda kendı köselerınde üçlü olarak takılıp,seni süzüp süzüp konuşurlar..

bı agızlarındı sakızı eksıktır yada ellerınde cekırdegı:S

Evet evett hatta geçenlerde geldi başıma yine böyle bir şey yanımda çocuk elimde çantalar magazaya girdim ilgilenen yok.. Allahim baktım durmuş bir köşe de muhabbet ediyorlar.. seslendim bir kaç kere cevap veren yok sonra bir tanesi süzüle süzüle teşrif etti. Suratinda memnuniyetsiz bir ifade.. efendim dedi yok bir şey öylesine çağırdım dedim çıktım..:/

esnafı,doktoru.......ne iş yaptığı önemli değil.İnsanların %90'ında olan bir özellik.Dış görünüşe göre not veriyoruz malesef.

sonra esnaf sitem ediyor insanlar internetten ve avm lerden alış-veriş yapıyor. bizden almıyor diye...

Arkadaşlar merhaba,çok canım sıkıldı dün biraz kafayı taktım ve çok sinirlendim sizlerle paylaşmak istedim..

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın çünkü bende bir esnafım sadece, gerçekten kendini bir şey oldum sanan esnaflardan nefret ettim artık. .

Ben normalde durumum olmasına rağmen, her zaman sade giyinen pek fazla makyaj yapmayı sevmeyen çok bakımlı olmamakla birlikte tertemiz giyinen mis gibi kokan bir insanim:)

Bu hafta içi yolculuk yapacağım için kendime şu uçak valizi mi nedir ondan almak için çantacıları geziyorum gayet bilindik bir mağaza da gayet insan gibi davrandılar. Sonra dedim bir de başka yere bakayım başka kendi halinde küçük bir magazaya girdim valizi hemen gördüm fiyatını sordum bana dediği cevap, onlar tuzlu sen gel burda ucuzları var..
1. Sen benim durumumu nerden biliyorsun ki benim adıma karar verebiliyorsun
2. Ilk defa tanışmış bir müşteri olarak nasıl bana sen diye hitap edebilirsin.

Benim arkamdan gayet hoş bakımlı bir bayan girdi, o da valiz istediğini söyledi ' buyrun hanımefendi ( benim sorduğum valizlerden) bu size çok yakışır' felan diye onu gosteriyor..Demek ki insanlarla düzgün iletişim kurabiliyor, demek ki saygı çerçevesinde konuşmayı biliyor. Peki neden dış görünüş göre davranırlar bilemedim. Bu artık başıma gelen 1 değil 2 değil, bir tek benim de değil, tanıdığım akrabarimin arkadaşlarımın başına da gelmiştir bu durum ve cidden çook sinir bozucu bir durum.

Sadece anlatıp rahatlamak istedim. Teşekkür ederim.

Malesef bu tarz durumlar heryerde yaşanıyo kuzum . Canını sıkma böyle bi olay için. Heleki benim yaşadığım şehirde adamlar yazın türk e 2 sınıf muamelesi yapıyorlar turistler ise baştacı . :50:

esnaflıktan değil, insanlıktan geliyor böyle durumlar. önce insan olmalıyız. sonra egolarımızı sırtlanmalıyız. ama nerdeee? insanoğlu işte deyip geçiyoruz.

aslından içimizden bir hesap yapsak hepimizde var bu huy. her insan hayatında bir defa da olsa burnu büyüklük yapabiliyor. malesef...

:20::20::20:

Kuaförlerde olan o duruma uyuz oluyorum cidden.
Ergen bi kız geliyo ''Buyur tatlım ne vardı''
Kızı betimliyeyim;
Altta bol bi şalvar tarzı pantolon saçlar keçe gibi garip bi toplanmış pembe ruj simsiyah göz makyajı..
Veya pantolon üstte badi ama makyaj yukardaki gibi..

Bunların böyle bi havalı oluşuna anlam veremiyorum..

Veya mağazalarda bana genelde buyrun denildi ama o şekilde davranmayanlar olmuştur da hatırlamıyorum.

Ama tersleniceğim kesinn

Arkadaşlar merhaba,çok canım sıkıldı dün biraz kafayı taktım ve çok sinirlendim sizlerle paylaşmak istedim..

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın çünkü bende bir esnafım sadece, gerçekten kendini bir şey oldum sanan esnaflardan nefret ettim artık. .

Ben normalde durumum olmasına rağmen, her zaman sade giyinen pek fazla makyaj yapmayı sevmeyen çok bakımlı olmamakla birlikte tertemiz giyinen mis gibi kokan bir insanim:)

Bu hafta içi yolculuk yapacağım için kendime şu uçak valizi mi nedir ondan almak için çantacıları geziyorum gayet bilindik bir mağaza da gayet insan gibi davrandılar. Sonra dedim bir de başka yere bakayım başka kendi halinde küçük bir magazaya girdim valizi hemen gördüm fiyatını sordum bana dediği cevap, onlar tuzlu sen gel burda ucuzları var..

Benim arkamdan gayet hoş bakımlı bir bayan girdi, o da valiz istediğini söyledi ' buyrun hanımefendi ( benim sorduğum valizlerden) bu size çok yakışır' felan diye onu gosteriyor..Demek ki insanlarla düzgün iletişim kurabiliyor, demek ki saygı çerçevesinde konuşmayı biliyor. Peki neden dış görünüş göre davranırlar bilemedim. Bu artık başıma gelen 1 değil 2 değil, bir tek benim de değil, tanıdığım akrabarimin arkadaşlarımın başına da gelmiştir bu durum ve cidden çook sinir bozucu bir durum.

Canim aynen boyle. Sana ozel degil cogu esnaf boyle. Bende haftasonu bazen esofmanla bazen jeanle aclarr toplu gidiyorum alisverise makyajsiz bakimsiz ilgisiz tavirdalar. Ama hafta ici is kiyafetleri etekler makyaj fonlu saclar insani degistirmekle kalmiyo muameleyi de degistirriyo. Genelde surekli gitmedigim yerlede bu farkla karsilasiyorum. Marketteki elemanlar sik halimi de spor halimi de biliyo saygi hep dozunda. Boyle ne yazikki durum. Pazarda bile boyle. Sanki pazara sac makyaj topuklu gitmek zorundaymisiz gibi.

benim de başıma geldi
vitrinde iğne oyalı yazma gördüm
sordum ne kadar diye
adam o pahalı dedi
sana ne be adam söyle fiyatını geç işte
ya da satmaya niyetin yoksa
satılık değil dekor de
iletişim becerisi sıfır kimisinde

merak etme 4 ayaklı arkadaşım bahşişini de vereceğim senin deseydin.öküz:15:

yaklaşık 2 ay önce bir butiğe girdim çantalar vardı bir tanesini beğendim orta yaşta bir amca ilgilendi!

fiyatını sordum 100 lira dedi. bence pahalıymış ne ki bu ya sonuçta çanta dedim en son ne yaparsınız dedim
ne pahalısı gidip 5 liralık çantalar almaya alışmışsınız kaliteli bunlar o yüzden bu kadar dedi
tamamda kardeşim dedim sonuçta çanta yani ayakkabısı filanda olsa belki verilir dedim
kullandığın çantadan sonra buna geçmek zor tabi dedi
aaaa terbiyesize bak sanane benim kullandığım çantadan ki kötü bir çanta değildi

Kayın babam hediye almıştı bende onu kırmamak için kullandım adam o an sevmiş almış ne yapım yani geri mi vereyim adamın az daha yüzüne çarpacaktım çantayı...

yarım saat sonra bulunduğum yerin en kaliteli çantacısından 30 liraya acayip kaliteli bir çanta aldım şu an onu kullanıyorum her gören nerden aldın çok güzelmiş diye soruyor...

esnaf artık saçmalamış durumda herkesin durumunda olmaya bilir bu AVM leri sevmem ama herkes orada en azından haddıini biliyor

sonra esnaf sitem ediyor insanlar internetten ve avm lerden alış-veriş yapıyor. bizden almıyor diye...
Daha çok ederler.. Eskiden esnaflar derdi insanların ağız Kokusunu çekiyoruz diye şimdi müşteriler der oldu esnafın ağız kokusunu çekeceğime netten yaparım alışverişi diye..

Sık sık karşılaştığım bir durum.
Birgün bir mağazaya girdim,cam çok güzel bir kavanoz gördüm,hazır bulmuşken iki tane alayım dedim..
Kasaya geldim ve kasiyer bey "yanlız teki 14 tl" dedi..:53:
"Yani???"dedim ve çıktım..
Çıkıyor ara sıra böyle densizler.:ssz:

hep boyle olmustur bu degiseceginide sanmiyorum...yapacak birsey yok...

Sık sık karşılaştığım bir durum.
Birgün bir mağazaya girdim,cam çok güzel bir kavanoz gördüm,hazır bulmuşken iki tane alayım dedim..
Kasaya geldim ve kasiyer bey "yanlız teki 14 tl" dedi..:53:
"Yani???"dedim ve çıktım..
Çıkıyor ara sıra böyle densizler.:ssz:

canım ben arabamı alırken yaşadım. arabalara bakıyordum gittim galeriye. daha uygun bayan için 2. el arabalarım var dedi. Arabadan bayan takımı anlamaz mantığı ile boyalı arabaları gösteriyor birde bana.Hasar kayıtlarına bakıcam dedim suratıma baktı aralıksız 10 saniye adam:1::1:. Bayan olunca sanırım daha bir başımıza gelmesi müstehak gözüyle bakıyorlar. bende kılık bi şekil eşofman falan. eleman işe yeni girmiş tanımıyor beni de... halbuki 2 hafta paso geldim gittim sadece sipariş verdiğim arabamın bir düşük modellerine bakıyordum hasret gideriyordum:1:. satiş sorumlusu fena azarlamıştı ama çocugu. üzülmedim değil ama müşteriyi onore etmek lazım.

Kılık kıyafete göre adam seçmek hemen hemen herkesin doğasında var. Facebookta dolanan bir videoda iki adam birden yre yığılıp acı içinde kıvranıyor ve yardım istiyorlar. Tek fark birinci adam yırtık pırtık kıyafetli iken, diğer adam takım elbiseli. Yırtık pırtık kıyafetli olanın yanından insanlar geçip giderken takım elbiseli olana saniyesinde yardıma koşuyorlar. Nasrettin Hoca boşuna dememiş "Ye kürküm ye" yani bu ne sadece esnafla ilgili ne de günümüz sorunu. Malesef kıyafete göre etiketler beynimize kazınmış durumda.

yaklaşık 2 ay önce bir butiğe girdim çantalar vardı bir tanesini beğendim orta yaşta bir amca ilgilendi!

fiyatını sordum 100 lira dedi. bence pahalıymış ne ki bu ya sonuçta çanta dedim en son ne yaparsınız dedim
ne pahalısı gidip 5 liralık çantalar almaya alışmışsınız kaliteli bunlar o yüzden bu kadar dedi
tamamda kardeşim dedim sonuçta çanta yani ayakkabısı filanda olsa belki verilir dedim
kullandığın çantadan sonra buna geçmek zor tabi dedi
aaaa terbiyesize bak sanane benim kullandığım çantadan ki kötü bir çanta değildi

Kayın babam hediye almıştı bende onu kırmamak için kullandım adam o an sevmiş almış ne yapım yani geri mi vereyim adamın az daha yüzüne çarpacaktım çantayı...

yarım saat sonra bulunduğum yerin en kaliteli çantacısından 30 liraya acayip kaliteli bir çanta aldım şu an onu kullanıyorum her gören nerden aldın çok güzelmiş diye soruyor...

esnaf artık saçmalamış durumda herkesin durumunda olmaya bilir bu AVM leri sevmem ama herkes orada en azından haddıini biliyor

Ayy sana ne ya sana ne.. tamamen haddini aşmış kendi malını ovecegim diye resmen müşterisini aşağılamıs ne kadar ayıp. .

Back