AdAm OLaCaK KıZLaR...

ah nemişş hayatımızın benzer yanları ne kadar çok,
benimde 29 yasında bi abim var Allah canını sağ etsin,
İçkisi sigarası yok çok şükür işi gücüde iyi ama lüks harcamalarından bir türlü vaz geçemiyor.
Ünv. de okurken babamın ona gönderdiği paralarla rahat bi ev alınırdı.
Kıyafete harcadığı paralarla abartmıyorum 10 çocuk büyürdü.
Annemin hizmetine alışkın rahatlıktan evlenmiyo paşa. İstedği yemek önüne geliyor, evin giderlerinden bi haber.
Tek kızıyım sülalenin ama her işimi kendim yaparım ancak öyle içim rahat eder, kimseden bir şey beklemem, Allahım sağlık, huzur iş versin yeter,
Bizimki aldığı maaşla kendini geçindiremiyor. Hayırlı akıllı bir kız şunu nikah masasına oturtsada aklı başına gelse, burnu sürtse biraz.

Atsan atılmaz satsan satılmaz, saçının teli kopsa benim yüreğim yanar ama sorumsuzluk ayrı bişey işte.

Maşallah valla
Hem kardeşine hem sevgilisine

Ben eşimle sevgiliyken veya nişanlıyken
Bi kere o verirse ikinciye ben verirdim ve fazla lüks yerlere de gitmeyelim derdim
Ben kimseden birşey kabul edemem, oh ödesin erkek değil mi 100 de yerim gözüyle bakamam yani
Benim bi gururum var, görmemişler gibi neden sömüreyim milleti
Hem sevgiliyiz daha dimi belki yarın ayrılacağız bende hakkı kalsın istemem

Gerçi ne şaşırıyorsam, bizim gelin de böyleydi
3 kere işyeri batırdı abim, tabi batan para babamlarındı
Para kalmayınca aldı abimi kendi ailesinin sokağına götürdü gelin, ben sevindim :KK1: annem ağlar hala anlatırken
Öyleleri daha değerli cidden, olsa daha fazla da verirler ben eminim herşeye rağmen

valla yoruldum bunların tantanasıyla uğraşmaktan, elimi eteğimi çekicem bende

Ben boşuna demiyorum, kızım var ama oğlum olsaydı da bişey değişmezdi diye..

Erkek diye mi acaba çıkarıyorlar tepelerine,

Yok efendim, kızı erkeği yok evlat evlattır,

Sonra çekersin böyle...

Maşallah valla
Hem kardeşine hem sevgilisine

Ben eşimle sevgiliyken veya nişanlıyken
Bi kere o verirse ikinciye ben verirdim ve fazla lüks yerlere de gitmeyelim derdim
Ben kimseden birşey kabul edemem, oh ödesin erkek değil mi 100 de yerim gözüyle bakamam yani
Benim bi gururum var, görmemişler gibi neden sömüreyim milleti
Hem sevgiliyiz daha dimi belki yarın ayrılacağız bende hakkı kalsın istemem

Gerçi ne şaşırıyorsam, bizim gelin de böyleydi
3 kere işyeri batırdı abim, tabi batan para babamlarındı
Para kalmayınca aldı abimi kendi ailesinin sokağına götürdü gelin, ben sevindim :KK1: annem ağlar hala anlatırken
Öyleleri daha değerli cidden, olsa daha fazla da verirler ben eminim herşeye rağmen

aynen kader 1 o öderse 2. de ben öderdim mutlaka.
Evin eşyalarının bile yarısını biz aldık. Ama kv tarafı her şeyi yapmış gibi gerim gerim gerildi.
Onlar hak ettiği için değil, ben üstüme düşüne yaptım sadece. Ama anlayana tabiiii
Şuan anladıkları dilden görgüsüz cimri bi insanım.

Son düzenleme:
Gofretto aynen benim abim de, annemin onun etrafında pervane oluşundan sanırım,

evlenmeye falan niyeti yok.

Gak dese su, guk dese yemek,

Var mı böyle bir dünya...

valla yoruldum bunların tantanasıyla uğraşmaktan, elimi eteğimi çekicem bende

Zaten bi yere kadar tamam diyosun
Düzelir belki diyorsun
Ailemdir şunu da yapayım diyorsun da

Bir süre sonra sen bile tıkanıyorsun
İyisi mi boşver, siz kardeşsiniz.. Annen baban düşünsün..
Daha ne kadar taşıma suyla değirmen döndürcekler bilemem ama ben karışmıyorum
Hatta hiç te üzülmedim, mümkünse daha öteye götürsün şunu gelin dedim de annem kızdı :KK8:

aynen kader 1 o öderse 2. de ben öderdim mutlaka.
Evin eşyalarının bile yarısını biz aldık. Ama kv tarafı her şeyi yapmış gibi gerim gerim gerildi.
Onlar hak ettiği için değil, ben üstüme düşüne yaptım sadece. Ama anlayana tabiiii
Şuan anladıkları dilden görgüsüz cimri bi insanım.

Ben hatta hani ben erkeğim hesap ödetmem tarzı bi yaklaşım duymayayım diye
Yeni yeni sevgili olduğumuzda mesajla yazdım :KK1:
Sıfatın ne olursa olsun ben birşey kabul edemem, hesabı bile 1 sen ödüyosan 2.ye ben ödemek isterim
Şimdiden söylüyorum ki o esna da şaşırıpta yok mok filan deme dedim

Bende birçok şeyimi kendim yaptım, ailemden bile birşey kabul etmedim
Siz paşanıza yeni eşya dayadınız dedim zahmet etmeyin :KK19:
Bizim paşa da sizinkiler gibi rahattı diye evlenmem ben derdi
32 yaşında evlendi , hemde öyle biri denk geldi ki.. Ben zaten hep diyorum, belki de yaptıklarından dolayı Allah onu eşi ile cezalandırıyor diye..

bizimkiler erkek olduğu için şımartmadılarda o doğduğunda elimiz sıkışıktı babam kredi ödüyodu falan, ilgi daha azdı ona, o azlığı parayla telafi etmeye çalıştılar öyle alışınca öyle gidiyo işte, benim korkum babamda çok kızıyo artık, o da bunaldı dedem hasta büyük amcam zaten piyasada yok küçüğüde pek umursamıyo tüm yük babamda, kardeşim asaba babam asabi kavgaları kötü olucak,ondan korkuyorum

Ben hatta hani ben erkeğim hesap ödetmem tarzı bi yaklaşım duymayayım diye
Yeni yeni sevgili olduğumuzda mesajla yazdım :KK1:
Sıfatın ne olursa olsun ben birşey kabul edemem, hesabı bile 1 sen ödüyosan 2.ye ben ödemek isterim
Şimdiden söylüyorum ki o esna da şaşırıpta yok mok filan deme dedim

Bende birçok şeyimi kendim yaptım, ailemden bile birşey kabul etmedim
Siz paşanıza yeni eşya dayadınız dedim zahmet etmeyin :KK19:
Bizim paşa da sizinkiler gibi rahattı diye evlenmem ben derdi
32 yaşında evlendi , hemde öyle biri denk geldi ki.. Ben zaten hep diyorum, belki de yaptıklarından dolayı Allah onu eşi ile cezalandırıyor diye..

Bizim paşa da evlenmiyor,

Eşiyle cezalandırılmaktan mı korkuyor nedir :))

bizimkiler erkek olduğu için şımartmadılarda o doğduğunda elimiz sıkışıktı babam kredi ödüyodu falan, ilgi daha azdı ona, o azlığı parayla telafi etmeye çalıştılar öyle alışınca öyle gidiyo işte, benim korkum babamda çok kızıyo artık, o da bunaldı dedem hasta büyük amcam zaten piyasada yok küçüğüde pek umursamıyo tüm yük babamda, kardeşim asaba babam asabi kavgaları kötü olucak,ondan korkuyorum

Bizimkilerinde parayla alakalı değil kız erkek ayrımıda yok, abimin huyu sorumsuzluk aynı imkanlar ilgi sevgi ikimizede eşit verildi,
ben ne kadar kurallı sorumluysam bazı şeylerden o tam tersi. Kardeş de olsa huylar farklı işte.

Bizimkilerinde parayla alakalı değil kız erkek ayrımıda yok, abimin huyu sorumsuzluk aynı imkanlar ilgi sevgi ikimizede eşit verildi,
ben ne kadar kurallı sorumluysam bazı şeylerden o tam tersi. Kardeş de olsa huylar farklı işte.

annem her sabah geriliyomuş ne kahvaltı hazırlasam diye şaka gibi yaa

Bizim paşa da evlenmiyor,

Eşiyle cezalandırılmaktan mı korkuyor nedir :))

Olabilir :KK1:
Gelinin annesinin karşısına taşındıklarında annemler çok içerledi
Bize yakın olmak zorunda değilsin ama ne o öyle iç güveyi gibi tam dibine gittiniz kaynanın İstanbul da başka semt mi yoktu vs. dediler

Abim de bi ara bana geldi, sen bişeyler saymayacak mısın bana dedi
Yoo deidm gerek duymuyorum, zaten senin eşin var başında bi de ben bela okumayayım :KK1:
Annem çok üzüldü de dedi, boşver dedim ilk üzüşün değil senin

Benim abim değişik biri, kötü alışkanlığı yok.. Ama arkadaş sevdalısı ve çok kerizlemişlerdir bunu, açıp batırdığı firmalar hep arkadaş ortaklığındandır. Sende ticaret kafası yok dedim beni dinlemedi, kızmaz da mesela.. Dinler ama uygulamaz sadece.. Eli maşalı bi eşi oldu şimdi de o kerizliyo bunu..

Aslında alışık olmanız lazım diyorum annemlere, bu çocuk saf geldi saftrik gitcek. Annem kızıyo bana :KK1:

Son düzenleme:
beş parmağın beşi bir değil işte , ne kadar erkek te olsa bazı insanlar geç olgunlaşıyor veyahut hiç olgunlaşmıyorlar bu durumları yapı olarka yapışıyor üstlerine ,iş hayatına atılsın,kendi parasını kazansın o zaman annesini babasını seni daha iyi anlıycak ama şimdi ne deseniz boş gereksiz sinir harbinden başka birşeye yaramaz gibime geliyor

Al işte aynen ya aynen....

ooof of bu modelleri verip modifiyeli almak lazım

Olabilir :KK1:
Gelinin annesinin karşısına taşındıklarında annemler çok içerledi
Bize yakın olmak zorunda değilsin ama ne o öyle iç güveyi gibi tam dibine gittiniz kaynanın İstanbul da başka semt mi yoktu vs. dediler

Abim de bi ara bana geldi, sen bişeyler saymayacak mısın bana dedi
Yoo deidm gerek duymuyorum, zaten senin eşin var başında bi de ben bela okumayayım :KK1:
Annem çok üzüldü de dedi, boşver dedim ilk üzüşün değil senin

Benim abim değişik biri, kötü alışkanlığı yok.. Ama arkadaş sevdalısı ve çok kerizlemişlerdir bunu, açıp batırdığı firmalar hep arkadaş ortaklığındandır. Sende ticaret kafası yok dedim beni dinlemedi, kızmaz da mesela.. Dinler ama uygulamaz sadece.. Eli maşalı bi eşi oldu şimdi de o kerizliyo bunu..

Aslında alışık olmanız lazım diyorum annemlere, bu çocuk saf geldi saftrik gitcek. Annem kızıyo bana :KK1:

anlayan için çok ağır laflar etmişsinde işte...

beş parmağın beşi bir değil işte , ne kadar erkek te olsa bazı insanlar geç olgunlaşıyor veyahut hiç olgunlaşmıyorlar bu durumları yapı olarka yapışıyor üstlerine ,iş hayatına atılsın,kendi parasını kazansın o zaman annesini babasını seni daha iyi anlıycak ama şimdi ne deseniz boş gereksiz sinir harbinden başka birşeye yaramaz gibime geliyor

Benim abimin kendi işi, geliri iyi,

Ama hala evin küçük çocuğu...

canım bu bahsettiği pizzacı için 500 bin tl gerekiyo sermaye, babam varını yoğunu satıcak 53 yaşında hayatını bu işe bağlıcak, istediği bu, ya olmazsa ben korkarım yani babamdan böyle bişey istemeye, anneme kıyamıyorum zaten babamdan çok çekti bide kardeşim üzüyo, çık gel batmana dedim eşimden çekiniyo, eşim annesine dese uça uça gelir ama kız anaları böyle

İşe girse bile düzelmeyenleri mevcut
Umarım düzelir de
Tek sorun bu değil bence, yapı meselesi dediğimiz şey çok önemli bir kavram

X