Adalet bölümü

hukuk okumak gıbı bır hedefınız yoksa adalet okumanıza gerek yok cümlenizde bastan basa hata o halde adalet bölümünü kaldırsınlar gereksız ne de olsa dgs ye gırıp kazanan ınsanlara ne mutlu hatta buyuk basarı ama böyle bır bölüm açılmıssa bır anlamı vardır ki açılmıştır öyle değil mi?
 
Ben konu sahibesinin sorusuna cevap verdim.
Eşinin yanında çalışacaksa okumak zorunda değil.
 
Yahu ben eşinin yanında çalışmayı düşündüğü için gerek yok dedim.
Adalet nasıl bölümdür, okursam atanabilir miyim vs gibi bir şey sormamış ki.
Sadece sorduğu soruya cevap verdim o kadar.
Bende katibim, adalet bitirdim, dgs'ye hazırlanıyorum. Amacım küçümsemek falan değil.
 
guzel sıze basarılar o halde
 
hımm tamam o zaman canım, dedğim gibi bence hukuka geçiş yapmayacaksan okuma,
ama hukuka geçmek için iyi bir adım, mezun olduktan sonra her şey unutuluyor, tekarar sınava hazırlanıp hukuk kazanmak zor, hadi oldu hangi ilde okucaksın, dikey geiçşşle geçiş yaparsın en mantıklısı
 
Antalya'da okuyacağım canım evliyim ve orda oturuyorum
 

Valla ben de adalet bölümünü çok gereksiz buluyorum.Adalet okumak konu sahibine avukatlık bürosunda çalısırken yardımcı olmaz.
 
Valla ben de adalet bölümünü çok gereksiz buluyorum.Adalet okumak konu sahibine avukatlık bürosunda çalısırken yardımcı olmaz.

Yardımcı olmaz çok genelleme olur; çalıştığım 110 kişi çalışan büroda katipler vardı adalet vs okumamış; işin içinde pişmiş 2-3 yıllık avukatın bilmediği prosedürü bilirdi. Ama okusa da daha çabuk öğrenir; daha kolay anlardı işleyişi...

Adalet okumak çok önemli değil; ama işleri yaparken hem pratikte hem okulda öğrenebilirsiniz...
 
adaletten hukuka geçmek insanüstü bir çaba gerektirir. hasbelkader geçenler de çok zorlanırlar okulun geri kalanında,çünkü adalette aldıkları derslerin bir kısmından hukukta muaf olurlar, ama adalette dersi gördükleri seviye hukuktakine denk olmadığı için, hukuktaki devam derslerde diğer öğrencilerden daha çok zorlanırlar, daha çok çalışmaları gerekir. ben hukuk fakültesinde öğretim elemanıyım, zaman zaman adalette de derse giriyorum, öğrenciler arasında çok ciddi düzey farkı oluyor, aynı konuyu iki sınıfta o kadar farklı anlatıyoruz ki.. ayrıca adalet bölümünde hukuk fakültesinde asla lazım olmayacak bir sürü teknik ders de var, eğer hedefiniz kalem personelliği değilse onları da boşuna yüklenmiş olursunuz. gayet de zor dersler benim bildiğim kadarıyla. o yüzden hedefiniz hukuk fakültesine geçmek ise boşuna adaletle upraşmayın. dershaneye gidin, hukuk fakültesini kazanmaya çalışın, antalyada özel de var, devlet de var nasıl olsa. bu arada devlet üniversitesinde ister adalette ister hukukta özel öğrenci statüsü için başvurup dersleri takip etmeye de başlayabilirsiniz. aslında eğer kampüse giriş çıkışta sorun yoksa özel öğrencisi statüsü almadan bile girip istediğiniz dersi takip edebilirsiniz. hukuk fakültelerinde derse devam zorunluluğu olmadığı için öğrenciyi takip etmeyiz, sen kimsin, numaran ne diye sormayız, isteyen gelir izler, hatta bazı kızlar başka bölümlerden sevgililerini getirip oturtuyor yanında:)
 
tanıdıklarım var canım hukaka geçiş yapan meslekleri mühendislik ayrıca, keyfine okuyorlar yani, hukuk zamanında içlerinde kalmış. 3 kişi biliyorum bu şekilde mühendis, hem çalışıyorlar kendi işlerinde hem de geçiş yapıp hukuku ikisi bitirdi, diğeri bitirecek, başarılı da oldular gayet, zamanın da bitirdiler. korkma çalışırsan gayet yaparsın :) başarmak çalışmakta biter :) dgs dediğim gibi çok kek bir sınav :) derece yaparsın yani :) çok çabaya gerek yok. hele insan üstü çabaya hiç gerek yok :) sen zaten lisans bitirmişsin, belli temelin var, diğer öğrencilere göre neden geride olasın ki, lisans mezunu kendi başına ders çalışmayı zaten bilir. ne kadar zor olsa da oturup çalıştığında yapılmayacak şey yok.
 
Son düzenleme:
Sayısal alt yapısı olmayan biri için gerçekten insan üstü çabaya gerek duyulacak bir sınav.
Benim sayısalım orta derecede ama sayısal mantık var ki başımın belası...
Sistem değişti 2014 haziranda. Eski sistemle alakası yok sayısal bölümün.
60 soruda 22 23 tane sayısal mantık çıkıyor artık. 8 tane geometri ve geri kalanı cebir.
Sayısalı iyi olan biri için evet kek bir sınav ama sadece sayısalda yetmiyor. Sözel kısımdaki 45 tane paragraf sorusunuda çözmek lazım. Yani seri olmak lazım. Bunun içinde bol bol soru çözüp deneme yapmak gerekiyor. Konu sahibesi süre tutup deneme yaparsa ne demek istediğimi anlayacaktır.
Sayısalı yoksa kesinlikle özel ders almalı veya dersaneye gitmeli. Dersaneler kasım ayı gibi başladı derslere. Özel dersle açığı kapatma ihtimali var. Ha sayısalı iyiyse soru çözmesi yeterli olabilir. Puanlarda epey yükseldi. 3 sene önceki puanlarla bugünkü puanlar arasında uçurum var. 3 sene önce 265 ile yerleşen arkadaşlarım vardı. Şimdi devlet üniversiteleri için (aöf mezunları için geçerli) en az 300 puan gerekiyor. Toplam 120 soruda en az 90 95 net yapmak gerekiyor yani.
Umarım hakkında hayırlısı olur..
 
Eşim hukuk okuyor dgs ile geçti. Ama çok çalıştı. Yani mümkün ama disiplinli bir ders çalışma gerektiriyor. Çalışma azminiz varsa neden olmasın
 
zaten lisans mezunu canım arkadaş. sayısalı ne kadar kötü olabilir ki ? deneme çözecek tabi unutmuş olabilir. ama üniversite giriş sınavını kazanan bi insana zor değil, tabi şuan ne zorlukta bilmiyorum. uluslararsı i. okumuş. mantık sorusu dersen, sürekli test çözmekle ilgili o, say bi yönü tabi ki var ama, mezun biri yapar bunu. söz. mantık ta vardı biliyorum, ales ten daha mı zor ? ales ten 95 alan bu sınavı da yapar. ben zaten arkadaşın lisans mezunu olduğu için yapacağını düşünüyorum kolaylıkla. eminim alese girmiştir. sürekli yapılıyor zaten. neyse konu sahibi bilir kendisi :)
 
Alesle aşağı yukarı aynı. Lisans bitirmekle pek bağdaştıramıyorum ben :) hangi bölümü okuduğu önemli. Uluslarası İlişkilerin puanı yüksek değil zaten. Sözelin yanında çok az matematik çözerek kazanılabilecek bir bölüm. Gerçi okuduğu okulda önemli. Her okulda puanları aynı değil...
Biz bilgi verdik gerisi konu sahibesine kalmış :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…