- 19 Şubat 2015
- 1.208
- 608
-
- Konu Sahibi esraylmz03
hukuk okumak gıbı bır hedefınız yoksa adalet okumanıza gerek yok cümlenizde bastan basa hata o halde adalet bölümünü kaldırsınlar gereksız ne de olsa dgs ye gırıp kazanan ınsanlara ne mutlu hatta buyuk basarı ama böyle bır bölüm açılmıssa bır anlamı vardır ki açılmıştır öyle değil mi?adalet bölümü küçümsenecek bir bölüm değil bu bölümü bitirdikten sonra katiplik gibi bölümlere basvuru yapabılıyorsunuz kpss dısında sözleşmelı çalışma ımkanınız var,ayrıca adalet açığı hep var eğer aöf den okuyacaksa arkadas en güzel ve önü açık bir bölüm diyebilirim sonuçta bu ülkenın avukat ve hakım dısında katiplerede ihtiyacı var..
Ben konu sahibesinin sorusuna cevap verdim.adalet bölümü küçümsenecek bir bölüm değil bu bölümü bitirdikten sonra katiplik gibi bölümlere basvuru yapabılıyorsunuz kpss dısında sözleşmelı çalışma ımkanınız var,ayrıca adalet açığı hep var eğer aöf den okuyacaksa arkadas en güzel ve önü açık bir bölüm diyebilirim sonuçta bu ülkenın avukat ve hakım dısında katiplerede ihtiyacı var..
Yahu ben eşinin yanında çalışmayı düşündüğü için gerek yok dedim.hukuk okumak gıbı bır hedefınız yoksa adalet okumanıza gerek yok cümlenizde bastan basa hata o halde adalet bölümünü kaldırsınlar gereksız ne de olsa dgs ye gırıp kazanan ınsanlara ne mutlu hatta buyuk basarı ama böyle bır bölüm açılmıssa bır anlamı vardır ki açılmıştır öyle değil mi?
guzel sıze basarılar o haldeYahu ben eşinin yanında çalışmayı düşündüğü için gerek yok dedim.
Adalet nasıl bölümdür, okursam atanabilir miyim vs gibi bir şey sormamış ki.
Sadece sorduğu soruya cevap verdim o kadar.
Bende katibim, adalet bitirdim, dgs'ye hazırlanıyorum. Amacım küçümsemek falan değil.
hımm tamam o zaman canım, dedğim gibi bence hukuka geçiş yapmayacaksan okuma,Çok saolun arkadaslar ayrıntılı yazmışsınız teşekkür ederim-kendi bölümümün iş alanı çok kısıtlı ve çok da sevmiyorum açıkçası benimde istediğim adalet okuyup sonra hukuka geçmek
Antalya'da okuyacağım canım evliyim ve orda oturuyorumhımm tamam o zaman canım, dedğim gibi bence hukuka geçiş yapmayacaksan okuma,
ama hukuka geçmek için iyi bir adım, mezun olduktan sonra her şey unutuluyor, tekarar sınava hazırlanıp hukuk kazanmak zor, hadi oldu hangi ilde okucaksın, dikey geiçşşle geçiş yaparsın en mantıklısı
hukuk okumak gıbı bır hedefınız yoksa adalet okumanıza gerek yok cümlenizde bastan basa hata o halde adalet bölümünü kaldırsınlar gereksız ne de olsa dgs ye gırıp kazanan ınsanlara ne mutlu hatta buyuk basarı ama böyle bır bölüm açılmıssa bır anlamı vardır ki açılmıştır öyle değil mi?
Valla ben de adalet bölümünü çok gereksiz buluyorum.Adalet okumak konu sahibine avukatlık bürosunda çalısırken yardımcı olmaz.
dgs çok basit bir sınav ben eskiden sayısaldan başka bir bölüm için girdim. ben girdiğimde say- söz vardı sadece ve çok basitti. şimdi nasıl bilmiyorum.Peki kızlar hukuk fakültesine geçmek kolay mı
bende keyfine 2. üniversitemi bu şekilde okudum geçiş yaparak, hemde isim vermiyim Türkiye nin sayılı üniversitelerinden birinde, zamanında bitirdim, başarılıda oldum :)Ben de örgün adalet mezunuyum ve şu an hukuk fakültesindeyim
Sayısal alt yapısı olmayan biri için gerçekten insan üstü çabaya gerek duyulacak bir sınav.tanıdıklarım var canım hukaka geçiş yapan meslekleri mühendislik ayrıca, keyfine okuyorlar yani, hukuk zamanında içlerinde kalmış. 3 kişi biliyorum bu şekilde mühendis, hem çalışıyorlar kendi işlerinde hem de geçiş yapıp hukuku ikisi bitirdi, diğeri bitirecek, başarılı da oldular gayet, zamanın da bitirdiler. korkma çalışırsan gayet yaparsın :) başarmak çalışmakta biter :) dgs dediğim gibi çok kek bir sınav :) derece yaparsın yani :) çok çabaya gerek yok. hele insan üstü çabaya hiç gerek yok :) sen zaten lisans bitirmişsin, belli temelin var, diğer öğrencilere göre neden geride olasın ki, lisans mezunu kendi başına ders çalışmayı zaten bilir. ne kadar zor olsa da oturup çalıştığında yapılmayacak şey yok.
zaten lisans mezunu canım arkadaş. sayısalı ne kadar kötü olabilir ki ? deneme çözecek tabi unutmuş olabilir. ama üniversite giriş sınavını kazanan bi insana zor değil, tabi şuan ne zorlukta bilmiyorum. uluslararsı i. okumuş. mantık sorusu dersen, sürekli test çözmekle ilgili o, say bi yönü tabi ki var ama, mezun biri yapar bunu. söz. mantık ta vardı biliyorum, ales ten daha mı zor ? ales ten 95 alan bu sınavı da yapar. ben zaten arkadaşın lisans mezunu olduğu için yapacağını düşünüyorum kolaylıkla. eminim alese girmiştir. sürekli yapılıyor zaten. neyse konu sahibi bilir kendisi :)Sayısal alt yapısı olmayan biri için gerçekten insan üstü çabaya gerek duyulacak bir sınav.
Benim sayısalım orta derecede ama sayısal mantık var ki başımın belası...
Sistem değişti 2014 haziranda. Eski sistemle alakası yok sayısal bölümün.
60 soruda 22 23 tane sayısal mantık çıkıyor artık. 8 tane geometri ve geri kalanı cebir.
Sayısalı iyi olan biri için evet kek bir sınav ama sadece sayısalda yetmiyor. Sözel kısımdaki 45 tane paragraf sorusunuda çözmek lazım. Yani seri olmak lazım. Bunun içinde bol bol soru çözüp deneme yapmak gerekiyor. Konu sahibesi süre tutup deneme yaparsa ne demek istediğimi anlayacaktır.
Sayısalı yoksa kesinlikle özel ders almalı veya dersaneye gitmeli. Dersaneler kasım ayı gibi başladı derslere. Özel dersle açığı kapatma ihtimali var. Ha sayısalı iyiyse soru çözmesi yeterli olabilir. Puanlarda epey yükseldi. 3 sene önceki puanlarla bugünkü puanlar arasında uçurum var. 3 sene önce 265 ile yerleşen arkadaşlarım vardı. Şimdi devlet üniversiteleri için (aöf mezunları için geçerli) en az 300 puan gerekiyor. Toplam 120 soruda en az 90 95 net yapmak gerekiyor yani.
Umarım hakkında hayırlısı olur..
Alesle aşağı yukarı aynı. Lisans bitirmekle pek bağdaştıramıyorum ben :) hangi bölümü okuduğu önemli. Uluslarası İlişkilerin puanı yüksek değil zaten. Sözelin yanında çok az matematik çözerek kazanılabilecek bir bölüm. Gerçi okuduğu okulda önemli. Her okulda puanları aynı değil...zaten lisans mezunu canım arkadaş. sayısalı ne kadar kötü olabilir ki ? deneme çözecek tabi unutmuş olabilir. ama üniversite giriş sınavını kazanan bi insana zor değil, tabi şuan ne zorlukta bilmiyorum. uluslararsı i. okumuş. mantık sorusu dersen, sürekli test çözmekle ilgili o, say bi yönü tabi ki var ama, mezun biri yapar bunu. söz. mantık ta vardı biliyorum, ales ten daha mı zor ? ales ten 95 alan bu sınavı da yapar. ben zaten arkadaşın lisans mezunu olduğu için yapacağını düşünüyorum kolaylıkla. eminim alese girmiştir. sürekli yapılıyor zaten. neyse konu sahibi bilir kendisi :)
Hangi okulda okuyor ve kaç yılında geçiş yaptı?Eşim hukuk okuyor dgs ile geçti. Ama çok çalıştı. Yani mümkün ama disiplinli bir ders çalışma gerektiriyor. Çalışma azminiz varsa neden olmasın