Adalet bölümü

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
Kızlar merhaba eşim avukat hukuk bürosu var kendine ait.ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum çalışıyordum babamın yanında evlenince işi bıraktım şimdi şöyle bi durum var ben eşimin yanında çalışmak istiyorum ortam müsait kendisi ofiste durmuyo zaten ve ona daha faydalı olacağımı düşündüğümden dolayı adalet bölümü okumak istiyorum bu bölümü okuyan var mı nasıl bi bölüm zor mu gerekli mi sizce
 
Adalet bölümü okuyabilirsiniz; çok zor olmaz ama işi yaparken daha çok öğrenirsiniz.

Ama yine de eşiniz ile çalışmanızı tavsiye etmem.

Ben de eşim de avukatız; aynı büroda sıkıntılı oluyor...
 
çok gerekli değil .Avukatlık bürosunda çalışanlar evrak takibi yapar .Bence gerek yok ama isterseniz açıköğretim adalet bölümü var .Zevkle okursunuz .Kolay bir bölüm .
 
Birbirimizi pek görmücez daha öncede aile şirketinde çalıştım alışkınım ama bu bölümü okumak istyrum inşallah başarabilirim
 
Avukatlık bürosunda çalışmak için adalet bölümü okumaaya gerek yok çünkü onunla ilgili bir iş yapmayacaksınız.
 
ben okudum. çok kolay diyemem ama biraz çalışmayla rahatlıkla bitirebilirsiniz. ama yapacağınız işlere bi faydası olacağını sanmıyorum.
 
2. Üniversite kapsamında sınavsız olarak aöf adalete yazılabilirsiniz.
 
benim kardeşim okudu. 2 senede bitirdi.. çalışmadan geçebileceğin bir bölüm değil. biraz çalışma ile halledebilirsin.
 
Hani ben daha faydalı olurum ona diye istiyorum bu bölümü hukuki terimleri falan kolay anlayabilmek için istyrum
 
MissMoonTwilight bu sorunuzu cevaplayabilir bence

He he geldim

Ben örgün olarak vakıf üniversitesinde ( burslu ) okuyorum bu bölümü. Hatta bu bölüm için lisansı bıraktım geldim. Hedefim daima hukuk ve türeviydi, ilk adımı Adalet bölümü ile attım 2 sene aradan sonra.

Ben dersleri yazayım siz kolaylığına zorluğuna karar verin, zira ''çok'' kolay yazanları görünce şaşırdım
Şunu da belirteyim Hukuk bölümü öğrencisi kadar ağır şekilde bu dersleri almamakla birlikte muhtemel olarak alacağınız dersler şunlar ( üniversitelerde birkaç ders değişebilir ) : Hukuka Giriş, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Medeni Hukuk ( Temel bilgiler şeklinde, fakat ikinci senede 1-2 bölümü ayrı ders başlıklarında işleniyor. 1-2 tanesi de seçmeli yapılıyor ), Medeni Usul Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, Borçlar Hukuku, Tebligat Mevzuatı, Kalem Mevzuatı ve İşlemleri, Cezaevi İdaresi ve İnfaz Bilgisi, İcra - İflas Hukuku, Ticaret Hukuku... Eksiğim var mı bilmiyorum şuanda aklıma bu alan dersleri geldi. Buna ek örgün ise eğitiminiz alacağınız yök dersleri ve de klavye dersi var. Allah benim hocam gibi hoca vermesin diyorum öğretene kadar Çin işkencelerine maruz kaldık, şimdi ikinci dönem biraz daha rahatız

Yalnız bu bölüm biraz da ilgi işi. Ben bayılıyorum Hukuk derslerime bir başkası da yerine imza attıracak insan arıyor. Hoca blok yapsın diye gözünün içine pür dikkat bakan da var, aman semineri çıksın da gelemesin diyen de.

Ben örgün eğitime ve kendi okuluma göre yazdım bu arada. Açık öğretim ve başka üniversiteler nasıldır bilemem. Arkadaşlara bir konuda katılıyorum. Maalesef ki avukat yanında büroda çalışmanız için bu donanımlara ihtiyacınız yok istisnalar haricinde. Çoğu yerde ayak işine, fotokopi işine bakıldığı oluyor. Hoş devletin adliyesinde Hukuktan bi' haber insanlar çalışıyorken, özel bürolara çok da şaşırmamak lazım
 
Son düzenleme:
uluslararası ilişkiler varken adalet ben şahsen okumazdım. hele de eşimin ofisinde eşimle beraber çalışmak hiç istemezdim. ayrıca kendi bölümüm dururken evrak işi hiç mi hiç yapmazdım. bence kendi bölümünüzde gelişin, yüksek lisans yapın kpss ye hazırlanın, bölümünüz güzel, illede hukuk alanında çalışsam diyorsanız hukuk okumak için bence uğraşın. adalet okuyup, hukuka dikey geçiş yapın yada, eşinizin ofisinde çalışmak için hem bence bunlara hiç gerek yok.
 
hukuki terimleri öğrenmek, dilekçe yazabilmek ne bilim adliyedeki önemli işleri halledebilmeniz için kesinlikle okulunda öğrenmeniz gerekir. açıktan okursanız eşinizin desteğiyle tam olmasada öğrenirsiniz gene bişiler.

ben avukatlık bürosunda asistanlık yapıorum. dilekçe yazarken falan çok eksiklerim oluo. onun dışında adliyedeki, noterdeki, icralardaki ufak tefek işleri hallediorum. bu şekildede illaki bi yardımınız olur ama avukat olmanız hem size hem eşinizin işlerine iyi gelebilir.
 
Çok saolun arkadaslar ayrıntılı yazmışsınız teşekkür ederim-kendi bölümümün iş alanı çok kısıtlı ve çok da sevmiyorum açıkçası benimde istediğim adalet okuyup sonra hukuka geçmek
 
Hukuk bürosunda çalışabilmek için adalet bitirip bitirmemiş olmanız önemli değil ki.
Bende adalet okudum ama ben hukuğa geçiş yapabilmek için okudum.
Hukuk okumak gibi bir hedefiniz yoksa adalet okumanız çokta mantıklı değil.
Ha yok illa bir bölüm okumak istiyorum diyorsanız okuyun tabi zararı olmaz.
 

Size kesinlikle katılıyorum. Adliyeye zabıt katibi olup da müeyyide kelimesini hakim hecelemeden yazamayan birine tanık oldu bu gözler.
 
bende avukatım; bu bölümü okumanız özellıkle esınızın yanında çalışıp okumanız sızın faydanıza olacaktır. Çünkü işi işte öğrenmek daha etkili olacak sızın ıcın bir çok terımı işlerin nasıl yurudugunu bızzat takıp ederek ve uygulayarak öğreneceksınız basarılar:)
 
2 yıllık bitireceksen git memur ol, avukat yanında çalışmak için gerekli değil. Evrak işi yapacaksın zaten. Dilekçe yazacak, müvekkille konuşacak, duruşmaya girecek değilsin. En fazla icra dosyalarında matbu müzekkereleri yazarsın onu da ilkokul mezunları da yapıyor. Okumayı severim, bir de bunu okuyayım heyecan olsun diyorsan bilemem.
 
adalet bölümü küçümsenecek bir bölüm değil bu bölümü bitirdikten sonra katiplik gibi bölümlere basvuru yapabılıyorsunuz kpss dısında sözleşmelı çalışma ımkanınız var,ayrıca adalet açığı hep var eğer aöf den okuyacaksa arkadas en güzel ve önü açık bir bölüm diyebilirim sonuçta bu ülkenın avukat ve hakım dısında katiplerede ihtiyacı var..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…