• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Acnelyse kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Selam kızlar. Tedaviye 2 aydır devam ediyorum. Yalnız bu iki ayın içinde 10 gün kadar kremi kullanamadım. Size sonuçları göstermek istiyorum. Aralıklarla sol yanağımın fotoğraflarını çektim. :60:

Eki Görüntüle 249380 Eki Görüntüle 249381 Eki Görüntüle 249382

Birincisi 15 Ağustos, ikincisi 23 Ağustos (sivilceler rengl dönemimden dolayı artmıştı) ve sonuncu 30 Ağustos. Bir kaç haftadır cildim acnelyseden dolayı kızarmıyor. Bu yüzden bepanthene ile madecassolu arada bir kullanıyorum artık. Banyoda buharın etkisiyle yumuşayan cildimi nazikçe ovalıyorum ve üst deri çok güzel soyuluyor. Şu an sonuçtan çok memnunum. İzler hafifledi. :16: Bu izler tamamen geçene kadar acnelyseyi bırakmayı düşünmüyorum. Sizi yine sonuçtan haberdar ederim kızlar. Bu arada ben evden pek çıkmamaya özen gösteriyorum. Sık sık dışarı çıkıyorsanız bu kreme başlamak için kışı bekleyin. :34:

maşallah etkisini çok iyi göstermiş canım.bende acnelyse kullanıyorum ama doktorum sadce çarşamba günleri sür dedi sadece bi gün kullanmak pek bi işe yaramaz gibi sanki ama napsam bilemedim:26:sen haftada kaç gün kullandın?

maşallah etkisini çok iyi göstermiş canım.bende acnelyse kullanıyorum ama doktorum sadce çarşamba günleri sür dedi sadece bi gün kullanmak pek bi işe yaramaz gibi sanki ama napsam bilemedim:26:sen haftada kaç gün kullandın?

Teşekkür ederim canım. :16: Ben ilk kullanmaya başladığımda cildim çabuk kızarıp tahriş oluyordu. Cildim kızarınca düzelene kadar acnelyseyi bırakıp bepanthane sürüyordum. Cildim kendini toparlayınca tekrar geceleri acnelyse kullanıyordum. Şimdi her gece sürüyorum. Çünkü cildimi tahriş etmiyor artık. Kullanma sıklığını belirleyecek olan cildinin yapısıdır. Ama doktor haftada bir kez kullanmanı söylediyse cildin hassas olabilir. Dikkatli ol canım.

Teşekkür ederim canım. :16: Ben ilk kullanmaya başladığımda cildim çabuk kızarıp tahriş oluyordu. Cildim kızarınca düzelene kadar acnelyseyi bırakıp bepanthane sürüyordum. Cildim kendini toparlayınca tekrar geceleri acnelyse kullanıyordum. Şimdi her gece sürüyorum. Çünkü cildimi tahriş etmiyor artık. Kullanma sıklığını belirleyecek olan cildinin yapısıdır. Ama doktor haftada bir kez kullanmanı söylediyse cildin hassas olabilir. Dikkatli ol canım.

bende ilk sürmeye başladığımda çok kızarıyodum ama şimdi olmuyo.daha ergenlik dönemindesin naparsan yap çıkmaya devam edicek dedi sanırım o yüzden.ha bide bana aynı zamanda clindoxly verdi onuda gün aşırı kullanuyorum.cevabın için sağol canım.:71:

Teşekkür ederim canım. :61: Aknilox hakkında bir bilgim yok.
Acnelyse ile tretinin içeriği aynı. Yalnız acnelyse tretinin iki katı retinoik asit içeriyor. Soyucu etkisi daha fazla. Eğer cildin hassas değilse tretin yerine acnelyseyi kullanabilirsin. :34:

Neyse ben devam edeyim öyleyse olmazsa artık onu kullanırım deneme tahtasına dondu yuzum :D :D Yuzum hassas değil zaten teşekkür ettiiim :)

kızlar ben bu kremi 5 ay kullandım şu anda yüzümde sivilce yok çok memnun kaldım regl dönemlerinde tek tük çıkıyo onları da görmezden geliyorum birazda yüzünüzle bağınızı kopartmaktan geçiyo artık bıkmıştım çünkü lisedn beri çekiyodum bende şu anda 24 yaşımdayım bu kremi yaklaşık 4-5 ay önce bıraktım kışın kullandım ama zorlandım yine de çünkü suratımı çok yaktı duştan çıkınca alev alev yandığımı bilirim günün belli saatlerinde kıpkırmızı oluyordum hafiften geçmeye başlayınca 3 gün sürüp 1 gün sürmedim böyle devam ettim hergün sürünce soyulmuyodu benim cildim bi gün soyulsun diye sürmedim son aylarda da azalttım kremi iyice şimdi de çok memnunum hafif lekeler var o da bu kremin yan etkisi sanırım güneşe çıkıldığında leke bırakıyormuş sanırım biraz güneşten etkilenmişim mutlaka güneş kremi kullanın faydasını göreceksiniz birde fazla ilgilenmeyin yüzünüzle ben boşvermişken geçti aynaya bakmayın :))))

cnm aradan uzun zmn geçmiş ama umarım görürde cevap verirsin bepanthenin kreminimi merheminimi yoksa plusınımı sürüyordun eczacı bana plus dedi ama ben kremini sürerken daha memnundum sanki bilemedim bide sen cvplarsan çok içim rahatlıcak

kızlar ben de 10 gündür kullanıyorum yüzümü görseniz ağlarsınız ! yüzümde asla sıkılmayacak dokunduğunuzda hissettiğiniz ama kesinlikle çıkmayan sivilceler vardı ben de acnelys kullanmakta buldum çözümü :( ilk başta 2 gün sadece sivilcelerin üstüne sürdüm sonra lekelere iyi geldiğini öğrendiğimde yanak ve çene bölgeme çok ince bir tabaka halinde sürdüm 2 gün sonra yüzüm tamamen soyulmaya başladı ve kırmızı lekeler oluştu bahsettiğim sivilcelerden birkaçı söndü birkaçı patladı ben de yüzüm çok kaşınınca ve soyulunca haliyle canımda çok acıdı 2 gün sürmedim dün tekrar sadece sivilcelerin üstüne sürmeye başladım kremi sürmediğim günlerde ince yapılı bir peelingle yüzümü fazla bastırmadan yıkadım. bu sırada ceradolin yüz kremi kullanıyorum yüzüme tamamen sürdüğüm günlerde dudaklarıma sürmediğim halde dudaklarım bile soyuldu. çene bölgemde lekelenme var sürmeye devam etmeli miyim karar veremedim !!??

kızlar ben de 10 gündür kullanıyorum yüzümü görseniz ağlarsınız ! yüzümde asla sıkılmayacak dokunduğunuzda hissettiğiniz ama kesinlikle çıkmayan sivilceler vardı ben de acnelys kullanmakta buldum çözümü :( ilk başta 2 gün sadece sivilcelerin üstüne sürdüm sonra lekelere iyi geldiğini öğrendiğimde yanak ve çene bölgeme çok ince bir tabaka halinde sürdüm 2 gün sonra yüzüm tamamen soyulmaya başladı ve kırmızı lekeler oluştu bahsettiğim sivilcelerden birkaçı söndü birkaçı patladı ben de yüzüm çok kaşınınca ve soyulunca haliyle canımda çok acıdı 2 gün sürmedim dün tekrar sadece sivilcelerin üstüne sürmeye başladım kremi sürmediğim günlerde ince yapılı bir peelingle yüzümü fazla bastırmadan yıkadım. bu sırada ceradolin yüz kremi kullanıyorum yüzüme tamamen sürdüğüm günlerde dudaklarıma sürmediğim halde dudaklarım bile soyuldu. çene bölgemde lekelenme var sürmeye devam etmeli miyim karar veremedim !!??

canım acnelyse yi ben tam 5 ay kullandım ara vermeden şu anda yüzümde sivilce yok tek tük çıkıyo adetten önce o kadar ben bu ilaç sayesinde kurtuldum iyiki de kullanmışım o kadar çok soyulmuştuki insan içine çıkamadığım oldu ama hep kremle geziyordum soyulunca sürüyordum sonra giderek soyulmamaya başladı tamamen geçincede bıraktım zaten bi sivilce ilacını en az 5-6 ay kullanmadan geçirmesini bekleme ben o hatayı çok yaptım aa geçti deyip bıraktım tekrar çıktı sivilcelerin bitincede kullanmaya devam et derim

bu gün doktora gittim acnelysi bırak dedi acnelys genelde leke tedavisinde kullandığımız bir ilaç dedi ve hasas ciltlere uygun olmadığını söyledi. kesinlikle antibiyotik kullanmadan geçmezmiş kist gibi olan sivilceler bunun üzerine oral yolla kullanılan tetradox 100 mg kapsül verdi ve aknılox jel verdi gece yatarken sürülmek üzere. ayrıca regl düzensizliği olanlarda sivilce olması çok normalmiş tamamen bununla bağlantılıymış( ki benim reglim kafasına göre takılır ) kullandıktan sonra tekrar yazıcam kızlar

meraba bende yaklaşık 2 senelerdir sivilcelerden çekiyorum takıntılı bir insan olduğum için çok kafama takıyodum doktora gittim bana aknefug bp10 verdi kullandım cildi kurutup soyuyo neyse kullandım ilk başlarda cildim çok gerildi, soyulan yerler beyaz diğer yerler siyahtı belirgin renk farkları vardı ama sabrettim yüzüm tamamen soyulunca pürüzsüz olmuştu o kadar mutluydum ki anlatamam fakat bu yaz şehir dışına çıktım o zaman sivilcelerim arttı aynı ilacı kullanmama rağman çenemde ve alnımda sivilceler çıkmaya başladı küçüklerdi çok iltihaplı değillerdi ama rahatsız ediyodu beni hava değişimindendir dedim çok takmadım ama şu an evime döneli 3 ay oldu hala geçmedi ve sivilcelerimi sıktığım için kahveremgimsi izler kaldı bende acnelyse aldım insanlardan duyduğum kadarıyla etkili bi ilaç diyolar sizce kullanmalı mıyım bazıları güneşe çıkma çıkarsan çok iz kalır dedi cildim çok narin falan değil ayrıca aknefuguda yazın kullanmıştım ve full güneşteydim ama herhangi bir leke kalmadı fakat korkuyorum ilk önce göğüs bölgeme sürdüm 2-3 tane sivilce vardı eğer iyi bir tepki alırsam yüzümede sürücem ama korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim bu arada cildim karma :)

Arkadaşlar acil yardım lütfen...
Ben bu acnelyse ilacını 1.5 hafta kullandım ve kızardı derim...
Kullanmayı bıraktım ama bu kızarıklık geçer mi

Arkadaşlar acil yardım lütfen...
Ben bu acnelyse ilacını 1.5 hafta kullandım ve kızardı derim...
Kullanmayı bıraktım ama bu kızarıklık geçer mi

Geçer geçer merak etme :) Ben de 3 yıl önce falan birden azan sivilceler için kullanmıştım sadece üstüne biraz sürmüştüm ama 1 hafta kızamık çıkarmış gibi gezmiştim :D yalnız cilt acnelyse e alıştıktan sonra kendi kendini yeniliyo heralde anlamadım, ben sürmesem bile sürekli soyuluyo cildim, önceden olmazdı :D

Geçer geçer merak etme :) Ben de 3 yıl önce falan birden azan sivilceler için kullanmıştım sadece üstüne biraz sürmüştüm ama 1 hafta kızamık çıkarmış gibi gezmiştim :D yalnız cilt acnelyse e alıştıktan sonra kendi kendini yeniliyo heralde anlamadım, ben sürmesem bile sürekli soyuluyo cildim, önceden olmazdı :D

Teşekkürler yorumun için...Zaten bugün azıcık hafiflemiş kızarıklığı. Devam etsem mi etmesem mi karar veremedim... Sürekli soyulmaz dimi :D kullanmasam bile...

Teşekkürler yorumun için...Zaten bugün azıcık hafiflemiş kızarıklığı. Devam etsem mi etmesem mi karar veremedim... Sürekli soyulmaz dimi :D kullanmasam bile...

Yok tatlım. Kızarıklık geçene kadar bepanthene sür. Acısını ve tahrişi azaltır. Kızarıklık geçince tekrar başlarsın acnelyseyi kullanmaya. :40:

cnm aradan uzun zmn geçmiş ama umarım görürde cevap verirsin bepanthenin kreminimi merheminimi yoksa plusınımı sürüyordun eczacı bana plus dedi ama ben kremini sürerken daha memnundum sanki bilemedim bide sen cvplarsan çok içim rahatlıcak

Tatlım kremi cilt hemen emiyor. Merhemin kıvamı çok yoğun. Plus ise merhemle krem arasındaki bir yoğunlukta. Tercih sana kalmış.
Şöyle yapabilirsin. Evdeyken plus kullanabilirsin. Cildindeki sızlamayı daha çok azaltır ama cildin çok parlak olur.
Dışarı çıkacağın zaman da kremini kullanırsın. Cilt emidiği için bir parlama olmuyor. :34:

kızlar bu ilacı kullananlara moral olması açısından yazın ve şimdiki resmimi ekliyorum yorum sizin...

$ssss.jpg

cnm ben başlla derim ama tabi kendi biliceğin iş cildimi çok kızarttığıda oldu zaten çok soyuyo ama kesinlikle değer bu sonuca..:)

cnm ben başlla derim ama tabi kendi biliceğin iş cildimi çok kızarttığıda oldu zaten çok soyuyo ama kesinlikle değer bu sonuca..:)

peki ne kadar süre kullandın? cildinin böyle güzelleşmesi ne kadar zaman aldı :) bıraktıktan sonra tekrar çıkıyor mu bide hep mi kullanmak gerek?

Back