• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Acnelyse kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
göremediğimde burdan yazıyorum normalde herhangi sürdüğüm bi kremden çok daha az sürüyorum ama kızarma hiç yok kuruma soyulmada azaldı ve hiç arada vermedim bu gece baya bi süriim ben o zmn konuşursak detayları anlatırım :)

bende bugun ılk kez kullandımm ama nemledırıcı gıbı bol bol surdum ınsallah cıldıme bıseycık olmassss:(((((

benim soyulmalar geçti sonunda oh be sınavlara soyuk soyuk giricektim yoksa:37:

kızlar acnelyse benm yüzüm tahriş etti. yaktı ve pul pul dökülmeye başladı :43: sürecekseniz tüm yüze değil sadece sivilcelerin üstne ve çok az sürün ve kesinlikle güneşe çıkmayın. benm önerim benzamycin gerçekten bende çok iyi sonuç verdi. dışarı çıkmaya utanyodm suratm domates tarlası gibiydi düzenli kullanmda hepsi yok oldu. :65: :64:

kızlar acnelyse benm yüzüm tahriş etti. yaktı ve pul pul dökülmeye başladı :43: sürecekseniz tüm yüze değil sadece sivilcelerin üstne ve çok az sürün ve kesinlikle güneşe çıkmayın. benm önerim benzamycin gerçekten bende çok iyi sonuç verdi. dışarı çıkmaya utanyodm suratm domates tarlası gibiydi düzenli kullanmda hepsi yok oldu. :65: :64:

acnelyseyi bol sürmeme rağmen bu tarz şeyler olmadı aksine benzamycin bende hiç bi işe yaramadı acnelyse tüm büyük sivilcelerimi kapadı bide pudra sürdümmü hiç bişey yok gibi duruyo

az önce bir topikte gizem kullanıcı adlı biri bir güzellik yapmış ve şu sivilce ilaçlarını bir derleyip toparlamış kızlar. ondan yaptığım alıntıları veriyorum aşağıda, bence çok güzel açıklamış:

1.ÜRÜN=cildinizi güzel bir yüz yıkama jeliyle sabah akşam yıkayın ve artık kalmamasına dikkat edin.tonik kullanmak illa gerekli değildir.

2.ÜRÜN=içinde %1-2 oranında bha(beta hidroksi asit) içeren bir ürün kullanın.bu tarz ürünler ilaç olarak da kozmetik olarak da bulunmakta.cildiniz hassassa %1,değilse %2 size daha uygun olacaktır.aşırı hassas ciltler için uygun değildir ama zaten sivilce problemi genelde yağlı ve karma ciltlerde görülür.bu ürün tıkanan gözenekleri açarak sivilce oluşumunu engeller.bunu

3.ÜRÜN=içinde benzoil peroksit bulunan bir ürün kullanmak gerekir.benzoil peroksit ciltte sivilce oluşumuna yol açan propionobacterium acnes adlı bakteriyi öldürür.ve sivilce oluşumunu engeller.

4.ÜRÜN=güneş kremi sivilceli cildin olmazsa olmazıdır.sivilce ve güneş lekeleri kalmasını istemiyorsak kesinlikle kullanmalıyız.15-50 koruma faktörü arasında olanları tercih etmeliyiz çünkü 50den daha fazla koruma faktörü abdde de aslı olmadıgı için yasaklanmıştır.cildinizi sandıgınız gibi daha fazla korumaz ama daha fazla kimyasal ürün içerir

5.ÜRÜN=retinoid türevi bir ilaç.bu ilaçlara örnek roacuttane,isotrexin,acnelyse,tretin vs..retinoidlerin iki özelliği var .uzun süreli kullanımlarında cildin düzgün bir şekilde oluşmasını sağlıyorlar.ikinci özellikleri ise cildi soyarak lekelerden ve tıkalı foliküllerden kurtulmaya yarıyorlar.bu özelliklerden hangisinin daha önce oldugu ilacına göre değişiyor.

örneğin isotrexin sürerseniz yaklaşık bir aylık kullanım sonucu alttan gelen yeni deri daha düzenli çıkmaya başlar.sivilceleriniz azalır daha hassas ciltlerde soyulma olabilir.
tretin veya acnelyse kullanırsanız cildiniz öncelikle soyulur ve dermatologlar bu ilaçları genelde sivilce lekeleri için verirler.uzun kullanımda bunlar da cildin düzgün çıkmasını sağlarlar ama daha çok sivilce lekeleri için kullanılmalıdırlar acnelyse tretinden çok daha kuvvetli bir ilaçtır!cildiniz bu tarz ürünlere alışkın değilse acnelyse yerine tretin kullanmak çok daha mantıklı olacaktır.roaccutane ise bu ilaçlar gibi cilde sürülerek değil çoğumuzun bildiği gibi agızdan hap şeklinde kullanılır.fazla yağ üretimini engeller,bakterileri öldürür,yağ bezlerini ufaltır.fakat karaciğere ciddi yan etkileri vardır.mutlaka doktor kontrolünde kullanılır.hamile kalmayı düşünenler kesinlikle kullanmamalıdır.bebek için çok zararlıdr.depresyona eğilimi arttırdığı ispatlanmıştır.bu ilaç sivilceler için değil çok ciddi akneler için kullanılır.

BENZAMYCıN=benzoil peroksit ve eritromisin var eritromisin antibiotiktir,benzoil peroksit de yukarda bahsettiğim gibi dezenfektan

TRETıN=tretionin içerir(reitnoid türevi)

ACNELYSE=tetinden daha fazla olmak üzere retinoid türevi içerir

ıSOTREXıN=isotretionin(retinoid türevi) ve eritromisin

SıVEX=sulfasetamid sodyum bu madde de benzoil peroksit gibi dezenfektandır

ıMEX=tetrasiklin içerir.tetrasiklin akne tedavisinde en etkili olan antibiyotiktir.akne granülomlarının(vücudun savunma mekanimasıyla

oluşan yuvarlak akne bezeciği) oluşumunu engeller.tetradox gibi agızdan alınan türde olanları da vardır.imex iltihaplı sivilce çıkışını
engellemek için kullanılır.lekelere etkisi yoktur.iltihaplı sivilce oluşumunu önler.roaccutane veya tretin,isotrexin gibi ilaçlardan önce doktorlar iltihaplı sivilceleri geçirmek için imex verirler.daha sonra diğer ilaca geçerler.

CLEOCıN-T=klindamisin içerir.bu da bir tür antibiotiktir.bu da bakterileri öldürür.

SALSıL=%2 salisilik asit içerir.salisilik asit yukarda bahsettiğim beta hidroksi asitlerdendir.ve tıkanan folikülleri açmaya yarar.

BU BAHSETTıĞıM SEÇENEKLERıN HEPSı BıR ARADA KESıNLıKLE KULLANILMAMALIDIR!!

cildi sabah akşam yıkamak,sabah güneş kremi akşam %1 bha içeren bir ürün artı benzoil peroksit içeren bir ürün sivilcesi fırsat buldukça çıkan ,sivilce tedavisi görmüş,cildini temiz tutmayınca sivilce basanlar için uygun olur.ama tek tük sivilcelerden bahsetmiyoruz!

çok aktif sivilceleri olanlar öncelikle imex tarzı bir krem kullanmalılar.daha sonra diğer tedavilere geçmeliler.bunun içinde dermatologa başvurup tedavi düzenlemek uygun olur.

lekeleri olanlar ve artık sivilcesi çıkmayanlar.lekeler uzun bir zaman geçmezse yine cildi iki kere temizleyip ,sabah güneş koruyucu sürüp akşam tretin ssürmek ve bunu uzun süre yapmak faydalı olur.(CıLDı HASSAS OLMAYANLAR ACNELYSE KULLANMALIDIR!)

daha inatçı sivilceleri olanlar,cildi yıkamak ,%2 bha içeren bir ürün artı isotrexin kullanabilirler.tabi yine gündüz güneş koruycusu sürmek gerekir.

arada bir ,az az sivilceniz çıkıyorsa.yine cildinizi yıkayın ve benzoil peroksit içeren dezenfektan ürününüzü sürün.

aşırı,inatçı sivilceler hormonal bir problemi gösterebilirler!bazı jinekolojik hastalıklarda bayanlardaki testesteron hormonu miktarı artar ve inatçı sivilceler oluşur.bununla birlikte göğüste tüylenme,çenede sırtta tüylenme gibi problemler,adet düzensizliği yaşarsanız mutlaka bir doktora başvurmalısınız!!!!

SıVıLCELı CıLTLERDE MASKE VE PEELıNG KULLANIMI

cildinizde aktif sivilceleriniz varsa kesinlikle peeling kullanmamalısınız.iltihabı ve dolayısıyla bakterileri yayarsınız.daha fazla sivilce çıkmasına sebebiyet verirsiniz.fakat sivilce çıkmayan yerlerde kullanabilirsiniz.mesela burnunuzdaki siyah noktalar için

kil maskesi çok yaglı ciltler haftada bir-iki kere kullanabilirler.illa lazım değildir.ama fazla yagı emip tedaviye yardımcı olur.

nemlendirici maske sivilce olan yerlere kesinlikle kullanmamalısınız!

cilde sürünce ısınan maskeler cildi irrite eder ve lekerlerin,sivilcelerin daha da kırmızı görünmesini sağlarlar!

AKNE TEDAVıLERıNıN BAZI YAN ETKıLERı

en bilinen yan etkiler ciltte hassasiyet,soyulma ,kurumadır.aşırı soyulma ve kızarmanız olduysa bir iki gün ürünleri bırakmalı veya sürme miktarınızı azaltmalısınız.kuruluk için su bazlı bir nemlendirici kullanabiliriniz.bazı ürünler her şekilde soyma yaparlar.soymayla birlikte acınız yoksa ürüne davam edin.acınız varsa birkaç gün ara verin.

MUTLAKA GÜNEŞ KORUYUCU SÜRÜN!!!

gizemciğim burdan sana teşekkürlerimi iletiyorum. çok faydalı bilgiler paylaşmışsın. ellerin dert görmesin.

Bu alıntıyı okumak ufkumu genişletti.Akne sorunu olan tüm arkadaşlar okumalı.Burada bizimle paylaştığınız için tşkrlr.

acnelyse kullanıyordum her akşam yatmadan 1 saat önce sürüyordum daha önce bahsetmiiştim...
yüzümü aşırı derecede kuruttu...
nemlendiricide kullanıyorum.
ama aşırı soğuklardan dolayı alnımda ve burnumda egzama oldu..
bu kremi kendi kafanıza göre kullanmayın diyorum tekrar...
doktorum acnelyse den vazgeçti tretin e çevirdi ve sadece haftada 2 gün süreceğim...

çok şükür 3 günde egzamadan kurtuldum... ama bu ilaçları kendi kafanıza göre uygulamayın daha önce bana bunu söylediiğim için tepki gösterir gibi oldunuz ama ben yinede yazayım dedim...
yüzünüzü sadece güneşten değil soğuktanda korumanız gerekiyor..

kızlar merhabalar. bende yüzümün sağ yanındaki pembeli kırmızılı geçmek bilmez sivilce lekelerinden muzdaribim. geçen hafta gittiğim cildiyeci bana nadixa verdi ama 1 haftadır tık yok yüzümde, daha da yağlandı sanki. bende burda yazılanları okuduktan sonra bugün gidip acnelyse aldım, umarım işe yarar. deneyip görücez. eczacı yanına medacassol tavsiye etti, bepanthene'le kıyasla daha iyiymiş. umarım en kısa zamanda kurtulabilirim bu lekelerden, dışarı çıktığımda insanların yüzüme dik dik bakmalarından nefret ediyorum. :52:

Acnelyse & Madecassol ikilisiyle 3. günümdeyim. Acnelyse'yi tüm yüzüme bol bol sürüp yatıyorum, hiç bir yanma olmadı şu ana kadar. Hafiften geriliyor, sadece bu. Bugün sabah madecassol ve üstüne 20 faktörlük güneş kremimi sürdüm, öğlen annem yüzümdeki ince soyulmaları farketti. Hafif bir güneş yanığı sonrası soyulması gibi, ince zar halinde. İşe yarıyor mu ne? :64:

kızlar bence bu kremi kullanmayın ben bir yıl önce acnelyse ve madecassol kullanıyordum ilk kullandığımda cildimi çok güzel yaptı sonra yine defalarca kullandım cildi güzelleştiriyor diye ama artık cildim berbat durumda dengesi bozuldu bu kremi çok gerekmedikçe kullanmayın hatta çok gerekse bile iki kez düşünüp kullanın çok güzel bir cildim vardı mahvetti şimdi cildimi nasıl eski haline getiririm diye incelen hassaslaşan deriyi nasıl kalınlaştırım diye uğraşıyorum:43:bu soyucu kremler cildi inceltiyormuş

kızlar ben dün ilk kez kullandım acnelyse az öncede 2. kez kullandım henüz kızarma soyulma fln yok yüzümde .. dün ik kullanımdan sonra bugün öğlen bepanthen sürdüm .. 1 sorum olucak acnelyse yi 2 yanagıma azar azar sürdüm ama nasıl sürüyim ? iyice yediriyimmi yoksa krem yüzümde belli olsun mu tabaka halinde ? ben iyice yediriorum ..

:91:veee acnelyse den sonraki 16. ayım. tabiki o kadar çok kullanmadım. daha önce de demiştim 8 ay kullandım sonra bıraktım artık iyi bi etki oluşturmuştu sivilceler gitmişti ama daha sonra hala tatmin olmadım lekeler daha hızlı geçsin istedim ve bir ay sonra tekrar kullanmaya başladım ama bu sefer çok düzenli kullanmadım nasıl olsa geçtiler artık diye seviniyordum. şimdi ise 3 aydır hiç kullanmıyorum yüzüm artık sivilcesiz ve lekesiz istediğim her şeyi yiyorum yine de sivilce çıkmıyor. çıkan olduğunda da minik bi şey oluyor ertesi gün zaten hemen kuruyor kayboluyor. ve 3 aydır yaptığım tek şey sabahları güneş kreminden çnce ve gece yatmadan önce dermokil yüz temizleme toniğini pamukla yüzüme sürmek... inanın bir zamanlar buna ulaşmak için ne kadar uğraşmıştım. hayal gibi geliyordu yüzümün bu şekilde olacağı. devam edin kızlar devam... sivilde tedavisi çok sabır ister daha önce de dediğim gibi keşke daha çnce tanışmış olsaydım bu kremle. düzenli kullanın önceki sayfalarda bi yerlere nasıl kullandığı mı da yazmıştım. sabredin. olacak bu iş :) şimdi ise daha da abarttım artık cildim çok daha güzel gözüksün yaşlanmasın genç kalsın diye uğraşıyorum ve tek derdim çok çabuk kararmamç olsun buna da şükür. insallah sizler de pamuk gibi bebek gibi ciltlere sahip olursunuz... :81:

kızlar ben dün ilk kez kullandım acnelyse az öncede 2. kez kullandım henüz kızarma soyulma fln yok yüzümde .. dün ik kullanımdan sonra bugün öğlen bepanthen sürdüm .. 1 sorum olucak acnelyse yi 2 yanagıma azar azar sürdüm ama nasıl sürüyim ? iyice yediriyimmi yoksa krem yüzümde belli olsun mu tabaka halinde ? ben iyice yediriorum ..

güzelce yedir o zaman daha iyi olur.:29:
bepanthen dışında bi nemlendirici daha iyi olur bence çünkü bepanthen de acnelysenin etkisini yapan bi etki ile iyileştiriyor cildi ebende nemlendirmek yerine daha da kurutmuştu. onun yerine neutrogena nın yoğun nemlendirici yüz kremi daha iyi gelmişti bana.

yha 2 gece sürdüm bu gece 3. kez sürücem henüz ne bi kızarma var nede bir soyulma .. yüzümü kurumuş ve gerginde hissetmiorum .. bi kaç gün sonramı olucak bu etkiler .. 2 gün kullanımdan sonra yüzümde hiç bir etki olmaması normalmi ?

yha 2 gece sürdüm bu gece 3. kez sürücem henüz ne bi kızarma var nede bir soyulma .. yüzümü kurumuş ve gerginde hissetmiorum .. bi kaç gün sonramı olucak bu etkiler .. 2 gün kullanımdan sonra yüzümde hiç bir etki olmaması normalmi ?

Canım 3.günden sonra etki etmişti bende bi sabah bi kalktım yüzüm acayip soyulmaya başlamış ocak ayında başlamıştım ben bi 4-5 kullandım ilerleyen aylarda 2-3 günde bi sürdüm çünkü bi gece sürüp bi kaç gün bekliyorum soyuluyo sonra tekrar sürüyorum hem çok sürmedim mercimek büyüklüğünde yanaklarıma 3-4 nokta koydum onu yedirdim şu anda pürüzsüz bi cildim var tavsiye ederim ama bu ilacı yazın kullanmasanız iyi olur güneşe çıkmamak gerekiyo sonra yüzünüzde izler kalır

3 gün kullandım bugün 4. günümdeyim yüzümde hiç bir etki yok ama sivilcelerim hafiften söndü ve kırmızı lekelerin rengi ten rengime dönmeye basladı acnelyse'ye güvenim sonsuz geçircek biliyorum ..:61::66:

acnelyse ile 5. günümdeyim .. yüzüm sabah kalktıgımda mimiklerimi oynattıgım zaman yanıyor.. cok kuru ve gergin .. neyseki bepanthen var hemen sürüorum :D :D :34:

Konuyu görmedim ve başka bir konu açtım. Buraya yazayım bari. :)

Arkadaşlar merhaba, bu sefer bir soru sormak için geldim. Daha önce kullanmış olanlar varsa söylesin lütfen.

Benim elimde siğil gibi bir şey var, ondan kurtulmak istiyorum. Yüzümde de 5-6 tane siyah nokta var ve burun kenarlarım sivilce ile dolu. Bir de cildim çok hassas, bir kez sivilcemi sıktım ve hemen iz kaldı. Daha da sıkmıyorum ama görünüşüm pek hoşuma gitmiyor. Biraz sivilceme deysem yara oluyor.

Babam eczacıya gitmiş. Eczası terramycin ve acnelyse vermiş. Terramycin çok bilindik bir merhem olduğu için okulların açık olduğu vakit geceleri yara bölgelerine sürerdim her 2 gecede bir. İlk hafta çok iyi etki yaptı, sonrasında hiçbir etki yapmadı, ne iyi ne kötü.

Sonra acnelyse ile ilgili yazılar okudum, soyulmadan filan bahsedilmiş. Şimdi okul zamanı kötü olmayayım diye tatil zamanına bıraktım, şimdi başlamayı ve 3 ay kullanmayı düşünüyorum, hem sivilcelerim, hem siğilim hem de siyah noktalarım için.

Ama korkuyorum, yani dediğim gibi yüzüm çok hassas, bişey olur diye çok korkuyorum, evden çok çıkmıyorum zaten ama soyulur, daha çok leke çıkar ve yanar diye korkuyorum.

Bilen biri ne zaman kullanmalıyım, nasıl sürmeliyim, neyle birlikte kullanmalıyım, ne kadar miktarda sürmeliyim, ertesi gün dışarı çıkmalı mıyım, çıkacaksam ne sürmeliyim, nemlendirici olarak ne kullanmalıyım? Yardımcı olabilen olursa çok mutlu olucam. Teşekkürler.

Back