Acilen yardımınıza fikrinize ihtiyacım var...

Mesela bende hep derim ileride bir evlilik durumu olursa aileleri karıştırmam, her şeyimizi kendimiz yapar kendimiz öderiz. Biz evleniyoruz diye yaşlı insanlar niye borca harca girsin. Ama bu durum farklı çünkü olan bütçeyi de gereksiz şeyler için harcamaya diretiyorlar.

En iyisi nişanlınla konuş ailesini de ikna etsin durumumuz sıkışık şimdi 5 bilezik takın ama evlenince borçlar için biz bunları satacağız haberiniz olsun diye. Benim bildiğim takılar paralar falan yeni evlilere maddi destek olsun diye takılır. Satılmayacaksa dolapta beklemesinin ne anlamı var netice de günlük hayatta 5 altın bileziği kolunuza takıp dolaşmayacaksınız.

Ben onlardan bilezik istemedim, hiç birşey istemedim. Nişanlım bana sürekli Annesini savunuyor. Görümcem ve Kaynanam bana dolaylı dolaysız sürekli, biz onun evleneceğini tahmin etmiyorduk. Birden gelişti herşey, hazırlıksız yakalandık diyorlar sürekli... 3 sene olmasına rağmen :KK43:

Benim Babam kalp hastası, hala çalışıyor. Böyle bir durumda, ona kıyamıyorum... Tabi ki Babama bunların lafını etmiyorum, asla kötü birşey yansıtmıyorum - çünkü Babam bir kere soğuyunca geri dönüşü olmuyor malesef...

belki de karsinizda ailenin zihniyeti cirkindir, firsatcidir.. bilemeyiz, olmaya da bilir.. bunu anlamaya calisin..

Bilmiyorum, kaynanam mesela hesaptaki paradan haberdar. Ayıptır söylemesi nişanlım çalıştığı için hafta arası, geçen baya yüklü bir rakamı ona gönderdim. Görüyor da olan parayı... Benim ailem bilmez mesela, sormaz ama onlar görüyor... Gelinliğimi BİZ alacaz mesela, bana pahalı diyor - sanki kendi alacakmış gibi. Benim kafama takılan hep bu tarz şeyler...

O zaman evlendikten bir süre sonra oğullarından bhaneyle isteyecekler bileziği? Ben öyle anladım..

Bende ondan korkmaya başladım inanır mısın... Çünkü bize yapacakları bileziklerinin yarısı görümcemin altınlarıyla diğer yarısıda kaynanamın altınlarıyla alınacak...

Burdaki sorunlu taraf erkek tarafi.
Ama erkek tarafindaki anne baba degil nisanliniz sorunlu.
Ne demek uc bes kurus atamamak kenara?
Anasina babasinami guveniyor? Yoksa sanami guveniyor?

100 gram bilezik 10000 tl eder

Düğünden sonra da eşya borcunu öder

Taksit vs var düğünden sonra ödersiniz

Oturma odası koltuğunu bile alıyorlar ki benim yaşadığım şehirde onu da kız tarafı alıyormuş erkek tarafı salonu alıyor sadece

1 ay sonra Nikahım, 2 ay sonra da düğünüm var... Ama artık baya bir düşünmeye başladım...

Baştan Nişanlımla herşeyi birlikte yapacaktık Mobilya, Beyaz Eşya, Düğünle ilgili herşeyi ama onun iş durumu düşündüğümüz gibi olmadı. 2 ay önce yapamayacağımızı anladık, düğün salonunu geçen seneden tutmuştuk yer bulmak zor diye.

Ailelerimize baştan karışmayın dedik ama sonra ben çok daralınca, Babamla konuştum ve Babam Yatak odamı, Çamaşır Makinemi ve Altınımı yapacak... Bu benim görevim dedi...

Ama işte gel gelelim, erkek tarafının durumu O kadar iyi değil... Ama yine de ne ben ne Ailem altın istedik, 100 gr. 5tane bilezik yapacaklar (Böle şeyleri konuşmayı hiç sevmiyorum) ve sadece köşe koltuğu yani oturma odasını yapacaklar. Benim Babam da 3 bilezik, komple yatak odamı ve çamaşır makinemi alacak. Ki gel gör ki, çeyizim de tam - eksiğim yok / kalmadı...

Ben şuanda yurtdışındayım ve burda çalışıyorum, ve buranın parası Türkiyede daha değerli. Şuanda ortak hesabımız olduğu için, para nişanlımın hesabında birikiyor. Nişanda vs. toplananlarda o hesapta.
Nişanlım pek birşey koyamadı kenara, birlikte yaptığımız ekstra borçları ödüyor...

Şimdi benim en büyük sıkıntım, neden 5 bilezik yerine 3 yapılmıyor da ev eşyası konusunda yardım edilmiyor? Sordum ettim, aynı hesaba geliyor deniliyor... Şimdi Annemde gelecek eşya alınırken benimle. Bizim aldığımızı görecek, ona da konusunu açtım az evvel. Annemde küplere bindi :KK43: ''Ne demek sadece oturma odasını alacaklar? Bankadaki paranıza mı güveniyorlar? Onlardan ne istemede ne sözde ne de başka bir zaman kimse altın falan istemedi. Millete gösteriş içi 5 bilezik takacaklar ama ev eşyasını siz mi alacaksınız? Yok öyle bir dünya'' dedi... Benimde kafam iyice karman çorman oldu... Az kaldı, gideceğiz Türkiyeye ve eşyalarımız alınacak, Annem susmaz yani :KK43: iyice kriz çıkacak diye korkuyorum...

Ne yapmalıyım sizce? Yardım edin :KK43:

yarım kilo altın ne demek yahuu? daha ne olsun.

Bilmiyorum, kaynanam mesela hesaptaki paradan haberdar. Ayıptır söylemesi nişanlım çalıştığı için hafta arası, geçen baya yüklü bir rakamı ona gönderdim. Görüyor da olan parayı... Benim ailem bilmez mesela, sormaz ama onlar görüyor... Gelinliğimi BİZ alacaz mesela, bana pahalı diyor - sanki kendi alacakmış gibi. Benim kafama takılan hep bu tarz şeyler...
bunlar cirkin seyler.. para lafi yani.. baska skntilar var mi?

bunlar cirkin seyler.. para lafi yani.. baska skntilar var mi?

Var. Olmaz mı? Bitmiyor ki. Evimiz tutuldu, ben daha eve girmeden evi görmeden herkese evi gösterme derdinde. Sürekli birilerini eve götürüp gezdiriyor kaynanam. Bana ev tutulduktan sonra, senin kadar şanslı olamadık - yeni evde oturamadık denildi birçok kez. Herşeye karışma merakı, görümcemle kaynanamda. Görümcem habire birşey gönderip, ''Ben şunu beğendim, bu olsun'' demesi - benim sinirlerimi zıplatıyor. Sanki kendileri alıyor. Yok neymiş, Balayından döndükten hemen sonra herkes evimi görmek, gezmek istermiş. Sanki millete gösteriş yapıyoruz, benim hiç ama hiç sevmediğim şeyler. Kafa yapısı çok farklı. Kaynanam mesela asla evde oturmaz, hergün biyerde. Evde yemek konusundada vasat, yok neymiş - evlenince beni görmek istermiş herkes - bende onunla gidecekmişim heryere... Annem Babam birkaç sene sonra ev almayı düşünüyor, onu nişanlımın üzerine yapacaklarmış :) Ki hayatta yapmaz Babam öyle birşey... Ne bilim belki kimine göre birşey değil bunlar ama toplanıyor birikiyor...

100 gram bilezik 10000 tl eder

Düğünden sonra da eşya borcunu öder

Taksit vs var düğünden sonra ödersiniz

Oturma odası koltuğunu bile alıyorlar ki benim yaşadığım şehirde onu da kız tarafı alıyormuş erkek tarafı salonu alıyor sadece

Anlatamıyorum sanırım, O altınlara dokunulmiyacakmış diyorum. Bende biliyorum 10milyar ettiğini, borcun tamamını ödediğini... Oturma odasının koltuğunuda Babam alır :) Salon Takımı zaten pahalı olan, onuda BİZ alacaz, erkek tarafı almış olmuyor yani...

Burdaki sorunlu taraf erkek tarafi.
Ama erkek tarafindaki anne baba degil nisanliniz sorunlu.
Ne demek uc bes kurus atamamak kenara?
Anasina babasinami guveniyor? Yoksa sanami guveniyor?

Kimin sorunlu olduğunu anlamadım. Onlara göre sorunlu biziz sanırım... Nişanlımı geçtim, ama ailesinin üç beş birşey atamaması kenara? Yada tek erkek evlada birşeyler yapmak çok mu zor? Altını zaten herkes yapıyor, ki O herkesin kendi namusu şerefi...

Sana güveniyor nişanlın ve ailesi. İyi para kazanana kadar da böyle olacak. Bazen ev hanımı olsaydım diyorum..

Evlenincede ev kadını hanımı olsam, rahat bırakmazlar ki beni. Heryere peşinden sürüklemeye çalışırlar... Ben ilişkinin başından beri çok iyi bir maaşa sahibim, sanırım bütün rahatlık bundan dolayı...

Kimin sorunlu olduğunu anlamadım. Onlara göre sorunlu biziz sanırım... Nişanlımı geçtim, ama ailesinin üç beş birşey atamaması kenara? Yada tek erkek evlada birşeyler yapmak çok mu zor? Altını zaten herkes yapıyor, ki O herkesin kendi namusu

Buna mecburlarmi?
Hayir.
Altin yapiyolarmi yapiyolar. Neden zorluyosunz onuda yapsinlar bunuda yapsinlar diye?
Hadi yaptilar diyelim.Allahin gunu basiniza kaksalar bu aldiklarini hosunuza gidermi? Allahin gunu sizde coreklenseler bizim ev diye hosunuza gidermi? O zmn dersiniz :" keske bisy almasalardi".

Kesinlikle mecbur degiller.
Benim annemin babamin durumu yoktu abimin dugununde. 10 altin yaptilar. Gerisinin tumunu abim yapti. Abim cokta guzel basardi. A dan z ye duzenledi curumus evi paraya kiyarak. Annemgille hic catismadilar. Cunku abim bilir olsa verirlerdi. Babam ve anneminde burda destegi evi tamir etmek oldu. Gece gunduz calistilar abimgilde. 2 ay boyunca. 3 4 bin liralik usta emegini annem babam kendileri yaptilar.

Illa burda sorunlu varsa oda nisanliniz.
Neyine guvenip evlilik yoluna cikmis o?

Bir problem çıkacağını sanmıyorum ama eğer is sorunu varsa evlendikten sonra asıl o zaman sorunlarınız var demektir .Türkiye de şartlar ortada malesef geçinmek zor ötesi zor düşünülmesi gereken konu bu olmalı .

altınla namusu nasıl bağdaştırdınız anlamadım?yani gerçekten anlamadığım için soruyorum.
yada ben mi yanlış anladım

Kimin sorunlu olduğunu anlamadım. Onlara göre sorunlu biziz sanırım... Nişanlımı geçtim, ama ailesinin üç beş birşey atamaması kenara? Yada tek erkek evlada birşeyler yapmak çok mu zor? Altını zaten herkes yapıyor, ki O herkesin kendi namusu şerefi...

X