Acil yardımm direksiyon sınavı :(

Canım sen hiç heyecan yapma , ben defalarca komisyonda görev aldım , hatta en son geçen cumartesi sınavdaydım, heyecanlı olduğunu sakın söyleme ve belli etme , çünkü maddelerden biri maaalesef aşırı heyecanlı olduğunu gözlemlemek , rahat olmaya çalış , park olayına dikkat et çünkü kalanların çoğu mallesef parktan kalıyor , müfettişler de genel de park yerinde bekliyorlar,, inşallah geçersin
Ah bir komisyondan yorum almak Harika oldu. Komisyon bırakmak için uğraşıyor falan dedi arkadaşlarım. İnşallh sizin gibi iyi birileri denk gelir de geçerim hemen teşekkür ederim :)
 
Bu baş belalarını kim direksiyon hocası yapıyor bilmiyorum benimki de sinavdan önceki son derste beni aglatmisti. Asla unutamam. Üstelik kadın hocaydı. Ben de kursun sahibine gidip bu hocayla sınava girmek istemiyorum diye şikayet ettim, tamam ben giricem dedi ve malum kadınla sınava girenlerin cogu panikle hareket edip kaldı. Ben ve o erkek hocayla sınava giren diger arkadaşlar geçtik, çok sakin ve sabırlı biriydi bizimki. Kadın nasıl paniğe sürüklüyordu dersen, komisyonun gözü önünde direksiyona müdahale ediyor ve sinavdaki adaya surekli bağırıyordu. Bu işe uygun olmadığı halde neden çalıştırıldığını bilmiyorum. Sen hocayı değiştirebiliyor musun? Kesinlikle dersine gitme kişiliksiz geldi bana.
Bende anlamıyorum kim seçiyor bunları. Hepsi emekli yaşını başını almış tahammülsüz Kişiler. Benim hocalarım hep 65+ idi. Ve kendileri bildikleri için çok şey beklediler. Ama ben ne yapabilirim ki. Bende bugün ağlamaktan beter oldum. Modum düştü, inancımı kaybettim. Sınav hocasını değiştiriyorlar mı?
 
Ay evet bide bu kısım var sizin iyimis yine bizde memleket davasina döndü resmen :işsiz:bende biraz rahatsız olup tersleyince bu sinirle gecirmezsek bizi de dover falan diyip gülmüşlerdi cok sinir olmuştum böyle şeylere de hazırlıklı ol konu sahibesi :bicak:
Gerçekten mi :/ yandım desenize.. komisyondan fena halde tırsıyorum zaten :)
 
Kesinlikle öyle.. işin büyük bir kısmı maddiyata dönüşmüş zaten
Normalde başka bı kurs için ikinci sınava 70 TL sadece sınav ücreti verilirken benden ekstra 150 TL aldılar mecburi vermek zorunda oldukları dersin parasını yani

Hakkımı da haram ettim hocaya söyledim gerçi hoca kazanmiyordu onu kurs sahibi kazanıyordu

Boş yere alınan parayı helal etmiyorum yanlarına :(
 
Kurs hocani değiştirebilirsiniz eminim seçenek vardır ama sınav komisyonunun siz secemiuorsunuz onunda kurs saatlerini belirliyor komisyon hangisi denk gelirse giriyorsunuz galiba
 
Ah bir komisyondan yorum almak Harika oldu. Komisyon bırakmak için uğraşıyor falan dedi arkadaşlarım. İnşallh sizin gibi iyi birileri denk gelir de geçerim hemen teşekkür ederim :)
Hayır ya , niye bırakmak için uğraşalım , sizi bıraksak bize artı bir para mi veriyorlar sanki ya da bıraktığımız her kişi için ödül mü alıyoruz ? Önceki sayfalarda birisi kafa karıştırmak için muhabbet edildiğini söylemiş , inan bana heyecanı yatışsın , rahatlasın diye muhabbet ediyoruz , ctsi günkü sınavda en son kursiyer dua ederek indi arabadan , sizin motiveniz Güler yüzünüz olmasa daha çok stres yapardım dedi, geçemezsen de üzülme , ilk seferin zaten , bir dahakine daha iyi olur bence
 
Siz kendinizi nasıl hissediyosunuz az çok kullandığınızda kendizi daha çok heliştirdiğinizi hissediyor musunuz ?
 
Hayır hiçbirşey yapamaz.
Sınava kursu temsilen girip
İşi sınavdaki diğer denetlemecilere bırakıyor.
Biri yanında oturuyor.
Diğeri ve kursun hocası arkada.

Yanında oturanın elinde form oluyor.
Yaptıklarını not alıyor.

Sınav başladığında araca binmeden önce motoru-bagajı açıp parçaları soruyorlar.

Binince de yoldaki durumunu
Dur kalkları
Trafik lambalarına uyup uymadığını falan inceleyip not alıyor.

Bu olayların içinde kursun hocasının pek etkisi olmuyor.
Tamamen senin elinde olan bi durum.
Arabada o da var, aman kendimi ispatlıyım falan diye gerilme hiç.

Aldığım dersler boyunca neler yaptıysan sınavda da onları yapıyorsun zaten.
Sakin ve kendinden emin olman yeterli.

Başarılar :)
Selamlar banada yardım edebilirmisiniz acaba.Bende ehliyet almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok malesef.Ne kadar sürüyor tahmini ehliyeti almak ankarada yaşıyorum ama memleketimde almak istiyorum kardeşimin arabasında alıştırma yapmak için.Devamlı derslere katılma zorunluluğu varmı peki ? İyice alıştırma yapıp öyle başvurmak daha garanti olur değilmi ? Özellikle ne kadar sürede alınıyor ? cevap verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden :)
 
Selamlar banada yardım edebilirmisiniz acaba.Bende ehliyet almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok malesef.Ne kadar sürüyor tahmini ehliyeti almak ankarada yaşıyorum ama memleketimde almak istiyorum kardeşimin arabasında alıştırma yapmak için.Devamlı derslere katılma zorunluluğu varmı peki ? İyice alıştırma yapıp öyle başvurmak daha garanti olur değilmi ? Özellikle ne kadar sürede alınıyor ? cevap verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden :)
Gideceginiz kursu cok iyi arastirin, kurslarda 12 saat ders verme mecburiyeti var, ancak cogu kurs bunu 4 kisiyi arabaya toplayip yarimsar saat direksiyona oturtarak 2 saatlik ders almis sayiyor ve toplamda 3-4 saat direksiyon egitimiyle sinava sokuyor.

Kursun 12 saat bireysel ders verecegine, her dersi ve sinavi ayni aracla yapacagina emin oldugunuz bir kursa kayit olun (smilasyon dersleri verenler de var onlara da dikkat edin)

Teorik derslere girmek aslinda zorunlu deniyor ama gitmediginiz halde sinavdan gecer not alabilirseniz problem olmaz. Fakat ben gitmeniz taraftariyim, kitapcigin tamamini okuyup ogrenmeniz zor ama derslerde hocalar onemli bolumlerin uzerinde durarak anlattigi icin teorik sinavda basari gosterebilmeyi kolaylasiyor.

Direksiyon derslerinin dakikasini dahi aksatmayin derim. Asil parayi zaten buna veriyorsunuz aslinda.

Baska bir aracla calismanizi onermem cunku her aracin kavrama noktasi farkli, karisiklik yasayabilirsiniz.

Hayatimda ilk defa direksiyona kursta oturdum, kendi hocamdan baska kimseyle calismadim, hatta derste kaza bile yaptim:) ama cok sukur ilk sinavimda grctim, ustelik komisyondan da gunun son adayi olmama ragmen bugunun en iyisiydi yorumunu duydum :)
 
Selamlar banada yardım edebilirmisiniz acaba.Bende ehliyet almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok malesef.Ne kadar sürüyor tahmini ehliyeti almak ankarada yaşıyorum ama memleketimde almak istiyorum kardeşimin arabasında alıştırma yapmak için.Devamlı derslere katılma zorunluluğu varmı peki ? İyice alıştırma yapıp öyle başvurmak daha garanti olur değilmi ? Özellikle ne kadar sürede alınıyor ? cevap verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden :)

Selam:KK3:
Ehliyet sınavı iki aşamalı oluyor.
Öncesinde yazılı sınav, ardından direksiyon sınavı.

Yazılı sınava girebilmek için
Gittiğin kursun derslerine giriyorsun.
İlk yardım, motor, trafik kuralları vs bilgilerini ediniyorsun.
Derslere devam zorunluluğu var.
Yazılı sınav insanı çok zorlayan bir sınav değil.
Derslerde öğrendiklerinden çıkıyor sorular.

Gelelim direksiyon derslerine..
Kendine göre bir çalışma programı ayarlıyorsun hocalarla birlikte.
14 dersti hatırladığım kadarıyla.

Bu dersler esnasında her zaman aynı güzergahta
Dur kalk yapmayı
Ani freni
Trafik işaretlerine göre hareket etmeyi
Park yapabilmeyi vs sürekli tekrar ederek öğreniyorsun.

İşin sonunda direksiyon sınavında da
Önce kaputu açtırıp motor aksamıyla ilgili sonra da bagajdaki stepne vs ile ilgili sorular soruyorlar
Ardından araca geçiyorsunuz
Tüm dersler boyunca çalıştığın güzergahta aynı şeyleri bu kez gözetmen hocalarla yapıyorsun
Ve onlar da notunu veriyor.

Hepsi bu :)

Başarılar diliyorum..
 
kirmizigitar kirmizigitar ın dediklerini unutmuşum.
Asıl onu söyleyecektim aslında :)

Kursun aracıyla çalış bence de
Başka araca oturup da kafanı hiç karıştırma.
 
sınavı geçmeniz o kişiye bağlıysa lanet olsun deyip dersi alın, verin parasını geçin sınavdan
bir daha uğraştığınıza değmez
 
Kaldım maalesef. Tam bitirip bitiş noktasına gelecekken, sağa çek park ederken dubaya değdin dediler. Değmedim dediysem de dinletemedim :KK43:

Öyle mi? Üzüldüm..
Hakkında hayırlısı olsun.
Bir sonrakine geçersin inşallah
 
Back
X