ayynen katılıyorum yazınıza.
Bir Kürt-Türk-Arap kırması Güneydoğulu olarak, evet oranın insanı bambaşka, misafirperverlik, hoşgörü filan... bunlar hep geçmişte kaldı.
orada devlet yok, oradaki insanlar bambaşka psikolojilerdeler ve artık oarada iyi niyetli insanlar kadar kötü niyetli insanlar da var.
bundan birkaç sene önce orada yaşamak belki bu kadar zor olmazdı ama şimdi gerçekten işiniz zor. Allah yardımcınız olsun.
eşinizi çok sevdiğiniz belli, maşallah. madem o kadar seviyorsunuz o zaman bazı arkadaşların dedikleri gibi orada sevgiye, ilgiye çok muhtaç çocuklar var. onlara yönelik bir şeyler yaparak hem kendinize hem etrafınızdakilere mutluluk dağıtabilirsiniz.
Konu sahibinin hassas durumları var bu sebeple yanlis cümleler kurmus. Yoksa ciddi manada faşizan duygularla Kurt düşmanlığı yaptığını sanmıyorum.
Yani ortada nefret soylemi olmadığı, halki tahrik edici cümleler olmadigi surece kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Irk, ulke, memleket farketmez. Ben de genelleme yapıp Cin'i ve insanlarını sevmiyorum diyebilirim. Bu ozgurlugum var.
Hasılı 6-7 Ekim olaylarinda bizim yasadiklarimizi, girduklerimizi, duyduklarimizi yasasaydi bazilari keske.
Dunyada cehennemi yasamak neymis gorseydi.
Berkin Elvin icin ortaligi ayaga kaldiran, bogaza karsi sarabini yudumlayanlar nedense soz konusu Yasin Börü olunca put kesildi.
Neymis provokasyonmus! Hadi ordan be!
Katliam yasandi o gece. Vahset yasandi o gece.
Hayatimiz boyunca unutamayacagimiz bir vahşet. Gunlerce uyku tutmadı, gozumuzun önunden surekli katledilen genclerin görüntüsü vardi.
Allah'im olaylarin detaylarini anlatabilsem keske....
Bu vahseti yapanlar ayni ideolojiyi savunanlardir. Yani ortada provokasyon falan yok.
Simdi ben de konu sahibine derim ki, irkci olma, her Kurde potansiyel terörist muamelesi yapma ama terörist zihniyetlileri de asla sevmek zorunda degilsin. Dostluk, arkadaslik kurmak zorunda değilsin. Kurma da zaten. Otur evinde.
Ben o yolda en ufak sempatizanlik yapan kisi "ölüyorum bir bardak su ver" dese vermem bu saatten sonra...