• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açıktan atama memur

fikrifirar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2013
103
1
26
İstanbul
arkadaşlar aranızda kpss hakkında bilgisi olan varmı. açıktan atama nedir merkezi atama nedir.. hangisi daha avantajlı ve itimallidir :)

merkezi atama B kadroda denilen,aldığınız puanla tercih yapıp,mülakat veya başka bir sınava tabi olmadan memurluğu yerleştirildiğiniz sistemdir.
açıktan atama ise mülakat ve yazılı sınavlarıda içinde barındıran ve buna göre alım yapan sistemdir.
torpilin(kibar adıyla referansın :27: ) en baba döndüğü sistem açıktan atamadır,
ama bu merkezi atamalarada bayağı bayağı bulaştı.
bölümünüz nedir?

Yaygın bir bölümden mezunsanız merkezi atamayla atanabilmek için iyi puan almanız gerekir, açıktan atama da ise genelde 70 üzeri puan almak yeterli olmakla birlikte muhakkak olmasa da referans genel anlamda iş görmektedir

2012 kpssp3 de75 almıstım tercihler klavuzlar yayınlanınca hep terch yaptım yerleşemedim sanırım benım yaptıgım tercıhler merkezı atama dedıklerıydı?

dün haberelrde acıktan alım kadro acılacak felan dıe dıneldım ama acıktan atama mantıgını anlamıs degılım şansım varmıdır acaba ıktısat mezunuyum

2012 kpssp3 de75 almıstım tercihler klavuzlar yayınlanınca hep terch yaptım yerleşemedim sanırım benım yaptıgım tercıhler merkezı atama dedıklerıydı?

dün haberelrde acıktan alım kadro acılacak felan dıe dıneldım ama acıktan atama mantıgını anlamıs degılım şansım varmıdır acaba ıktısat mezunuyum

Düz memurluk yani 4001 kadrosu istiyorsanız 85 ve üstü lazım.

Back