• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu eğitim sistemi canımı sıkıyor 😮‍💨

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, sadece kendinize odaklanın. Çalışır çabalarsanız neden yapamayasınız? Bir de herkes memur olacak diye bi zorunluluk yok, memur olmayanlarında yürüdüğü başka yollar vardır, bi yere şartlanmayın.

Sehrinizin planlama, düzeni sağlama, evraklarınızı işleme vs. Vs. Vs. Bunları kim yapıyor sizin orda? Valla ben işin yönetme kısmındayım ama personelin hakkını yemem yedirtmemde. Onlar olmasa bütün evrakları bir araya getirmek g**t ister. Kademe kademe yürür bu işler ve o düz memurlar(!) bel kemiği yahu! Kolay mı? Evrak toparla üste çıkar ve onun çoğunlukla işi inceleme, imzalama, toplantılar, görüşmeler,planlamalar vs. Vs.

Benim önüme gelen evrakı hazırlamak iş bilmezin yetisi değil. Çok sinirlendim valla. Asıl yükü sırtına alanı küçümseyemezsiniz.

Öncelikle umarım sınav da başarılı olursunuz.
Kpss için YouTube üzerinden bir çok rehberlik videoları mevcut. Mesela oraya yazın "kpss nasıl çalışılır" diye
Rehber videoları izledikçe sisteme bakış açınız da gelişir

Kpss dahil yeni eğitim sistemi sözel sayısal mantık, genel kültür, okuduğunu anlamaya dayalı.

O tarz sorulara aşina olmak ilk başta zordur. Fakat siz bolca sorun çözün.

Kpss çalışırken kitap okuyun ya da araştırmalar yapın. Misal tarih çalışırken, çalıştığınız konu da ki tarihi kişiyi, tarihi olayı araştırın. Çok okumak kpss için önemli.

Soruları da kendi mantığınızla çözmeyin. Sorunun kendi mantığıyla çözün. Soru çözerken kendi yorumunu katma.

Bir ders planınız olsun. Hangi gün hangi dersten kaç saat çalışacaksınız mesela?

Sözel sayısal mantık geliştirmek için de bulmaca çözmek çok işe yarıyor.

Sistem ve soru tarzı değişti ama konular hep aynıdır. Önce konuyu öğrenin, sonra arkasından soru çözün. Soru yanlış çıktı mesela o zaman diyin ki ben neden bu soruda yanlış yaptım.

Başka soru sormak isterseniz yazabilirsiniz bana.

önce kötü kalbinizi eğitin. sizin hayalinizi yaşayan insanların oralara nasıl geldiğini nerden biliyorsunuz kimin ne emek verdiğini.

ayrıca birazda kitap okuyun bu türkçeyle işiniz zor iş hayatında

Yeni sistemi anlamadıysanız Youtube'ta yüzlerce açıklayıcı video vardır. Tek başına motive olamıyorsanız ve maddi durumunuz varsa burada bile özel ders vermek isteyen çok öğretmen oluyor, onlarla bile iletişime geçebilirsiniz ya da bir kursa yazılabilirsiniz.

Bir de yanlış anlamayın da tıp okuyanlar da son senelerinde TUS'a hazırlanıyor. Birkaç videosuna denk gelmiştim onların temposunu, yoğunluğunu görseniz izlerken yorulursunuz. Materyal içeriğinden hiç bahsetmiyorum bile, kim bilir ne kadar zordur. Biraz da böyle düşünüp rahatlamaya çalışın. Bir de memurluk ele ayağa düşmüş gibi yazmışsınız ama babamın emekli olduğu kamu kurumunda 90+ puanlarla gelen çocuklar vardı, hepsi de zehir gibiydi. Eskide kaldı yani torpilim vardı liseyi bitirdim memur oldum tripleri.

Mezun oşduğun bölüm de çok önemli..Gastronomiden kaç kişi alacaklar ki?
Ben bu bölüme zaten çok isteyerek geldim ve öyle az buz bı sıralama ile değil 20 binlik sıralama ile geldim akademisyenlik de düşündüm özel sektör de memurluk da sadece kafam çok karışık

önce kötü kalbinizi eğitin. sizin hayalinizi yaşayan insanların oralara nasıl geldiğini nerden biliyorsunuz kimin ne emek verdiğini.

ayrıca birazda kitap okuyun bu türkçeyle işiniz zor iş hayatında
Ben kötü bişey demedim onu diyen arkadaşımın kendisi yoksa bende gastronomiyi elimi sallaya sallaya kazanmadim çalışıp çabalayip 20 bin sıralama ile istediğim üniversiteye yerleştim.Türkçemde de burada sadece öyle aceleden yazdığım için hiç dikkat etmedim diye yanlışlar oldu haklısınız bir şey diyemem kimseyi küçümsedigim yok teşekkürler ♥️

Ben bu bölüme zaten çok isteyerek geldim ve öyle az buz bı sıralama ile değil 20 binlik sıralama ile geldim akademisyenlik de düşündüm özel sektör de memurluk da sadece kafam çok karışık
Puanı o kadar yüksek mi 😮akademisyenlik iyi fikir..hakkınızda hayırlısı..

Yazdıkların saçma hiç kusura bakma. Ben 2013 yılında 84 puan alarak atandım. İktisat okumuştum. 1 sene koca 1 sene ders çalıştım yaklaşık 8 sene memur olarak çalışırken didindim çalıştım hukuk kazandım okudum, bitirdim. Kendi kurumumda ünvan değişikliği sınavıyla yoluma devam ediyorum. Yani bizmi hiç bişey bilmeden, çalışmadan buralara geldik. Çok net söyliyim asla ezberci değilim. Devlette memur olarak başlamış avukat olarak devam eden biriyim. Liyakat sahibiyim, o kadar çok kitap makale okudum seminere katıldım ki akıl almaz. Sanırım tüm bunlar havadan gelmiş, ben ve benim gibiler boş beleş bi yere gelmişiz. Yazdıkların buraya çıkıyor.
Sana tavsiyem 1 sene adam akıllı, motive, dikkatin dağılmadan bolca kitap okuyarak ders çalışırsan kazanır atanırsın. You tubedan yeni sınav tekniklerine görede taktik videoları izle gerekirse ücretli koçluk al herkes bu uğurda 1 senesini veriyor bir abla tavsiyesi...

Bölümünüze girerken formasyona mı güvendiniz, onun yerine neden direkt eğitim fakültesini tercih etmediniz? Bence kim hangi bölüme girip mezun olduysa o bölümle ilgili meslek tercihlerine yönelmeli. Öğretmenlik yapmak istiyorsanız baştan öğretmenlik ile ilgili bölümleri yazmalıydınız sonrasında formasyonun kaldırılması sistemin suçu değil. Devlet zamanında formasyon gibi bir ekstra hak tanımış ama bunu kaldırabilir, bunun için kimseye borçlu değil. Güvenmeseydiniz.

Bu arada memurum. Hukuk fakültesini 4 senede bitirdim, kpss’den 90 aldım, yds’den 75 aldım, yetmedi kurumun yazılı sınavına ve mülakatına girdim. Memur olmanın zorluğunu yaşayan bilir.
hangi üni? Ben selçuk hukuktan mezun oldum

Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem🥲 şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı😮‍💨😮‍💨
İşe iki de bir "Felan" demeyerek başlayabilirsin mesela.😶‍🌫️

Back