- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.472
- 548
- 33
- Konu Sahibi greenseaaa
FelanÖnce Türkçe çalışmaya başlamalısın. Yoksa memurluk hayal gibi görünüyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
FelanÖnce Türkçe çalışmaya başlamalısın. Yoksa memurluk hayal gibi görünüyor.
Formasyona güvenme, sokakta gastronomi mezunu olup formasyonla atanmayı bekleyen tonla adam var. Senede alınan yiyecek içecek öğretmeni bir elin parmağı kadar değil.Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı
Kalksa da sıkıntı yokFormasyon kalksın. Eğitim fakülteleri boşuna mı var?
Haklısın geneli torpil bu da canımı sıkıyor. Yiyecek içecek hizmetleri öğretmenliği de dediğiniz gibi çok az alım yapıyor belki o bile torpil bilemiyorum ben de kendi alanımda ilerlesem daha iyi olcak gibime geliyor ustalık belgesi ile işyeri açma gibi düşüncem de vardı.Formasyona güvenme, sokakta gastronomi mezunu olup formasyonla atanmayı bekleyen tonla adam var. Senede alınan yiyecek içecek öğretmeni bir elin parmağı kadar değil.
Her formasyon alan atanacağım diye beklemesin lütfen, devlet para kazanmak için formasyon dağıtıyor öğretmen lazım olduğundan değil. Dolandırılıyorsunuz.
Kendi alanında çalışmaya odaklan, hiçbir şey bilmeyip memur olmuş dediklerin ya sevgi evlerinden çıkma ya torpilin gözüne vurmuş.
Torpil olayını bilemem ama kendi hakkıyla atanan memur öğretmen olan bir sürü insan var, torpil torpil diye insanların emeklerini küçümsemek çok yanlış ( memur değilim) ama bir sürü insanın kendi emeğiyle atandığına eminimHaklısın geneli torpil bu da canımı sıkıyor. Yiyecek içecek hizmetleri öğretmenliği de dediğiniz gibi çok az alım yapıyor belki o bile torpil bilemiyorum ben de kendi alanımda ilerlesem daha iyi olcak gibime geliyor ustalık belgesi ile işyeri açma gibi düşüncem de vardı.
Haklısın çevremden kendi emeği ile bir yerlere gelmiş kişiler var ama torpil de bu ülkenin bir gerçeği maalesef :/ illaki oluyor ama kendi çabaları ile gelende var tabiki.Torpil olayını bilemem ama kendi hakkıyla atanan memur öğretmen olan bir sürü insan var, torpil torpil diye insanların emeklerini küçümsemek çok yanlış ( memur değilim) ama bir sürü insanın kendi emeğiyle atandığına eminim
Eğitim sisteminde eksik olan şeyler, eğitim ve sistem. Bunlar olsaydı üni son sınıf öğrencisinin yazısı böyle mi olurdu?Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı
Eğitim sisteminde eksik olan şeyler, eğitim ve sistem. Bunlar olsaydı üni son sınıf öğrencisinin yazısı böyle mi olurdu?
Ben konuya odaklanamadım onun için konu hakkında yorum yapamayacağım.
Hakkıyla memur ,öğretmen olanlara çalışıp , kazanıp beceremeyen grubun çamur atması da artık iyice sıktı cidden.Siz de buradan pek donanımlı görünmüyorsunuz emin olun.Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı
Burada sadece sisteme ,okullara kabahat bulmak da doğru değil bence.İnanın ilgili branş öğretmeni olarak bu yanlışların düzelmesi için adeta çırpınıyoruz ama öğrenmeye kapalıysa öğrenci hepsi heba olup gidiyor.Aynısını yazacaktım yahuu, konu sahibesi ve nice gençler yıllarca okulu gidip daha anadilini düzgün şekilde yazamıyor. Ortada bir eğitim veya sistem var mı ki!!!??
Boşver yahu kim Türkçe biliyor ki? Anadili olan düşünsün(!)Önce Türkçe çalışmaya başlamalısın. Yoksa memurluk hayal gibi görünüyor.
Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı
Kalksa da sıkıntı yok
Sadece kimisi formasyon almayanlar da öğretmenlik için sınava girecek dediler haksızlık gibi geldi ondan
Anladım. Öyle diyen arkadaşlar oldu kalkmadı formasyon diyen de oldu o yüzden sordum teşekkürler.Bu söylentiyi nereden duydunuz? Bu “kimisi” kim? Resmi bir açıklama linki verebilir misiniz?Şu yüzden soruyorum, formasyon öğrencilerinin danışmanlığını yapan bir akademisyenim, Eğitim fakültesi ile sıkı iletişim halindeyim, KPSS dershanelerinden temsilciler uğrar arada sırada falan, kimseden böyle bir şey duymadım ben. Eğer gerçekten bir değişiklik varsa kendi öğrencilerimi de uyarayım.
2010’larda vardı bu arada bu durum yanlış hatırlamıyorsam, ama atama olsa bile hem öğretmenlik yaparken hem de formasyon derslerini birkaç yıl içinde alıp başarıyla geçmeniz gerekiyordu. Şu an MEB öğretmenlik mevzuatına göre hala formasyon derslerini almış olmanız gerekiyor öğretmen olabilmek için.
Yok ben küçümsemiyorum ne haddime arkadaşım öyle dedi diyorum bana doğru gelmiyor zaten okadar çabalayan var :)) yinede kusura bakmayın özür dilerim. Çalışıp denicem bakalım hayırlısı :)Kpss yi kazananları küçümsemek de ayrı bi moda oldu sanırım :) tamam madem en salaklar bile (bunu demek istiyorsunuz) kazanabiliyorsa girin siz de kazanın yani
Zeka gerektiren bi sınav değil sadece iyi bi çalışma sistemi yeterli. Ama şans da var işin içinde çok emek verip çok rekabet olduğu için kazanamayan da var. Yani süreci ne abartmak lazım ne de küçümsemek.
Hiçbirşey bilmeden neden memur olsunlar. Kendinizi çok yanlış gazlıyorsunuz. Ayrıca kendi bölümünüze zor zor demişsiniz ama çok çok daha zor bölümler var üstelik iş bulamıyorlar.Merhabalar arkadaşlar ben 23 yaşında gastronomi son sınıf(4)öğrencisiyim öğretmenlikte yapabileyim diye formasyon aldim bu senede kpss nin değişmesi üzerine formasyonunda kalkacağını Felan söyledilee aşırı canım sıkıldı onu da geçtim okadar kişi var ki çalışmıyor yanlış anlaşılmasın hicbirsey bilmiyor ama hemende memur oluyorlar ben son sınıfın stresi ile zaten dersler zor bitirirsem şükür edicem şimdide kpss ye nasıl caliscam yeni sistem nasıl durum ne hiç bilmiyorum hayatımda da biri var aramız da iyi zaten okul bitince evlilik planları var o da destek oluyor sen yaparsın ben inanıyorum zekisin sen hiç birşey bilmeyen bile oluyor sen hayli hayli olursun Felan hem rahat edersin istersen evlendikten sonrada evde çalış Felan diyor desteği hoşuma gidiyor kendisi memur bu arada ama ben aşırı kaygiliyim ne yapcam nasıl ayaklarım üzerinde durcam Felan diye ya başlarda böyle değildi ne zaman son sınıf oldum böyle artık uyuyamaz oldum yeni sistemdende hiç anlamış değilim anlayan varmı
Kusura bakmayın bı sorum olacaktı.Bu söylentiyi nereden duydunuz? Bu “kimisi” kim? Resmi bir açıklama linki verebilir misiniz?Şu yüzden soruyorum, formasyon öğrencilerinin danışmanlığını yapan bir akademisyenim, Eğitim fakültesi ile sıkı iletişim halindeyim, KPSS dershanelerinden temsilciler uğrar arada sırada falan, kimseden böyle bir şey duymadım ben. Eğer gerçekten bir değişiklik varsa kendi öğrencilerimi de uyarayım.
2010’larda vardı bu arada bu durum yanlış hatırlamıyorsam, ama atama olsa bile hem öğretmenlik yaparken hem de formasyon derslerini birkaç yıl içinde alıp başarıyla geçmeniz gerekiyordu. Şu an MEB öğretmenlik mevzuatına göre hala formasyon derslerini almış olmanız gerekiyor öğretmen olabilmek için.