Açıköğretim ilahiyat...

arkadaşlar istanbul fatih te ensar vakfı haftada 3 gün bayanlara özel
ilahiyat derslerinin seminerini veriyormuş bilgisi olan var mı acaba?:18::18:

arkadaşlar ben 254 puanla anadolu üniversitesi ilahiyat önlisansı kazandım..ama 2 yıl bitince napıyoruz geçişle yine açıktan dört yıl oluyomu geçmezsek önlisansla kurankursu hocası olabiliyomuyuz din kültürü öğretmenliği için ne yapmalı ben 24 yaşındayım iki çocuk annesiyim..bana bu sorular için yardımcı olursanız çok sevinirim...

öncelikle hayırlı olsun
şimdi önce 2 yılı bitirin, eğer ki 4 yıllığa geçme niyetiniz varsa, dgsye gireceksiniz
eğer ki 2 yıllık mezun olarak çalışmak istiyorsanız, bildiğim kadarıyla bir de yeterlilik belgesi almanız gerek yani Kur'an Kursu Öğreticisi olmak kolay değil ilahiyat mezunu olmak yetmiyor maalesef...
bunun için de kendinizi geliştirmiş olmanız gerekli... hem fıkhi, dini bilgi yönünden, hem de Kur'an yönünden...
bildiğim kadarıyla böyle...

bu arada ben aöften 4 yıllık bir bölüm okuyorm aynı zamanda 2 yıllık örgün de okudum ama ilahiyat okumayı da düşünüyordum ne zamandır ama aöfe kayıtlı olduğumdan önce onun bitmesi gerek...

2 tercih yapmıştım. 1. Eskişehir Aöf. ilahiyat önlisans
Diğeride Erzurum Atatürk Aöf. İlahiyat önlisans.
1. tercihime 280 puanla yerleşmişim. Bugün netten ön başvurumu yaptım. Bikaç günede gidip bürodan kayıt olurum inşallah.
Giriyorum bir yola, Rabbim sonumu açık eylesin
Hem imamhatip çıkışlı değilim, hem bebeğim olsun istiyorum, böyle olumsuz sebeplerim varken nedir bendeki bu ilahiyat okuma aşkı anlamadım Başarılı olurmuyum bilmiyorum ama denicem napiyim
Tecrübeli arkadaşlar şuraya bişeyler karalasalarda okusak

Merhaba,
öncelikle hayırlı olsun
ben de ilahiyatı önlisans olarak aöften okuyayım dedim ama okuduğum aöf bölümü maalesef şimdilik taş koyuyor ama Allah ömür verirse okunur geç olsun güç olmasın değil mi?
ne mutlu ki içinizden okumak gelmiş inşallah güzel bir bölüm de... hani mesleki yönünün yanında sosyal olarak kültür olarak da kendinizi geliştirmek ve yaşamınıza dahil edebilceğiniz bir dal
olumsuzluklar içinde bir ışık olur inşallah
Rabbim hayırlı zamanda inşallah bir evlat da nasip eder
bence önce oku, öğrenin kendinizi geiştirin şimdilik meşgalen bu olsun tekrardan hayırlı olsun
umarım bilenler yardımcı olurlar
sevgiler...

Son düzenleme:

bende 23 yaşındayım tebrik ederim sizi benimde 2 yaşında bir oğlum var bende bu bölüm için uğraşıyorun ama düz lise mezunuyum çok zor diyolar meslek yada imam hatip lise mezunu olanlar öncelikliymiş rabbim inşallah banada bu bölümü kazanmamı ve okumamı nasip eder bu bölümü bitirince iltilama giriliyomuş ve kuran kursu hacası olunabinüliniyomuş eğer bu şekilde giremiyosan kpss ile kköğreticisi olunabiliyomuş siz ne güzel kazanmışınız artık okuma vakti darısıda bana innnnnnşallah

slm arkadaşlar ben bir üni bitirdim banada mantıklı geliyor özellikle bu yıl kuran kursuna gidince benim mesleğim dedim resmen okumak zor gelmiyorda atama ihtimali çok az diye araştırmıştım yanlış bilgilendirmiş olmayayım kpss hemde sözlü mülakat yeterlilik belgesi bir sürü şey istiyorlar okuyup atanan bu konuda deneyimi olan varsa bilgilendirirse çokkk sevinirim rabbim herkese istediğini versin inş

Benim arkadaşım 2-3 sene önce okudu kazandı.. iyi bir maaşla Kuran Kursu öğretmenliği yapıyor..Ama hem hafız hem a.ö ilahiyat mezunu olduğu için ilk tercih edilen kategoride olduğu için ve ozaman bukadar rağbet olmadığı için anında hiç beklemeden hoca olmuştu..ama zorunlu hizmeti var..O Van'a gitmişti ama orda deprem olduğu için evine yollandı..Zorunlu hizmet süresini evinde geçirdi..şimdi istanbulda hocalık yapıyor..Herkes bu kadar şanslı olmayabilir..Mesela bende Kuran Kursu hocalığı için tercih ettim İlahiyat bölümünü ama şimdi bakıyorumda gerek etrafımda gerekse burda herkesin hedefi bu..Yani bu kadar rağbet olursa işimiz yaş :26:

olsun biz yinede hedefimizi yüksek tutalım herşeyin en iyisini bilen rabbimin yardımıyla istediklerimize ulaşırız inşallah allahtan ümit kesilmez derler

ARKADASLAR BU SENE 1. SINIFA BASLAYANLAR VARMI??(AÇIK ÖĞRETİM İLAHİYAT)arapçayı nasıl halletmeyi düşünüyosunuz?

Çok teşekkür ederim, amin inşallah çok sağolun :)

Evet ben bu sene yerleştim. Sadece türkçe ve sosyal çözdüm. Doğru ve yanlışlarımı hatırlamıyorum ama zorlamadı beni pek.. Eminim sizde çok rahat kazanır ve yerleşirsiniz.. Ferah olun

ARKADASLAR BU SENE 1. SINIFA BASLAYANLAR VARMI??(AÇIK ÖĞRETİM İLAHİYAT)arapçayı nasıl halletmeyi düşünüyosunuz?

Ben eşimden yardım alıcam, onun haricinde internette dersler falan varsa izlenilebilir :106:

Kızlar bende 2. sınıfım. Yeterliliğe hazırlanmayı düşünüyorum, ama henüz başlamadım hiç...

selam canım
bende bu sene başlıyorum
ben istanbul da yaşıyorum ismek kursları var arapça eğitimi veriyorlar ben o şekilde halledicem inş.
sende istanbul dışında isen halk eğitimler dil kurslarında arapça veriyor olabilir bir araştır istersen :44:

çok teşekürler verdiğiniz bilgiler için birazdaha içim rahatladı bide şey dicektim ben düz lise mezunuyum imam hatipli ve meslek liseliler öncelikli olucakmış onlardan bana sıra gelirse tabi düz lise okuduğum için çok pişmanım

Cnm bende düz liseli olarak ygs ile ilahiyatı tercih ettim, yerleştim. Puanın iyi olursa bence bunu sıkıntı etmene gerek yok.

Bende önce ismekte arapça kursuna kayıt oldum..Ama sanırım oranın pek faydası olmıycak:26:..çünkü çıkan sorulara baktım genelde hep dilbilgisi..ama ismek direk pratik konuşma arapçasından başlıyor..bizim sınav zamanlarımız gelene kadarda dilbilgisine geçmemiş olurlar..ama ben internetten bi iki site buldum..arapcaegitimi.com Medineweb.net veilim hazinem buralara bir gözatın Facebookta da bi sayfjaları var..beraber çalışıp ortak birgün orda toplanıp birbirlerine soru sorarak çalışıyolarmış..
İlahiyat önlisans(1.sınıflar) diye bir grup..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…