- 13 Eylül 2012
- 319
- 0
HOŞGELDİNNNN Zeroş kardeş vize de ilk 6şar üniteden çıkacak sorularslm kızlar ben yıllar önce 2 sınıfta kaldıgım için bırakmıştım bu sene yeniden kayıt oldum kredili olmuş bir sürü merak ettiğim konu var
şimdi aralıkta sınav var hangi ünitelerden sorumluyuz yardımcı olursanız sevinirim bu arada 37 yaşında 2 cocuk annesıyım başarcam inş:)
Bende sizden yardım almak istedim,yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden Allah yar ve yardımcımız olsun,dersleri nasıl çalışacaz,nasıl not tutacaz hiçbir şey bilmiyorum
slm kızlar ben yıllar önce 2 sınıfta kaldıgım için bırakmıştım bu sene yeniden kayıt oldum kredili olmuş bir sürü merak ettiğim konu var
şimdi aralıkta sınav var hangi ünitelerden sorumluyuz yardımcı olursanız sevinirim bu arada 37 yaşında 2 cocuk annesıyım başarcam inş:)
S.A ben de yeni kayıt oldum ilk başlarda düzenli olarak çalışıyordum araya bayram falan girince iyice gevşedim:18: ama çalışmam lazım biliyorum birbirimizi motive edelim inş.
canım bu linke tıkla, gel sende adını yazdır listeye, çok güzel çalışılıyor burda...hergün çalıştığın üniteleri bildiriyorsun...
ben hep o linkteyim...ordan çok gaza geleceksin inan...
http://www.kadinlarkulubu.com/acikogretim/651478-2013-2014-guz-donemi-acikogretim-ders-calisma-sayfasi.html
bende bir çocuk annesiyim 27 yaşındayım canım
önemli olan istemek tabiki başaracaksın...
40 küsür yaşlarında aöf okuyanlar var...
bu arada ikinci sınıfmısın ben tam anlayamadım canım??
ona göre üniteleri anlatayım...
yok canım 1 sınıf yıllar önce 2 sınıfta kaldıgım içim bırakmıştım tabi kaydım silinmiş şimdi tekrar kayıt oldum 1 sınıf kredili olmuş herşey değişmiş arapça ve islam sanatları tarihi korkuttu gözümü valla
korkma hiç canım, gerçekten derslerin ismi ürkütücü geliyor ama inan öyle zor değil hiç...
aklına takılan herşeyi bana sorabilirsin çekinmeden, ister özel msj yaz ister buraya yaz..buralardayım devamlı...
şimdi şöyle anlatayım kredili deyince ilginç bişeymiş gibi geliyor ama diğer sistemden pek farkı yok...
her dersin kendine göre kredisi var, ve bu kredilerin azlığına çokluğuna göre başarın ayarlanıyor...mesela arapça 3 kredi ya, işte arapçanın kredisinin düşük olması bizim için lehimize..yani kredisi ne kadar azsa başarı oranı artıyor...çünkü arapçadan herkesin notu düşük olduğundan, sınavda az puan bile alsan krediyle işi kurtarıyorsun...
ama mesela islam tarihi dersinin kredisi 7
bu derse çok çalış....çünkü islam tarihin düşük olursa kredisi yüksek olduğundan sınıf ortalamasının altında kalırsın ve bu dersten geçemezsin..
islam sanat tarihinden bende öyle korkmuştum ki kesin kalırım diyordum, ama sınava bi girdim 100 almışım o dersten...çok korkulacak bişey yok, derslerine çalış, çıkmış sorulara da çalış bak göreceksin korkacak bişey olmadığını...aslında bu kredili sitem bizim için iyi oldu...sınıfın ortalamasına göre değerlendiriliyoruz ve buda lehimize oluyor...
çok saol canım murat yayınlarının soru bankası kitaplarından soru çıkıyor kredili oldugu için geçmiş senelerin sorularından çıkmıyormuş öyle duydum sen ne dersin
selamun aleyküm kızlar..
yıllardır bu forumda takılıyorum ama bu topiği görmemiştim..
benimde ilk yılım ve daha kitap açmadım..netten biraz araştırıyorum..okuyan arkadaşlar varsa birbirimize destek olalım...
benim ilk senem ve dolayısıyla pek çok şeyi bilmiyorum. merak ettiğim çok şey var çan eğrisi nedir ve notlarımızı olumlu yönde mi yoksa olumsuz mu etkiliyor. geçme notu kaç ve bir soru kaç puan olarak hesaplanıyor. hangi derslere yoğun olarak çalışmak lazım. bir de çıkmış soruları nereden indiriyorsunuz. tecrübeli arkadaşlar cevap verirlerse memnun olurum. selam ve dua ile.
iyi akşamlar bende 2.universite kapsamında ilahiyat okuyorum.1.sınftayım.40 unite ve 7 ders var tam manası ile aşlayamadım sayılır
ahlak esasları 2 ünite bitirdim.ibadet esaslarında 1 ünite bitirdim.arapçadan korkuyorum calışmakistiyorum ama cok zor
merhaba cok teşekkür ederim yardımların içinaleyküm selam canım, hoşgeldin aramıza
kitap açsan iyi olur artık bak 1 ay kaldı, yetişemezsin...
her zaman buralardayım sorun olursa cevaplarım ben ikinci sınıfım...
selam canım, bildiğim kadarıyla cevaplayım sorularını...
çan eğrisi sınıfın ortalamasına göre senin alacağın puan dengesidir canım...
mesela çok vasat bir sınıfta sınava girdiysen, diğerlerinin notu genel itibarıyla düşükse bu senin için lehine olur..
yani ortalamanın üzerinde olursun ve bu da notlarına yansır...
ama tam terside olabilir, başarılı bir sınıfa denk gelirsen, düşük paun aldığın derslerin, sınıfın genel ortalaması altında kalabilir ve buda senin aleyhine olur...kalabilirsin...
çan eğrisi konusunda yapabileceğin bişey yok...tek yapacağın tembel bi sınıfa denk geleyim diye dua etmek
geçme notu diye sabit bir not yok....çünkü bazı derslerde 50 ile zor geçilirken, bazı derslerde 30 puanla bile geçilebiliyor...işte az önceki bahsettiğim çan eğrisi burda işe yarıyor....sınıfın ortalamasına göre belirleniyor derslerin geçme oranı...
bir soru 5 puan...bir dersten 20 soru çıkıyor....
kredisi yüksek olan derslere çok çalışman lazım...çünkü kredisi yüksek olan dersin ortalaması da yüksek hesaplanır...
mesela islam tarihi dersi en çok kredili dersti geçen yıl...muhtemelen bu yılda değişmemiştir...
7 krediydi islam tarihi..
orta halli bir puan alırsan bu dersten kalmana bile sebep olur..çünkü ilahiyat bölümün en önemli dersi olduğundan kredisi yüksek...
merhaba canım, biraz elini çabuk tutmalsın çünkü zaman az kaldı, sona kalırsan sıkışırsın..
arapçadan fazla korkma..bende geçen yıl çok korkuyordum kesin kalırım diyordum, ama hiç korktuğum gibi olmadı...
pek zor soru sorulmuyor birinci sınıfta...
arapçadan bak nasıl sorular çıktığını anlatayım...
en az iki soru arapça cümle verip tercüme ister, türkçe cümle verip arapçasını ister...
en az iki tane eş anlamlı zıt anlamlı kelimelerden çıkar...
en az iki tane tekil kelimeyi çoğul yapma, çoğul kelimeyi tekil yapma çıkar...
bir iki tane karışık kelimelerden oluşan bir cümle verir, bunu düzenli hale getirin der...
geri kalan sorular da grammer'dir...yani irab'tır...dilbilgisi yani...
merhaba cok teşekkür ederim yardımların için
tercümesini nasıl anlıyorsunuz yanı kelime mi ezberliyorsunuz
zıt anlamlı kelımeleri nerden öğrendiniz
çoğul tekıl yapma nasıl anlıyorsunuz daha once bır bılgınız varmıydı arapça hakkında
ben sadece dilbilgisi seklinde gelecegını düşünüyordum
sadece kıtaptanmı çalıştınız kıtabamı bakalım