Açıköğretim ilahiyat...

esselamü aleyküm arkadaşlar başladı mı çalışmalar nasıl gidiyo? ikinci sınıflar ne yapıyosunuz? benim daha iki kitabım eksik bugün başlıycam artık çalışmaya inşallah olanlarla... ama kendimi yorgugun isteksiz hissediyorum motivasyona ihtiyacım var enerjim çok düşük :KK19::KK19::KK19::KK19:

hiç başlamadım, 2.sınıf 3. dönemdeyim, bu dönemide bitirirsem okul bitiyo. yeterlilik sınvının kayıtlarını bu sene malsef kaçırdım çok üzüldüm, bi arkadaşa söylemiştim günü geçtikten sonra haber verdiler :KK43: 11aylık bebeğim var. ekle silden ders seçtim asma daha 231 lirayı yatıramadım. birkaç sorum var

parayı internetten eft ile yatırabiliyormuyuz? bankaya gitmek şartmı?
sınav tarihleri nezaman??
hangi kaynagı önerirsiniz?

ben bütün sınavlara son 3 gün çalışarak geçtim, arapçayıda hiç bilmiyorum sadece atarak geçtim çok şükür

hiç başlamadım, 2.sınıf 3. dönemdeyim, bu dönemide bitirirsem okul bitiyo. yeterlilik sınvının kayıtlarını bu sene malsef kaçırdım çok üzüldüm, bi arkadaşa söylemiştim günü geçtikten sonra haber verdiler :KK43: 11aylık bebeğim var. ekle silden ders seçtim asma daha 231 lirayı yatıramadım. birkaç sorum var

ben bütün sınavlara son 3 gün çalışarak geçtim, arapçayıda hiç bilmiyorum sadece atarak geçtim çok şükür

canım benim hayırlısıyla bu dönemide bitirirsin inşallah kredi kartın varsa yatırabilirsin galiba ama emin değilim benim eşim atmden yatırıverdi 14-15 aralık güz dönemi vize sınavımız ben geçen yıl murat soru bankasından faydalandım yargıda iyi diyolar bu sene daha almadım yardımcı kaynak ayrıyeten maaşallah 3 günde sınavlarda başarılı olduğun için....

esselamü aleyküm arkadaşlar başladı mı çalışmalar nasıl gidiyo? ikinci sınıflar ne yapıyosunuz? benim daha iki kitabım eksik bugün başlıycam artık çalışmaya inşallah olanlarla... ama kendimi yorgugun isteksiz hissediyorum motivasyona ihtiyacım var enerjim çok düşük :KK19::KK19::KK19::KK19:

canım benim hayırlısıyla bu dönemide bitirirsin inşallah kredi kartın varsa yatırabilirsin galiba ama emin değilim benim eşim atmden yatırıverdi 14-15 aralık güz dönemi vize sınavımız ben geçen yıl murat soru bankasından faydalandım yargıda iyi diyolar bu sene daha almadım yardımcı kaynak ayrıyeten maaşallah 3 günde sınavlarda başarılı olduğun için....

slm canım, bende ikinci sınıfım bilirsin, sadece iki kitabımı alabildim, inkılap ve türk dili...
inkılaptan başladım 2 ünite bitti şükür...birazdan bir ünite daha bitircem inşallah :KK14:
muratın yardımcı kitabını alıcam..bulamazsam da netten sipariş edicem...basacaklarmış bir haftaya kadar...

kaydımı yaptırdım dün kitaplarımı pasomuda aldım geldim. liseden mezun olalı 14 sene olmuş diplomamı onaylatmaya gittiğimde müdürümn de dedi yenimi gidiyorsun uniye diye. ben ilk önce çocuk yaptım şimdi sıra kariyerde dedim :) işin şakası tabi bir kelam öğrensem ne mutlu bana. ben düz lise mezunuyum ve arapça bilgim 0 . cd şeklinde birşey önerebilirmisiniz bana kullanıp memnun kaldığınız 0dan başlayanlar için birşey

valla canım önceden arapça bilenlerden daha güzel geçiyyorlar sıfırdan başlayanlar :)
ben imam hatip mezunuyum bu sene ilahiyat ikiyim..geçen sene düz lise mezunu arkadaşım arapçada benden iyiydi :)
önemli olan istemek canım, istedikten ve aöf nin kitaplarına güzelce çalışırsan arapçayıda yaparsın merak etme...

slm canım, bende ikinci sınıfım bilirsin, sadece iki kitabımı alabildim, inkılap ve türk dili...
inkılaptan başladım 2 ünite bitti şükür...birazdan bir ünite daha bitircem inşallah :KK14:
muratın yardımcı kitabını alıcam..bulamazsam da netten sipariş edicem...basacaklarmış bir haftaya kadar...

gazel kardeşim benimde inklapla türk dili yok :KK1: günümüz fıkıh problemleri kolay geldi ondan başladım daha 2. ünitedeyim şimdi bitiriyim bi tane daha inşallah üzerimde bi ağırlık bi fenalık bi uyku hali sınavdan önce doğum yapcaz bide Allah izin verirse hızlı ilerlemem lazım aslında dua edin artık bana :18: yardımcı kitapda haftaya gelcek dediler bakalım banada Rabbim herkesin yardımcısı olsun...

son günler çalışnca aklımda daha çok kalıyo ben önceden çalıştıgım hiçbişeyin kalmadıgını gördüm

insan zaman geçtikçe unutabiliyor tabi ama bizimkiler islami ilim olduğu için unutmamaya gayret göstermek lazım, bildiğimizi yaşayarak, bilmeyenlere anlatarak tekrar ederek, araştırarak gaye sınıf geçmek olmamalı aslında ama bende dahil çoğumuz bu hataya düşüp sınavları halledelim de boşver yapıyoruz... keşke daha özverili olabilsek bu konuda

gazel kardeşim benimde inklapla türk dili yok :KK1: günümüz fıkıh problemleri kolay geldi ondan başladım daha 2. ünitedeyim şimdi bitiriyim bi tane daha inşallah üzerimde bi ağırlık bi fenalık bi uyku hali sınavdan önce doğum yapcaz bide Allah izin verirse hızlı ilerlemem lazım aslında dua edin artık bana :18: yardımcı kitapda haftaya gelcek dediler bakalım banada Rabbim herkesin yardımcısı olsun...

ben inkılaptan başladım ama baya zorlandım canım ya, epey zor tarihler savaşlar barışlar vs..
aöf kitabını bitiremiyorum ben, yardımcı kitap da gelmemiş hala :KK50:

son günler çalışnca aklımda daha çok kalıyo ben önceden çalıştıgım hiçbişeyin kalmadıgını gördüm

erkenden çalışıp bitireceksin, ve sınava kadar kalan zaman da test çözeceksin...okuyup geçersen zaten iki gün sonra unutursun...
test çözmek ünite çalışmaktan daha öğretici..hem akılda kalıcı oluyor hem bnezer sorular geliyor...

insan zaman geçtikçe unutabiliyor tabi ama bizimkiler islami ilim olduğu için unutmamaya gayret göstermek lazım, bildiğimizi yaşayarak, bilmeyenlere anlatarak tekrar ederek, araştırarak gaye sınıf geçmek olmamalı aslında ama bende dahil çoğumuz bu hataya düşüp sınavları halledelim de boşver yapıyoruz... keşke daha özverili olabilsek bu konuda

bende tıpkı senin gibi düşünüyorum gelincik, din eğitimi vermek için çıktıysak bu yola, kalıcı bilgiyi edinmemiz lazım ki verimli olabilelim...
özellikle dini dersleri zevkle okuyorum ben çalışırken, aaa bak bu konuda yanlış biliyormulum deyip iyice pekişiyorum...
bence de geçsem yeter diye düşünülmemeli, yoksa nasıl bir eğitim verilebilir ki...
ben mesela günümüz fıkıhı okumayı bi ance istiyorum, çünkü din eğitiminin ana kaynağıdır fıkıh...
çok da zevklidir...
kitaplarım bi gelseydi, ilk ondan başlardım bende...
bahar döneminde de din eğitimi dersi var, onu da çok merak ediyorum...

selam daha önce buraya yazıp sorular sormuştum şimdi başladım şükür. öss sınavından 250 almışım :KK1: :KK1: :KK1: :KK1: hiç çalışmadım şükür aklımızda kalmış bişiler. sonrasında ilahiyat bölümüne başvurdum önlisans 2 yıllık . yazıldım şüküe kitaplarımı aldım ders çalışıyorum şimdilik sıkıntı yok tek sorun arapcadan tırsıyorum .bakalım mini mini 1 lerin ilk sınav 12 ayda başlıyor hayırlısı inşş.

Son düzenleme:
Ben sadece sinavlari gecmek icin calisiyorum, calisirken ozellikle din dersleri zor gelmiyo mesela gecen donem kelam dersi cok hosuma gitmisti ama malesef yazilan bilgilere guvenemedigim icin sadece sinavlar ixin calisip unutmayi tercih ediyorum, yanlis bisey ogrenicem diye cok korkuyorum, hukumlere kaynakloik edebilecek guvenirlikte bilgiler olup olmadigi tartisilir sonucta. Ben bilgi birikimimii baska kaynaklardan tamalamayi tercih ediyorum guvendigim bildigim emin oldugum. Hem kitaplari pokuyup hemde test cozme sansim yok, 11aylik bir bebegim var wevimin isini bile arada derede zar zoor hallediyorum, bir soru bankasi alip onu cozuyorum, birazda kitaplara goz atip ozet okuyorum o kadar, fazlasini yapmaya istesemde vaktim yok , cocugu olanlae beni iyi anlar. cok aabrtilacak bi sinav degil bence, kalip gibi sorular soru bankasindan satir satir ayni geliyo. Hayirlisi aetik, herkese basarilar.

arkadaşlar merhaba, bende 4 yıllık üniv. mezunuyum ve 2. üniversite hakkı olarak İlahiyata kaydımı yaptırmayı düşünüorum. arapça dersinde nasıl çok zorlandınız mı ilk yıl. birde mezun olduktan sonra önlisans mezunu olarak isdihdam alanları nerelerdir

herkese selamlar...ben de bu sene başladım ilahiyata..neden bu kadaar geç kaldım diye kendime çok kızıyorum ama olsun başladım sonuçta şükür..
ben aihl mezunu olmama rağmen unutmuşum arapçayı..korkuyorum arapçadan..murat yayn almayı düşünüyorum biçok yere baktım bulamadım..bulunca alıcam inş.Allah hepimize kolaylık versin...

Kızlar bende arapça merak saldım ve iki yıllık açık öğretim kayıt olmak isityorum,lütfen yardım edin ciddi manada yardıma ihityacım

Ben sadece sinavlari gecmek icin calisiyorum, calisirken ozellikle din dersleri zor gelmiyo mesela gecen donem kelam dersi cok hosuma gitmisti ama malesef yazilan bilgilere guvenemedigim icin sadece sinavlar ixin calisip unutmayi tercih ediyorum, yanlis bisey ogrenicem diye cok korkuyorum, hukumlere kaynakloik edebilecek guvenirlikte bilgiler olup olmadigi tartisilir sonucta. Ben bilgi birikimimii baska kaynaklardan tamalamayi tercih ediyorum guvendigim bildigim emin oldugum. Hem kitaplari pokuyup hemde test cozme sansim yok, 11aylik bir bebegim var wevimin isini bile arada derede zar zoor hallediyorum, bir soru bankasi alip onu cozuyorum, birazda kitaplara goz atip ozet okuyorum o kadar, fazlasini yapmaya istesemde vaktim yok , cocugu olanlae beni iyi anlar. cok aabrtilacak bi sinav degil bence, kalip gibi sorular soru bankasindan satir satir ayni geliyo. Hayirlisi aetik, herkese basarilar.

soru bankasini nerden aliyorsunuz? ben yurt disindayim inetrnette bulabilir miyim?

ben bu sene kayit oldum ilahiyata ama su ekle sil sisteminden hic bisey anlamadim,bu ekle sil ne zaman ve nicin yapiliyor?

Bu arada kusura bakmayin selamsiz sabahsiz daldim konuya :)

Hepinize Allah tan sabir ve yardim diliyorum.Rabbim utandirmasin hicbirimizi ve ögrendikleirmizi önce kendi yasantimizda uygulayarak,diger insanlara anlatmanin ötesinde örnek olarak verebiliriz bazi seyleri..

selam ve dua ile

herkese selamlar...ben de bu sene başladım ilahiyata..neden bu kadaar geç kaldım diye kendime çok kızıyorum ama olsun başladım sonuçta şükür..
ben aihl mezunu olmama rağmen unutmuşum arapçayı..korkuyorum arapçadan..murat yayn almayı düşünüyorum biçok yere baktım bulamadım..bulunca alıcam inş.Allah hepimize kolaylık versin...

hayırlı olsun canım..ben ikinci sınıfım bilgim dahilinde sorularınıza cevap verebilrim...
bende ihl mezunuyum ve 8 yıl sonra kaydoldum ilahiyata :) şuan 26 yaşım bitti 27 olduk yaşlandık ama ilahiyat aşkından hiç vazgeçmedim rabbim nasip eder inşallah dgs ile ilitama da geçebilirim...
yardımcı kitap diğer derslerde işe yarayabilir kısa olmaları daha çabuk çalışmana vesile olabilir ama arapça konusunda sakın yardımcıya güvenme...
aöf nin kendi kitabına çalış arapça için..gerçekten arapçayı satır satır okursan anlamaya çalışırsan sınavda kolayca yaparsın..çünkü asla kitap dışında soru gelmez asla...
kitapta neyse o gelir...
bu arada birinci sınıfın arapçası kolay, korkmana gerek yok...ama arapça 3 zor yani bu yıl ben arapça 3 ve 4 den sınav olacağız ve arapça 3 den çok kişi kalıyormuş o yüzden korkuyorum bende...
istedikten sonra yaparsın canım telaş etme...her daim sorularını cevaplayabilirim,...başarılar....

ey ilahiyatlılarrrrrr nerdesiniz yahu, bizim bölümün tıkı çıkmıyor hiç...
dersler ne alemde bakalım, ben 3. dersimi bitirdim, şimdi mezhepler tarihine çalışıyorum üçüncü üniteye geldim...

slm kızlar ben yıllar önce 2 sınıfta kaldıgım için bırakmıştım bu sene yeniden kayıt oldum kredili olmuş bir sürü merak ettiğim konu var
şimdi aralıkta sınav var hangi ünitelerden sorumluyuz yardımcı olursanız sevinirim bu arada 37 yaşında 2 cocuk annesıyım başarcam inş:)

X