Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.aleyküm selam canım, hoşgeldin aramıza
kitap açsan iyi olur artık bak 1 ay kaldı, yetişemezsin...
her zaman buralardayım sorun olursa cevaplarım ben ikinci sınıfım...
selam canım, bildiğim kadarıyla cevaplayım sorularını...
çan eğrisi sınıfın ortalamasına göre senin alacağın puan dengesidir canım...
mesela çok vasat bir sınıfta sınava girdiysen, diğerlerinin notu genel itibarıyla düşükse bu senin için lehine olur..
yani ortalamanın üzerinde olursun ve bu da notlarına yansır...
ama tam terside olabilir, başarılı bir sınıfa denk gelirsen, düşük paun aldığın derslerin, sınıfın genel ortalaması altında kalabilir ve buda senin aleyhine olur...kalabilirsin...
çan eğrisi konusunda yapabileceğin bişey yok...tek yapacağın tembel bi sınıfa denk geleyim diye dua etmek
geçme notu diye sabit bir not yok....çünkü bazı derslerde 50 ile zor geçilirken, bazı derslerde 30 puanla bile geçilebiliyor...işte az önceki bahsettiğim çan eğrisi burda işe yarıyor....sınıfın ortalamasına göre belirleniyor derslerin geçme oranı...
bir soru 5 puan...bir dersten 20 soru çıkıyor....
kredisi yüksek olan derslere çok çalışman lazım...çünkü kredisi yüksek olan dersin ortalaması da yüksek hesaplanır...
mesela islam tarihi dersi en çok kredili dersti geçen yıl...muhtemelen bu yılda değişmemiştir...
7 krediydi islam tarihi..
orta halli bir puan alırsan bu dersten kalmana bile sebep olur..çünkü ilahiyat bölümün en önemli dersi olduğundan kredisi yüksek...
merhaba canım, biraz elini çabuk tutmalsın çünkü zaman az kaldı, sona kalırsan sıkışırsın..
arapçadan fazla korkma..bende geçen yıl çok korkuyordum kesin kalırım diyordum, ama hiç korktuğum gibi olmadı...
pek zor soru sorulmuyor birinci sınıfta...
arapçadan bak nasıl sorular çıktığını anlatayım...
en az iki soru arapça cümle verip tercüme ister, türkçe cümle verip arapçasını ister...
en az iki tane eş anlamlı zıt anlamlı kelimelerden çıkar...
en az iki tane tekil kelimeyi çoğul yapma, çoğul kelimeyi tekil yapma çıkar...
bir iki tane karışık kelimelerden oluşan bir cümle verir, bunu düzenli hale getirin der...
geri kalan sorular da grammer'dir...yani irab'tır...dilbilgisi yani...
günaydın tesekkur ederim canım
aldığın siitenın lınkını mesaj atarmısın bana cunku imam hatiplide degılım sadec kuran okuyabılıyorum o kadar
beni gören yok mu? :2::2::2::2::2:
soru bankasini nerden aliyorsunuz? ben yurt disindayim inetrnette bulabilir miyim?
ben bu sene kayit oldum ilahiyata ama su ekle sil sisteminden hic bisey anlamadim,bu ekle sil ne zaman ve nicin yapiliyor?
ben göreyim :)
sorun ne canım?
tesekür ederim
canım önce ekle silden bahsedeyim...sen birinci sınf olduğun için ekleme veya silme yapmayacaksın..okulun sana atadığı dersleri almak zorundasın...
sadece ekle sil sayfasına girip onaylayacaksın okadar...
ekle sil sayfasını bulursun zaten internet şifrenle aöf sayfana agirip ekle sil işlemleri bölümünü görürsün zaten...
onaylaman yeterli olacak..
soru bankasını ben murat yayınlarının kitabını aldım..yurt dışında bulamaman normal..netten de sipariş edebilirsin...googla da arattır murat yayınları ilahiyat birinci sınıf soru bankası yaz çıkar...sipariş et bi kaç güne gelir...
canım önce ekle silden bahsedeyim...sen birinci sınf olduğun için ekleme veya silme yapmayacaksın..okulun sana atadığı dersleri almak zorundasın...
sadece ekle sil sayfasına girip onaylayacaksın okadar...
ekle sil sayfasını bulursun zaten internet şifrenle aöf sayfana agirip ekle sil işlemleri bölümünü görürsün zaten...
onaylaman yeterli olacak..
soru bankasını ben murat yayınlarının kitabını aldım..yurt dışında bulamaman normal..netten de sipariş edebilirsin...googla da arattır murat yayınları ilahiyat birinci sınıf soru bankası yaz çıkar...sipariş et bi kaç güne gelir...
bu nasil sence,baska sitelerin buraya yollama problemi oluyorda
kitapyurdu: kitap - Kredili Sisteme Göre Arapça Soru Bankası 1. ve 2. Dönem - Hikmet Cücen, kredili sisteme göre arapça soru bankası 1. ve 2. dönem, KREDILI SISTEME GÖRE ARAPÇA SORU BANKASı 1. VE 2. DÖNEM,
yukardaki yorumları okursan diğer bi arkadaşa tavsiye ettim bu kitabı bende aldım bundan çok guzel bi kitap...mutlka almalısın..
hikmet cüceni diyosun dimi canim,baktim onuda buldum konulari bitirince alicam ins..suan daha ianc eseslarini bitirdim,ibadet eseslrindan 3.ünitedeyim bizim sinav 12 13 ocakta ama acele etmem lazim biliyorum :)
tarihde cok zorlanicam galiba isimleri aklimda tutamiyorum fazla :)
hikmet cüceni diyosun dimi canim,baktim onuda buldum konulari bitirince alicam ins..suan daha ianc eseslarini bitirdim,ibadet eseslrindan 3.ünitedeyim bizim sinav 12 13 ocakta ama acele etmem lazim biliyorum :)
tarihde cok zorlanicam galiba isimleri aklimda tutamiyorum fazla :)
12-13 ocakmı
15-16 arlık değilmi sınav tarihleri
12-13 ocakmı
15-16 arlık değilmi sınav tarihleri
gazel çok teşekkür ederim tavsiye ettiğin kıtabı aldım daha gelmedi ama ben soru bankasını degılde konu anlatımı aldım soru bankası cok gereklımı
genelde ilk dönemle ayni oluyor diye biliyorumselam kızlarr bende ilahiyat birinci sınıfı okuyorum bilen biliyor.derslere çalışıyorum inşş sorun olmayacak. yalnız ben bir konuda bilgi istedim arkadaşlar kayır ücreti yatırdık. ve sınava gircez aralık 14 15 de. sonrasında tekrar ikinci dönem ücreti varmış ne kadr vss bilen var mı ?
selam kızlarr bende ilahiyat birinci sınıfı okuyorum bilen biliyor.derslere çalışıyorum inşş sorun olmayacak. yalnız ben bir konuda bilgi istedim arkadaşlar kayır ücreti yatırdık. ve sınava gircez aralık 14 15 de. sonrasında tekrar ikinci dönem ücreti varmış ne kadr vss bilen var mı ?
Evet kayit ucreti her donem yeniden yatiriliyo yine 230civar olur.
ben hala baslamadim calismaya, hatta elimde kitaplar bile yok, haftaya tasinicam baska bi sehire, bu hafta kitaplari ve bide cikmis sorularin fotOkopilerini almaYa calisicam, bitanede soru bankasi alirim belki. Son hafta basliyorum ben, vaktim yettigi kadar aof kitaplarindan ozet okuyorum, konularada hizli gozatiyorum, aciklamalo bi soru bankasindan cevap ve aciklamalari okuyorak soru cozuyorum zaten soru bankalari hep cikmis sorulardan olusuyo, bide bulabilirsem son 2yil ciikmis sorulara bakiyorum, sinava gidiyorum, bazen bazi dersler icin bunlardan sadece birini bile yaptigim ve gectigim oldu vaktim yetismeyince unuite eliyorum. 13aylik bi kizm var, vaktim ne kadar oldugunu anlarsiniz. :) ama cok sukur hep gectim, bu donemide gecersem bitiyo okul. Ortalama suan 2.82. Bide ben sinavda su sistemi uyguluyorum cok ise yariyor. 5 sik esit dagilmis oluyor, yani cevaplar 4tane A, 4tane B... Ve 4tane E iceriyor olmali, tum aof cikmis sorularinin cevap anahtarlarindan bakabilirsiniz, genelde esit dagilmis oluyo, ben sinavda bilemediklerimi buna gore atiyorum. Arapcadan malesef atarak 3 donem gectim. Bilerek gecmeyi cok isterdim. Cikmis sorulara baktim sadece arapcadan ve bu sistemle attim. Bazen calisamadigim derslerdede cok ise yaradi