Bizde de gelişme var malesef, malesef diyorum çünkü bugün haber alma ihtimalimizi bilmemize rağmen (Memorial’da Genetik cevapları Cuma’ları çıkıyormuş) aramazlarsa hastaneyi arayıp sormama kararı almıştık, tatilde tadımız kaçmasın diye ama akacak kan damarda durmazmış aradılar
Bir embriyom mozaik çıkmış, 30% dedi galiba genetikçi-40 da olabilir- sonra mozaiği anlatırken o kadar çok yüzde değer verdi ki hepsi birbirine karıştı. Bu embriyoları biz transfer ediyoruz ama gebeliğin 13-14. haftalarında amniosentez yaptırmanız gerekir dedi. E o zaman genetiğe niye gönderiyoruz?
Asıl bomba 2. embriyo, ondan alınan hücrelerde yeterli DNA bulamamışlar, yanlış ifade edebiliyor olabilirim de, değerlendirilebilecek kadar veri yok alınan biyopside. Olaya gel! Kör gözüm parmağına mı ne öyle bi laf var tam bu durumluk.
Biyopsi alınırken mi sorun oldu dedim yok dedi bu 2-3% rastlanabilecek bir durum, embriyoda da sorun olabilir, bilemiyoruz tekrar biyopsi yapıcaz dedi. Hay dedim beni arayan elleriniz dert görmesin tatilimin kalanını yediniz ya afiyet olsun! Demedim tabi ama özetle öyle oldu.
Haftaya Cuma çıkarmış 2. biyopsinin sonucu. Ama biyopsi al, dondur, çöz, yine biyopsi al, yine dondur, yine çöz dayanır mı sağlam kalır mı bilmiyorum ve sanmıyorum