• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Epiduralde tamamen uyuşturmuyorlar ki ıkınman gerektiği için his olmalı. Gerektiği kadar uyuşmayanı da çok duydum. Vücudunun titremesi normal canım ben de normal doğum yaptım hayatımda öyle titrediğimi hatırlamıyorum. Senin acı eşiğin baya düşük. Epizyo yu hissetmedim ben dikişte de en sondaki ve en uçtakini hissettim gerçi o an sadece uyumak istiyordum :KK53:

Benimde canim cok tatlidir ayni sizin gibi.bende gonullu sezeryan istedim ve epidural dogum yaptim.ama bana igne yaptiktan sonra igne gibi birseyle ayaklarima bastirip hissedip hissetmedigimi sordular tabi ben birsey hissetmedim.sanirim sizin psikolojikti ama yinede siz bagirirken ameliyati devam etttirmeleri cok sacma.bende psikolojik olarak nefes alamadigimi sanmistim nefes alamiyorim diye ortaligi ayagi kaldirmistim megerse nefes aliyormuşum

Benimde suan 2 aylik bi bebegim var ilk cocugum 40 haftadan sonra suni sanci verdiler daha dogum yapmama iki saat falan daha var dedi doktorlar ben sinirimden bgirdim cunku bebek ikinmami zorluyodu doktor ikinma yirtilirsin sonra tedavisi zor dedi ama bende simdi dogurtmassanz ikinicam dedim ve ve gelip dogurttular ben o sanciyla igne vurulms haberim bile yokdu sadece makasla kestigini anladim kesilme sesi geldi ve ben oakadar bebegime sinirlenmisdim ki dogmuyo diye inadim sayesinde 2 dakikada dogum gerveklesdi ve dikme olusurken ben sadeve ignenin batildiguni hissediyodum oakadar cunku insan piskolojisi herseye yol acar ben bebegim dogunca okadar rahatladim ki direk napiyosanz yapin dedm ve dikisle ugrasmadim ama ben dofum.korkusunu 1 ay atamadim ustumden her bi yuksek ses geldiginde bile korkuyorum bazen rabbim tum anne olcaklara yardim etsin cok zor ama gelip gcio 2 ay oldu ve butun hersey normal cok sukur sagligima kavustum

Lokal anestezi beni de fazla uyuşturmaz. Her iki doğumumda da kesiyi, dikişi hissettim. Hatta ilkinde dikişte çığlık çığlığaydım ama insafsız ebe 2. İğneyi yapmadı. 2. Doğumumda da dikişte 2. İğneyi yapmalarını istedim yaptılar ama ben hala hissediyordum. Ebe şaşırdı normalin 2 katı anestezi yaptım nasıl hissediyorsun diye.
Aslında canı tatlı biri değilimdir, acıya dayanıklıyımdır belki hassasiyetim yüksek olabilir, boynumu kolumu falan kaşısam kıpkırmızı olur mesela.
Genel anestezi de bayılmassam diye korkmayın doğumlardan sonra 2 defa genel anesteziyle ameliyat oldum hiççç bir sıkıntı olmadı çok şükür.

Bende bunu araştırıyorum benimde acı esigim çok düşük doğumda Bütün kadınlar efendi efendi doğumunu yaparken hepsini telaslandirip korkutmasini becerdim . Ve bir seneye yakın doğum doktoruna gitmedim çocuğum öldü doğal olarak eşim tekrar çoçuk istiyo ve bu baskıdan dolayıda hiç iyi değilim psikologlar bu konuyla ilgileniyo diyede biliyorum

:KK70::KK70:
Kısa ve öz anlatım.
Ay ne deseydim, belden bilmem kaçıncı omurlar arasına yerleştirilen kateterin vücuduna getirilen uzantısı mı?
Boynundaki hortum işte, halk azğı.:KK30:
Ama artık çocuk limitini doldurmuş ben bile dehşete düştüm:olamaz:
Ben sadece belden bişeyler yapılıyor biliyordum,hortumun boyunda ne işi var:KK17:
Ben hic bir ignesiz normal dogum yapmis ve uyuşturucu igneyle 6 dikiş atilmiş biri olarak susuyorum
Ben de yanına geçeyim:110:
Ama bence burada bari konuşabiliriz ya,doğum korkusu olan okumasın diye tabela koymuşlar:bicak:

Benimde suan 2 aylik bi bebegim var ilk cocugum 40 haftadan sonra suni sanci verdiler daha dogum yapmama iki saat falan daha var dedi doktorlar ben sinirimden bgirdim cunku bebek ikinmami zorluyodu doktor ikinma yirtilirsin sonra tedavisi zor dedi ama bende simdi dogurtmassanz ikinicam dedim ve ve gelip dogurttular ben o sanciyla igne vurulms haberim bile yokdu sadece makasla kestigini anladim kesilme sesi geldi ve ben oakadar bebegime sinirlenmisdim ki dogmuyo diye inadim sayesinde 2 dakikada dogum gerveklesdi ve dikme olusurken ben sadeve ignenin batildiguni hissediyodum oakadar cunku insan piskolojisi herseye yol acar ben bebegim dogunca okadar rahatladim ki direk napiyosanz yapin dedm ve dikisle ugrasmadim ama ben dofum.korkusunu 1 ay atamadim ustumden her bi yuksek ses geldiginde bile korkuyorum bazen rabbim tum anne olcaklara yardim etsin cok zor ama gelip gcio 2 ay oldu ve butun hersey normal cok sukur sagligima kavustum
Vallahi şu yaşadıklarımızın 100de 1ini erkekler yaşasa ömür boyu minnet beklerler bizden,Allah bütün anneleri ömür boyu mutlu yaşatsın inşallah=/

Bilmiyorum ki iğne yaptı mı yapmadi mi. Normalde acaba epidural bel altı tüm acıyı ortadan kaldırıyor da doktor ona güvenerek iğne yapmadan mi dikti? Epidural mi acaba etkisini çabuk kaybetti? Ya da epidural anestezi süreci nasıl isliyor birisi anlatsa ben de benimki olmuş mu olmamış mı anlayabilirim :)
Bence de o sebepten yapmadı. Epidural zaten uzun süreli olmuyor. Ben iğneyi hazırlarlarken gördüm. Vurulurken anladim. Ama sonrası o doğum yorgunluğu etkisiyle koydum kafayı uyuyacaktim neredeyse o dikim esnasında. Ki dediğim gibi sadece kan tutmaz çok agrida da bayılırım. Biryerimi çok sert çarptım diyelim hemen oturup ayağımı yukarı dikmezsem bayılırım. Hemen gözlerim kararır beynim karincalanir. Acı esigiyle ilgili değil bence. Diğer arkadaslarin dediği gibi anestezinin etki etmemesi durumu olabilir. Allah kolaylık versin.

Bidahakine genel anestezi deneyin,
Bu arada evet epidural sizi tamamen uyusturmaz, sezeryande bile kesildiginizi dikildiginizi hissediyorsunuz, e siz her dokunmayi ağrı olarak algiliyorsaniz yine agridi demeniz cok normal.

anesteziliyken aci hissetmiyorsun ama dokunduklarini ve baskiyi hissediyorsun. muhtemelen yaptigi baski caninizi acitmistir. saniyorum korkuyla girince daha net hissediliyor. iki dogumumu da spinal anesteziyle sezeryan olarak yaptim. 2. si feciydi. evet aci hissetmiyorsun. ama o karnimi acma sirasinda (diger doktor tarafindan kestikten sonra genisletmek icin yapilan doktorun elle acnasindan bahsediyorum) cok rahatsiz oldum. belki adi acı degildir ama ben aci cekmis gibi oldum. anestexi doktorunun elini tuta tuta gecirdim ameliyati. uyutun beni dedim ama doktor dayan bebek ciksin vericem dedi. aslinda bebek cikinca vermis ek bişiler ama vücudum da direndi heralde bir turlu bayilmadim. kisa sureli bir uyuma durumum oldu. onda da ameliyathane kapısından cikmak uzereydim uyanirken. hep karnim karnim diye bagirdim. daha dogrusu midem diye bagirdim cunku benim mide ve bagirsagim etkilendi cok. organlar yerinden mi oynuyor napiyor bilmiyorum ama benim hissim bu sekildeydi. tabiki acı hissetmiyorsun yoksa o nesterin acisina dayanmak mumkin olur mu. ama dokunma ve baskilari hissediyorsun. bu da kendi capinda bir aci veriyor. ilk dogumumda bilgisiz oldugum icin olup bitti anlamadim. 2. dogumumda hem korkuyordum hemde yapisikliklarim falan varmis ondan cok kotu geçti

Canim o kadar tatli olmasina ragmen, dogumda belime yapilan igneyi bile hissetmedim.
Igneden sonra yat dediler yattim. Korktum ve ben bacaklariimi hissediyorum dedim. Sonra hemsire aldi klempi bacagimi cektirdi goruyorum bende hisbyok gectim aciyi. Sen kendini sartlandormissin. Aciyacak diye. O yuzden.

Nasil oluyo bu? Cocuk kimsenin keyfine gore hareket etmezki! Doktor 2 saat diyo sen hemen diyosun dogurtuyolar ole mi? Sezeryan mi yaptilar o zaman? Yani ikinma hissinden sonra 2 saat beklemek nedir? Nasil bi doktormus o?

Genel anestezi candir baldir.

Verin la ordan 1 doz daha dedigindir.
Mutis guzeldir.
Normal dogum saglikli olan bla bla bla.. yemisim sağligini.

Uyuyorsun uyaniyorsun. Bitiyor.
Ben o hengameyi 1 defa dusuk yaptirilarak yasadim.
Ben 33 senelik ömru hayatinda böyle bir agri yasamadim.

Kaza gecirdim Boyun eklem kemigim kirildi.
uyusturulmadan dikisler atildi ama onlar hic bisimis o dogum agrilarinin yaninda.

Hele 4-5 tane normal dogum yapan kadin eli öpulesi kadindir.
saygilar.

Sizin aksinize benim de ağrı eşiğim çok yüksekmiş.
İlk doğumda ağrı hissetmemiştim. Kan gelince hastaneye gitmiştim. İkincisinde ise doktorum en ufak bir sancıda gel demişti. Gece yarısı hafif bir gaz sancım oldu ve geçti. Ben tedbir olsun diye gittim ve çocuğun neredeyse doğum kanalına girmek üzere olduğunu söylediler. Beni makineye bağladılar. Sancı geldiğinde bende tık yoktu. Sonuçta doğumdan sonra bir heyet odama gelip, acilen ağrı konusunda tedavi görmem gerektiğini söylediler.
O zamanlar dikkate almamıştım ama şu anda hastalıkların en son aşamalarında ancak kendimde sorun hissettiğim için doktora gidiyorum ve maalesef çok zor tedavim yapılıyor.
Doktorlar araştırma hastanelerinde ağrı poliklinikleri olduğunu ve oraya gitmem gerektiğini söylüyorlar. Siz de müraacat edebilirsiniz.Muhtemelen vardır bir yolu diye düşünüyorum.

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Aneztezi için benm diş doktrm bana doğumda falan lazım olursa mutlaka druna söyle sana takviye yapılsın tarzında konuşmuştu. Yani farklı kulvarlar biliyrm ama hep aklmdadır. Hatta ilk doğumda bunu drmla paylaşmştm o da bunu önemsemişti. Demek ki var böyle bişey. Güzel bi dra sorun danışın derim. Varsa böyle bişey konuşursnz bidahakine ki sadece söylemek bile yeterli olur. Bu sefer kurumun çalışanlarn hatası olmuş gibi

normal doğum yaptım kendı sancımla epızyo kesıgımde vardı bıraz ama dogumhaneye kadar gıdene kadarkı sıklasan sancılar harıc hıc öyle agrım sızım olmadı onlarda kramp şeklinde idi, kesiyi atarken hiç hissetmedim dikerken iğne batar gibi birşeyler hissettim o kadar.
çığlık atmak ne ki hiç atmadım atanlara da anlam veremiyorum ..
bence sizi yeteri kadar uyuşturmamışlardır, ağrı eşiğiniz düşükse sancıyı falan şiddetli hissetmiş olabilirsiniz ki suni sancı normal sancıdan daha farklı çünkü devamlı bir sancınız oluyor ama geri kalan kısım yeetri kadar anestezi vermemekle alakalı bence.

Epidural almamışsınız işte, benim durumum bu.
Epidural takılırken bir uyuşturucu yapılıyor, siz sadece en başta onun rahatlığını almışsınız, o kadar.
Zaten maksimum 2 saat sürüyor o, ağrı kesici iğne sonuçta.
Boşuna prenses doğum demeyin, normal doğum sizinki de.
Çünkü ya kumanda ya da enjeksiyon ile katetere ilaç verilmesi gerekiyordu.
Ya da işlem sırasında en başta tek doz uygulandı, tabi doğuma yetmez ki!
Sorun çözüldü yani...

Bende bunu demek istemiştim. İngilterede hemşirede de olmuyor kumanda, bizzat anne adayına veriliyor.
Yani bir dozla doğuma kadar gitmiş konu sahibi..

Back