• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

Okudum da zaten ruh halim normal sayilmaz her gun farkli bir hastalık sendrom bulup kesin bu oldum diyip doktoru çildirtirken simdi de anestezik farkindaligim hortladı :) gidiyim de biraz doktorun sinirini boziyim 3 ay sonra ameliyat olcam da muhtemelen :) genel anesteziyle ilgili iki zıt korkum vardır. 1) anestezik farkindalik. 2) ya ayılmazsam .:)

Korkma korkma, çok nadir rastlanan şeyler onlar. :)

Forumda dogum sonrasi diye bir bölüm var. Orada okudum . Ayrica annem ve arkadasim bu sebepten ameliyat oldu . Siz de okuyun . Basima gelmediği icin yasamadim cok şükür. Benim ozellikle yapmama tercihim annemde yasananlar. Herkesin kendi vücudu kendi karari. Saglikla büyütün çocuklarınızı

Annenize geçmiş olsun, 30 sene olmuşmudur doğum yapalı?

FAKAT HAMİLELERE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.. HERKESİN HİKAYESİ FARKLIDIR VE ORTADA ETRAFINIZDA Kİ İNSANLARIN TECRÜBELERİNDEN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY VARDIR Kİ; SEZARYENİN HERZAMAN NORMAL DOĞUMDAN DAHA TEHLİLEKLİ OLDUĞU GERÇEĞİ. Bu gerçekte etrafınızda duyduklarınıza benzemez.

Şimdi en çok görünen risklere bakalım.

Normal doğum:

Vajinaya zarar
Kanamalar
Kanamaya bağlı şoklar

Sezaryen:

Hastanede çok uzun süreler kalma
Enfeksiyon
Aşırı kanamaya bağlı rahimin tamamen alınması
Kalp krizi

Yapılan araştırmalar da günümüzde sezaryen ile doğan bebeklerin doğumda ölme riski biraz daha fazla.

Hepimiz sezaryen olmak zorunda kalabiliriz ama lütfen normal doğumu yerin dibine sokmayın çünkü adı üstüne normali o. O dedi bu dedi dersek dehşete düşeceğimiz sezaryen hikayeleri de var.

Annenize geçmiş olsun, 30 sene olmuşmudur doğum yapalı?

FAKAT HAMİLELERE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM.. HERKESİN HİKAYESİ FARKLIDIR VE ORTADA ETRAFINIZDA Kİ İNSANLARIN TECRÜBELERİNDEN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY VARDIR Kİ; SEZARYENİN HERZAMAN NORMAL DOĞUMDAN DAHA TEHLİLEKLİ OLDUĞU GERÇEĞİ. Bu gerçekte etrafınızda duyduklarınıza benzemez.

Şimdi en çok görünen risklere bakalım.

Normal doğum:

Vajinaya zarar
Kanamalar
Kanamaya bağlı şoklar

Sezaryen:

Hastanede çok uzun süreler kalma
Enfeksiyon
Aşırı kanamaya bağlı rahimin tamamen alınması
Kalp krizi

Yapılan araştırmalar da günümüzde sezaryen ile doğan bebeklerin doğumda ölme riski biraz daha fazla.

Hepimiz sezaryen olmak zorunda kalabiliriz ama lütfen normal doğumu yerin dibine sokmayın çünkü adı üstüne normali o. O dedi bu dedi dersek dehşete düşeceğimiz sezaryen hikayeleri de var.
Annemin 36 yıl , arkadaşımın 4 yıl oldu .
Normal doğum ya da sezaryen konusunda herkesin tercihi farklı
Bu konu da hala idrarını tutamayan okudum bugün .
Ve dediğiniz gibi herkesin hikayesi farklı
Hastanede 36 saat kaldım , reglim 5 gün sürdü .
Rahim alınmasının ucundan döndüm ama bu rahim ağzı kanserine yakalanmamdan dolayıydı
Bu arada gözükmeyen ama var olan ve daha sonra beni kanser sonucuna getiren hpv virüsünü normal doğum anında bebeğin boynuna geçirme olasılığım olduğunu öğrendim (kanseri geçirme riski değil , virüsü geçirme riski )
hayatta her şey kısmet .
Saygı duyuyorum .

Hanimlar siz neler anlatiyorsunuz :KK17: korkunc bu ya. Bende epidural bir operasyon gecirmistim. Hicbirsey hissetmedim, yanik kokusu falan aldim, aletlerin seslerini duydum ama hicbirsey hissetmedim. Dogum da boyle mi oluyor? Aman Allahim inanilmaz korktum. Sanirim dogum falan yapamam ben artik

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Ben canm lokal anestezi bana cok gec etki eder hep hissederim genel uyuyunca hissetmedim mesela diş cekdrcekdm iki tane ust uste uc kez anestezi ile anca uyustum hatta br sonrakini anestezisiz cekdirdim

bana da 7cm açıklığa suni fitil sancı gibi birşey vermedikleri için artık bedensel ve psikolojik gücüm tükenince titredim.sonrasında genel anestezi ile sezeryana girdim. iyki genel anestezi ile girmişim lokal yapmamışlar.ağrı eşiğim düşük ve psikolojik olarak stresten bile tansiyonum düşerdi diş çekilirken iğne ile bile strese giriyordum.

Kötü göstermek değildi maksadım. Ben sezaryenin rahatlığından bahsettim sadece. Dikislerin ele gelmesi derken dusen disislerden degil, kalan izden bahsettim. Benim icin deforme olmamak önemli. Herkesin kendi tercihi

Haklısınız.
Ben deforme olmayı ve ya olmamayı aklımının ucunun ucundan geçirmedim. Orada iz kalmış mı falan hiç bakmadım :KK57: Vajinamdan ziyade göbeğimdeki izi görmem daha mümkün sanki:confused:
Tabi ki herkes için öncelikler ve beklentiler farklıdır.
Sevgiler.

Annemin 36 yıl , arkadaşımın 4 yıl oldu .
Normal doğum ya da sezaryen konusunda herkesin tercihi farklı
Bu konu da hala idrarını tutamayan okudum bugün .
Ve dediğiniz gibi herkesin hikayesi farklı
Hastanede 36 saat kaldım , reglim 5 gün sürdü .
Rahim alınmasının ucundan döndüm ama bu rahim ağzı kanserine yakalanmamdan dolayıydı
Bu arada gözükmeyen ama var olan ve daha sonra beni kanser sonucuna getiren hpv virüsünü normal doğum anında bebeğin boynuna geçirme olasılığım olduğunu öğrendim (kanseri geçirme riski değil , virüsü geçirme riski )
hayatta her şey kısmet .
Saygı duyuyorum .
yav bi normal deneyip sezeryana döndüm.denediğime pişman oldum. inan eskiden kadınlar ortalama 6 adet çocuğu dikişsiz makatta basur çatlak olmaksızın doğurmuşlar. bir tanede neden günümüzde bu kadar çok komplikasyon var.

epidural olarak verilen anestezi sezeryan doğumdaki karnın kesilmesini hissizleştiriyor mu yoksa belden aşağısını uyuşturup kesim yapılmadan ayrıca bir uyuşturucu iğne yapılıyor mu o bölgeye ? Tam cümleyi kuramadım aklımda ama umarım anlatabilmişimdir :KK5:

yav bi normal deneyip sezeryana döndüm.denediğime pişman oldum. inan eskiden kadınlar ortalama 6 adet çocuğu dikişsiz makatta basur çatlak olmaksızın doğurmuşlar. bir tanede neden günümüzde bu kadar çok komplikasyon var.
Keşke hiç denemeseydim dedirtiyor insana :( Geçmiş olsun . Malesef inatçıdır.

Epidural sancımi azalttı evet, tamamen ortadan mi kaldırması gerekiyor normalde? Doğumdan önce asla epidural almam diyen bir doğal doğum delisi olarak hiçbir okuma yapmadım epidural anestezi hakkinda. Yorumları okudukça acaba gerçekten epidural aldım mi diye düşünmeye başladım :)
evet gerçekten epidural almışsiniz en küçük çarpmada bile çok aciniz oluyorsa tam doğumsirasinda bayılırdınız sanırım

Merhaba. Aile icinde canı tatlı tabir edilen biriyim. Parmakla dürtülen yerim bile uzun uzun ağrır ve morarır hemen. Morluklarım da zor geçer.

Doğumda suni sancıya dayanamadığım için epidural istedim. Forumdan okuduklarıma göre epidural alanlar kasilmalari bile hissetmiyordu. Ben kasilmalari önce hafif doğuma yakın şiddetle hissettim ve yine çığlık çığlığa bir doğum oldu. Yine forumda okuduklarima göre epizyo kesisi yapıldığını kadınlar doktor dikiş atacagim dedigi zaman anlıyordu ama ben epizyo acisiyla çığlık attım. Ne makas gormustum ne biri kesiyorum dedi, korkudan acıdı zannetmedim yani. Anesteziye ragmen dikiş acısını da şiddetli hissettim. Doktora yalvardım bir iğne daha yapıp devam etmesi için ama ara vermeden diktiğine göre yapmadı yenisini. O sırada titremekten soylediklerim anlaşılmıyordu, tum vucudum titriyordu, korkudan mi, su kaybi mı, kan kaybi mi başka bir şey mi hala bilmiyorum. Lisede lokal anesteziyle bademcigimi aldirirken de dayanılmaz aci cekip çığlıklarla beklemistim ameliyatin bitmesini.

Gelecekteki olası tüm operasyonlarin canımı bu kadar yakacagini düşünmek beni gerçekten yıpratıyor ve sık sık bu konuyu düşünürken buluyorum kendimi. Acaba buna benzer bir durum yaşayan var mi? Acı eşiği ya da anestezi duyarlılığı tıbbi olarak ölçülebilen bir şey mi? Muhtemel bir ameliyat söz konusu oldugunda anestezi dozu konusunda doktorumu yönlendirebilecek bir rapor bir belge alabilir miyim? Cevap verecek doktor arkadaşlar varsa çok mutlu olurum.

Zor bir bebeğim olduğu için düzenli yazamayabilirim.
Ben de sizin gibiyim bence vucut yapisiyla alakali. Elimi cok hafif kessem herkesin 2 gunde iyilesiyorsa benim 2 ayda iyilesir, bi yerime hafifce dokunulsa kizarir ve acir ( beyaz tenliyim), hafif carpmalarda vucudum hemen morarir ve haftalarca gecmez.
Ben de dogumda epidural aldim ama sancilari hep hissettim, suni sanciydi benim de. Dogum ani berbatti, dikilme anini da hissettim. Doktora tekrar uyusturmasini soyledim igne yapti o halde bile hissettim. En son kan kaybindan bayilmistim :(
Ben hic ameliyat olmadim sukur. Ama ayni korku var. Sirf bu yuzden 2. cocuk dusunemiyorum. Normal dogum asla yapmam ama sezaryende de iyilesmem belki 1 seneyi bulur.
Bu konuda bir sey bulursaniz bana da soyler misiniz? Ben arastirdim ama bulamadim.

Meriae Mongan'ın hypnobirthing kitabını okuyun, aradığınız cevapları orada bulacaksınız diye düşünüyorum.

bendeki makat çatlağı doğumda zorlanmadan stres ile azan bir hastalığa döndü.tam düzeldi derken kendini hatirlatiyor
Aynen bende de durum bu. Doğumdan değil çatlaktan korkuyorum resmen. Arada yokluyor. Ben psikolojik olarak iyiysem çatlak da iyi.:olamaz:

Aynen bende de durum bu. Doğumdan değil çatlaktan korkuyorum resmen. Arada yokluyor. Ben psikolojik olarak iyiysem çatlak da iyi.:olamaz:
ne zaman bu hale geldi bu inanin bilmiyorum.bide bu hastaligin yarattigi aci ağrıda o psikolojiye tuz biber ekiyor.bir sefer bepanten iyi gelse ikincisine gelmiyor hametan sürüyorum üçüncüsü ne zeytinyağı.noluyor.kendini her hatirlattiginda türü mü değişiyor anlamıyorum.patlican sapı kürü yapsam bi türlü yapmasam bi türlü emzirirken onun da peşine düşüp düzenli kullanamıyorum.çatlak bu sefer kil kurdu gibi kasindiriyor.

ne zaman bu hale geldi bu inanin bilmiyorum.bide bu hastaligin yarattigi aci ağrıda o psikolojiye tuz biber ekiyor.bir sefer bepanten iyi gelse ikincisine gelmiyor hametan sürüyorum üçüncüsü ne zeytinyağı.noluyor.kendini her hatirlattiginda türü mü değişiyor anlamıyorum.patlican sapı kürü yapsam bi türlü yapmasam bi türlü emzirirken onun da peşine düşüp düzenli kullanamıyorum.çatlak bu sefer kil kurdu gibi kasindiriyor.
Söyle söyleyeyim. Bana da bir doktor tavsiye etti. Çatlak durumu varken kesinlikle taze ekmek kabugu, çekirdek, her türlü kabuklu yemiş yemeyin sakın. Yaranın iyileşmesi uzuyor. Bu da kısır döngüye sebep oluyor. Yine onun tavsiyesiyle sokol likit adındaki şurubu kullandım. Bağırsağı kolay basalttiriyor. Afedersiniz büyük çişin üzerini kapladığı için yarayı içerden tahriş etmiyor. Emzirirken kullanabilirsiniz. Vücutta emilimi olmuyor. Kahvaltıdan sonra bir ölçek. İçmesi zor. Burnunuzu felan kapatıp içebilirseniz iyi olur. Ben bulamadım eczanelerde yoktu bir ara. Hala da yoksa hakiki zeytinyağı için. İcemezseniz salatalariniza yarım çay bardağı kadar döküp tüketin muhakkak. Ben bu şekilde doğumdan sonra geçirdim. Sonra arada yoklasa da bir iki güne bu şekilde iyilestim çok sukur. Kesinmasi ayrı dert evet. Çünkü yara oluyor ama yara her seferinde tuvalete çıkınca soyuluyor. Sonra yara kapanmiyor vs. Arada batticonla silin mikrop kapmasın. Geçmiş olsun.

Ben de epidural normal doğum yaptım Allah'ım öleyim kurtulayım bitsin bu acı diyordum herkese sovdum başıma topladım milleti ömrümün en tranvatik olayıydı çocuğumu bile gözüm görmedi doğumdan sonra konuşamadım uzun süre konuştuğumda sesim kisilmisti bağırsaktan en son doktora dikme diye bağırıyordum acı eşiğim çok düşük bilmiyorum insanlar benimle aynı mi tadiyor aciyi

Back