acaba nafaka kızıma çıkar mı ?

Hayallerdualaraemanet

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
226
112
Şimdi konuya nasıl başlıyaçağımı bilmiyorum benim 6 yaşında bir kızım var babası ile kızım 2 yaşındayken anlaşmalı resmi olarak boşandık kızımın velayeti benim ailem yüzünden babasına verilmesini talep ettim ve babaya verildi aradan 8 ay sonra velayet mahkemesine başvurup kızımın velayetini babasından aldım ardından biraz zaman sonra ben tekrar evlendim kızımın velayetini alırkende boşanırkende karşı taraftam nafaka tazminat talebinde bulunmadım 4 yıl boyunda kızıma kendim baktım her ihtiyacını ben be şimdiki eşim karşıladık ama bu bana ters geldi ve nafaka alabilirmiyim kızıma diye araştırdım alırsın dediler adliyede nafaka mahkemesi açtım şimdi yarından sonra ön inceleme duruşması var 1000 tl nafaka talep ettim karşı taraf ben nafaka acınca tesmi nikah kıydı çocuk yok alabilirmiyim acaba nafaka kızıma çıkar mı yardımcı olursanız çok sevinirim

iştirak nafakasını her şartta alabilirsiniz, evli olmanız bir şey değiştirmez. bu çocuk için olan nafaka çünkü. anne de baba da çocuğa bakmakla yükümlü olduğu için iştirak nafakasının bağlanmama durumu yok.

Peki ben çalışmıyorum benim eşimin maaşı karşı tarafın maaşından yüksek yinede engel olur mu 90 bin borcumuz var bankaya mahkemeye ödeme pilanı versen yünede bağlarlar mı maaş yüksek diye bağlanmaya bilir diye korkuyorum

hayır eşinle hiç alakası yok, çocuğunun babası çocuk için nafaka vermek zorunda. sizin evli olmanız, onun evli olması, sizin zengin olmanız mahkemeyi bağlamaz. bu size ödenen bir para değil, çocuk için ödenen bir para çünkü. hatta sana şöyle söyleyeyim, bir yakınım velayeti aldıktan 7 yıl sonra iştirak nafakası için dava açtı. karşı taraf çalışmıyor olmasına rağmen nafaka bağladı hakim.

1000 tlyi bağlarlarmı acaba benim annem babamda ayrıydı ben küçükken babamın bana 35 bin nafaka borcu var 25 yaşıma geldim giç ödememiş ödemez ise napıcam icraya masraf ne kadar gidiyor ne kadar sürece icra süreci bitiyor bunlarla ilgilide bilginiz var mı acaba

maalesef bunlar hakknda bilgim yok.

hukukçu değilim ama çocuğunuza iştirak nafakası bağlanır. sizin evlenip evlenmemenizle yada karşı tarafın evlenmemesiyle alakası yok. tutarı bilemem ama bağlanır. teyzem bankacıydı haliyle maaşı fena değildi ayrıldığı eşi asgari ücretle çalışıyordu yine de çocuğa nafaka bağlandı. şayet ödemezse maaşına haciz gelir yine ödemek zorunda kalır

Yeni eşinizin çocuğunuzla ne ilgisi var ya biraz mantıklı düşünün. Babası ise paşa paşa bakacak kızına.

Ben nafaka almadan baktım dediniz.o zaman istemediğiniz nafakayı şimdi neden istiyorsunuz?babası tabi ki vermeli ama 90 000 tl borcumuz var diyip, 1000 tl nafaka davası açıyorsanız ,açıkçası çocuk için değilde borcunuzu ödemek için olduğunu düşünürüm. Böyle ise borcunuzu başkasına ödetmeniz hoş değil.

Eşinizin durumu sizin evlenmiş olmanız çocuğun nafakasıyla alakası yok, baba nafaka vermek zorunda alır yani nafaka çocuğunuz her türlü

Velayeti alınca hemen nafaka niye baglatmadiniz?

Benim eşim 10 bin tl maaş alıyo 3 bucuk ödememiz var kendi evimde oturuyorum eşiminde benimde oaraya ihtiyacımız yok bu zamana kadar istememin sebebi bir evliylem almak hakkımın olmadığıydı alabileceğimi bilmiyordum iki kızımın babası eski eşimin şimdiki nilahlı olduğu kişi kızımı görme gününde aldıklarda cinsel tacizde bulunmuş ispat edildi mahkememiz devam ediyor normalde yine istemezsim ama serefsiz babası kızının söylediklerine inanmak yerine karıya inanındı buda benim zoruma gitti benim kızımın hakkını yiyolar diye nafaka açtım o kücücük aklınla düşüncerine sahip çık canım bilip bilmeden yazma mümkün se

Evli olduğum için alamam diye düşündüm birde dilekcemizi yazan yazıcı evlisin nafaka vermezler dedi bende istemedim
Onun kastettiği size verilen yoksulluk nafakasıdır, iştirak nafakası her şartta çıkar, işsiz olsa bile. Ama rakamı düşük tutmuşsunuz daha yüksek isteyin hakim ne verirse artık.

Tacizden bahsetmişsiniz görüşmeyi kısıtlama da isteyin lütfen

Kadın mı, kız çocuğuna tacizde bulunmuş ayrıca orayı anlamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…