Acaba kıskanıyorlar mı ?

Kiskanmiyorlardir ama yanlarinda boyle onlara gore cıvık davranislarda bulunulmasindn da hoslanmiyorlardir.
Benim yetistirilme tarzimda da yoktur boyle seyler, o yuzden ben de ne kendi ailemin yaninda ne esimin ailesinin yaninda esiminle tensel temas kurmam, askim cicegim bocegim muhabbeti yapmam, cıvık gelir.
Bu bazı ailelerde buyuklerin yaninda sigara icilmemesi ya da ayak uzatilmamasi gibi, bizde de aile yaninda gereksiz sevgi gosterisi yapilmiyor...
Bende tam bunları yazacaktım. Bizde de öyle saygıdan dolayı. Büyüklerin yanında bu şekilde davranılmaz. Belki o yüzden tuhaf geliyordur onlara.

Merhaba hanimlar. Direk konuya giricem. Biz esimle severek evlendik aramiz gayet iyidir ve cok guzel bir evliligimiz var. Ve esimin ailesi tarafindan beni rahatsiz eden seyler var. Mesela ornek olarak esim ailesinin yaninda bana askim yada canim bebegim vs dedigi zaman esimin annesi ve ablalari cok bozuluyor suratlarını asıyorlar. Esim benim istediklerimi yapinca veya ben istiyorum diye biyere gittigimiz de buna bu kadar yuz verme tepene biner diyorlar. Esime onlarin yaninda iltifat edince askiniz vicik vicik diyorlar. (Onlarin yaninda ozel yaptigim bisey degil bu esim guzel seyler soyleyince yer ve zaman farketmeden cevabini veriyorum). Mesela bayramin ilk gunu esimin ailesine gittik el ele girdik iceri kaynanam dedi ee tamam birakin artik gece gunduz berabersiniz doymuyor musunuz birbirinizden. Disarda bizi gorduler bi ara bankta oturuyorduk esimin kolu omuzumdaydi gorumcem geldi once morali bozuldu sonra dedi ki simdi ki genclerde terbiye de kalmamis gidin askinizi evinizde yasayin bu ne boyle park koselerinde falan filan yanlis bisey yaptigimi dusunmuyorum o benim esim sonucta. Mesela esim birgün cok hastaydı kaynanam gulde bizdeydi esim cok terlemisti sirtina bi havlu koydum terleyince soyle degistireyim dedim baska havlu koyalim diye kaynanam diyo ne gerek var birak iyilesir bir iki gune. Yani insan sevinmeli bence bu durumda oglumu ne kafar seviyor deger veriyor diye. Ve son olarak ben annemlerdeyim sehir disindayim suan dun babalar günü icin küçük gorumceme rica ettim babalar gunu icin esime bir buket cicek yaptirip gonderebilir misin benim adima diye bana verdiği cevap sizin ask islerinizle ugrasamam nasil hallediyorsan hallet bizi bulastirma oldu. Sizce ben mi abartiyorum yoksa bunlar normal seyler mi düşündükçe kiskandiklari geliyor aklima. Benimde annemin gelini var ve bunları yengem abime yaparda herhalde biz mutluluktan havaya ucariz ne bilim yani.
:kusmuk:
:kahve:
ben de görümceleriniz kvniz gibi düşünüyorum heryerde sevgi göstermenin aşırı vıcık vıcık olduğunu. genelde insanlar severek evleniyor ama sırta havlu koyup değiştirmek de bilemiyorum.
burdan bakınca da normal görünmüyor bilin istedim, bizde de ayıptır kv kp nin yanında aşkım hayatım dünyam vs demek. ben de sevmiyorum zaten heryere elele dipdibe olmayı, ki şükürler olsun benden fazla sevilen bir kişi bile tanımadım. kıskanmıyorum bende de var konulu bir cümleydi sonuncusu

Biz millet olarak mutsuzluktan besleniyoruz canım. Bir olumsuzluk olduğu zaman hemen toplaşırız, dert dinlemeye bayılırız, biriyle konustugumuzda ilk sorduğumuz şey " bir yaramazlık yok değil mi" olur ama birinin mutlu olduğunu görsek hemen tepki gösteririz. Gözümüze sokuyorlar, başka sıkıntıları var onu kapatmaya çalışıyorlar.... hatta dinlemek bile istemeyiz. Daha alışamadın mı? :KK70:

Bana da biraz vıcık vıcık geldi
Bende mi kıskanıyorum acep :eek:
Ay direk aklımdan gecen cümle :KK70:
Bizdede büyüklerin yanında elele gezilmez öpülmez sarılınmaz aşkımlı böcegimli konusulmaz
Hele baskasından erkege cicek gönderilmesi hic istenmez
Ben bile gözümün önünde canlandırınca bi ne yapmacık dedim

Ben ikisinin birden sirtina havlu koyuyorum. 😊 ya bence bu kadar tuhaf bisey degil ki bi kac kisi daha yazmis ayni seyi ama ilk gunden beri oyle yaparım mesela gece uyurken terledigini farkedersem yine kalkar havlu koyarim sirtina bu cok mu acayip bisey anlamadim ki ama 3 4 kisi ayni segi soyluyorsa bisey var demekki
Herkesin ilişkisi farklı canım. Onlar öyle yaşamaktan hoşlanmıyorlar. Sen nasıl mutlusan öyle yap. Ayrıca ben de çok hasta olduğum zaman eşim de sırtına havlu koyar, o çok hasta olursa ben de koyarım. Geçen çok rahatsızlandı yemek bile yiyemiyordu ben yedirdim. Eşler iyi günde kötü günde boşuna dememişler.

Benim eşim normalde hiç adımı söylemez ama Başkalarının yanında da asla öyle hitap etmez ismimi söyler bende öyleyim çekiniriz benm karşındakiler de öyle abartsa bende rahatsız olurum yetişme meselesi sanırım sizi koşulandılar ları kesin ama biraz sizde abarttınız gibi geldi

Ay bu arada yorumlr komedi yine inanamiyorum nasil eşinizin sırtına havlu koyarsanız yaaa şok şok :KK48: bir kaç yorumunuzdan içinizi görüp nispet yaptığınızı bile düşünmüşler ama bana hiçte öyle gelmedi yaptıklarınız anormal şeyler değil. Bankta otururken kolunun omzunuzda olmasında ne var. Ailesinin yanında hep aşkım aşkım diyorsaniz belki o itici gelmiştir ama yine de tavirlari saçma.

Bende tam bunları yazacaktım. Bizde de öyle saygıdan dolayı. Büyüklerin yanında bu şekilde davranılmaz. Belki o yüzden tuhaf geliyordur onlara.

Aslında toplumun buyuk kesiminde böyledir bu, benim ailem çoğunluğa gore oldukca rahat bir ailedir, giyim kuşam, yeme icme vs konularda nerdeyse hic kısıt yoktur, ama aile icinde bu tarz davranislara dikkat edilir, nikahta gelin damat dudaktan opusmez mesela, ya da geline/damada ilk gece ile ilgili sorular sorulmaz, şakalar yapilmaz, 40 yıllık evli ciftler bile diger aile buyuklerinin yaninda opusup koklasmaz.
Esimin ailesinde cok daha katı kurallar var ona hic girmeyeyim ama ailesi yapisi diyip geciyorum, cok da sorun değil yani esimin ailesinin yaninda sarilip el ele gezmemek hayatimda herhangi bir seyi eksiltmiyor.

Kiskanmak degil de sanki kulturel bir sey gibi geldi bana. Bazi kulturlerde bu anlattiginiz seyler normal karsilanmiyor. Esinizin ailesi de oyle bir aileyse onlarin yaninda el ele tutusmasaniz, birbirinize kur yapmasaniz bir sey kaybetmezsiniz bence.

Kesinlikle kıskanıyorlar daha çok yapın gözlerine soka soka, kudursunlar :halay:

Mutlu olmaları gerekirken yaptıklarına bakın. Ayıp. Dikkatli olun, sürekli okuyun kendinizi nazar degdirir bunlar

yanlış anlamayın ama siz de normal değilsiniz. Nasıl yani el ele girmek filan, yani tabii ki sizi mutlu gördüğü için sevinmeli, ama annelik iç güdüsü hayatta en 'paylaşılmaz' sevgi evlat sevgisi.. kardeş sevgisi..
bunu unutmamak gerekiyor.

Misal; kadın eşine demiş ki; ' aşkım arada tatlı tatlı kavga edelim, belki annen sevinir :KK66: ' ..

Ben de cok miçmiç, yapış yapış yasarim iliskilerimi. Durakta bir vedalasiriz,sanirsin ulke degistiryorum. Bana cok guzel ve normal geliyor. O yuzden sizi anliyorum
Ama olayin oznesi siz degilseniz hakikaten insanin icini bayiyor yaa... ben de kendim disinda siyam ikizi gibi olan ciftlere uyuz oluyorum. Ablam da oturmaya gelirdi mesela, kocasinin elini birakma yanindaki koltuktan ayrilmazdi. Zaten iki saat sonra evinize gideceksin, koca da dag gibi masallah duruyir yani oldugu yerde. Kacmayacak belli :) bari iki saat misafirlikte baskalariyla ilgilen, bi ayril sohbet et 😂
O yuzden size de hak verdim karsi tarafa da. Bence kiskanmiyorlar ama rahatsiz oluyorlar sevgi sovlarindan. Hic umursamayın, boyle devam edin... gormek istemeyen kafasini cevirsin

Yani butun bunlarsa buna mi takıldınız. Ben ilk gunden beri esime bu sekilde davranirim gece uyudugu zmanda cok terledigini farkedersen sırtına havlu felan koyarim anormal bi durum oldugunu düşünmüyorum
Bende düşünmüyorum aksine çok güzel bir şey :) imrendim size.

Mutluluktan ziyade esim hasta olunca cok nazli olur surekli onunla ilgilenme mi ister yani oyle boyle degil 2 dk gormese gel ölüyorum diyor 😂 yani genel olarak onunla cocuk gibi ilgilenme mi seviyor boyle de guzel yani memnunuz 😊 yorumunuz icinde tesekkur ederim
Ay bayıldım size vallahi maşallah nazar değmesin inşallah evladınızla böyle güzel uzun yıllar geçirin inşallah :)

Merhaba hanimlar. Direk konuya giricem. Biz esimle severek evlendik aramiz gayet iyidir ve cok guzel bir evliligimiz var. Ve esimin ailesi tarafindan beni rahatsiz eden seyler var. Mesela ornek olarak esim ailesinin yaninda bana askim yada canim bebegim vs dedigi zaman esimin annesi ve ablalari cok bozuluyor suratlarını asıyorlar. Esim benim istediklerimi yapinca veya ben istiyorum diye biyere gittigimiz de buna bu kadar yuz verme tepene biner diyorlar. Esime onlarin yaninda iltifat edince askiniz vicik vicik diyorlar. (Onlarin yaninda ozel yaptigim bisey degil bu esim guzel seyler soyleyince yer ve zaman farketmeden cevabini veriyorum). Mesela bayramin ilk gunu esimin ailesine gittik el ele girdik iceri kaynanam dedi ee tamam birakin artik gece gunduz berabersiniz doymuyor musunuz birbirinizden. Disarda bizi gorduler bi ara bankta oturuyorduk esimin kolu omuzumdaydi gorumcem geldi once morali bozuldu sonra dedi ki simdi ki genclerde terbiye de kalmamis gidin askinizi evinizde yasayin bu ne boyle park koselerinde falan filan yanlis bisey yaptigimi dusunmuyorum o benim esim sonucta. Mesela esim birgün cok hastaydı kaynanam gulde bizdeydi esim cok terlemisti sirtina bi havlu koydum terleyince soyle degistireyim dedim baska havlu koyalim diye kaynanam diyo ne gerek var birak iyilesir bir iki gune. Yani insan sevinmeli bence bu durumda oglumu ne kafar seviyor deger veriyor diye. Ve son olarak ben annemlerdeyim sehir disindayim suan dun babalar günü icin küçük gorumceme rica ettim babalar gunu icin esime bir buket cicek yaptirip gonderebilir misin benim adima diye bana verdiği cevap sizin ask islerinizle ugrasamam nasil hallediyorsan hallet bizi bulastirma oldu. Sizce ben mi abartiyorum yoksa bunlar normal seyler mi düşündükçe kiskandiklari geliyor aklima. Benimde annemin gelini var ve bunları yengem abime yaparda herhalde biz mutluluktan havaya ucariz ne bilim yani.
evet kıskanıyorlar çünkü kendileri yaşayamamış bunları..insanlar kendilerinde olmayıp başkalarında olanı kııskanırlar..

kimsenin sizi kıskandığı yok bence de çok cıvık bir ilişkiniz var. ben de sizin gibi çiftlere gıcık oluyorum, sevgimi de doya doya yaşıyorum bu arada. birbirlerine bu kadar sevgi sözcüğünü herkesin içinde özellikle sarfedenlerin de zerre kadar mutlu olduğuna inanmıyorum. özellikle büyüklerin yanında böyle davranmak hiç hoş değil. BENCE.

kimsenin sizi kıskandığı yok bence de çok cıvık bir ilişkiniz var. ben de sizin gibi çiftlere gıcık oluyorum, sevgimi de doya doya yaşıyorum bu arada. birbirlerine bu kadar sevgi sözcüğünü herkesin içinde özellikle sarfedenlerin de zerre kadar mutlu olduğuna inanmıyorum. özellikle büyüklerin yanında böyle davranmak hiç hoş değil. BENCE.
Kusura bakmayın ama cogu insan gibi yapmacik davranmiyorum hic olmazsa. Kendilerinin yaptigi birseyi bende yadirgamalari zoruma gidiyor. Gorumcem babasının onunde kocasini oper askim der hayatım der bu onlarda gayet normal karsilanan seyler bunlar. Ve sizden ricam on yargilarinizi silip art niyetinizi bir kenara koyun. Rabbime şükür evimde ve iliskimde olan huzuru dunyalqra değişmem. Iyi aksamlar !!

X