- 29 Ağustos 2014
- 1.330
- 2.820
- 333
- Konu Sahibi yorgunanaaa
-
Kötü bir evlilik geçirmişsiniz ki boşanmışsınız. 3 yaşında bir çocukla boşanıp, yeni bir düzen kurmak eminim hiç de kolay olmamıştır.öncelikle cesaretiniz için tebrik ederim.Hayırlı Ramazanlar öncelikle. Kafamı kurcalayan ve beni hayattan sıkılmışlığa iten bir durum var. Bosanali 3 sene oldu aldatılma sebebiyle boşanmıştim hanımlar. 6 yaşında Oğlum var . Açıkçası evlilik istiyorum artık ancak karşıma görüşmek isteyen bile çıkmıyor. Sanki bir daha evlenmeyecek anne olamayacak gibi düşünüyorum. Fazla karamsarim. Boşta da değilim hem memurum hem de üniversite okuyorum. Ancak sanki ben aldatmisim da Allah mutsuzluğu bana layık görmüş gibi eski eşim birini buldu evleniyor bile. Ben ise evde kalmış hissediyorum yaşım 28 bu arada
istemesi tabii ki normal
bekarım, etrafımda 30dan önce evlenen de yok ama herkes evlenmeyi isteyebilir çok doğal olarak, evlenme isteği neden artık köylülük kezbanlık filan gibi bir yafta yiyor bilmiyorum
"paranı ye, gez toz"
e insan evlenince de gezip tozabilir?
(ha öyle olmayacaksa, gezmene tozmana karışacaksa, birlikte program yapmayacaksa vs. öyle evlilik yapılacaksa zaten o evlilik hiç yapılmasa daha iyi bence)
ve fakat
nasıl ki biz burada boşanmış çocuklu erkekle evlenmek isteyen bekar kadınlara "aman ha sakın, denk olun, çocuk büyük sorumluluk" vs vs diyoruz
şimdi dürüst olalım
bu kadın daha 28 yaşında
evlenmek isteyeceği adamlar 28-30-32 filan yaşında olsun
ortalamada 30 yaşında, daha bekar, hiç evlenmemiş bir adam çocuklu kadınla neden evlenmek istesin? denk değiller ki.
üstelik de erkekler boşanınca çocuktan da boşanıyor kocası gitmiş evlenmiştir bekar gibi. bu kadın evleneceği eve bir de çocuk götürücek.
o yaştaki erkekler daha evlenmenin kendisine uzaklar. sorumluluktur maddiyattır, fikren reddetmektir. daha adamları dümdüz evliliğe kalkışmadıkları için zaten eleştiriyoruz.
30 yaşında yeni heycanlı bir adam evde 7 yaşında bir çocukla nedne birlikte yaşamak istesin? evlendi de bir de çocuklu kadınla evlenmesi eksik kaldı şimdiki adamların!
üzgünüm belki çok kızacaksınız ama öyle yani.
çooookkkk büyük bir aşk olması lazım. ona da bence cidden Kadir gecesinde filan doğmuş olmak lazım. ben hiç göremiyorum öyle büyük aşkla evlenen filan.
meslekler denk, aileler çevreler iyi kötü bi' uyumlu, dünya görüşleri benzer, evlensek birbirimizi öldürmeyiz, e kafi miktarda da sevdik hoşlandık, hadi evlenek, şimdi evlilikler böyle --o da 3-5 sene sürelerde.
kıscası
@ komu sahibi
memursunuz
ama sizin yaşınızdaki okumuş, memur bir adam (ortalamada) daha anca yeni evleniyor olur, o profil için fazla erken evlenmiş çocuk yapmışsınız
başka profillerle de bu sefer maaşı için memur kız mı istiyor
ya da farklı farklı başka dertler olabilir, kolay gelsin umarım bulursunuz
ancak bu işlerde genel sorun bu ortalama profilden öyle veya böyle farklı iseniz, bulmakta anlaşmakta böyle sıkıntılar oluyor
Evlenme mi diyor? 100 kadına sorsan 100 ü de güzel bir evlilik yapmak ister.ama oluyor mu şimdi? 5 kişide ya tutuyor ya tutmuyor.istemek kolay.iste işte dur yani.hayatın gerçeklerini anlatmış kadın.biz burada aaa tabi canım en doğal hakkın, kesin evlen desek evlenebilecek mi? Görüşmek isteyen çıkmıyormuş ki? Bazı yazılan mesajlar tam hayeller hayatlar yani.bazen şu kk nin hayata olumlu bakma çabası beni benden alıyor.hayat b.tan ve çok zor bir yer yapacak birşey yok.ki.se doğum yapmasın diye boşuna demiyorum.Çocukla boşanan kadınların evlenmek istediğinde karşılaştığı sorunları güzel bir şekilde açıklamışsız fakat evlenmek isteyen genç bir kadına da bir yığın sorun sıralayıp evlenme demekte bana doğru gelmiyor. Evlenmek istemeyen de evlensin.
Allah aşkına nedir bu evlilik merakı, memur kadınsın cocugunla beraber yaşa git , bu erkeklerin kahri çekilmez, en iyisi bile çekilmiyor bazen , boşansam asla evlenmem bir daha , evlilik bir yük, eşim çok yardım ettiği halde böyle düşünüyorum...Hayırlı Ramazanlar öncelikle. Kafamı kurcalayan ve beni hayattan sıkılmışlığa iten bir durum var. Bosanali 3 sene oldu aldatılma sebebiyle boşanmıştim hanımlar. 6 yaşında Oğlum var . Açıkçası evlilik istiyorum artık ancak karşıma görüşmek isteyen bile çıkmıyor. Sanki bir daha evlenmeyecek anne olamayacak gibi düşünüyorum. Fazla karamsarim. Boşta da değilim hem memurum hem de üniversite okuyorum. Ancak sanki ben aldatmisim da Allah mutsuzluğu bana layık görmüş gibi eski eşim birini buldu evleniyor bile. Ben ise evde kalmış hissediyorum yaşım 28 bu arada
Bu kafayla memur avcısı biri ile yanlış bir evlilik yapmanız çok muhtemel, çocuğunuz zaten var ve çocukla boşanmışsınız. İkinci evliliği yapıp çocuk istemek çok büyük cesaret, çok hızlı yaşıyorsunuz bu hatayı, daha 28 yaşındasınız.Ben yanlış anlaşıldım sanırım. Evlilik diye tabi ki yanıp tutuşmuyorum. Ancak çocuk küçükken evlenmek daha mantıklı geliyor. Büyüdükçe daha zor olur gibi. Evet bekarlık rahat ben de bunun farkındayım. Ama çocuk ta istediğim için çok geç olmadan evlilik isterim. Gel gör ki kimse çıkmıyor. Sadece bı kişiyle gorustjm o da zıt biriydi mezhep farkı vardı vs
Bizim ülkede sevgililik kavramı yok o yüzden de sorunlar çıkıyor.evlenmeden de gayet güzel ilişkiler yürütülebiliyor aslında.hem ana dana kavramlarıyla da uğraşmıyorsun.cefası kendine kaliyor sefası sana.gereksiz bir şekilde evliliğe şartlanma var.ha avantaj dezavantaj tartışılır ama seçenek olarak görülmüyor onu demek istedim sadece.Allah aşkına nedir bu evlilik merakı, memur kadınsın cocugunla beraber yaşa git , bu erkeklerin kahri çekilmez, en iyisi bile çekilmiyor bazen , boşansam asla evlenmem bir daha , evlilik bir yük, eşim çok yardım ettiği halde böyle düşünüyorum...
Şu dönemde evlenmek bir kadın için sadece yüktür, bizim dönemimiz bir nebze iyiydi yeni nesil aşırı sorumsuz , bir kızım var önceliği eğitim ve özgürce ülke ülke gezmek olsun isterim , akşama kadar anasının eğitemediği bir herifi pışpışlamasını hiç istemem, ben işim gereği yeni nesil cocuklar ile iç içeyim çok iyi yetişmiş aile çocuklarını da görüyorum lakin çoğunluğu kötü şekilde yetiştirilmiş, hersey önüne gelmiş, kızlar biraz olsun daha sorumluluk sahibi , erkekler de motor, duyusal , duygusal beceri bile yok , kızlara bakıyorum çiçek gibi nakış gibi işlemisler defterlerini ama erkekler vasat halde ( defter yok , kalem yok , ödev bilinci yok ) , sadece burdan bile erkeklere karşı umudum azalıyor , evlilik erkeklerin işine yarıyor bu dönemde, kızlarımız okuyor, gelişiyor ama yeni nesil erkekler hala annelerinin vereceği yemeğe, temizliğe, ilgisine muhtaç halde ( suçlu olan ebeveyler ), evleniyor bu sefer karısının hizmetine muhtaç, bir de destek olsalar eşlerine neyse burada hergün sorumsuz eş konuları açılıyor ve açılmaya da devam edecek, anneler düzgün çocuk yetistirse bu kadar kadın mağdur olmaz , erkek çocuklarına tapan anneler ve ataerkil bu düzende evlenmek hiç akıllıca değil, ben evlenirken kılı kırk yardım ama yine de eş ailesi sorunlu yani , ülkede büyük bir erkek evlat yetiştirme sorunu var , olan da kadınlarımıza oluyor ne yazık ki , şu dönemde bekar olsam evlenmem, maaş avcısı, emek sömüren erkek ve aileleri ile uğraşılmaz...Bizim ülkede sevgililik kavramı yok o yüzden de sorunlar çıkıyor.evlenmeden de gayet güzel ilişkiler yürütülebiliyor aslında.hem ana dana kavramlarıyla da uğraşmıyorsun.cefası kendine kaliyor sefası sana.gereksiz bir şekilde evliliğe şartlanma var.ha avantaj dezavantaj tartışılır ama seçenek olarak görülmüyor onu demek istedim sadece.
En güzeli hiç evlenmemek, kendi maaşınla yiyip içip gezmek ...Bizim ülkede sevgililik kavramı yok o yüzden de sorunlar çıkıyor.evlenmeden de gayet güzel ilişkiler yürütülebiliyor aslında.hem ana dana kavramlarıyla da uğraşmıyorsun.cefası kendine kaliyor sefası sana.gereksiz bir şekilde evliliğe şartlanma var.ha avantaj dezavantaj tartışılır ama seçenek olarak görülmüyor onu demek istedim sadece.
Evlenirse yüküne yük katacak , çocuk + 2. Bir erkeğe hizmet edecek ve karşılığı da olmayacak , bir de sorunlarla başetmeye çalışırken psikolojisinden olacak , 2. Evliliğini yapan kadınlar çok dikkat etmeli , adam zaten iyi olsa boşanmazdı, bizim toplumda kadınlar kolay kolay boşanmaz , eğer bir kadın bir erkeği boşadı ise ya ailesi sorunlu ya da erkeğin kendisi bu hiç şaşmaz...Konu sahibinin hayatı paylaşacak biri, mutlu yuva isteklerini anlıyorum ama hayatın gerçekleri diye bişey var. Evlilik yapmış ve mutlu yuva , eş , hayat arkadaşı olmamış ona. Şimdi 6 yaşındaki erkek çocuk , baba yok, gitmiş yeni evlilik yapmış, çocuğun tüm yükü kadında. Para,iş güç olsa da tek başına hem de erkek çocuk büyütmek çok zor, işten eve, evden ile, sürekli çocuğun eğitimi, bakımı ve istekleri ile uğraşıyordur. Bunları paylaşacak, yükünü alacak birini istiyor ama bu bir hayal. Neden elin muhteşem iyi adamı, gelip , sizin eski eşinizden yaptığınız çocuğun yükünü sizinle paylaşsın, biz burda çocuklu adamla evlenmeyin , o yükü kaldıramayabilirsiniz diyoruz , aynı şey erkek içinde geçerli. Zor yani işiniz.
Bugünlerde çok uğraştırdılar seni heraldeEn güzeli hiç evlenmemek, kendi maaşınla yiyip içip gezmek ...
Evliiigim tabiki de dört dörtlük değil, eş olarak ortalamanın üzerinde bir eşim var buna rağmen evlilik sorumlulukları çok zor , ev , iş bebek , yardım da alsam bazen bekarlığı özlemiyor değilimBugünlerde çok uğraştırdılar seni heralde
Eski eş evlendi diye ya da yaş geçiyor diye evlilik olmaz. Başınızdan kötü bir evlilik geçmiş. Daha yaşınız 28 çok gençsiniz. Nasip, kısmet ve çabaya bağlı bu işler. Bu şekilde düşünüp hareket ederseniz tekrar yanlış biriyle evlilik yapma ihtimaliniz var. Öncelikle kendinizi duygusal olarak iyileştirmek için başka şeyler yapın. Hayatınıza birisini alırken de mutlaka çocuğunuza dikkat edin.Hayırlı Ramazanlar öncelikle. Kafamı kurcalayan ve beni hayattan sıkılmışlığa iten bir durum var. Bosanali 3 sene oldu aldatılma sebebiyle boşanmıştim hanımlar. 6 yaşında Oğlum var . Açıkçası evlilik istiyorum artık ancak karşıma görüşmek isteyen bile çıkmıyor. Sanki bir daha evlenmeyecek anne olamayacak gibi düşünüyorum. Fazla karamsarim. Boşta da değilim hem memurum hem de üniversite okuyorum. Ancak sanki ben aldatmisim da Allah mutsuzluğu bana layık görmüş gibi eski eşim birini buldu evleniyor bile. Ben ise evde kalmış hissediyorum yaşım 28 bu arada
Biz de aynı güney kore gibiyiz.orada da kadınlar eğitimli ve iş hayatına katılıyorlar.ama erkekler nedense hâlâ 1700 yılındaymiş gibi.halâ ev işi, çocuk bakımı, aileye bakma kadının görevi.bizim ülkede de bu şekilde.işin tuhaf tarafı çalışmasan ona da laf ediyorlar.bedavadan her bakımları yapılıyor üstüne bir de ailesine bakılıyor, çocuk sahibi oluyor, düzenli seks yapıyor.buna rağmen o kadar salaklar ki hala evliliğe yanaşmıyorlarEvliiigim tabiki de dört dörtlük değil, eş olarak ortalamanın üzerinde bir eşim var buna rağmen evlilik sorumlulukları çok zor , ev , iş bebek , yardım da alsam bazen bekarlığı özlemiyor değilimkızım benim mucizem asla pişman değilim, genel olarak sistemden , erkeklerden, annelerin yanlış tutumundan rahatsızım, yeni neslin çöküşü, kadınların mağduriyeti içler acısı, burdaki kadınların konuları üzüyor ne yalan söyleyeyim
Türkiye de kore olma yolunda ilerliyor, kadınlar annesinin büyütemediği koca bir bebeğe bakmak istemiyor...Biz de aynı güney kore gibiyiz.orada da kadınlar eğitimli ve iş hayatına katılıyorlar.ama erkekler nedense hâlâ 1700 yılındaymiş gibi.halâ ev işi, çocuk bakımı, aileye bakma kadının görevi.bizim ülkede de bu şekilde.işin tuhaf tarafı çalışmasan ona da laf ediyorlar.bedavadan her bakımları yapılıyor üstüne bir de ailesine bakılıyor, çocuk sahibi oluyor, düzenli seks yapıyor.buna rağmen o kadar salaklar ki hala evliliğe yanaşmıyorlar
Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibi uça uça yaşıyor hayatıBu kafayla memur avcısı biri ile yanlış bir evlilik yapmanız çok muhtemel, çocuğunuz zaten var ve çocukla boşanmışsınız. İkinci evliliği yapıp çocuk istemek çok büyük cesaret, çok hızlı yaşıyorsunuz bu hatayı, daha 28 yaşındasınız.
Evlenme mi diyor? 100 kadına sorsan 100 ü de güzel bir evlilik yapmak ister.ama oluyor mu şimdi? 5 kişide ya tutuyor ya tutmuyor.istemek kolay.iste işte dur yani.hayatın gerçeklerini anlatmış kadın.biz burada aaa tabi canım en doğal hakkın, kesin evlen desek evlenebilecek mi? Görüşmek isteyen çıkmıyormuş ki? Bazı yazılan mesajlar tam hayeller hayatlar yani.bazen şu kk nin hayata olumlu bakma çabası beni benden alıyor.hayat b.tan ve çok zor bir yer yapacak birşey yok.ki.se doğum yapmasın diye boşuna demiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?