Acaba bir daha evlilik olmayacak mi

yorgunanaaa

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
94
57
18
30
Hayırlı Ramazanlar öncelikle. Kafamı kurcalayan ve beni hayattan sıkılmışlığa iten bir durum var. Bosanali 3 sene oldu aldatılma sebebiyle boşanmıştim hanımlar. 6 yaşında Oğlum var . Açıkçası evlilik istiyorum artık ancak karşıma görüşmek isteyen bile çıkmıyor. Sanki bir daha evlenmeyecek anne olamayacak gibi düşünüyorum. Fazla karamsarim. Boşta da değilim hem memurum hem de üniversite okuyorum. Ancak sanki ben aldatmisim da Allah mutsuzluğu bana layık görmüş gibi eski eşim birini buldu evleniyor bile. Ben ise evde kalmış hissediyorum yaşım 28 bu arada
 
Böyle şeyler nasip kısmet meselesi, fazla da kafaya takmamak gerek. Bir tanıdığımız sizinle aynı koşullardaylen evlendi. Evlendiği adam çocuğa zorbalık yapmış 3 ayda boşandı. Evlenmek değil de doğru insanla karşılaşmak esas alınmalı. Hakkınızda hayırlısı olsun
 
Zaten annesiniz ? ve hayatımızda illa bir erkek olunca mı mutlu oluyoruz ? Ben ilk evliliğimi sizden 1 yaş sonra yapmışım. Hiçte evde kalmadım. Siz tüm mutluluğunuzu hayatınızda bir erkek olmasına adamışsınız gibi, erkek bunu hissettiğinde muhtemelen yine aldatılırsınız. Üzgünüm

Kendi kendinize sosyalleşip mutlu olmayı deneyin, ışığınız parladığında zaten fark edilirsiniz
 
Nasip kısmet bu işler herkes evlenecek diye bir durumda yok acıkcası bunu mecbur olması gerekiyor gibi görmeyin. Ben boşandıgımda evlenmeyi asla düşünmüyordum bir anda sevdim evlendim evliligi mutluluk gibi görmek bana doğru gelmiyor dogru adamı bulucaz evlenicez derken hayat kaçıyor
 
bekarlık ne güzel şey. işiniz var paranız var. sizle maaşınız için evlenecek binlerce parazit erkek var. buna emin olun önce. paranızı kimseye yedirmeyin. evliliği bence bir süre unutun. evlilik matah bi şey olsa boşanmazdınız. bulduğunuz da gene erkek olacak. sanmam ki çok iyi birileri çıksın. şimdiki erkekler kan emici. bu dediklerimi iyi düşünün. ağrısız başınızı ağrıya sokmayın.
 
Çoğu insan 28inde daha evlenmemiş oluyor. Bu acelen niye? Ayrıca yukarıdaki yorumlara katılıyorum mesele evlenmek değil doğru kişiyi bulmak.
 
Evlenmek o kadar kolay ki önemli olan çocuğunuza babalık yapabilecek sizi anlayan konuşabileceğiniz birini bulmak.. Ablam 25 yaşında evlendi 26 yaşında boşandı 7 sene onca görüşmek isteyen oldu hiçbirine evet demedi 33 yaşında hayatımın aşkını buldum dedi evlendi şimdi çok mutlu eniştem de mükemmel bir insan not: ablamın ilk evliliğinden çocuğu yok buna rağmen hiç acele etmedi
 
Ben yanlış anlaşıldım sanırım. Evlilik diye tabi ki yanıp tutuşmuyorum. Ancak çocuk küçükken evlenmek daha mantıklı geliyor. Büyüdükçe daha zor olur gibi. Evet bekarlık rahat ben de bunun farkındayım. Ama çocuk ta istediğim için çok geç olmadan evlilik isterim. Gel gör ki kimse çıkmıyor. Sadece bı kişiyle gorustjm o da zıt biriydi mezhep farkı vardı vs
 
Valla kardeşim sana hayatın gerçeklerini yüzüne şaaak diye vuracak bir şey söyleyeyim. 3 yaşındaki ufacık çocukla boşandıysan, eminim karşıdaki adam ne sana kocalık ne de çocuğuna babalık yapamamıştır. Son raddeye kadar savaşmışsındır. Elbette sevmek sevilmek de bir ihtiyaç olabiliyor ama şöyle düşün, bir çocuğa öz babası bile sahip çıkmıyorsa, elin adamı hepten çıkmaz. İyi örnekleri vardır ama onların da bir zaman sonra illa ki sorun olacaktır, daha iyi zamanlarıdır. Hatta iyi diye bilinen örneklerin de içlerinde mutlaka kötüleri vardır ama dört duvar arasını kimse bilmiyor işte. Bence çocukla boşanmış bir kadın tekrar evlenerek hata eder. Hele bir de başka bir adamdan tekrar çocuk düşünmek bence mantıksız. Benim uzaktan bir tanıdığım bu şekilde evlilik yaptı, ikinci evliliğinde de hep maşallah ne mutlu diyordum, sonra bir vesile ile o kişiyle sohbet etme durumumuz oldu. Hiç de dışarıdan gözüktüğü gibi değilmiş. Bazı şeylere sabretmek durumunda kalıyormuş. Ben senin yerinde olsam evlilik falan düşünmem. Benim düşüncem tabi.
 
Üzülerek bu yoruma katılıyorum. Ben evlenmek istemenize takılmadım neden bu kadar takılıyor kadınların evlenmek istemesine onu da anlamış değilim. Hayatınızda bir erkek olmadan mutlu olamıyor musunuz falan demişler ne alaka yahu bunu cinse bağlamak. İnsanın bir eşi, yoldaşı olmasını istemesinden daha doğal ne olabilir kadının durumundan bağımsız söylüyorum. Ama konu sahibi, yukaruda yorumda da söylenmiş malumunuz evlilik ömürlük diye çıkılan bir yol ve çocukla evlilik ateşten gömlek. Benim de bir kızım var ve bazen boşanırsam ne yaparım diye yokluyorum kendimi. Büyük konuşmak istemem ama galiba tekrar evlenmeyi dişünmezdim çünkü o evlilikte mutlu olma kafa rahat olma ihtimali biraz düşük
 
Bence negatif düşünmeyin, eninde sonunda uygun biri çıkar, neden çıkmasın. Ben buradaki çoğu yoruma katılmıyorum "Erkek olmadan mutlu olamıyor musunuz vs, kursa gidin, sosyalleşin vs." Evliyim ve evli olmasaydım yine de evliliği isterdim ki ben bekarlığı çok güzel yaşamış, gezmiş, yurt dışına çıkmış, ailesiyle arkadaşlarıyla süper vakit geçirmiş bir insanım. Ama evliliğin, yol arkadaşlığın tadı da ayrı güzel, bunu isteyene niye küçümseyerek bakılıyor anlamıyorum.

Her şeyin yeri ayrı, açlığı suyla gideremediğimiz gibi sevmek sevilmek ruhun, cinsellik de bedenin ihtiyacı.

Önemli olan karşınıza çıkan kişiyi iyi değerlendirmek. Yaşım geçiyor diye de hiç üzülmeyin, vardır bir zamanı.
 
Yorumların neredeyse tamamı; "zaten bir kere evlenmişsin tekrar neden evleneceksin, zaten bir çocuğun var, falancanin 2. evliliğide kötü gidiyor, ben olsam bir daha evlenmem" şekilde de yapılmış. Konu sahibi 28 yaşında daha gencecik hayatını yanlız mi yaşasın? Üstelik 3 sendedir de boşanmış, tekrar evlenmeyi istemesi kadar doğal bir şey yok.
 
Baba çok rahat evleniyor hiçbir şey takılmadan kadın da evlenebilmeli bence İnşallah da hayırlı evlilik yapabilirsiniz ama kimse çıkmıyor niye yok vs demişsiniz sizin yaşınızda hiç evlenmeyen evlenmek isteyip evlenemeyen bir sürü kadın var niye kimse yoka çok takılmayın
 
Konuşup dertleşecegim bir hayat arkadaşı isterdim ama karşıma kimse çıkmıyor

Yok çıkmaz. Şimdiki erkekler dert ortağı değil bizzat derdin ta kendisi. Ha siz dertsiz başıma dert arıyorum. Bu kadar huzur mutluluk yeter diyorsanız o ayrı. Bulursunuz umarım.
 
Evlenmeyi istemesi çok doğal ama çocuklu kadınların ekstra dikkatli olması gerekiyor. Böyle konularda hep yazıyorum boşansam evlenmeyi düşünmem çünkü oğlum 7 yaşında. Neden hiç alakası olmadığı bir adamla aynı evde yaşamak zorunda kalsin?
 
Kısmet.yapacak hiçbirşey yok.elindekini iyi değerlendirecek, kaçırmayacak herkes.kimse kimsenin yüzüne bile bakmıyor artık.iyi günler, kolay gelsin.. Bu kadar.
 
istemesi tabii ki normal
bekarım, etrafımda 30dan önce evlenen de yok ama herkes evlenmeyi isteyebilir çok doğal olarak, evlenme isteği neden artık köylülük kezbanlık filan gibi bir yafta yiyor bilmiyorum

"paranı ye, gez toz"
e insan evlenince de gezip tozabilir?
(ha öyle olmayacaksa, gezmene tozmana karışacaksa, birlikte program yapmayacaksa vs. öyle evlilik yapılacaksa zaten o evlilik hiç yapılmasa daha iyi bence)

ve fakat

nasıl ki biz burada boşanmış çocuklu erkekle evlenmek isteyen bekar kadınlara "aman ha sakın, denk olun, çocuk büyük sorumluluk" vs vs diyoruz

şimdi dürüst olalım
bu kadın daha 28 yaşında
evlenmek isteyeceği adamlar 28-30-32 filan yaşında olsun

ortalamada 30 yaşında, daha bekar, hiç evlenmemiş bir adam çocuklu kadınla neden evlenmek istesin? denk değiller ki.

üstelik de erkekler boşanınca çocuktan da boşanıyor kocası gitmiş evlenmiştir bekar gibi. bu kadın evleneceği eve bir de çocuk götürücek.

o yaştaki erkekler daha evlenmenin kendisine uzaklar. sorumluluktur maddiyattır, fikren reddetmektir. daha adamları dümdüz evliliğe kalkışmadıkları için zaten eleştiriyoruz.

30 yaşında yeni heycanlı bir adam evde 7 yaşında bir çocukla nedne birlikte yaşamak istesin? evlendi de bir de çocuklu kadınla evlenmesi eksik kaldı şimdiki adamların!

üzgünüm belki çok kızacaksınız ama öyle yani.
çooookkkk büyük bir aşk olması lazım. ona da bence cidden Kadir gecesinde filan doğmuş olmak lazım. ben hiç göremiyorum öyle büyük aşkla evlenen filan.

meslekler denk, aileler çevreler iyi kötü bi' uyumlu, dünya görüşleri benzer, evlensek birbirimizi öldürmeyiz, e kafi miktarda da sevdik hoşlandık, hadi evlenek, şimdi evlilikler böyle --o da 3-5 sene sürelerde.

kıscası
@ komu sahibi
memursunuz
ama sizin yaşınızdaki okumuş, memur bir adam (ortalamada) daha anca yeni evleniyor olur, o profil için fazla erken evlenmiş çocuk yapmışsınız

başka profillerle de bu sefer maaşı için memur kız mı istiyor
ya da farklı farklı başka dertler olabilir, kolay gelsin umarım bulursunuz

ancak bu işlerde genel sorun bu ortalama profilden öyle veya böyle farklı iseniz, bulmakta anlaşmakta böyle sıkıntılar oluyor
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…