• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba arkadaşımın geleceğini mi kararttım

baban bu kızı, kızı gibi görüp bu kadar yardımcı oluysa tabii ki özel hayatında onu ilgilendirir okul hayatıda ilgilendirir,
ama herşeye rağmen notları güzelse destek olsa iyi olur
okulu bile bıraktığı halde yardımcı olmaya devam etmiş adam, kimse babana bişey diyemez bence
böyle insanmı kaldı bu devirde, kıymet bileceğine bi şımarıklıktır gitmiş

Canım benim babam da yokluk içinde büyüyüp buraya geldiği için okuma konusunda hassastır sağolsun. Notu önemsemez pek ama sınıfı geç,p geçmediğini yakından takip ederdi. Özel hayatını takip etmesini annesi istedi zaten kız sevgilisiyle aynı eve çıkıp okulu bıraktıktan sonra. Babam da zaten ne yaşadığın beni ilgilendirmez ama seni kızım olarak gördüğüm için bunu kabullenemedim demişti.

eğitimle insanın şahsi yaşantısı bir değildir. ikisi ayrı şeylerdir. bu kararı ailene bırak ama şu var ki sana yapılan senin hayatına büyük saygısızlık. o yüzden onu etrafında istemediğini beyan etmelisin. kimsenin hayatına müdahale etmişliğin yok anlatarak. sana bazı şeyleri yapmaya cesaret buluyorsa bazı şeyleri düşünerek adım atmalıydı. zaten mezun olduğunda yollarınız tamamen ayrılacak. bence sen onu hiç bir şekilde görmek istemdiğini para konusunda da kararı verenlere bırakırsan kimsenin hayatında olumsuz bir rolün olmaz. o yüzden endişen olmasın. ama sen vicdan yapıpta birşeylere müsade edersen o zamanda sana ne yapsa müstehaktır çünkü zayıflık gösteren sen olmuşsundur

Dediğim gibi ben zaten görüşmüyorum. Ben görüşmüyorum diye de ailem okumasını engelleyecek değil. Ben onu okutmayın demem de zaten. Ne yaşandıysa yaşandı o bizim aramızdadır ama ben onun gene de mutlu olmasını, başarılı olmasını dilerim. Fakat bu olayda benim bir suçum olmamasına rağmen arada kaldım bu yüzden fikir danıştım. Gene de yorumun için teşekkürler

Allah islah etsin, ne denir ki boylesine.Boyle ikiyuzlu, onursuz bir insandan herseyi bekle.Ailecekde irtibatinizi kesin,nice mazlumlar var bir ekmek parasina muhtac ve gercekden okumak niyetinde olan.En azindan boyle birine verin bursu da gercekden hak ederek alsin bu parayi.Ilerde faydali bir insan olarak yetisince gurur duyarsiniz onla.Ama ne yazik ki bu karakterde yazdigin insandan bir cacik olmaz, ne mevkiye gelirse gelsin.Ahlaksiz bir insan mevki kazanmis nerde, birde hayatin butun zorluklariyla basetmis hak ederek gelen bir kisinin mevki kazanmasi nerde.Size kendim yasadigim bir ornek vermek isterim.Universitede iken devlet yurdundan birkac arkadasi davet etmistim evime.Cok yakin arkadasi gelen diger arkadasi icin bana hayatimda unutmayacagim bisey soyledi.Kizcagiz cok fakir bir ailenin kiziimis vede tipi dershanesiz kazanmis.O dedi o kadar sukur dolu bir kiz ki, ailesi gecen ay 20 tl gonderdi diye nasil havalara uctu, nasil sevindi dedi. Kizcagiza o para bile fazla gelmis " ailem bu parayi ne zorlukla bana gonderdi ben biliyorum" demis ustune.20 TL yani, milyar degil... Dusunun burdaki inceligi ahlak guzelligini..Kilik kiyafetide olsun herseyiyle kizin ihtiyac sahibi oldugu belliydi.Oysa o zamanda (2004 yili)bu yirmi tl bizim gunluk masrafimiz icin bile yetersiz bir miktardi.Icimden cok daha sey gecti ama yazik iste boylelerine o burslar ulasamazken boyle arsizlara o burslar gidiyorya cok yazik cidden...Allah herkese hak ettigini versin insallah.Bunu haksizlik olarak gorun bence, gercekden ihtiyaci olan birine ulastirin o bursu.

Teşekkür ederim hem yorumun için hem güzel dileklerin için.. Şimdi beni kimse yanlış anlamasın bunu ne hava atmak ne de kimseyi küçümsemek için yazıyorum bu da benim bir örneğim.. bu kız yanıma gelirken- giderken bilet parasını ben aldım. Kız geldiği gün alışverişe çıkalım dedi yok 120 tlye ayakkabılar mı dersin 70 tlye üstler mi dersin poşet poşet alışveriş yaptı. İlginç olan şu ki ben ailemin durumu iyi olmasına rağmen bişey alırken 2 kere düşünürüm. Sonuçta gün gelir devran döner ayrıca ailemin emek edip kazandığı o paraları gereksiz şeylere harcamaya erinirim. Beni kimse yanlış anlamasın lütfen sadece bu duruma göre anlattım. Arkadaş o ayakkabılara vs.ye harcadığı parayı şu an harç parası olarak kullanabilirdi mesela. Maalesef arkadaşımın babası yok annesi de çalşmıyor

Bence yanlış yapmamışsın sonuçta sen olanları paylaşmışsın ailenle ve senin arkandan bunları yapması gerçekten çok yanlış, senin sosyal hayatını nasıl etkileyebileceğini hiç düşünmüyor senin okulunda yaratmak isteyeceğin imajı yerle bir ediyor tek bir davranışıyla. Benzer şekilde davranan bir kuzenim vardı bu nedenle anlayabiliyorum seni.

Buarada harç parası ne kadar ki? Kendi ailesi niye karşılayamıyor? Sonuçta bir anda şehir değiştirip ev taşıyabilecek kadar durumu varmış annesinin?
Arkadaşımın babası yok annesi de çalışmıyor. annesi yaşadığı evi sattı kira parasını karşılamak için.. sadece arkadaşıma yatan kredi var şuan bir de babamlar para yardımında bulunuyordu okul masrafları hariç. Ben bunu da anlattım ona ancak beni dinlemedi. Benim derdim okuldaki imajımdan çok onun arkasından söylenecek laflardı çünkü çocuk beni iyi tanır kendim hakkında kötü tek bir söz edemez ona o fırsatı vermedim çünkü. ama şu an arkadaşım arkasından tahmin edebilceğiniz bütün kötü sözleri kullanıyor. Ne diyebilirim artık ben çocuğun mesaj olarak bana yolladığı ve kıza bi ton hakeret eden mesajı da gönderdim şu an sevgililer. anlamadım nasıl bir mide, nasıl bi sevgi ?

Bence aranızdaki kişisel problemleri kızın hayatını önemli ölçüde etkileyecek gelişmelere sebep olabileceğini tahmin ederek ailenize yansıtmasaydınız hem çok büyük bir büyüklük ve asillik örneği gösterirdiniz hem de şu an gördüğüm kadarıyla rahatsız olan vicdanınız rahat olurdu.İnsan defalarca hata yapar,düzeltir yine yapar ama bedeli bu derece büyük olmamalı diye düşünüyorum.Kendim de öğrenci olduğum için midir bilemiyorum kızın maddi desteğinin kesilecek olması beni üzdü.Allah herkesin yardımcısı olsun.

Vicdan yapmanızı gerektirecek bir durum yok,rahat olun.:34:

Babacığınızın paralarını hak edecek binlerce öğrenci var.:6:

bence bu yaptığınız insafsızlık resmen zira kimsenin özel hayatı sizi ilgilendirmez

Son düzenleme:
Kızlar bazıları söylemeseydin hayatını etkilemeseydin demiş. Çok özür dileyerek bir kaç şeyi daha paylaşacağım çünkü tek bir hatasında durumu aileme yansıttığımı düşünmenizi istemiyorum. Bunu keşke konuyu anlatırken yazdım neyse.. Bu kız bunun benzeri olayları birkaç kez diğer arkadaşlarıyla yaşadı nasıl diyeyim mesela sınıf arkadşının sevgilisi ile yakınlaşmışlar sınıf arkadaşı bunu duyunca okulda olay çıkmıştı. Ben bu kızla konuştum rica ettim olay kapandı. Bundan ailemin haberi yok. Bu kız sevgilisi geldiğinde burda otelde kaldı devlet yurdunda kaldığı zaman yoklamada var görünmediği için velissi de babam olduğu için babamı aradılar. Babam bana sorduğunda 40 yalan uydurdum. Sürekli annesine ben pupiqqleyim der ben idare ederdim. Nolur bir kez de şimdi düşünün. Gene beni haksız bulursanız bir şey diyemem.. Zaten konuyu açma amacım fikir almaktı

o dedigin kızlardan cok var.biride bnm "kuzenim" olur. :47:
nasıl bi mide demişssn ama cocuk kullanmak için birlkte zaten eh kızında pek bi aklıbaşında olmadıgı için.
dünya onun etrafnda dönüo sonçta.

sen kendini suçlama.en iyisini yapmışssın.neden aileni kullanamsına izin vericektn ki
şimdi sevgilisi yatırsın harç parasını.

Bence aranızdaki kişisel problemleri kızın hayatını önemli ölçüde etkileyecek gelişmelere sebep olabileceğini tahmin ederek ailenize yansıtmasaydınız hem çok büyük bir büyüklük ve asillik örneği gösterirdiniz hem de şu an gördüğüm kadarıyla rahatsız olan vicdanınız rahat olurdu.İnsan defalarca hata yapar,düzeltir yine yapar ama bedeli bu derece büyük olmamalı diye düşünüyorum.Kendim de öğrenci olduğum için midir bilemiyorum kızın maddi desteğinin kesilecek olması beni üzdü.Allah herkesin yardımcısı olsun.

Demin bir kaç ayrıntı daha paylaştım eğer onları okuduğunuzda belki fikriniz değişir. yine de sağol sonuna kadar okumuşsun

Kızlar bazıları söylemeseydin hayatını etkilemeseydin demiş. Çok özür dileyerek bir kaç şeyi daha paylaşacağım çünkü tek bir hatasında durumu aileme yansıttığımı düşünmenizi istemiyorum. Bunu keşke konuyu anlatırken yazdım neyse.. Bu kız bunun benzeri olayları birkaç kez diğer arkadaşlarıyla yaşadı nasıl diyeyim mesela sınıf arkadşının sevgilisi ile yakınlaşmışlar sınıf arkadaşı bunu duyunca okulda olay çıkmıştı. Ben bu kızla konuştum rica ettim olay kapandı. Bundan ailemin haberi yok. Bu kız sevgilisi geldiğinde burda otelde kaldı devlet yurdunda kaldığı zaman yoklamada var görünmediği için velissi de babam olduğu için babamı aradılar. Babam bana sorduğunda 40 yalan uydurdum. Sürekli annesine ben pupiqqleyim der ben idare ederdim. Nolur bir kez de şimdi düşünün. Gene beni haksız bulursanız bir şey diyemem.. Zaten konuyu açma amacım fikir almaktı

kızın sevgili konusundaki seçimleri yanlış olmuş ve hatalar yapmış diye okul hayatına engel olmanız çok kötü ve bence gayet de vicdani bi olay. vicdanınız rahat mı?

bence bu yaptığınız insafsızlık resmen zira kimsenin özel hayatı sizi ilgilendirmez

Farkındaysan ben kızın çocukla konuşmasını irdelemiyorum yani özel hayatına girmiyorum. Ailem onu benimle bir tuttuğu için ve kızın annesi de kızım size emanet göz kulak olun bir daha yanlış bir şey yapmasın dediği için olay ailemi ilgilendirir. Yaptığımı hatalı bulduysan bişey diyemem ama insafsızlık benim yaptığımsa kızın yaptığı sence nedir çok merak ettm

tüm geçmişi okudum
bir de öğrenci hayatını yaşadığımdan olsa gerek, biraz ikilemde kaldım ne denir ki böyle bir durumda?
ailenin yardımı kesmek istemesi tamamen babanın ona verdiği değerin kötüye kullanıldığı hissine kapılmış olması herhalde
ve anlattıklarına bakarak ailen bu kızı gerçekten öz kızlarıymış gibi sahiplenmişler ki sen de öyle, kardeşim diyorsun yani...
bir de babasız olunca baban ona kol kanat germiş ne mutlu...
yaptıkları hoş şeyler değil yani en azından insan yaşayacağı bişey varsa, bunu ailesinin parasıyla değil ileride kendi ayakları üzerinde durup kimseye eyvallahı olmayınca yaşamalı
hem az da kalmış anladığım kadarıyla diş hekimliği 5 yıl diye biliyorum
her ne olursa olsun, o fakulteyi kazanacak kadar akıllı madem, o zaman hakkını verip mesleğini eline almak için çabalamalı
ailene anlatmakla iyi yapmışsın sonuçta insan kardeşi kötü olsun ister mi?
bence hem kendi annesi hem senin ailen onu karşısına alıp konuşmalılar
özellikle annesi... belki vicdan yapıp yumuşar
ailen de biraz blöf yapsın desinler ki bu okul bitmeli biz emeğimizin karşılığını almak isteriz biz sana söz verdik okutacağız diye ama sen de okumalısın üzerine düşeni yapmalısın şeklinde...
Allah kolaylık versin

o dedigin kızlardan cok var.biride bnm "kuzenim" olur. :47:
nasıl bi mide demişssn ama cocuk kullanmak için birlkte zaten eh kızında pek bi aklıbaşında olmadıgı için.
dünya onun etrafnda dönüo sonçta.

sen kendini suçlama.en iyisini yapmışssın.neden aileni kullanamsına izin vericektn ki
şimdi sevgilisi yatırsın harç parasını.

Anlayışın için teşekkürler.. Zaten cocuk bana bunu açık açık dedi aynı senin cümlenle ben kullanmak için beraberim dedi. Bunu arkadaşım da biliyor ama boşş...

kızın sevgili konusundaki seçimleri yanlış olmuş ve hatalar yapmış diye okul hayatına engel olmanız çok kötü ve bence gayet de vicdani bi olay. vicdanınız rahat mı?
Derdin polemikse buyur kardeşim.. Başından da dedim ister ahmetle çıksın ister mehmetle isterse hiç çıkmasın. Banane kimene? Ama sonuçta erkek için okulu bırakıyorsa bırak da ailem buna karışsın. Senin bakış açınla hareket etsek o zaman kız zamanında ahmetle kaçmıştı okulu bırakıp babamın özel hayatına müdahale edip döndürmesi kötü mü oldu bence olmadı. sence olduysa bilemem.. Ben dikkat edersen beni eleştirenede haklı bulanada söyledim bunları. Ama sen neden beni suçlayıcı konuşuyorsun vicdanın rahat mı vs diye anlayamadım fikrini belirttin açıklamamı yaptım. 2.kez dozu yükseltilmiş eleştiride kötü niyet ararım. Buarada benimde sevgilim var sevgilim de farklı şehirde ama ben okulumu bırakıp onun yanına kaçmıyorum bu bir. Kendime özel bir hayat yaşıyorsam kimseye de annemi arartıp kızıma sahip çıkın bu böyledir şöyledir dedirtmiyorum bu da ikii

Farkındaysan ben kızın çocukla konuşmasını irdelemiyorum yani özel hayatına girmiyorum. Ailem onu benimle bir tuttuğu için ve kızın annesi de kızım size emanet göz kulak olun bir daha yanlış bir şey yapmasın dediği için olay ailemi ilgilendirir. Yaptığımı hatalı bulduysan bişey diyemem ama insafsızlık benim yaptığımsa kızın yaptığı sence nedir çok merak ettm

kızın yaptığı hata. hata yaptı diye de okul hayatına müdahale etmeniz bence insafsızlık yani

Derdin polemikse buyur kardeşim.. Başından da dedim ister ahmetle çıksın ister mehmetle isterse hiç çıkmasın. Banane kimene? Ama sonuçta erkek için okulu bırakıyorsa bırak da ailem buna karışsın. Senin bakış açınla hareket etsek o zaman kız zamanında ahmetle kaçmıştı okulu bırakıp babamın özel hayatına müdahale edip döndürmesi kötü mü oldu bence olmadı. sence olduysa bilemem.. Ben dikkat edersen beni eleştirenede haklı bulanada söyledim bunları. Ama sen neden beni suçlayıcı konuşuyorsun vicdanın rahat mı vs diye anlayamadım fikrini belirttin açıklamamı yaptım. 2.kez dozu yükseltilmiş eleştiride kötü niyet ararım. Buarada benimde sevgilim var sevgilim de farklı şehirde ama ben okulumu bırakıp onun yanına kaçmıyorum bu bir. Kendime özel bir hayat yaşıyorsam kimseye de annemi arartıp kızıma sahip çıkın bu böyledir şöyledir dedirtmiyorum bu da ikii

düşüncelerinizi yazın demişsiniz ben de düşüncemi yazdım bu da üç. düşüncemizi sormuşsun madem kendi düşündüğün mantıklı açmasaydın konuyu

tüm geçmişi okudum
bir de öğrenci hayatını yaşadığımdan olsa gerek, biraz ikilemde kaldım ne denir ki böyle bir durumda?
ailenin yardımı kesmek istemesi tamamen babanın ona verdiği değerin kötüye kullanıldığı hissine kapılmış olması herhalde
ve anlattıklarına bakarak ailen bu kızı gerçekten öz kızlarıymış gibi sahiplenmişler ki sen de öyle, kardeşim diyorsun yani...
bir de babasız olunca baban ona kol kanat germiş ne mutlu...
yaptıkları hoş şeyler değil yani en azından insan yaşayacağı bişey varsa, bunu ailesinin parasıyla değil ileride kendi ayakları üzerinde durup kimseye eyvallahı olmayınca yaşamalı
hem az da kalmış anladığım kadarıyla diş hekimliği 5 yıl diye biliyorum
her ne olursa olsun, o fakulteyi kazanacak kadar akıllı madem, o zaman hakkını verip mesleğini eline almak için çabalamalı
ailene anlatmakla iyi yapmışsın sonuçta insan kardeşi kötü olsun ister mi?
bence hem kendi annesi hem senin ailen onu karşısına alıp konuşmalılar
özellikle annesi... belki vicdan yapıp yumuşar
ailen de biraz blöf yapsın desinler ki bu okul bitmeli biz emeğimizin karşılığını almak isteriz biz sana söz verdik okutacağız diye ama sen de okumalısın üzerine düşeni yapmalısın şeklinde...
Allah kolaylık versin

Benim yazamadıklarımı sen yazmışsın resmen. çok sağol ya 3.kişinin dıştan görüşü içinde yaşayandan daha objektif oluyor. Aileler bir araya geldi zaten annesi babamla konuştu. babam da ben onun okumasına bakarım ama bu kaçıncı artık yeter bir insanın okuma niyet içinde olur. Bizim zamanımızda biz hocalarımız geçince korkudan dizimiz titrerdi. maşallah senin kızın sevgilisi utanmadan beni arıyor gece yarısı demişti.. Annesi de kızı haksız görüyor evde de sürekli okulu bırakırım bana karışma dyormuş
:19:

düşüncelerinizi yazın demişsiniz ben de düşüncemi yazdım bu da üç. düşüncemizi sormuşsun madem kendi düşündüğün mantıklı açmasaydın konuyu

Düşünceni yaz dedim saygısızlık et demedim bu da dört.. Ben kendi düşüncem mantıklıdır değildir demedim zaten. gereksiz eleştiri gizli kıskançlıktr derler seninki o hesap:31:Gerçekten fikir vermek için eleştirenlerle mutluyum ben farkındaysan onlara tek laf etmyorum:31::31:

Demin bir kaç ayrıntı daha paylaştım eğer onları okuduğunuzda belki fikriniz değişir. yine de sağol sonuna kadar okumuşsun

Vicdanen rahat ol bence.Gercekden hak edene ulastirin o bursu, bu kiza degil. Okumak niyetinde olan kisi sevgilisi ugruna okulu birakmazdi, tek derdi okul ve egitimi olurdu.Boyle birinin yaptiklarina karsi durmazssan tepki gostermezsen zarari er yada gec sana ve ailenede dokunur...
Ha burdakiler cok insanfli iseler sizden iletisim bilgilerini alsinlarda burs versinler.Senin dusuncen gayet normal, sen parani dikkatli harcarken, o babanin parasini yerli yersiz seylere harcasin ustune bir ton ahlaksilik etsin, birde madalya takar gibi bursu devam etsin.Burda seni haksiz gorenler elini cebine atsin madem cok uzulduler haline..Ozel hayati sizi ilgilendirmez diyenlere kulak asmayin hic, ailenizi ve sizi kullanmasina izin vermeyin..

Son düzenleme:
Back