Aç kalın umrumda değil diyen ebeveyn

Nasıl yani iki yetişkin insan ay sonunu getiremiyor e bu kadar zor durumdaysaniz balayına neden gittinz neden onlara tatil aldınız anlamadım cidden kenara üç beş TL nasıl atmazsiniz her ay böyle mi olacak başkaları olmadan gecinemicek misiniz

Bu size bir tecrübe olmuş oldu.
Üst üste seyahat ederek biraz hesapsız davranmamayı ve bir daha başkasının sözüyle, onalara güveneŕk yola çıkmamayı öğrenmiş oldunuz.
Ve ne olursa olsun, mutlaka kenarda sizin dahi unutacağınız kenarda bir miktar para biriktirmeyi ihmal etmeyin.

Bence olay sadece para değil ki burada, aile ile balayında bile iç içe olmak.
Yol yakınken anlamışsınız bunun ne kadar gereksiz ve sorun çıkaran bir durum olduğunu.
Şimdiden sonra koyun mesafenizi. Kimseden bir şey almayın, kimseye de bir şey vermeyin. Gerekirse geçici bir iş bulursunuz. Kafanız rahat olur.

Ne diye eldekini avuctakini döküp sactiniz ki? Dört basi mahmur misali bir de onlara tatil ayarlamissiniz(?) Ne alaka yani.. Kendinize gelmeniz icin size ders olur umarim. Paranizin hesabını bilmezseniz daha çok laf isitirsiniz. Ücretsiz izin durumunu da anlamadim.. Bana göre ucretsiz izin çocuk gebelik vs bir de hastalık durumunda alinir. Tez elden işe dönsen sen ve esin icin iyi olur.

Kayınvalide kişisinin söylediği cümle hoş değiL tabiki; ama kusura bakmayın siz evlendikten sonra eşinizin ailesi ya da sizin aileniz size yardım etmek zorunda değil. Zaten ebeveynler bizi bu yaşa getirip okutup düğündü oydu buydu birsürü şeye göğüs geriyorlar bir de evlendikten sonra para vermek bize bakmak zorunda değiller kendine güvenmeyen ev geçindiremeyeceğini düşünen evlenmesin. Çalışmayı işe girmeyi deneyin.

ilk anlattiklariniz korkunclu film gibi valla. nasil kabul ettiniz hayretler icindeyim.

maddiyatla ilgili kisim ise sizin hataniz. Verecem demisler vermemisler falan kismi hep deneyim, bunlar yasanacak da ogrenilecek maalesef. Olsun ders olsun, bir ay ac kalirsiniz ama hayatinizin dersini almis olursunuz, dert etmeyin.

TURİZM: 3 ay işsizliktir. Ücretsiz izin askıya alınmadır. 12 ay para olayımız yok bizim. 1 ay kaldı dönmeme 2 ocakta dönüyorum işe. Bu arada ben belgeler sertifikalar falan aldım Online. Kv kp Olayında soğudum kaldım zaten. Para konusunda da Aralık ayında babam yardım edecek ocakta da ben işte maaşımı alcam zaten

Konu sahibini anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Yeni evliyken her gelin yapıcı olmaya çalışır kendinden biraz ödün verir karşı tarafın karakterini anlayınca zaman içinde ona göre bir mesafe oturuyor. Bunu hepimiz tecrübeyle öğreniyoruz sizin tecrübenizde bu olaylarla olmuş. Konu sahibi bize baksınlar para versinler demiyor kız son maaşıyla siz gelin biz masrafları karşılıycaz demeleri üzerine parasını harcayıp gidiyor ama kv sokakta kalın banane diyor. Konu sahibi bu sana ders olsun ha olcak bişeyi daha söyliyeyim sana eşin bu tartışmalar üzerine ailesine laf dedirtmicek size paragöz diyecek. Kendi ailenizden asla yardım almamanızı öneririm geçindirebiliyosa geçindirsin eşiniz yapamıyosa o gitsin ailesine yalvarsın. İşe başlayınca da ortak giderler dışında tek kuruş vermeyin eşinize

iyi de donemlik calistiginizi biliyorsunuz, her gel diyene giderseniz o zaman paraniz kalmaz bu gayet acik. siz kendi harcama planinizi yapmazsaniz insanlardan yardim bekleyemezsiniz. soyledigi laf da esinizi kirsin bence sizi degil. bir daha istememeniz gerektigini ogrendiniz.

Hay ağzına sağlık be ablacım. Sonunda anladın beni ben anlatamadım ki kendimi panikten.

Valla para vermek zorunda mı ona mı güvendiniz tarzı yorumlar kızdırıyor beni. Anne baba dururken gidip bi başkasından mı yardım beklemeli insan? Çocuk belli yaşa gelince poposuna tekme basar gibi "yardım etmek zorunda değil" mi olmak zorunda. Git gide batıya özentilik başladı. Yakında çocukları 18 yaşına geldiğinde sana yeteri kadar baktım artık reşit bi insansın başının çaresine bak derlerse çocuklarına hiç şaşırmam.

Ben 27ye girmek üzereyim eşim 26 yaşına girmek üzere ben hem evli hem okuyan yarım dönemi kalmış hem de çalışmaya çalışan bir bipolarım lütfen bunu da yazın yorum yaparken aklınıza üzülünce çok eleştiri alınca (yıkıcı) mod terapisine gidiyorum

Hay ağzına sağlık be ablacım. Sonunda anladın beni ben anlatamadım ki kendimi panikten.
Sen güzel anlattında konuya bakmayıp laf cımbızlayan çok burada Sana kesinlikle en büyük tavsiyem bak asla işler sıkıştığında ailene veya bir başkasına çözüm arama. Bırak o yapsın bırak o ailesine gitsin. İnan taviz bir kere verildi mi çözümcülük senin tarafından oldu mu asla ipin ucunu bulamazsın .

Eşinizin susuyor oluşu onları daha da cesaretlendirir size karşı bence. o yüzden buna siz değil bİr şekilde eşiniz müdahale etmeli. Ki eşinizin annesi bile olsa biz para verelim dese de inanmayın ha verdi diyelim o parayı da zaten almayın. Ki böyle insanlardan küçücük birşey bile kabul etmeyin yarın birgün önünüze koyarlar kesin.

Genelleme yapmıyorum ama bazı Anne babaya gidilmiyor artık bacım bu devirde anne babalar heleki erkek tarafında daha çok görüyorum bunu, oğlumu büyüttüm meslek sahibi yaptım baksın başının çaresine diyor ve salıveriyor zamanında oğlunu kendi evinde çalıştırıp parasını yediğini dahi unutuyorlar. Çok üzücü bir durum. Yani 18 yaşında evden atmaları yakındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…