• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aç kalın umrumda değil diyen ebeveyn

Merhaba,
Beni bilen bilir 14 eylülde evlendim yani daha yeni gelinim. Evlendiğim günün sabahında kv otel odama dan diye girdi. Sözde biz geç kalktık diye. Evlendim balayına gittim kv ve kp onlara da tatil ayarladım. İstiyorlar diye. Evlendim balayından döndüğüm gün bize geldiler 5 gün kaldılar. Zaten 3 gün balayı yaptım. Yani sonuç olarak bir dirlik vermediler. 16 kasımda 2 gün Ankara’da akraba ziyareti yaptık. yolda 2 saatliğine babamın köyüne, köyüme uğradık diye kayınpederim eşime hanım köylü oldun dedi. İstanbula gittik 5 gün kaldık. Yanlarında evlerinde döndük 24 kasımda şimdi elimizde avucumuzda para kalmadı. Ben ücretsiz izindeyim. Yani maaş almıyorum eşimin aldığı bir kira bir kredi borcuna gidecek. Açız yani. kv aynen daha demin şunu dedi sokakta kalın umrum değil dedi. Böyle bir anne olabilir mi? Bana bir akıl verin. Ben sırf benzin masrafını ödedi diye ki o da 300 TL bu kadına ne dicem bilemiyorum. Bu saatten sonra anne demem o kesin.
Merhaba ponki, öncelikle bir anne evladı için asla sokakta kalın umrumda dememeli, ama şöyle söyleyeyim siz gelirinizi bildiğiniz halde o kadar gezmişsiniz ki, ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız, ben ve eşim çalışıyoruz tam tatil yapacağımız zamanda eşimin işinde pürüzlük çıkmıştı, tatili erteledik, yapacağımız herşeyi erteledik, harcamalarımızı bir süre kıstık kaldı ki evlilik karşılıklı hoşgörü ile başlar, benim ailemde dedi gidin yapın biz destek oluruz, olurlardı da ama kabul etmedik, çünkü ertelemek varken neden ailem dahi olsa onları buna mahkum edeym severek yapacak olsalar bile buna hakkım olduğunu düşünmedim, çünkü eşimde kendini mahkum hissetsin istemedim, siz bence hayatı kendi kendinize yaşamayı çift olarak öğrenememişsiniz, aileleri herşeye karıştırmayın yoksa mutsuz olursunuz

Balayınız da kp kv nin ne işi vardı da aynı otele onları da götürdünüz? kaldı ki odanızın kapısı kilitli değil miydi yahu yeni evliler olarak nasıl dalıyor odaya? madem durumunuz müsait değildi gezmeye başka şehirlere neden gittiniz? neden ücretsiz izin aldınız ihtiyacınız varsa? yani evlendiniz diye paraya da ihtiyaç varken izin almış olmanızın mantığını anlamadım?

ohh ben evde yatayım maaş almayayım ama kaynanam bize baksın para versin yok öyle birşey kimse kimseye bakmak zorunda değil.. bu ne beklenti şimdiden. Yani balayına gezmelere para var ama evde para yok onlara mı güvendiniz?

Sen niye ücretsiz izindesin ki ? Bence çalışmaya başla biran önce yoksa zor olur

Ben intihar edicem çünkü onsuz yaşayamam ben onla da olmuyor şu an zangır zangır titriyorum. Ağlıyorum

Canım bak yine farklı bir kutuba gidiyorsun,uçlarda dolaşıyorsun.nasıl ki kayınvalide ve kayınpedere tatil almak saçma iken, ilk olumsuzluktan da intiharı düşünmek saçmalık. Düğün arefesinde heyecana geldin,coşkuluydun, ödeyebileceğini düşünerek tatil paketi aldın çünkü manideydin,her şeyi yapabileceğini düşündün ama duygu ların seni yanılttı.üzülme ve kendine de haksızlık etme, psikolojik destek al, bu dönemi atlatmana yardımcı olur canım.

Ayrıca nasıl ki kayın ailen bu sıkıntınızda elini cebine atmıyorsa ve eşin de onları haklı buluyorsa, sen de eşin gibi yap.ailenden bir şey isteme,bırak kocan düşünsün sonunu.kendini strese sokma,kendi içinde huzuru ve dengeyi bulmaya bak.en basitinden bir yarım saat yürü

Back