• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aç kalın umrumda değil diyen ebeveyn

Genelleme yapmıyorum ama bazı Anne babaya gidilmiyor artık bacım bu devirde anne babalar heleki erkek tarafında daha çok görüyorum bunu, oğlumu büyüttüm meslek sahibi yaptım baksın başının çaresine diyor ve salıveriyor zamanında oğlunu kendi evinde çalıştırıp parasını yediğini dahi unutuyorlar. Çok üzücü bir durum. Yani 18 yaşında evden atmaları yakındır.
Hasta olunca elden ayaktan düşünce hayırlı evladım yokmuş derler bu seferde :) evlatlarıda sana bakmak zorunda değilim de se emdirdiği sütü bile helal etmezler

Hasta olunca elden ayaktan düşünce hayırlı evladım yokmuş derler bu seferde :) evlatlarıda sana bakmak zorunda değilim de se emdirdiği sütü bile helal etmezler
Hay sen çok yaşa :)) ne anneymiş ne emzirmeymiş sanki sadrazamın sol tarafı tövbe yarabbi biz dedik sanki doğurun emzirin diye :) Allah bizim çocuklarımıza böyle davranmamıza mani olsun bugünlerimizi unutmayalım da inşallah.

Hay sen çok yaşa :)) ne anneymiş ne emzirmeymiş sanki sadrazamın sol tarafı tövbe yarabbi biz dedik sanki doğurun emzirin diye :) Allah bizim çocuklarımıza böyle davranmamıza mani olsun bugünlerimizi unutmayalım da inşallah.
Kayınvalideyi tasvip etmiyorum ancak sizin bu söylemleriniz ike bu konu ne alaka ve yanlış ne yani sırf evlemdikten sonra bir para vermedi diye kadın elden ayaktan düşünce ben de sana bakmayayım dese yeri midir? Çok saçma o emzirdiği sütü bile önemsız olarak lanse etmek ne kadar doğru . O kadar karnında taşı yedir içir okut evlendir para vermeyınce durum böyle olsun siz anne babanıza böyle mi yapardınız bakmazdınz yani

Merhaba,
Beni bilen bilir 14 eylülde evlendim yani daha yeni gelinim. Evlendiğim günün sabahında kv otel odama dan diye girdi. Sözde biz geç kalktık diye. Evlendim balayına gittim kv ve kp onlara da tatil ayarladım. İstiyorlar diye. Evlendim balayından döndüğüm gün bize geldiler 5 gün kaldılar. Zaten 3 gün balayı yaptım. Yani sonuç olarak bir dirlik vermediler. 16 kasımda 2 gün Ankara’da akraba ziyareti yaptık. yolda 2 saatliğine babamın köyüne, köyüme uğradık diye kayınpederim eşime hanım köylü oldun dedi. İstanbula gittik 5 gün kaldık. Yanlarında evlerinde döndük 24 kasımda şimdi elimizde avucumuzda para kalmadı. Ben ücretsiz izindeyim. Yani maaş almıyorum eşimin aldığı bir kira bir kredi borcuna gidecek. Açız yani. kv aynen daha demin şunu dedi sokakta kalın umrum değil dedi. Böyle bir anne olabilir mi? Bana bir akıl verin. Ben sırf benzin masrafını ödedi diye ki o da 300 TL bu kadına ne dicem bilemiyorum. Bu saatten sonra anne demem o kesin.
Ah bu insanlar ne nankorler boşver artık bi gulumsemeni bile cok gör

Onlardan beklenti içine girmeyin eğer para alırsanız 40 yıl lafını eder . Hem evlenirken onlara güvenerek evlenmediniz . Düğündeki altınlarınızdan bozdurun İşe başlayana kadar idare edin o altınlar bu günler için .

Merhaba,
Beni bilen bilir 14 eylülde evlendim yani daha yeni gelinim. Evlendiğim günün sabahında kv otel odama dan diye girdi. Sözde biz geç kalktık diye. Evlendim balayına gittim kv ve kp onlara da tatil ayarladım. İstiyorlar diye. Evlendim balayından döndüğüm gün bize geldiler 5 gün kaldılar. Zaten 3 gün balayı yaptım. Yani sonuç olarak bir dirlik vermediler. 16 kasımda 2 gün Ankara’da akraba ziyareti yaptık. yolda 2 saatliğine babamın köyüne, köyüme uğradık diye kayınpederim eşime hanım köylü oldun dedi. İstanbula gittik 5 gün kaldık. Yanlarında evlerinde döndük 24 kasımda şimdi elimizde avucumuzda para kalmadı. Ben ücretsiz izindeyim. Yani maaş almıyorum eşimin aldığı bir kira bir kredi borcuna gidecek. Açız yani. kv aynen daha demin şunu dedi sokakta kalın umrum değil dedi. Böyle bir anne olabilir mi? Bana bir akıl verin. Ben sırf benzin masrafını ödedi diye ki o da 300 TL bu kadına ne dicem bilemiyorum. Bu saatten sonra anne demem o kesin.
Keşke balayınızı erteleseydiniz sonuçta elde avuçta olan şey bellidir ve evet kv nın söyledikleri ayıp ancak sizinde artık ayrı bi yuva olduğunuzu bilip önlem almanız gerekirdi her ufak şeyde aileden para istemek gereksiz

Merhaba,
Aynı benimki o da öyle demişti diyorda üstüne sömürüyor da hiç taviz verme henüz çok erken anne demeye de alıstırma öyle gider baştan sıkı tut sonra daha çok tepeye çıkıyorlar

Gelin biz para veririz size dediler hee verdiler oh olsun bana
bu sana bir ders olsun bundan sonra güvenmezsin benim esimin aileside boyle kimse bisey beklemiyorken ortaya birsey atiyolar atiyorum mesela buraya gelin diyolar biz bu ay gelemeyiz diyoruz biz karsilariz diyorlar ama yok zamanla huylarinin boyle oldugunu ogrendik artik biz yapariz ederiz dedikleri hic bir seye gore plan yapmiyoruz kendi hesabinizdan şaşmayin zirt pirt ta kendi ailenizde dahil kimseye gitmeyin uzun sure yatili falan daha 1 aylik evlisiniz benim 5 senede yapmadigim aile gezmesini yapmissiniz onun bunun lafiyla
zamanla sende herkesin kendin gibi olmadigini herkesin sadece kendi cebini dusundugunu anlayacaksin artik evliliklerin cogu eskisi gibi degil herkes kendi yaginda kavruluyor ve herkese gore bir baskasinin yagi daha fazla oyuzden bu yasadiklarin sana milad olsun

Merhaba,

Eşiniz ne diyor. Aynı fikirdeyseniz bi müddet görüşmeyin. Bi düşünsünler dediklerini yaptıklarını. Siz bu kadarını nasıl sineye çektiniz? Ben patlardım.

Ayağınızı yorgana göre uzatacaktiniz.
Balayı sonrası hemen akraba ziyaretlerine gitmeyecektiniz.
Kv verecegim para deyip vermemis ayıp etmiş ama kendinizin planı kendinizde

Kv ve kpnin balayında ne işi var? Neden onları tatile yolladınız? Veririz diyip vermedikleri tatil parası mı? Kocanızın işi yok mu? Koca diye aldığınız adam ne halta yarıyor? Aklımda deli sorular ama ben size yüklenmeyeceğim prensip gereği gelinlere kızamıyorum çünkü bende kaynana şirretinden çeken bir gelinim

Balayına kaynana kayınpeder goturen gelın de olmaz.

Ya simdi sakin kafayla düsününce asla dedigimiz bir cok seyi ben agzim acik yaparken hatirliyorum kendimi
Malesef yasarken cogu sey aman ne olacak modunda oluyor
Ben evlendikten sonra basima gelenleri alatsam burda dalga konusu olurum
Ama simdi burnumdan kil aldirmiyorum, cektim ders oldu

Ya simdi sakin kafayla düsününce asla dedigimiz bir cok seyi ben agzim acik yaparken hatirliyorum kendimi
Malesef yasarken cogu sey aman ne olacak modunda oluyor
Ben evlendikten sonra basima gelenleri alatsam burda dalga konusu olurum
Ama simdi burnumdan kil aldirmiyorum, cektim ders oldu
Yani, buyuk konusma evlenirsen kaynana kayınpeder balayına goturur sun mu dıyosun bana😊

Altininiz varsa bozdurun eliniz bollasinca yenisini alirsiniz
Hic mi altin birsey yok kenarda
Bu arada iyi yönünden bak bir daha da inanmazsin onlara
Erkenden tanimis oldun
Bu arada sokakta kalin banane gibi laflar cok ayip, yasina basina bakip adam sanirsin 3. sinif talebesi gibi birsey cikar ortaya
Yazik
Varsa altinin bozdur, sakin ol, yine de iyi hersey, sinirlerin bozulmus senin canim ya
Sakinlesmeye calis, ona göre plan yap

Yani, buyuk konusma evlenirsen kaynana kayınpeder balayına goturur sun mu dıyosun bana😊

Bazi anlar akan sele kapilmis gibi hareket ediyor insan, arkadasa da bu olmus
Ama sadece ona dgeil bircok insan evliligin ilk zamanlari bu neydi simdi dedigi hatalar yapabiliyor
sen evli degil misin?
Kiz bence de büyük konusma sen o zaman, bakarsin kayinvaliden korkuyorum sizle kalicam der :rolleyes:

Back