- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Zaten can sıkıntısından yeniyor onu biliyorum da ben çalışırken de yiyordum illa çantamda çikolata büsküvi vs olcak dışarı çıkarken de yanıma alırım yolda yemek için..resmen bagımlılık yapıyor nasıl kurtulan bilmiyorumGeçtiğimiz kış ayında öyle oldu bende de hala geçmiş değil .sürekli kendimi pasta kurabiye yaparken buluyorum hatta çoğu öğlen öğün atlayıp çay pasta falan yiyorum. Kilo problemim yok ama kilo aldırıyor diye de kızıyorum kendime ..disardayken aramiyorum pek ama ama evde olduğumda sanki mutfaktan çıkmiyorum gibi .can skntisina bagliyorum ben .stresli bir dönem geçirdim o yüzden diyorum.
Yoo aslında yemeklerimi de miktar olarak çok yiyen biriyim yani koca bi tabak makarna da yesem ıspanak ta yesem yarım ekmek tavuk ta yesem kebap ta götürsem bir saat sonrasında acayip bi tatlı isteği..Öğünlerinizi eksik yiyorsunuzdur geçiştirir gibi ya da az kalorili yiyorsunuzdur. Vücut kıtlık alarmı verip sizi atıştırmaya yönlendiriyordur. Sağlam 3 öğün yerseniz o krizleri yaşamazsınız.
Bende aynen sizin gibiyim. Ama şunu fark ettim abur cuburun depresyonu tetikleyen bir tarafı var. Doktorum da bana annen sana muhallebi yapsın abur cubur yerine bunu ye demişti. Bağımlılık geliştirmek çok sıkıntılı çünkü zaten hepsi işlenmiş şeyler. Mesela muhallebi yiyemiyorsanız kakao oranı yüksek tadımlık bitter çikolataya da izin var.Selam kızlar..
Son bir kaç zamandır baya bir abur cubura yüklenmiş durumdayım.,yanı görseniz öyle böyle değil bağımlılık yaptıNerdeyse iki üç günde bir cips kola artı her gün tatlı vere çikolata tarzı şeyler tüketiyorum..sırf bu nedenle kalkıp durduk yerde pasta kek filan da yapıyorum yiyorum böyle tatlı sevmeyenler filan var tatlıyla arası olmayanlar nasıl dayanıyor anlamıyorum 3öğün ana yemek yiyorum kalan ara öğünleri hep ya çikolata ya gofret ya pasta ya cips..biliyorum çok sağlıksız fazla yediğim için şimdi olmasa da zararı ilerde çıkacak ama napıyım kendimi tutamıyorum kızlar bunları yemediğimde mutsuz oluyorum hele regl zamanımda kurtarıcım tatlı oluyor..napmalıyım sizce??
Not: kilolu değilim galiba bundan dolayı boğazımı tutamıyorum
Not:kan şeker tahlilerime bakıldı şeker filan çıkmadı doktora bu şikayetimi söyledim sebze ağırlıklı beslen dedi geçer tatlı isteğin dedi ama geçmiyor
Not: meyve ve kuruyemişle hiç aram Yok bi türlü sevemedim onları..meyveyi anca pastayla seviyorum ya da çikolata eritip,..yani işin içine yine tatlı giriyor
duygusal yada psikolojik olabilir. başka şeylere yönel mesela sakız çiğne şekersiz kahve içSelam kızlar..
Son bir kaç zamandır baya bir abur cubura yüklenmiş durumdayım.,yanı görseniz öyle böyle değil bağımlılık yaptıNerdeyse iki üç günde bir cips kola artı her gün tatlı vere çikolata tarzı şeyler tüketiyorum..sırf bu nedenle kalkıp durduk yerde pasta kek filan da yapıyorum yiyorum böyle tatlı sevmeyenler filan var tatlıyla arası olmayanlar nasıl dayanıyor anlamıyorum 3öğün ana yemek yiyorum kalan ara öğünleri hep ya çikolata ya gofret ya pasta ya cips..biliyorum çok sağlıksız fazla yediğim için şimdi olmasa da zararı ilerde çıkacak ama napıyım kendimi tutamıyorum kızlar bunları yemediğimde mutsuz oluyorum hele regl zamanımda kurtarıcım tatlı oluyor..napmalıyım sizce??
Not: kilolu değilim galiba bundan dolayı boğazımı tutamıyorum
Not:kan şeker tahlilerime bakıldı şeker filan çıkmadı doktora bu şikayetimi söyledim sebze ağırlıklı beslen dedi geçer tatlı isteğin dedi ama geçmiyor
Not: meyve ve kuruyemişle hiç aram Yok bi türlü sevemedim onları..meyveyi anca pastayla seviyorum ya da çikolata eritip,..yani işin içine yine tatlı giriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?