- 12 Ocak 2015
- 6.013
- 10.920
- 198
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Selam kızlar..
Son bir kaç zamandır baya bir abur cubura yüklenmiş durumdayım.,yanı görseniz öyle böyle değil bağımlılık yaptıNerdeyse iki üç günde bir cips kola artı her gün tatlı vere çikolata tarzı şeyler tüketiyorum..sırf bu nedenle kalkıp durduk yerde pasta kek filan da yapıyorum yiyorum böyle tatlı sevmeyenler filan var tatlıyla arası olmayanlar nasıl dayanıyor anlamıyorum 3öğün ana yemek yiyorum kalan ara öğünleri hep ya çikolata ya gofret ya pasta ya cips..biliyorum çok sağlıksız fazla yediğim için şimdi olmasa da zararı ilerde çıkacak ama napıyım kendimi tutamıyorum kızlar bunları yemediğimde mutsuz oluyorum hele regl zamanımda kurtarıcım tatlı oluyor..napmalıyım sizce??
Not: kilolu değilim galiba bundan dolayı boğazımı tutamıyorum
Not:kan şeker tahlilerime bakıldı şeker filan çıkmadı doktora bu şikayetimi söyledim sebze ağırlıklı beslen dedi geçer tatlı isteğin dedi ama geçmiyor
Not: meyve ve kuruyemişle hiç aram Yok bi türlü sevemedim onları..meyveyi anca pastayla seviyorum ya da çikolata eritip,..yani işin içine yine tatlı giriyor
Evet eğer yemezsem halsizlik ve sinirlilik oluyor bendeTatlı isteğin geldiğinde vücudunu dinler misin nasıl işliyor. Titreme, sinir, baş dönmesi, halsizlik ve herhangi bir anormal sayılacak belirti oluyor mu? Şekerin düşüyor olabilir. İnsüline bakıldı mı? Sadece açlık kan şekeri tanıya yetmez.
Bitter beni mutlu etmiyor illa bol kremalı çikoalatalı pasta olacak :)Bende aynen sizin gibiyim. Ama şunu fark ettim abur cuburun depresyonu tetikleyen bir tarafı var. Doktorum da bana annen sana muhallebi yapsın abur cubur yerine bunu ye demişti. Bağımlılık geliştirmek çok sıkıntılı çünkü zaten hepsi işlenmiş şeyler. Mesela muhallebi yiyemiyorsanız kakao oranı yüksek tadımlık bitter çikolataya da izin var.
Cips son zamanlar yemeye başladım canım maalesef tadı çok lezzetli geldiğinden yiyorumCanım meyve ve kuruyemiş konusunda iştah konusunda tamamen ayniyiz ama farkımız ben cips yemiyorum.Bu konuda kendine dikkat et ama tatlı filan çayın yanına kendin yap ye..Ne olcak takma kafana bunu.Ben çayın yanına tatlı birşey yemezsem çay icemem
Sanırım psikolojik canım çocukluktan beri alışkanlık ta olabilir bizim evde çocukken de eksik olmazdı abur cubur babam sürekli alırdı annem de çok pasta börek yapardı şimdi ben nasıl bırakayım ki birden..duygusal yada psikolojik olabilir. başka şeylere yönel mesela sakız çiğne şekersiz kahve iç
Yemek beni doyursa da mutlu etmiyor boşluk var gibi oluyor :)sevdiğim yemek olursa 1 tencere olsun yerim aynı şekilde pastada öyle olur ama açlıktan değil sadece o lezzeti almak istediğimden oluyo
kendi kendine sor açmıyım 2 saat daha dayanamazmıyım gibi
:) canım kilo yapmıyor ama illa bi sağlık sorunu çıkar bu gidişle bence..çok sağlıksız besleniyorum spora başlasam bile yerim yani o dereceYaaa gicigim sizin gibilere. Ben böyle yesem yüzü götürüm hemen
Asıl konuya gelecek olursak duygusal yeme bozukluğu deniyor bu duruma.moralinizi düzeltin.kendinize yapacak farklı işler bulun
Canisi kola çok zararlı gerçekten önce onu soylim bı arakdaslar içe içe ciddi anlamda kilo aldı herşey kafada biter bı dönem bende öyle idim durmuyordum hiç baktım kilo aldı başını gidiyor gerçekten o yüzden durmam gerek dedim hani iki dilim pasta yiyorsun bu bı dilim olsun kola yerine soda al oda gazlı sonuçtaSelam kızlar..
Son bir kaç zamandır baya bir abur cubura yüklenmiş durumdayım.,yanı görseniz öyle böyle değil bağımlılık yaptıNerdeyse iki üç günde bir cips kola artı her gün tatlı vere çikolata tarzı şeyler tüketiyorum..sırf bu nedenle kalkıp durduk yerde pasta kek filan da yapıyorum yiyorum böyle tatlı sevmeyenler filan var tatlıyla arası olmayanlar nasıl dayanıyor anlamıyorum 3öğün ana yemek yiyorum kalan ara öğünleri hep ya çikolata ya gofret ya pasta ya cips..biliyorum çok sağlıksız fazla yediğim için şimdi olmasa da zararı ilerde çıkacak ama napıyım kendimi tutamıyorum kızlar bunları yemediğimde mutsuz oluyorum hele regl zamanımda kurtarıcım tatlı oluyor..napmalıyım sizce??
Not: kilolu değilim galiba bundan dolayı boğazımı tutamıyorum
Not:kan şeker tahlilerime bakıldı şeker filan çıkmadı doktora bu şikayetimi söyledim sebze ağırlıklı beslen dedi geçer tatlı isteğin dedi ama geçmiyor
Not: meyve ve kuruyemişle hiç aram Yok bi türlü sevemedim onları..meyveyi anca pastayla seviyorum ya da çikolata eritip,..yani işin içine yine tatlı giriyor
Cips kolaya ara verebilirim canım mesela geçmişte bi ara bi sene filan ağzıma sürmedim :) ama tatlıya hiç ara veremedimKendimi bildim bileli böyleyim. Hatta daha beter durumdayım. Çünkü ben eğer eşim akşam mesaideyse yemek niyetine 10 lu halley kola vs yerim.
Sırf bunları yiyeyim başka yemek aramam. Evde bi abur cubur varsa onu yemeden uyuyamam. Almayayım yemeyeyşm diyorum gece uyuyamıyorım resmen. Yoksunluk çeker gibi oluyorum.
Bitek cips ve kuruyemiş sevmem.
Kola çikolata şerbetli tatlı delisiyim.
Çay bardağına bile 3 şeker atarım her şeyin tatlısı olacak illaki.
Kilo problemim yok allahtan ama böyle devam edersem yaş ilerledikçe pek hoş şeyler olmayacak.
Evde ki kola stoğum bitsin kendimi şeker abur cubur kola diyetine sokacağım.
Uzun süre yemeyince eskisi kadar istek duyulmuyormuş.
Geçen tatlı yaptım mesela canım etimek tatlısı..bi dilim öğlen bi dilim akşam götürdüm yanı illa öğlen de yeme isteği oluyorCanisi kola çok zararlı gerçekten önce onu soylim bı arakdaslar içe içe ciddi anlamda kilo aldı herşey kafada biter bı dönem bende öyle idim durmuyordum hiç baktım kilo aldı başını gidiyor gerçekten o yüzden durmam gerek dedim hani iki dilim pasta yiyorsun bu bı dilim olsun kola yerine soda al oda gazlı sonuçta
Ben de pişmanlık oluyor valla şekerimi korka korka ölçtürdüm glikoz az çıkınca inanamadım yanı okadar tatlıya pastaya o değer nasıl çıktı dedim :) yavaştan kalça ve göbekten yağlanmaya başladı zatenDaha çok baklava yiyebilmek için baklavayı ayranla tüketen birini hatırladım şimdi
kilo almasam keşke, ben de aburcubur severim.. önce yerim sonra pişman olurum.. sonra yine yerim, yine pişmanlık... böyle bir kısır döngü işte
Çocukluktan beri evde dolapta eksik olmaz bu tarz şeyler sanırım sigara gibi bagımlılık yaptı almazsam halsiz ve mutsuz dolaşıyorumTek çaresi var arkadaşım, ALMA nolursa olsun para verip eve alma. Almazsan yemiyosun. Mutfakta da sağlıklı bişeyler yap kendine hani sağlıklı kurabiyeler vs yok mu az şekerli tahıllı fındıklı bademli.. ne bileyim vardır elbet. Mutfakta da sadece onları yapıcaksın ana yemek dışında. Çikolata da illa İLLA yiyeceksen günde 1 küçük parça hakkın olsun bitter çikolata ye.
İrade tek çözüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?