• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla anlaşamıyorum ..

kucukhemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2014
32
10
98
28
Öncelikle merhabalar
19 yaşındayım , 4 yaş büyük bi ablam var . Genelde yaş farkı az olunca 2 kızkardeş iyi anlaşır . Ama bizde bundan eser yok . Iyi olduğunda çok iyi ama bazen öyle dayanılmaz oluyor ki yaptıklarından çok bunalıyorum..
Iyi bir mesleğim var hemsireyim ve iyi bi üniversitede okuyorum . Ablamsa liseyi bitirdi . Üniversitede de bir kac bölüm denedi fakat dikiş tuttura
madı . Ya kolayına geldi ya da sıkıldı bıraktı şuan okumuyor. Ve ayrica iş de beğenmiyor masa başı olsun rahat olsun elim sıcak sudan soguk suya değmesin tarzında bi iş istiyor ve 4 senedir evde ... erkek arkadaşı da yok ve hiç olmamış . Aslında evlenmek Çeyiz düzmek falan gibi şeylere cok meraklı ama bu konuda da gözü cok yükseklerde oldugu için kimseyle anlasamiyor . Istiyor ki evlenecegim adam hem yakışıklı olsun hem zengin olsun hem evi arabası olsun ,istedigim gibi harcayayım istedigim gibi giyineyim gibi büyük hayalleri var .. bu yüzden kimseyle bi birlikteliği olmuş değil . Asıl konuya gelecek olursam bir erkek arkadaşım var yaklaşık 9 aydır birlikteyiz aramızda cok şükür bir sıkıntı da yok . Ama ablam sürekli bu konuda benimle uğraşıyor . Ailem sevgilim olduğunu biliyor . Derslerimi etkilemedigi bana bir zarar vermediği halde babama gidip kızın gecelere kadar sevgilisiyle konusuyor hic ders calısmıyor gibi şeyler söylüyor halbuki derslerim cok iyi ve okulda derecelerim bile var . Sürekli anneme beni şikayet ediyor , yaptığım en küçük yanlışı bile abarta abarta anneme ve babama söylüyor . Dün ekranımda sevgilimle fotoğrafım vardı , annemle babam her ne kadar iliskimi bilseler de saygidan dolayi aşikâre onlara fotoğraflarımı asla göstermem Ablam ekrandaki fotoğrafımızı gördü ve bunu koşarak anneme gösterdi . A
nnem babamla konuşmuş. Ve bu akşam babam benle konuscakmış neler diyecek merak ediyorum. Normalde ondan anlayış ve daha cok yardım beklerken o sürekli çomak sokuyor ... Artık ablamın bu tavırlarından davranıslarından o kadar sıkıldım ki üniversiteye baska bir şehre gitmedigim icin kendime çok kızıyorum. Bu ilk olay da degil ablam her seferinde sevgilimle ilgili bir olay çıkarmaktan bıkmıyor .. ve her seferinde kendini anne ve babama haklı çıkarmayı başarıyor ve yine kötü ben oluyorum .. sırf ablamla tartışmamak onu görmemek icin eve gelmek istemiyorum arttik cok bunaldım ... :KK43::KK43::KK43:

cevremdeki bazı insanlar ablam için senii kıskanıyor olabilir dediler. Sizce böyle bir durum olabilir mi ve benim ablama nasıl davranmam ne yapmam gerekiyor ..Fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim ...

bende ablamla anlaşamıyorum. kendisi çooook bencil. benim bir tanecik çocuğuma değer vermez. kendi çocuklarına değer bekler. gıcığıma gidiyor huyları. özelimi anlattım bir sefer bağara bağara eşime duyurdu. vs vs

Tabiki seni kıskanıyor. Anne - babanın sana birşey söyleyeceğini sanmıyorum. Çünkü ablana çok daha fazla müsamaha göstermişler. Eğer birşey söylerseler, ben hayatımı düzgünce idare edebiliyorum, okuluma düzenli gidiyorum, ciddi bir ilişkim var, sizi Zor durumda bırakacak birşey yapmıyorum bence müdahale etmeniz gereken kişi ben değilim. Diyin.

Onlar da dolduruşa geliyorlar bazen çünkü bazı şeyleri öyle abartarak anlatıyor ki , ve gerçekten hiç beklemediğim sonuçlarla karşılaşıyorum ne yapacağımı şaşırdım :(

Bence ablanın hayatı nefes alıp insanı ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret olduğu için senin hayatını çekemiyor ..
Ablana hiçbirşeyini anlatma ve annenle konuş bu durumu ablanın yaptıklarını ..
Ablan normal değil zaten çoçuk gibi herşeyi anne babana yetişriyor ..
Bence anneni ikna et ablan bir danışmandan yardım alsın ..

canım bazı şeyler eksik kaldığından ve bunları sende gördüğünden seni kıskanıyor olması muhtemel.Babanın senle konuşması olayına gelirsek sen sakinliğini koru ve bir erkek arkadaşının senin derslerine engel olmadığını güzel bir dille izah et.Allah yardımcın olsun.

Tabiki seni kıskanıyor. Anne - babanın sana birşey söyleyeceğini sanmıyorum. Çünkü ablana çok daha fazla müsamaha göstermişler. Eğer birşey söylerseler, ben hayatımı düzgünce idare edebiliyorum, okuluma düzenli gidiyorum, ciddi bir ilişkim var, sizi Zor durumda bırakacak birşey yapmıyorum bence müdahale etmeniz gereken kişi ben değilim. Diyin.
Babamla bugün uygun bi dille konuşmayı düşünüyorum zaten .. umarim anlarlar artık beni..

Al karşına konuş,
Bu hareketlerinden memnun değilim de..
Amacın ne abla diye konuş..
Bakalım ne diyecek...

Al karşına konuş,
Bu hareketlerinden memnun değilim de..
Amacın ne abla diye konuş..
Bakalım ne diyecek...

Onunla konusulmuyor ki , açtığım konuyu bağırarak çağırarak değiştirir ve geçmişte yaptığım hataları açar vs . Onunla konuşmak gerçekten çok uzakk :(

Ablanda aşağılık kompleksi var anladığım kadarıyla.
Her yönden ondan başarılı ve üstünsün. Çekemiyor ve sana bunları yaşatıyor.
Ablandır ne kadar mesafeli olursun bilemem ama özelini olabildiğince duyurmamaya çalış.

Sizde ablanızı yerin dibine sokmuşsunuz ama resmen. İş beğenmiyor iyi iş istiyor, yok hiç erkek arkadşaı olmamış, yok varlıklı zengin istiyor gibi bütün negatif özellikleriin sıralamışsın oysa bu sadece onu ilgilendirir elbette çalışsa iyi olur ama daha iyi şartlar istiyorsa yapacak birşey yok erkek arkadaş konusunda da kendi bilir aşık olduğu zaman gözü hiçbirşey görmez zaten bu bence çok kötü bir durum değil. Siz 19 yaşında hemşireyim diyorsunuz 19 yaşında nasıl hemşire oldunuz hem de üniversite okuyorsunuz? hayır bu işin üniversitesini okuyorsanız daha en baştasınızdır nasıl hemen hemşire oldunuz anlayamadım hemen ilk seneden hemşire olunuyor mu? bence yanında konuşmayın, resmini pc den kaldırın zaten ailenizin haberi varmış gözüne sokmayın erkek arkadaşınız olduğunu belki o da bir erkek arkadaşı olsun istiyordur ama olmuyordur olamaz mı?

OTE="Perili_MeLek, post: 37445067, member: 588840"]Ablanda aşağılık kompleksi var anladığım kadarıyla.
Her yönden ondan başarılı ve üstünsün. Çekemiyor ve sana bunları yaşatıyor.
Ablandır ne kadar mesafeli olursun bilemem ama özelini olabildiğince duyurmamaya çalış.[/QUOTE]
Aslında olabildiğince saklıyorum çünkü biliyorum ki öğrendiğinde bana karşı kullanacak . Ama aynı evde ayni odada yaşıyoruz ve bazen bazı şeyleri saklamak çok zor oluyor ...

Sizde ablanızı yerin dibine sokmuşsunuz ama resmen. İş beğenmiyor iyi iş istiyor, yok hiç erkek arkadşaı olmamış, yok varlıklı zengin istiyor gibi bütün negatif özellikleriin sıralamışsın oysa bu sadece onu ilgilendirir elbette çalışsa iyi olur ama daha iyi şartlar istiyorsa yapacak birşey yok erkek arkadaş konusunda da kendi bilir aşık olduğu zaman gözü hiçbirşey görmez zaten bu bence çok kötü bir durum değil. Siz 19 yaşında hemşireyim diyorsunuz 19 yaşında nasıl hemşire oldunuz hem de üniversite okuyorsunuz? hayır bu işin üniversitesini okuyorsanız daha en baştasınızdır nasıl hemen hemşire oldunuz anlayamadım hemen ilk seneden hemşire olunuyor mu? bence yanında konuşmayın, resmini pc den kaldırın zaten ailenizin haberi varmış gözüne sokmayın erkek arkadaşınız olduğunu belki o da bir erkek arkadaşı olsun istiyordur ama olmuyordur olamaz mı?

Sağlık lisesinden mezunum , hemşirelik diplomam var ayrıca çalışıyorum da . Karşısına bir sürü insan cikip da hiç birini begenmiyor , onun saçı bunun kiyafti diye bir ayrimda bulunuyorsa gerçekten bi sıkıntı yok mu Allah aşkına?

Butun yazi ablan seni kiskaniyor dememiz icin yazilmis...
Evet, ablan seni kiskaniyor...

Herşeyinizi ablanıza anlatmayın . . Belliki kıskanıyor . . ne bilim gezdiğinizi aldığınız hediyeleri sevgilinizin söylediği güzel sözleri vs. . baktınız hala birşeyler söylüyor cevap vermeyin

Back