• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamin bana karsi bitmek tükenmek bilmeyen psikolojik iskenceleri

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhabalar sevgili KK kardeslerim ve ablalarim....

Okadar doluyumki anlatmaya nerden baslayacagimi bile bilmiyorum....
Ben 24 yasindayim, baslikta sözü gecen ablam ise benden 12 yas büyük.
Kendimi bildim bileli, daha kücücük bir cocukken basladi ablamin bana karsi olan bu taviri. Sarilmak isterdim beni iterdi, öpmek isterdim "igrencsin islak öpüyorsun öpme beni" derdi.
Bana öyle derdi ama komsunun sümükleri cenesine kadar akan cocugunu sapur supur öperdi inadina inadina. Cok iyi hatirliyorum 6 yasindaydim cok istedigim bir oyuncak vardi annem biraz pahali diye almamisti bana, daha dogrusu baska zaman alacagini söylemisti. Bundan ablamin haberi vardi. Aradan aylar gecti ve ben ablamin odasinda bu oyuncagi gördüm bir torbanin icinde. Sevincten havalara uctum tabi bana verecegi günü bekledim. Sonra birgün halam ve oglu geldi bize oturmaya, ablam odadan torbayi getirdi ve halamin ogluna verdi ona almis hediye olarak. Agliya agliya odaya kactim. Ablam sanki zaferini kutlarcasina "eeee bu hayatta bazen istedigimiz seyler olmayabilir" dedi. Yaaa ben daha 6 yasinda cocuktum yaaa. Baska bir gün beni tuvalete kapatti, polisler seni almaya gelmis diye. Korkudan aklimi kaciracaktim oracikta.
Sonra tutturdu ben Türkiyeye gidecegim orda yasayacagim, orda okuyacagim diye. Neyse annemler akrabalarin yanina yolladi ablami. Aradan 3 yil gecti ben burda yapamiyorum diye geri döndü. Uzaktayken canim cicim diye severdi beni telefondan, yan yana gelince yine nefret ederdi. Hep böyle gecti iliskimiz, ben umutlanirdim ama o hep nefret ederdi benden. Gelelim bugünümüze: Hala ayni, hala ayni. Ablam beni her firsatta kücümser, yok iste boyun kisa (1,62), yok iste senin suran böyle, oran söyle vs. Bir gün erkek arkadasinin fotografini getirmis yaninda hepimize gösterdi. Ben evliyim bu arada. Annemle diger ablam iste hos cocuk falan gibi laflar söylediler ben sustum begenmedim acikcasi. Sonra döndü özellikle bana sordu nasil diye. Darilmasin diye güzel dedim. Neyse aradan günler gecti beni aradi, iste kafama takildi sen neden erkek arkadasimi begendin, neden yakisIkli dedin, kocanlami kiyasladin, kocan cirkin o güzel diye kiyasmi ettin, hani sen dis görünüse hic deger vermezdin gibi seyler söyledi bana. Sooook oldum. Köpürdüm telefonda sinirimden, cirkin desem hosunami gidecekti dedim. Evet benden baska kimsenin güzel bulmasini istemem erkek arkadasimi dedi. Ozaman rahatlatayim icini ben begenmedim zaten dedim. Ya diger ablamin güzel demesine takilmamista benim dememe takilmis. Gecenlerde annemlere oturmaya geldik, yine ne yapti etti kavga cikardi benimle hic olmayacak birsey yüzünden. Herkesi bana karsi kiskirtmaya calisiyor bir yandanda, habire dolduruyor annemi babami. Aldim kocami cektim gittim evime. Kandilde mesaj attim, telefonda konustum gayet normaldi.
Ben üniversiteyi yeni bitirdim, herseye ragmen ablamdir diye onada giris karti aldim kep törenim icin güc bela. Bugün söyledim, gelmem ben size iyi eglenceler dedi. Zaten 2 yil önce nikahima´da gelmemisti. Benim nezaman birseyim olsa gelmiyor. Esim mesaj atmis sonra ablama neden böyle yapiyorsun abla diye. Esime aynen sunlari yazmis: "Ben ondan uzak durmak istiyorum, bundan sonra onunla merhaba merhaba, benim isim yok onun kep töreninde, zaten biz oldum olasi anlasamiyoruz ama sen üzülme sana karsi davranislarim degismeyecek, sen iyi bir insansin seni severim bilirsin vs" Bu arada bende bir rahatsizlik cikti, lenf ödem 1. evre, hani ilerde su fil hastaligina (evre 3) cevirebilen hastalik. Bacaklarim ve ayaklarim davul gibi sis, su topluyor ama birtürlü inmiyor. Esim ablama bir rahatsizligimin oldugunu yazmis ama o neyi var diye hic sormamis bile. Banane dercesine bir cevap yazmis.

Ya aklim almiyor bir türlü, ben ona ne yapmisim bukadar ya? Ablam benden 12 yas büyük ama hic o olgunlugu göremiyorum onda, sürekli ben büyüklük göstermek zorunda kaliyorum. Bu duygusal gel gitlerinle tüketti beni artik. Ciddi ciddi psikolojik bir rahatsizliginin oldugunu düsünüyorum artik. Zaten sirf böyle düsündügüm icin hep alttan aldim, hep ezdirdim kendimi ona. 24 yasindayim bir kere sarilmadi bana bu yasima kadar, hic ablam olmadi sanki o benim. Artik bende iyice sogudum ondan, inceldigi yerden koparmak geliyor icimden bu iliskiyi. Yerimde olsaniz siz ne yapardiniz? Biraz uzun oldu özür dilerim.

Aklım almadı nasıl olurda bi abla kardeşine bu kadar öfke taşır içinde.. Bence onun ruh sağlığı pek iyi değil canım. Bu zamana kadar değişmeyen bi insanı bu saatten sonrada değiştiremezsin. Ya olduğu gibi kabulleneceksin kendini üzmeden yada onun istediği gibi merhaba merhaba bi ilişkiniz olacak. Bence en iyiside mesafeni koruman olur canım.

bence de çok enteresan bi ablanın kardeşine bu şekilde davranması. siz doğduğunuzda çok mu kıskandı desem bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi kininin.
ben de uzak durmanı tavsiye ederim canım . bu saatten sonra düzeleceğini pek sanmam açıkçası

çocukluğundan beri böyle diyorsun muhtemelen çoookk büyük bir kıskançlık var sana karşı içinde, kendini sana karşı sanırım devmalı dolduruyor .

bende kendi ablam icin uzulurdum sukur edeyim ilk bari.bence kesinliklearana mesafe koy bu kadar da olmaz ki sanki üveysinizde size bu kötülükleri yapiyor bence hic takmayim birakin size deger verdigi gibi sizde ona ayni degeri verin

yok artık bu kadar kıskançlık hatta nefret...
sende ona öyle davran yapacak bişey yok..
resmen sevmiyo seni...

ablanizin dogdugunuz zaman size karsi olusan kiskancligi bugunlere kadar surmus,biraz boyut degistirmis..sizi elbetteki seviyordur ama sevgisini kiskancligi bastiriyor.Allah korusun basiniza birsey gelse herkesten daha cok yipratir kendisini,sizle iyi olamadigi icin..ablanizi biliyor,taniyor cokta guzel tarif edebiliyorsunuz..bildiginiz insanin yaptiklari icin kendinizi uzmeyin...dusunebilecegi,yapabilecegi hareketleri onceden kestirip ona gore tavrinizi koyarsiniz..

bir cocuk sevdim dizisi var ya, ordaki mineyle ablasi geldi aklima..ordaki ablada hep sebepsiz yere kotu davraniyor...kendini onunla kiyasliyor sinirleniyor ona filan..ordaki kiz kompleksli ve kiskanc..mine gibi olamadigi icin kendinede kizgin aslinda..bu kizginligi yuzunden bir suru hata yapiyor...

ablan garip biri, sorunlari var gibi..bu saatten sonra ona senin yardimci olabilecegini sanmiyorum acikcasi en iyisi ablaninda dedigi gibi merhaba merhaba olsun. baska turlusunun bi yarari yok, cunku her lafinin altinda birseyler ariyor.

Son düzenleme:
amann mecbur kalmadıgın sürece görüşme sende ....salla gitsin ..
edepsiz erkek arkadasımı nıye begendın ne demek.. kardeşin o senın ayıp..
onun evınede gidilmez nede evıne al valla insana şerde atar...

Bende aramizda mesafe olsun istiyorum, hatta esime yazmis "zaten Türkiyeye tasinirsam birdaha görüsemeyiz sizinle". Yani zaten yüzümü görmeye tahamüllü yok.
Beni yipratti cok fazla, tam sinav dönemlerimde gece yarilari sacma sapan mesajlar atar tüm huzurumu kacirirdi.
Ama annemler ve diger ablam sürekli benden bekliyorlar birseyleri. Iste o büyükmüs, o ablaymis ben kardesmisim, gidip özür dileyecekmisim vs. Hep ben, hep ben, hep ben, istemiyorum artik.
Anlatmaya kalkiyorum, kötü düsüncelikle suclaniyorum. Aslinda eminim ailemde herseyin farkinda ama inkar durumundalar. Sanki ben uyduruyorum. Esim beni destekleyecek oluyor, hemen sen karisma kardeslerin isine diye sözünü kesiyorlar.

ablanız bekarmı? aceba evlisiniz okulu bştşrdşnşz eğitim ve evlilik konuusnda ondan daha iyisinişz diyede kıskanıyormu

ablanız bekarmı? aceba evlisiniz okulu bştşrdşnşz eğitim ve evlilik konuusnda ondan daha iyisinişz diyede kıskanıyormu

evet canim ablam bekar ve acikögretimde okuyor. Bu simdiki durumuzu aciklayabilir belki ama cocuklugumuzdaki davranisalrini aciklamiyor.
Bugün annemle konustum. Ablam kep törenime gelmicekmis dedim tüm icimdekileri döktüm. Ablam bana nezaman sarildi bir söyle bakalim anne, nezaman öpüp kokladi?
Hemen annemden klasik cevap: Kizim o oldum olasi hoslanmaz öyle öpmekten, öpülmekten.
Hmmm tabi tabi o yüzden baskalarinla el ele tutusuyor sariliyor. Annemde ilk defa dürüst oldu ve farkindayim sanki inadina yapiyor bazen dedi.
Ben bebekken beni cok seviyormus göya, okuldan eve nasil kosacagini sasirirmis beni sevmek icin, anne "duygulu" olmadan nasil yasamisiz biz falan dermis.
Ne olduysa ben asagi yukari 3 yasindan sonra olmus, acayip sogumus bana karsi. Vay be kötü bebek chucky misim herhaldeki ben bir anda itici olmusum.
Hayatimda ilk defa annem seffaf oldu bu konuda ve bana hak verdigini söyledi, madem o öyle istiyor sende kendini geri cek kizim dedi, cabalama artik.

Bugün rahatladim bu konusmadan sonra, gercekten´de mesafe koyacagim artik hic var olmayan abla - kardes iliskimize. Yarin öglen esim ve ben annemleri ziyarete gidecegiz, aksam ise biz gidecegiz o gelecekmis.

Cok kiskanan insanin zarari cok olur. Belki bu kiskanclik onu daha kotu seyler yapmaya itecek. Esinle arani bozmak gibi iftira gibi. Cunku kiskanclik seytandandir. Bence uzak dur. Annenler ne derse desin kendinden ödün verme artik. Hep vermek ve alamamak insani cabuk yipratir. Sen kocanla iyi ol canim, bosver heee de geç. Allah yardimcin olsun..

Cok kiskanan insanin zarari cok olur. Belki bu kiskanclik onu daha kotu seyler yapmaya itecek. Esinle arani bozmak gibi iftira gibi. Cunku kiskanclik seytandandir. Bence uzak dur. Annenler ne derse desin kendinden ödün verme artik. Hep vermek ve alamamak insani cabuk yipratir. Sen kocanla iyi ol canim, bosver heee de geç. Allah yardimcin olsun..

Yillardir face kullaniyorum ara sira oda girip bakardi benim profilimden, simdiye kadar hic sorun etmedi. Son zamanlarda benimle bu yüzdende ciddi ciddi kavgalar etti, yok sil ne gerek var gibi.
Ben üniversite arkadaslarimla genelde ordan irtibata geciyorum, ödev, sinav herseyi konusuyoruz isime yariyor. Bunu ona acikladigimda israrla resimlerimi silmemi istedi calarlar bahanesiyle bende hepsini sildim gercektende. Sonra yabancilar seni eklerse sakin kabul etme dedi. Sonra ögrendimki meger erkek arkadasinin´da profili varmis, benimle irtibata gecmesinden korktu herhalde. Uyarilari bu yüzdenmis meger, beni düsündügünden degil. Ayyyy hatirladikca sinirleniyorum ya. Ya insan elalemden kiskanir sevgilisini tamamda ama öz kardesinden kiskanirmi bir abla sevgilisini. Düsünceleri bana hic normal gelmiyor artik, tedavi görmesi gerektigini düsünüyorum ama 36 yasinda koskoca kadin, kolundan zorla tutup götüremem ya psikologa.

Yillardir face kullaniyorum ara sira oda girip bakardi benim profilimden, simdiye kadar hic sorun etmedi. Son zamanlarda benimle bu yüzdende ciddi ciddi kavgalar etti, yok sil ne gerek var gibi.
Ben üniversite arkadaslarimla genelde ordan irtibata geciyorum, ödev, sinav herseyi konusuyoruz isime yariyor. Bunu ona acikladigimda israrla resimlerimi silmemi istedi calarlar bahanesiyle bende hepsini sildim gercektende. Sonra yabancilar seni eklerse sakin kabul etme dedi. Sonra ögrendimki meger erkek arkadasinin´da profili varmis, benimle irtibata gecmesinden korktu herhalde. Uyarilari bu yüzdenmis meger, beni düsündügünden degil. Ayyyy hatirladikca sinirleniyorum ya. Ya insan elalemden kiskanir sevgilisini tamamda ama öz kardesinden kiskanirmi bir abla sevgilisini. Düsünceleri bana hic normal gelmiyor artik, tedavi görmesi gerektigini düsünüyorum ama 36 yasinda koskoca kadin, kolundan zorla tutup götüremem ya psikologa.

Is yerinde bi arkadasim vardi. Ablasiyla beraber calisirlardi. Kücük büyükten guzeldi. Fizik olarakta farklilardi. Buyuk kucugu hep azarlardi. Yaptigi hic biseyi begenmezdi, vs vs.. Onlari hatirlattin bana:))
neden ablanla oturup açik açik konusmuosun. Herkes etegindeki taslari döksün bence. Yada ablana bi koca bul kiz:52:
daha senle ugrasmaz valla:9:

dediğin gibi bırak inceldiği yerden kopsun,sana böyle davranan birisi için neden kendini üzüyorsun ki,yeri geldi mi kardeşlik görevini yaparsın sonrası onun deyişi ile merhaba merhaba..

Allah yardımcın olsun.bir arkadaşı cıkarabiliyorsun hayatından bi daha yüzünü görmüyorsun oluyor bitiyor.ama akrabaları kaldı ki ablayı cıkarmak zor olacak. ondan bahsettiklerinde kötü

hissedeceksin. bide kıskanç biri sana karşı dolduracak insanları anladığım kadarıyla sen bunu yapacak biri değilsin.

evet annenle babanla veya diğer ablalarınla konuşman seni rahatlatır. burda yazdığın gibi anlat eminim hak verirler.

ablana karşıda herşeyi söylemenden bi çözüm olabilir. büyük ihtimal kendini koruyup çirkinleşecek sende onun o yüzünü görüp üzülmeye hiç

değmediğini hatırlat kendine her zaman.

Ablan o canım, aranızda öyle çok da büyük bir şey geçmemiş.
Onun davranışları tabii ki iyi değil ama yine de tamamen ipleri koparma derim.

Ablan psikolojik rahatsiz canim... Senin dogmanla gelen kiskancligi buyuk ihtimalle yillar gectikce daha da artmis ve kendi elde edemedigi, olamadigi seyler icin sana karsi kin guduyor. Ne kadar itici bir insan karakteri.. Yok sevgilisinin face.i var diye senin resimlerini sildirmeler falan.. Birakya salla gitsin Allah askina. Senin icin yillardir boyle dusunen bu sekilde davranan insanla kardes olsqn ne olur olmasan ne olur. Hani ne olusune ne dirisine derlerya, hah, sen sadece Allah korusun olumde kalimda hastalikta bir de mutlu gununde yqninda ol gerci o zaman da burnundan fitil fitil getirir... Iin zor, sabir diliyorum. Yok say.

Back