Ablama haksızlık mı ediyorum ?

çok şey bekliyorsun bence. şöyle ki 2 doğumum oldu kimse temizliğe yardım etmedi. çalışıyorum da üstelik. 2 kız kardeşim var bir kere bile temizliğe gelin demdim 10 yıllık evliliğimde.
doğumumun birinde annem vardı. diğerine tek gittim kimsede yoktu. doğumdan sonra da tektim. buralarda abarttığını düşünüyorum.
ama ablanın başı dertte o sevgiliyle. ben 18 yaşımdan sonra kimseden izin almadım. sadece haberdar ettim ailemi falan. neyse muhtemelen evlenir onla sonra da hazin son.

Gece 1 e kadar temizlik yaptirmisssin çok vericiyim diyorsun
Yazdıklarım dan tek çıkardığınız sonuç bu mu üzüldüm adınıza. Yazılanları anlayamamaşsınız ben iyice aydınlatayım sizi. 2 yardımcı tutmuştum zaten biri son anda ekince işler bu kadar uzun sürdü evim uzak bir mevki de olduğu için de ertesi güne kalsın istemdi kimse yardımcı abla dahil annem ve ablam da o gün bitsinler istediler .

sizin düşünceniz bu şekilde ama riskli hamilelik geçiriyorum hala devam ediyor normal bir hamilelik değil benim ki bu zamanım da yanımda tabiki ailem olsun istedim bu yüzden abarttığımı düşünmüyorum

Abla deyince 35 yaş üstü gibi düşündüm, daha pişmemiş. İlişkisinin nazarlık tarafını da göremedim. Anlatmaması daha iyi olmuş. Sorunlu bir ilişki olduğu belli. Bir gün illa patlak verecek, o zaman da sizi suçlayamaz.

sizin düşünceniz bu şekilde ama riskli hamilelik geçiriyorum hala devam ediyor normal bir hamilelik değil benim ki bu zamanım da yanımda tabiki ailem olsun istedim bu yüzden abarttığımı düşünmüyorum
tehlikesi olan bir gece 1 e kadar temizlik yapmaz ki. pis olsun ne olacak önemli olan bebeğin sağlığı. neyse benim kardeşim temizliğe çalışsam şaşırırım ki asla yapmaz

Ev temizliğine yardım için çağırmanıza vs takılmadım bile, aile bireylerinin birbirine yardım etmesi veya karşılıklı beklentiye girilmesi kişiden kişiye değişir ama ablanız evinize çay içmeye oturup sohbet etmeye dahi gelmiyor ve gelmemesini sevgilisinin üzerine atıyor, sevgilisinin sizin eve gelmesini yasaklama sebebi de birkaç kere gördüğü eşiniz.

Ben ablanızın bu tutumunu hoş bulmadığım için yorum yazdım, sevgili kim ki kardeşle görüşmeye yasak koyuyor? Ablanız sevgili veya evli olsun hiç fark etmez sizinle birebir arasında ciddi bir problem olmadıkça nasıl olur da elin adamının yasak koymasına izin verir?
Eşiniz gerçekten iyi biri olmasa dahi ablanız eşinize değil size geliyor bu da ablanızın sevgilisini hiç ilgilendirmez.

Ve eşim gerçekten iyi biridir her aile ortamında tartışma olur ablamın bunları sevgilisine anlattığını düşünüyorum bir diğer düşüncem ise hatta bunu ablam söylemişti sevgilisinin durumu kötü değil ama eşimin durumu gayet iyi. ablam sevgilisinin maddi olarak kendinden üst birini görünce kıskandığını ve çekemediğini söylemişti bir sinir anında.

Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin, sağlıklı bir doğum dilerim

Ablanızdır incitmek istemem ama ablanızla sevgilisi tencere kapak olmuşlar, bence uzak durun evinize çağırmayın annenizin evinde görüştüğünüz kadarıyla yetinin zira sevgilisinin kafasına uyan ablanızdan yarar değil zarar gelir, ben de ablayım kardeşime gitmeme yasak koyacak adamın alnını karışlarım.

Kimseyi zorla yanında tutamazsın, neticede dünya senin etrafında dönmüyor ve kimse kimseyi sevmek, ona yardım etmek zorunda değil, evin çok büyükse seni yarım bırakmayacak adam gibi iki yardımcı tutar temizliğini yaptırırsın, yazık değil mi annene, ablana ve sana? Ablan da, madem sevgilisini senden daha değerli görüyor, sende bundan sonra çağırmazsın olur biter.

Amin teşekkür ederim herkes sizin gibi abla olamıyor malesef

Birincisi sevgilisi ne hakla kocanızı kardeşinizden kıskanır. Yani aşırı sapıkça bi düşünce bence elinizden geliyorsa kardeşinizi uzak tutun o heriften tutamıyorsanız sizde uzak durun kardeşinizden. Yani başka yerlere bile gidebiliyor ama size gelemiyor çok garip. Kardeşinizide kötü etkiliyor o adam yani nazar falan nedir yahu elin gözü değer kardeş gözü değermi hiç ama o adam kardeşinize sürekli onlar seni kıskanıyor nazar ediyorlar tarzı konuşuyor olabilir.

Ee istemiyor bu işlerin içinde olmak.
Temizlikçi tutulmuş,anne ile diğer abla da gelmis niye israrla gelmedi kanamam oldu noktasına geliyorsunuz ki. Siz değil anneniz de ısrar ediyor olmalı ki kadın aramış demiş "ablam başka zaman gelsin de anneme" diye.
Benimde ablam var gelmek isterse gelir istemezse kıskandı,gözü değdi demem,gönül koymamda. Olabilir sebepsiz canı istememiş olabilir,bana gerek yok zaten temizlikçi gidecek,annem,kardeşim gidecek diyebilir.
9 ay hamilelik geçirdim diyorsunuz zaten normali bu. Hepimiz 9 ay ve üzeri yaşıyoruz gebeliği.
Hassassınız sanırım biraz hormonlar malum ama dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Zorlamayın kimseyi,gönülden gelerek yapmıyorsa bahane uyduruyorsa yapmasın zaten demek çok zor olmamalı. Sizde onun hamileliği zamanında istemiyorsanız gitmezsiniz olur biter.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

abart sende yani kimseyi zorla getirmemiştir. Benim kardeşimin evi olsun evlensin koşa koşa zevkle gider temizlerim. Kardeşim yahu ayrıca kardeşim isterse beni zorla yanında tutabilir. Yani mantıksal şeyler tamamda sevgi bağı diye bişey var kıyamamak diye bişey var.

Sevgili işin bahanesi olabilir mi. Ablanız çekemediği için size gelmek istemiyor olabilir mi? İnsan 1 2 defa ayaküstü gördüğü birine ne kadar sevmeyebilir 1 2 saat vakit geçirilse anlarım da.

Yemin ederim hiç şaşırtmıyor ablasının sevgilisi kocasını sevmiyor gelmesini istemiyor deyince iskilendim belki kız rahat edemiyor diye
Ve bingo konu sahibinin önceki konularında kocasının hastahanede bile kadınlara bakması evde konuşulanları başka kadınlara anlatması var
Pis gözle bakan herifin evinde güvende hissetmiyor olabilir

Ben zorla getirtmiş diye bir şey dedim mi?
Kimseyi zorla yanında tutamazsın diyorsun ya hani bende demek istiyorum ki oda kimseyi zorla yanında tutmaya çalışmamıştır. Yani hocam X kişisi bu başlığı yazan olsun Y kişisi anne olsun Z kişisi abla olsun Y ve Z sevdikleri için gitmişlerdir. X in yanına Umarım seninde hayatında böyle insanlar vardır. Sevgiler

Biz o konuları aştık ben yanlış anlamışım ama söylediğim laflar size ne kadar dokunduysa eski konularıma kadar inmişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…