- 9 Ocak 2012
- 14.768
- 28.269
Yazdıklarım dan tek çıkardığınız sonuç bu mu üzüldüm adınıza. Yazılanları anlayamamaşsınız ben iyice aydınlatayım sizi. 2 yardımcı tutmuştum zaten biri son anda ekince işler bu kadar uzun sürdü evim uzak bir mevki de olduğu için de ertesi güne kalsın istemdi kimse yardımcı abla dahil annem ve ablam da o gün bitsinler istediler .Gece 1 e kadar temizlik yaptirmisssin çok vericiyim diyorsun
sizin düşünceniz bu şekilde ama riskli hamilelik geçiriyorum hala devam ediyor normal bir hamilelik değil benim ki bu zamanım da yanımda tabiki ailem olsun istedim bu yüzden abarttığımı düşünmüyorumçok şey bekliyorsun bence. şöyle ki 2 doğumum oldu kimse temizliğe yardım etmedi. çalışıyorum da üstelik. 2 kız kardeşim var bir kere bile temizliğe gelin demdim 10 yıllık evliliğimde.
doğumumun birinde annem vardı. diğerine tek gittim kimsede yoktu. doğumdan sonra da tektim. buralarda abarttığını düşünüyorum.
ama ablanın başı dertte o sevgiliyle. ben 18 yaşımdan sonra kimseden izin almadım. sadece haberdar ettim ailemi falan. neyse muhtemelen evlenir onla sonra da hazin son.
tehlikesi olan bir gece 1 e kadar temizlik yapmaz ki. pis olsun ne olacak önemli olan bebeğin sağlığı. neyse benim kardeşim temizliğe çalışsam şaşırırım ki asla yapmazsizin düşünceniz bu şekilde ama riskli hamilelik geçiriyorum hala devam ediyor normal bir hamilelik değil benim ki bu zamanım da yanımda tabiki ailem olsun istedim bu yüzden abarttığımı düşünmüyorum
Ben yapmadım zatentehlikesi olan bir gece 1 e kadar temizlik yapmaz ki. pis olsun ne olacak önemli olan bebeğin sağlığı. neyse benim kardeşim temizliğe çalışsam şaşırırım ki asla yapmaz
Ev temizliğine yardım için çağırmanıza vs takılmadım bile, aile bireylerinin birbirine yardım etmesi veya karşılıklı beklentiye girilmesi kişiden kişiye değişir ama ablanız evinize çay içmeye oturup sohbet etmeye dahi gelmiyor ve gelmemesini sevgilisinin üzerine atıyor, sevgilisinin sizin eve gelmesini yasaklama sebebi de birkaç kere gördüğü eşiniz.Yazdıklarım dan tek çıkardığınız sonuç bu mu üzüldüm adınıza. Yazılanları anlayamamaşsınız ben iyice aydınlatayım sizi. 2 yardımcı tutmuştum zaten biri son anda ekince işler bu kadar uzun sürdü evim uzak bir mevki de olduğu için de ertesi güne kalsın istemdi kimse yardımcı abla dahil annem ve ablam da o gün bitsinler istediler .
Ve eşim gerçekten iyi biridir her aile ortamında tartışma olur ablamın bunları sevgilisine anlattığını düşünüyorum bir diğer düşüncem ise hatta bunu ablam söylemişti sevgilisinin durumu kötü değil ama eşimin durumu gayet iyi. ablam sevgilisinin maddi olarak kendinden üst birini görünce kıskandığını ve çekemediğini söylemişti bir sinir anında.Ev temizliğine yardım için çağırmanıza vs takılmadım bile, aile bireylerinin birbirine yardım etmesi veya karşılıklı beklentiye girilmesi kişiden kişiye değişir ama ablanız evinize çay içmeye oturup sohbet etmeye dahi gelmiyor ve gelmemesini sevgilisinin üzerine atıyor, sevgilisinin sizin eve gelmesini yasaklama sebebi de birkaç kere gördüğü eşiniz.
Ben ablanızın bu tutumunu hoş bulmadığım için yorum yazdım, sevgili kim ki kardeşle görüşmeye yasak koyuyor? Ablanız sevgili veya evli olsun hiç fark etmez sizinle birebir arasında ciddi bir problem olmadıkça nasıl olur da elin adamının yasak koymasına izin verir?
Eşiniz gerçekten iyi biri olmasa dahi ablanız eşinize değil size geliyor bu da ablanızın sevgilisini hiç ilgilendirmez.
Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin, sağlıklı bir doğum dilerimVe eşim gerçekten iyi biridir her aile ortamında tartışma olur ablamın bunları sevgilisine anlattığını düşünüyorum bir diğer düşüncem ise hatta bunu ablam söylemişti sevgilisinin durumu kötü değil ama eşimin durumu gayet iyi. ablam sevgilisinin maddi olarak kendinden üst birini görünce kıskandığını ve çekemediğini söylemişti bir sinir anında.
Amin teşekkür ederim herkes sizin gibi abla olamıyor malesefAllah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin, sağlıklı bir doğum dilerim
Ablanızdır incitmek istemem ama ablanızla sevgilisi tencere kapak olmuşlar, bence uzak durun evinize çağırmayın annenizin evinde görüştüğünüz kadarıyla yetinin zira sevgilisinin kafasına uyan ablanızdan yarar değil zarar gelir, ben de ablayım kardeşime gitmeme yasak koyacak adamın alnını karışlarım.
Birincisi sevgilisi ne hakla kocanızı kardeşinizden kıskanır. Yani aşırı sapıkça bi düşünce bence elinizden geliyorsa kardeşinizi uzak tutun o heriften tutamıyorsanız sizde uzak durun kardeşinizden. Yani başka yerlere bile gidebiliyor ama size gelemiyor çok garip. Kardeşinizide kötü etkiliyor o adam yani nazar falan nedir yahu elin gözü değer kardeş gözü değermi hiç ama o adam kardeşinize sürekli onlar seni kıskanıyor nazar ediyorlar tarzı konuşuyor olabilir.Merhabalar hanımlar
Konu ablam 3 kız kardeşiz en küçükleri benim 25 yaşındayım evleyim ve hamileyim 9 aylık ortanca ablamın bazı sözleri davranışları bana mı tuhaf geliyor, anlayamıyorum kısaca bahsetmeye çalışayım
Ablam nazara aşırı inanır ve güzel olan hiç bir şeyini bizim ile paylaşmaz evli değil ama uzun süren bir ilişkisi var özellikle büyük ablama bişeylerini anlattığın da nazar değdiğini, büyük ablamın gözü olduğunu gözünün değdiğini söyler bu normal karşılanabilir aslında bize bir şeylerini anlatmak zorunda değil diğer bir konu :
Doğumdan önce temizlik yapılacaktı bana ve istekli değildi hiç zoraki gelicekti bir gün benimle konuştu ve dedi ki işte sevgilim gelmeme sorun çıkartır beni bi sen anlarsın şimdi gelmesem annem ve büyük ablam için laf söylerler dedi sen dermisin işte ablam gelmesin başka bir gün gelir gibisine bende tamam sorun değil aranız bozulmasın dedim ama ablam bize geldiğini bile sevgilisine söylemiyor başka bir yerdeyim diyip yalan söylüyor bunu sorduğum da sorun çıkmasın boşuna kavga etmeyelim diyor.
Bu arada temizlik için 2 yardımcı yardımcı abla tutmuştum zaten ama evim çok çok büyük ve yardımcı ablalardan son dakika biri ekti beni ve gelmedi. ablam ve annem geldiler sağolsunlar ona rağmen temizlik gece 1 de bitti. Ben sürekli ayakta olduğum dan o gün kanamam geldi hatta 2 gün yorgunluğumu atamadım.
Ondan sonra ortanca ablam bir gün geldi bana sağolsun hani bebek kıyafetleri yıkıancak ütülenecekti saat 6,7 oldu artık gitmem lazım sevgilim anlıcak problem olmasın gibisine konuştu bende yolcu ettim.
Sonrasın da bana 2 ablam ve annem oturmaya gelicekti gelmeden bir gün önce dedim işte ortanca ablama size şunu şunu aldım gelince yapalım yiyelim canınızın istediği bişey var mı ben yarın gelmicem karnım ağrıyor hastayım dedi bunun da bahane olduğunu düşünüyorum ne zaman böyle bir şey olsa hasta oluyor nedense.
Bende 2 ablamı da çok severim ablalarıma her şeyimi anlatırım ne alsam bir de onlara alırım konu ortanca ablam olduğundan onu baz alıp konuşucam çok fedakarlık yaptım ona karşı iyi kötü her şeyimi bilir ama bana bişeyini anlatmaz anlatmak zorunda değil ama öyle bir saklıyor ki sanki ilişkisini kıskanıyoruz çok değiştiğini düşünüyorum eşim bana bi tık pahalı bir hediye alıcaktı ama rengini falan bana sorması lazım dı aradı 3.4 kere ortanca ablam ay ne hediyeymiş arkadaş bıktık şimdiden kaç kere konuştunuz gibisine bişey söyledi ve ciddiydi. 9 ay hamilelik geçirdim insanın böyle zamanlar da yardım edeni olsun istiyor bir kere bile içinden gelerek bana bişeye ihitiyacın var mı veya ne bileyim bişey sorduğunu görmedim. daha anlatamadığım çok detay var hanımlar inanın.
Ben artık çok verici olduğumu bunu dengeye sokmak istediğimi anladım çünkü bunu yapmazsam, o kadar salağım ki ortanca ablam hamile kalsa her gün gider evini temizler yemekler yapar bana yapmadığı her şeyin bin katını yaparım heralde bu huyumu hiç seviyorum nasıl dengede tutabilirim kendimi benim ablamı düşündüğüm kadar onun beni düşündüğünü sanmıyorum
abart sende yani kimseyi zorla getirmemiştir. Benim kardeşimin evi olsun evlensin koşa koşa zevkle gider temizlerim. Kardeşim yahu ayrıca kardeşim isterse beni zorla yanında tutabilir. Yani mantıksal şeyler tamamda sevgi bağı diye bişey var kıyamamak diye bişey var.Kimseyi zorla yanında tutamazsın, neticede dünya senin etrafında dönmüyor ve kimse kimseyi sevmek, ona yardım etmek zorunda değil, evin çok büyükse seni yarım bırakmayacak adam gibi iki yardımcı tutar temizliğini yaptırırsın, yazık değil mi annene, ablana ve sana? Ablan da, madem sevgilisini senden daha değerli görüyor, sende bundan sonra çağırmazsın olur biter.
Ben zorla getirtmiş diye bir şey dedim mi?abart sende yani kimseyi zorla getirmemiştir.
Yemin ederim hiç şaşırtmıyor ablasının sevgilisi kocasını sevmiyor gelmesini istemiyor deyince iskilendim belki kız rahat edemiyor diyeEv temizliğine yardım için çağırmanıza vs takılmadım bile, aile bireylerinin birbirine yardım etmesi veya karşılıklı beklentiye girilmesi kişiden kişiye değişir ama ablanız evinize çay içmeye oturup sohbet etmeye dahi gelmiyor ve gelmemesini sevgilisinin üzerine atıyor, sevgilisinin sizin eve gelmesini yasaklama sebebi de birkaç kere gördüğü eşiniz.
Ben ablanızın bu tutumunu hoş bulmadığım için yorum yazdım, sevgili kim ki kardeşle görüşmeye yasak koyuyor? Ablanız sevgili veya evli olsun hiç fark etmez sizinle birebir arasında ciddi bir problem olmadıkça nasıl olur da elin adamının yasak koymasına izin verir?
Eşiniz gerçekten iyi biri olmasa dahi ablanız eşinize değil size geliyor bu da ablanızın sevgilisini hiç ilgilendirmez.
Kimseyi zorla yanında tutamazsın diyorsun ya hani bende demek istiyorum ki oda kimseyi zorla yanında tutmaya çalışmamıştır. Yani hocam X kişisi bu başlığı yazan olsun Y kişisi anne olsun Z kişisi abla olsun Y ve Z sevdikleri için gitmişlerdir. X in yanına Umarım seninde hayatında böyle insanlar vardır. SevgilerBen zorla getirtmiş diye bir şey dedim mi?
Biz o konuları aştık ben yanlış anlamışım ama söylediğim laflar size ne kadar dokunduysa eski konularıma kadar inmişsinizYemin ederim hiç şaşırtmıyor ablasının sevgilisi kocasını sevmiyor gelmesini istemiyor deyince iskilendim belki kız rahat edemiyor diye
Ve bingo konu sahibinin önceki konularında kocasının hastahanede bile kadınlara bakması evde konuşulanları başka kadınlara anlatması var
Pis gözle bakan herifin evinde güvende hissetmiyor olabilir