Ablam ve sözlüsü..:((

Benc ailesini tamamen silmesi d kötü olur. Saygili Bence iyi bi damat olacak hakkinizda hayırlısı. Yaşlılar hep konuşur zaten. Ki iki zıt ailenin birleşmesi çoğu zaman kavgalı oluyo. Sizin yine medeni bence

düğün olmazdan benim anladığım evlenemezler bu iş bitti değil .. insanların bakış pencereleri değişmiyor işte ne yapılım sizde böyle kabul edicez

Bunun bakış penceresi ile alakası yok. Ev olmazsa düğün olmaz ne demek? Ne alaka yani? Ev olmayınca düğün olmuyor. Burada ki herkes mi yanlış anladı? Başka bir cümle içinde de benim kızım kirada rahat edemez dedi demişsiniz bu iki şeyi biraraya getirince ortaya ne çıkıyor? Neden herkes böyle anlamış sizce? Yaşı kaç bilmiyorum ama 70 yaşından fazla bir adama şeref yoksunu demek nedir ya, mecbur mu adam ev almaya?

Yavrum bir ben değil herkes aynı şeyi anladıysa sorun benim anlayışımda değil senin anlatışındadır.

Hayır bence herkes doğru anladı... Ev alınmazsa düğün olmaz. Başta ev var bak sephoracım. Sende doğru anlamışsın, hepimiz gibi. Başka bir cümle içinde de "kızım kirada rahat edemez" denilmiş. Hepsi birleşince doğru anladığımız anlaşılıyor.

dede aynı benım esımın dedesı.benı ısterlerken ev ve araba alacagını soylemıstı almadııgı gııbı zor zmanımızda cıkarıp tek kurus yardım etmedı.neyse onemlı degıl allah yardım ettı hepsını aldık kendımız.demek ıstedıgım bellı bı yastan sonra dedeler atıp tutmayı cok sevıyolar verdıklerı sozu ya unuturlar yada bınbır bahane bulurlar.bızımkınınde onlarca tarlası var durumu cok ıyı belırtmek ısterım.cok sınır bozucu ama takmayın derım.

Ege köylüleri derken nerenin köyü olursa olsun normal bu davranışlar malum küçük yer hoş göreceksiniz..
ayrıca kızım kira derdi çekemez ne demek ablanız sultan mı kirada evlenen binlerce çift var ölüyolar mı çalışsın karı koca alsın ilerde ..
bizi dedemiz evlendirmedi hatta ailemiz de biz kendimiz eşimle yaptık düğünü kimseye minnet etmedik çok şükür yaşlı adama ev sattırmak da neymiş sizin aileniz abartmış saygı sevgi varsa işleri de varsa zamanla her şey olur..

Konuya giriş şekliniz bile o kadar itici o kadar kötü ki. Allah o aileye yardım etsin.
Ne demek medeniyetten, kültürden çoooook uzaklar? (bir de uzatarak yazmışsınız)
Medeniyet nedir size göre?
Dedeniz yaşında bir adama ablanıza ev almadı diye şeref yoksunu demek mi?
Ev yoksa düğünde yok mantığımı medeniyet?
Kadın dediğin mal mı, o yok bu yoksa düğünde yok, bu mu medeniyet?
Adam mecbur mu torununa ev almaya? Vazgeçmiş almamış para onun değil mi?
Ben olsam bende vazgeçerdim, kuvettli ihtimal sizi tanıdıkça vazgeçmiştir.
zaten demiş evimi satarım sizde üstüne para ekleyin tamamen vazgeçmemiş. Çokmu zordu sizde para verseniz?
Ayrıca burada insanları yanlış anlamışsan banane, bakış açın o senin diyorsun.

KIZIM KİRA DERDİ ÇEKEMEZ EV OLMAZ DÜĞÜN OLMAZ cümlesi ne anlama geliyor gayet açık ve net!

Tepki görünce düğün dedi nikah demedi diyorsun çok komik oluyorsun.
X bey dedesinin parasına güvenip evleniyorsa hiç evlenmesin o zaman.
Kimse mecbur değil.
Bende sözlüyüm ne ben ne sözlüm kimseden yardım almadan evleneceğiz. Benim babam böyle dese ki zaten demez (görgü, medeniyet anlayışımız farklı demek ki) kendimi çok küçük düşmüş hissederdim.

Ya canım onun amacı ezmek insanları, köylü olmasını aşağılamış resmen adama şeref yoksunu demiş bu ne demek ya dedesi yaşında bir adam. Bende sözlüme dedim biz kendimiz yapalım diye oda kabul etti. Babama sordular ne kadar altın istiyorsunuz diye. Babam ben kızıma bedel biçemem hiç bir şey takmasanızda olur yeterki kızımı mutlu etsin dedi. Ben kendi çabamızla yapmak istiyorum, belki ilerde kafama kakacaklar belli mi olur dünya hali bu.

eniştenle ablan çalışmıyor mu,neden dededen ev bekliyorsunuz.
bak baban ne güzel her şeyi kendi yapmış.aynısını enişten ve ablan da yapabilir.ayrıca yaşlı bir insana şeref yoksunu demek de sizin kalitenizi gösteriyor.

İnsanları köylü kültürden uzak diye konunun girişinde belli ettiniz tepkinizi... Dede bu düşünceyi hissettiği için belki yan çizmiştir nereden biliyorsunuz... O kadar kültürlüydünüz de babanız ablanıza büyüklerine karşı saygıyı niye öğretmemiş... Kocaman adamın suratına telefon kapatmış bence bu o savundugunuz kültürden çok uzak bir davranış... Hemde ne için ev için...
Derdiniz ev değil madem babanız diyebilirdi kızım ben yardım ederim diye üzülmeyin ama babanız benim kızın geçinemez,ev yoksa düğünde yok derdine düşmüş... Bu cümle aslında herşeyi özetliyor...Hiçbir beklentisi olmayan insan bu kadar büyütmez şartlarını serer ortaya...Pekale herkes biliyor iki memurun maaşı bu ülkede birçok insanın maaşından yüksek... Bu ülkede tek asgari ücretle geçinenler var... x abinizin ailesini silmesinimi istiyorsunuz... Zaten resti çekmiş...
Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum... O kültürden uzak dediğiniz aile çoçuklarını büyütüp okutmuş...Kolay değil üniversite okutmak hemde sizinde dediğiniz gibi o yapıda bir aileyse o yüzden bir taktiri hakediyorlar...
Şerefe yoksunu cümlenizde hiç hoş değil...

Son düzenleme:
vallahi dede yerden göğe kadar haklı,sizin,ablanızın ve babanızın tavırlarından dolayı vazgeçmiştir. siz hiç birşeyi olmuyorsunuz ama kaç evi var,kaç dönüm zeytinliği var herşeyden haberdarsınız .ne kadar ayıp ya.

ayrıca benim oğlumda nişanlı ve ev alacağım otursun diye,ama kızın babasından veya kızdan en ufak bir şey duysam,anında vazgeçerim
.x enişteye gelince,zannettiğiniz gibi iyi biri değil söyliyeyim.dedesine saygısızlık yapan biri,evlenince ablanıza ve sizin babanıza haydi haydi yapar.
dedeyi takdir ettim,ellerinden öperim....

ben olsam dedenin yerine o çocuğu siler ne halin varsa gör,derim

6 evi 1 dükkanı ve zeytin bahceleri olan bir insanın mı durumu yok?
Isterse karun olsun. Almak xorunda degil.
Ben ablaniza denilen ev olmazsa olmaz, dert cekemez tavrinizi begenmedim. Ikiside devlet memuruysa var bir gelirleri. Zamanla herseyleri olur. Babanizla annenizin olmamis mi.
Ne babaniz ne de o aile ablanin evliligi icin mal yagdirmak zorunda degil.
Aile olmak para ile olmuyor. Damat adayi dogru tavri takinmis ama sizde ondan aileni sil gibi hic birsey bekleyemezsiniz. Sanki damat satin aliyormussunuz gibi davranmissiniz.

okumadınız sanırım babam kesinlikle bir beklentiye girmedi dede her şeyi yapacağını daha tanışma esnasında belirtti iş resmiyete dökülünce yapmayacağını söyledi

Yapmasin o onun sorunu. Ne diye bu kadar mal derdine girip sevenleri sıkıyorsunuz. Sacmalik yaptiginiz.

bence babanızda yanlış yapıyor. önce ev konusunda yorum yapmamış, yardım konusu terse çıkınca da ev olmazsa düğün olmaz demiş. babanız burda saygınlığını yitirmiş... dede vermek zorunda değil, zorlayamazsınız.

Tamam da dede vazgeçmemiski evin fiyati soyle ben bu kadarini vereyim üstünü de siz verin demis bu vazgecmek mi? Evi kurusu kurusuna kadar dede almak zorunda mi? Vazgecme hakki da bu sebeple var çünkü siz olumlu yaklasmamissiniz tavrina. Eğer ki böyle durum ol.adan vazgeçse evet ablanz ailenize mahcup oldu derdim ancak dede orta yolu bulmaya calismis. Evin cogunu karsilamaya ancak sizden de bir destek gormeye çalışmış babaniz fazla bir tepki vermis.
X abini de cozemedim ya cok sessiz mulayim biri ya da cok kurnaz. Kayinbabam bana boyle bi olaydan dolayi ileride denge kuramiycgimi ima edicek ki tepkimi de gosterdikten sonra yani sessiz kalmamisim nisanlimi korumusm ona rağmen boyle davranicak ben o yüzüğü atardim.
Karsi taraf acik ve net haklı. Dede size kazancini vermek zornda değil ki adamin alti dukkani bile gozunuzde. Ayrica kültürsuz ne demek bir insana egenin kasabasinda kültür yok mu cok ayip cok basit siz ne yazikki sehirde alamamissiniz kültürü.

çok doğru söylediniz ben zaten her şeyin ortak yapılmasından yanayım ki babamda buna sıcak biri fakat verilen sözlerin iş ciddiye binince tutulmasıda kafada soru işaretleri bırakıyor

Sanki kizi dedeye vetiyorsunuz adamin atip tutmalarina ne onem vermissiniz yahu. Damatta bir sorun var mi yok. Serefsiz dediginiz kim dis kapi. O zaman dertlenmek icin ne cok ugrasiyorsunuz

Sıkıntı cekemeyecekse ablaniz evlenmesin zaten. Dunyanin bin turlu hali var. Evlilik her daim gulluk gulistanlik degil

Insanlar kendilerini cekip cevirebilecek ev gecindirip sıkıntı cekebilecek durumda degillerse evlilik de lazim degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…