Ablam ve sözlüsü..:((

Maddiyatımız iyi diyorsun da baban ' kızım kşra dersı çekemwz ev alınsın 'dıyo?

Kırayı verecek paraları yokmu ablanın ve esinin?

Genelde fakirler kira derdi diye bişe düşünürler? Yani yeterince maddiyatları varsa nolcak ki kra versinler ?

Evlenirken eşiin evi var mı yok mu diye düşünmedim valla hiç aklıma gelemdi?

Durmumuz iyi kirada oturuyoruz? Ev de aldık ama hala kiradayız , bi sorunumuz yok yani ?

Ev meselesi yüzünden evlilikleri zorlaştırmak gereksiz.

babam ev yüzünde değil ailenin sözünde durmamasından yana sıkıntılı demek istediğim dede her şeyi yapıcam diyip resmiyete döküldükten sonra yapmam demesi uyanıklık değil mi babam da bunu düşünüyor

ters anlamam ben merak etme.ne yazdiysan onu anladim.bu kadar insan yanlis yorum yapiyor.isinize gelmedi cunku.
ikiside yeni mezun ve memuriyete hak kazanmis 2 universite mezunu.yani en az aylik toplamda 5000 gelirleri var.tabi bu rakam 7-8 de olabilir.daha neyin pesinde ablanla bay x.
babanda madem zengin,milletten ev bekliycegine alsin kizinin zevkine ,istegine gore bir ev...

zaten almasına alırda başta verilen sözler iş resmiyete dökülünce nereye kayboldu bu insan kandırmak değil mi

o zaman yazdıklarımın hepsini okumadınız babam annemle evlenince çöpü yoktu dede işin başında o kadar laflar edip güvence vermeseydi babam yine evet derdi ablam onay verdi diye ama resmiyet yokken ben ev alıcam eşya alıcam düğün yapıcam diyip resmiyete dökülünce yok yapama demesi bana uyanıklık geliyor kızı aldıktan sonra hayır demesinin ne gibi bir acıklaması olabilir
İstememiş yapmamış, sizin tavırlarınızı beğenmemiş yapmamış, başka torununa yapmaya karar vermiş yapmamış, size güvenmemiş yapmamış. Sizin gözünüz neden bu kadar bu adamın malında mülkünde onu anlamadım ben.
Benim bildiğim aklı başında, yol yordam, adap bilen kültürlü bir baba "olsun kızım yapmasın biz yaparız" ya da "olsun kızım napalım, bir süre kirada oturuverirsiniz dünyanın sonu değil" diyebilmeli. Ev yoksa kız da yok diyerek kızını ne duruma düşüreceğini düşünebilmeli. Bu kadar küçük düşürmemeli.

konuşmalarınız çok ağır karşı taraf için köylü medeniyetten uzak falanlar bir kere kınamayı geçin.dedenin karışması bencede saçma ama herkesin bir adeti var onlarınkide böyle demekki.dede illa ev alıcam dediyse almak zorunda mı.zamanla karı koca alır herşeylerini gereksiz bir tepki veriyorsunuz insanları bu denli aşağalamyın lütfen

benim babamdan köyden gelme en sonu gectim kesinlikle yapmayacqğım bir şey kasabada yaşıyorlar dedim keşke bende o sakin yerde yaşasam

onları ezmemin tek yönü adap bilmemeleri insan bi telefonla düğün gününu şu zamana alın der mi bu oturup konuşulması gerek bir konu

İstememiş yapmamış, sizin tavırlarınızı beğenmemiş yapmamış, başka torununa yapmaya karar vermiş yapmamış, size güvenmemiş yapmamış. Sizin gözünüz neden bu kadar bu adamın malında mülkünde onu anlamadım ben.
Benim bildiğim aklı başında, yol yordam, adap bilen kültürlü bir baba "olsun kızım yapmasın biz yaparız" ya da "olsun kızım napalım, bir süre kirada oturuverirsiniz dünyanın sonu değil" diyebilmeli. Ev yoksa kız da yok diyerek kızını ne duruma düşüreceğini düşünebilmeli. Bu kadar küçük düşürmemeli.

ev yoksa kız yok değil düğün günü yok dendi siz hala farklı anlamakta karalısınız daha fazla uzatmayalım

zaten almasına alırda başta verilen sözler iş resmiyete dökülünce nereye kayboldu bu insan kandırmak değil mi
canim kandirmak veya sozunde durmamsk.neyse ney.ortada satilan alinan birsey yok.evlenmek isteyen bir cift var ,dede var,baba var.
o genclerde birazcik gurur varsa kimseden cop almadan yuva kurarlar.buda herkesi susturur.

ev yoksa kız yok değil düğün günü yok dendi siz hala farklı anlamakta karalısınız daha fazla uzatmayalım
Düğün günü değil "ev olmazsa düğün olmaz" diye yazmışsınız tekrar baktım ben mi yanlış anladım acaba diye. Burdan ev yoksa düğün günü belirlemiyoruz değil ev yoksa bu evlilik olmaz anlaşılıyor kusura bakma... Çevir kazı yanmasın kıvamına geldin sen sanki...

evde ev ne demek ya.kacimiza esimizin ailesi ev aldi?
ablanda bay x de universite okufuysa bir zahmet evlerinide vakti gelince kendileri alsin.oh valla bu ne hazircilik.
iki tarafin aileside hatali ayrica ablanda yasli adama iyi diklenmis.x abide dedesine posta koymus ve sevgilisine destek olmus.ne yapsayda gidip bunca yil besleyen buyuten ailesinin girtlaginami sarilsaydi
Deme kuzu yaaa bu şekilde bende ozaman bir düğün bir gelinlik bir yatak odasına gitmiş oldum :KK70:bende evin tek oğlu 6 evleri var şuanda annesinin babasının 5 tane arsası var beni tek odaya gelin aldılar baba biz altkata geçelim diyen eşime kirasını öde geç dediği halde ablaları sizin malınızda elalem oturamaz dedi beni kastetti anammm çok razıyım sanki onların tepemde oturmalarına canıma minnet onlardan uzakda kirada oturuyorum herkes memmun :KK53:hiç beklemedim birşeylerinide beklememde anne babası bile vermezken bide dededen beklemek çok ayıp bencede ablan enişten üni bitirmişler bi zahmet kendileri alsın evide ikincisi ben xabini pısırık falan görmedim sizin çok fazla birşey beklemeniz ayıp olmuş kaç yıllık dedesini dün tanıdığı ablan için hayatından tamamen çıkarmasını bekliyorsunuz buda çok yalnış

Bu kadar mal mülk konuşulması işlerin başında çirkinleştiriyor her şeyi. Ama burada adam söz vermiş sözünü tutmamışsa eğer işi yokuşa sürmek yanlış bence. Benim de çok yakınımda kardeşim gibi olan bir akrabama da sözler verildi. Sonra o sözleri tutmadıkları gibi, düğündeki altınları da almak istediler, damadın arabasına da göz koydular biz okuttuk emeğimiz var diye. Kızın annesi babası da ne halleri varsa görsünler dedi onlar destek oldular yeni çifte. Erkek tarafının takılan altınları verildi sadaka niyetine ve kız tarafı destekledi. Netice de kaç yıldır evliler sadece kızın tarafıyla samimiyetle görüşüyorlar. İlk bir kaç sene borçlar sıkıntılar olsa da bu tip maddi şeyleri başa kakacak bir aileden yardım alınmaması sonrasında çift için daha iyi oldu.
Babanıza düşen işi çirkinleştirmeden siz bilirsiniz demesiydi bence, kendisi çifte destek olsa onlar zaten anlardı hatasını sonradan.

Düğün günü değil "ev olmazsa düğün olmaz" diye yazmışsınız tekrar baktım ben mi yanlış anladım acaba diye. Burdan ev yoksa düğün günü belirlemiyoruz değil ev yoksa bu evlilik olmaz anlaşılıyor kusura bakma... Çevir kazı yanmasın kıvamına geldin sen sanki...

düğün olmazdan benim anladığım evlenemezler bu iş bitti değil .. insanların bakış pencereleri değişmiyor işte ne yapılım sizde böyle kabul edicez

benim babamdan köyden gelme en sonu gectim kesinlikle yapmayacqğım bir şey kasabada yaşıyorlar dedim keşke bende o sakin yerde yaşasam

onları ezmemin tek yönü adap bilmemeleri insan bi telefonla düğün gününu şu zamana alın der mi bu oturup konuşulması gerek bir konu
Yaşlı adamın yüzüne telefon kapatmak, yine yaşlı birine ev almaktan vazgeçip kiralarını ödeyeceğini söylediği için şeref yoksunu demek nasıl bir adap peki?
Vazgeçmiş ya ötesi var mı, kendi birikimi, kendi parası Allah bilir neyden rahatsız oldu da o noktaya geldi. Parasının derdine siz niye düştünüz?

düğün olmazdan benim anladığım evlenemezler bu iş bitti değil .. insanların bakış pencereleri değişmiyor işte ne yapılım sizde böyle kabul edicez
Yavrum bir ben değil herkes aynı şeyi anladıysa sorun benim anlayışımda değil senin anlatışındadır.

vaatler verip yerine getirmemek bir hayal kırıklığı yaratıyor insanda,sizi bu konuda anlayışla karşılıyorum ve hak veriyorum.kimse dededen birey talep etmezken kendiliğinden bunları teklİf etti ama sonra sebebi belirsiz nedenlerden dolayı vazgeçiyor.

aslında burada x kişinin ailesi kabahatli(anne-baba).dede yaşlı ve piyasa koşullarından habersiz.dedenin durumunu ve piyasadaki durumları anne baba daha iyi bilir.onlar bu olaya müdahale etmeliydiler.çok pasif kalmışlar.hem dede hem de kız tarafı gerilmezdi.

X kişi zaten dedeye tepki vermiş.sert tepki bekliyorsunuz ama konuşmamak ve Bağları kopartmak doğru olmaz

Bizim büyükler karişmasa olmuyo sanki birbirini seven iki insan yuva kurmak istiyo bizim ata erkil ana babalarimiz en baştan zaten engel yok bunu alacan sunu yapacan.Evlilik sonrasida senin ailen şunu dedi bunu yapmadi sonrasi malum ayni evde kus iki yabanci oluyorlar aileler yüzünden.Evlenecek arkadaslar lutfen kedi isinizi kendiniz yapin siz yuva kuruyorsunuz savasa girmiyorsunuz birakin bazi seylerinizde eksik olsun sonra tamamlarsiniz

Canim kim evlenirken dedeye guvenio yani sacmalik bizde kirada oturuyoruz hemde esimin dedesinin evinde düsunun yani gununu gecirmioruz kiranin böyle dedelerde var maalesef ( esimin dedesinden bahsediorum) diyecem o ki biz dedeye guvenip evlenmedik zaten biseyde goremioruz dogrusu su ki insanlar yaşlandikca paraya daha bi duskun oluyolar napicaklarsa yanlarinda göturecekler sanki parayi.ayrica seviyorlarsa birbirlerini evlenirler calisip herseyi kendileri yaparlar cok sacma geldi bana dede yardim ederse evlenecekler etmezse ayrilacaklarmi o_O

aileniz kimseden birşey beklemiyormuş madem dede almıyorum vazgeçtim deyince niye bu kadar bozuldunuz bende buna anlam veremiyorum.üstelik adam ev alacak ve babanıza 10 binde siz koyun demiş babanız kabul etmemiş,kusura bakmayın da herşeyi karşı taraftan bekliyor ve eleştiriyorsunuz.

ayrıca madem ablanız dedeye sizin muhattabınız ben değil babam dedikten sonra nişan atma konusunda neden dedeye buna siz karar veremezsiniz diyor,işine gelmeyince muhattap oluyor çünkü.

ayrıca x abi ne yapsın,garibim ya üzüldüm ona da,babam annemle evlenirken yumruğu masaya vurmuş yazmışsınız öyle mi,oradamıydınız,gördünüz mü?

açık konuşayım,bence siz düğünü ve herşeyi beleşe getirmeye çalışıyor gibi görünüyorsunuz.

Son düzenleme:
benim ablam şu zamana kadar bırakın borçu istediği her şey elinin alrında oldu ikiside devlet memuru aldıkları maaş belii yeni başladı işe babamsa ablamın bu tür sıkıntıda yapamayacağını biliyor ki dede evi almasa eşyaları almasada babam her şeyi halleder onda da sıkıntı yok ama bu kadar güvence verip işi bu kadar ciddileştirip yan çizmesi babamın sinirlerini bozuyor en başta bizde yok falan deseler ki adamın evleri var eminim babam tek çöp istemedz çünkü kendininde tek çöpü yoktu zamanında
iyi de dede en başta ben bunlara ev alayım demeseydi babanız ablanızı x abiye vermeyecekmiydi?zaten her halukarda evleneceklerse dedenin ev almaması niye sorun oluyor,yoksa babanız ablanızı ev alınacak diye mi x abiye verdi?

iki genç insan bunlar,çalışsınlar kazansınlar kendileri alsınlar evi,herkesin anası babası,dedesi almıyor ki evi.

Adam deddsine soylenmesi gerekenin cok daha fazlasini soylemis bu bir
ikincisi bu x adam hadi ablanizi anladik da niye babaniza size sahip ciksin onu anlamadim.

X