- 22 Ocak 2015
- 165
- 69
-
- Konu Sahibi takeme2church
Maddiyatımız iyi diyorsun da baban ' kızım kşra dersı çekemwz ev alınsın 'dıyo?
Kırayı verecek paraları yokmu ablanın ve esinin?
Genelde fakirler kira derdi diye bişe düşünürler? Yani yeterince maddiyatları varsa nolcak ki kra versinler ?
Evlenirken eşiin evi var mı yok mu diye düşünmedim valla hiç aklıma gelemdi?
Durmumuz iyi kirada oturuyoruz? Ev de aldık ama hala kiradayız , bi sorunumuz yok yani ?
Ev meselesi yüzünden evlilikleri zorlaştırmak gereksiz.
ters anlamam ben merak etme.ne yazdiysan onu anladim.bu kadar insan yanlis yorum yapiyor.isinize gelmedi cunku.
ikiside yeni mezun ve memuriyete hak kazanmis 2 universite mezunu.yani en az aylik toplamda 5000 gelirleri var.tabi bu rakam 7-8 de olabilir.daha neyin pesinde ablanla bay x.
babanda madem zengin,milletten ev bekliycegine alsin kizinin zevkine ,istegine gore bir ev...
İstememiş yapmamış, sizin tavırlarınızı beğenmemiş yapmamış, başka torununa yapmaya karar vermiş yapmamış, size güvenmemiş yapmamış. Sizin gözünüz neden bu kadar bu adamın malında mülkünde onu anlamadım ben.o zaman yazdıklarımın hepsini okumadınız babam annemle evlenince çöpü yoktu dede işin başında o kadar laflar edip güvence vermeseydi babam yine evet derdi ablam onay verdi diye ama resmiyet yokken ben ev alıcam eşya alıcam düğün yapıcam diyip resmiyete dökülünce yok yapama demesi bana uyanıklık geliyor kızı aldıktan sonra hayır demesinin ne gibi bir acıklaması olabilir
konuşmalarınız çok ağır karşı taraf için köylü medeniyetten uzak falanlar bir kere kınamayı geçin.dedenin karışması bencede saçma ama herkesin bir adeti var onlarınkide böyle demekki.dede illa ev alıcam dediyse almak zorunda mı.zamanla karı koca alır herşeylerini gereksiz bir tepki veriyorsunuz insanları bu denli aşağalamyın lütfen
İstememiş yapmamış, sizin tavırlarınızı beğenmemiş yapmamış, başka torununa yapmaya karar vermiş yapmamış, size güvenmemiş yapmamış. Sizin gözünüz neden bu kadar bu adamın malında mülkünde onu anlamadım ben.
Benim bildiğim aklı başında, yol yordam, adap bilen kültürlü bir baba "olsun kızım yapmasın biz yaparız" ya da "olsun kızım napalım, bir süre kirada oturuverirsiniz dünyanın sonu değil" diyebilmeli. Ev yoksa kız da yok diyerek kızını ne duruma düşüreceğini düşünebilmeli. Bu kadar küçük düşürmemeli.
canim kandirmak veya sozunde durmamsk.neyse ney.ortada satilan alinan birsey yok.evlenmek isteyen bir cift var ,dede var,baba var.zaten almasına alırda başta verilen sözler iş resmiyete dökülünce nereye kayboldu bu insan kandırmak değil mi
Düğün günü değil "ev olmazsa düğün olmaz" diye yazmışsınız tekrar baktım ben mi yanlış anladım acaba diye. Burdan ev yoksa düğün günü belirlemiyoruz değil ev yoksa bu evlilik olmaz anlaşılıyor kusura bakma... Çevir kazı yanmasın kıvamına geldin sen sanki...ev yoksa kız yok değil düğün günü yok dendi siz hala farklı anlamakta karalısınız daha fazla uzatmayalım
Deme kuzu yaaa bu şekilde bende ozaman bir düğün bir gelinlik bir yatak odasına gitmiş oldumevde ev ne demek ya.kacimiza esimizin ailesi ev aldi?
ablanda bay x de universite okufuysa bir zahmet evlerinide vakti gelince kendileri alsin.oh valla bu ne hazircilik.
iki tarafin aileside hatali ayrica ablanda yasli adama iyi diklenmis.x abide dedesine posta koymus ve sevgilisine destek olmus.ne yapsayda gidip bunca yil besleyen buyuten ailesinin girtlaginami sarilsaydi
Düğün günü değil "ev olmazsa düğün olmaz" diye yazmışsınız tekrar baktım ben mi yanlış anladım acaba diye. Burdan ev yoksa düğün günü belirlemiyoruz değil ev yoksa bu evlilik olmaz anlaşılıyor kusura bakma... Çevir kazı yanmasın kıvamına geldin sen sanki...
Yaşlı adamın yüzüne telefon kapatmak, yine yaşlı birine ev almaktan vazgeçip kiralarını ödeyeceğini söylediği için şeref yoksunu demek nasıl bir adap peki?benim babamdan köyden gelme en sonu gectim kesinlikle yapmayacqğım bir şey kasabada yaşıyorlar dedim keşke bende o sakin yerde yaşasam
onları ezmemin tek yönü adap bilmemeleri insan bi telefonla düğün gününu şu zamana alın der mi bu oturup konuşulması gerek bir konu
Yavrum bir ben değil herkes aynı şeyi anladıysa sorun benim anlayışımda değil senin anlatışındadır.düğün olmazdan benim anladığım evlenemezler bu iş bitti değil .. insanların bakış pencereleri değişmiyor işte ne yapılım sizde böyle kabul edicez
iyi de dede en başta ben bunlara ev alayım demeseydi babanız ablanızı x abiye vermeyecekmiydi?zaten her halukarda evleneceklerse dedenin ev almaması niye sorun oluyor,yoksa babanız ablanızı ev alınacak diye mi x abiye verdi?benim ablam şu zamana kadar bırakın borçu istediği her şey elinin alrında oldu ikiside devlet memuru aldıkları maaş belii yeni başladı işe babamsa ablamın bu tür sıkıntıda yapamayacağını biliyor ki dede evi almasa eşyaları almasada babam her şeyi halleder onda da sıkıntı yok ama bu kadar güvence verip işi bu kadar ciddileştirip yan çizmesi babamın sinirlerini bozuyor en başta bizde yok falan deseler ki adamın evleri var eminim babam tek çöp istemedz çünkü kendininde tek çöpü yoktu zamanında