Ablam ve sözlüsü..:((

evde ev ne demek ya.kacimiza esimizin ailesi ev aldi?
ablanda bay x de universite okufuysa bir zahmet evlerinide vakti gelince kendileri alsin.oh valla bu ne hazircilik.
iki tarafin aileside hatali ayrica ablanda yasli adama iyi diklenmis.x abide dedesine posta koymus ve sevgilisine destek olmus.ne yapsayda gidip bunca yil besleyen buyuten ailesinin girtlaginami sarilsaydi

Onlar kültürden yoksun da siz çok mu kültürlüsünüz merak ettim?
Konu acayip rahatsız etti beni.
Evlenmeye karar vermiş iki insan kendi evlerini kuramıyor kendi düğünlerini yapamıyorsa evlenmesinler mümkünse.
Ama olur mu, onlar sıkıntı çekemez, dedede varken neden yapmayacakmış, ev alınmazsa kız verilmez, çünkü kız piremses...
Baştan ne konuşulmuş, ne söylenmiş olursa olsun ev yoksa kız da yok diyen adam bariz kızını ev karşılığında veriyordur. Başka şeyler de söylerdim ama neyse susayım ben, uzaklaşayım konudan daha çok sinirim bozulmadan.

neden ters tarafından anlıyorsunuz allaha şükür babamın durumu varken niye onların sıkıntıda olmasını istesin iki devlet memuru ikiside yeni aldıkları maaş belli

zaten dede başta biz yapamayız deseydi tamam ama iş resmiyete dökülene kadar ben her şeyi yapıcam alıcam diyip resmiyete dökülünce hayır demesi uyanıklıktan başaka ne olabilir
babamında balamı zor durumda bırakmayacağını görüp anlayınca iyice uyanıklık yaptı her şeyi babama yüklemeye başladı

bence de susup uzaklaşın fazla saçma ve ağır konuşmuşsunuz
kültüre gelince onları ezmek anlamında demedim bizim bir kültürümüz var toplum olarak bundan bahsettim yoksa eğitim seviyesi falan değil neyse size ne dersem boş usulca terk edin konumu

sorun ne bu kadar anlamadım.yani x masaya yumruğunu vurmuyomuş söylediğinize göre ama adam senin gibi dedem yok bile demiş.daha ne yapsın.zaten bunu söyledikten sonra gerisi önmli değil,ablanızın bile takılmaması lazım siz niye dert ettinizki.ev konusuna gelince ben ailelerin değilde çiftlerin alması taraftarıyım.borçla almak ailelerin karşılamasından daha iyi bana göre.aileler onca yıl çalışıyo tam yaşlanıp rahat edicekleri zamanda çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyolar.ailelerin durumu olsa dahi nasılsa evlatlara kalıcak zaten.koca koca insanlar birazda onlar sorumluluk alsın çalışsın çabalasın

Vazgeçtim işinize gelmedi dimi söylediklerim...
Kültür, adap bilmektir bana göre. Sizde göremedim ben nedense...

İyi de bu sizin yorumunuz dedenin ne düşündüğünü bilemiyorsunuz ki...
Belki dediler ki oğlan zaten oraya gidecek sana bir faydası olmayacak ona değil de Y'ye daha çok yap diye akıl verdiler
Babanızın üstüne yıkmak istiyorsa yapmaz o da karşı taraf bu durumda belki yapar olmazsa da X elinden geleni yapar

İki memur da sıkıntı çekmeden yaşar bir şeycik olmaz

Bazen aileler gercektende cok karisiyor yahu... Ben gencken (ahhh ahhhh) evli ablalar teyzeler nasihat ederdi, amaaannn ailesiylemi evlencem banane onlardan derdim, ne diyo bunlar diye uyuz olurdumda, ah iste genclik... Vallah hele biz Türklerde esten fazla Aileyle nikahli oluyorsun... Bi rahat birakin, bi nefes aldirin yahu... Söz veren tutsun, karsi taraf bukadar beklentiye girmesin, kimse kimseye bisey diretmesin.... Her iki tarafinda evladi degilmi? Yapilacaksa yardim herkes kendine göre yapsin yada anlasilsin ortak yapilsin... Ama direk yok su olmazsa olmaz, böyle olmazsa olmaz... Offff... En iyisi evlenmemek vallah... Tutcan kendine bi ev, ailedende coook uzakta olacan, bakacan hayatin tadina...

Bir de bu yazılanlardan sizin alınmasını talep ettiğiniz evin en iyi semtte en lüks olduğu kanaatine kapıldım. Dede de bunu anladı ise o kadar para dökemem maden öyle babası alsın demiş de olabilir.

Niye terk etsin toptan yaşlı başlı adama saydıralım diye mi açtınız konuyu?
Daha sözlü kız koskoca dedenın suratına telefon kapatıcak torunu da iyi yapmışsın diyecek. Ne güzel dünya.
Yarın öbur gun bi bardak su vermezsınız bu adama.
Baban bu damadı kaçırmasın daha da bundan hanım köylüsünü bulamaz çünkü.
Etikmiş? Önce buyuğe saygı.
Zaten cahıl olmasalar bu kadar ezdırmezler kendılerını.

Kayınbabanın parasının planlarını yapardı millet, şimdi onun yerini eniştenin dedesinin parası almış..
Söz vermiş ve vazgeçmiş olabilir, babanızın davranışından rahatsız olmuştur, şuan nasıl şeref yoksunu diyorsanız, ona karşı Allah bilir nasıl tavırlar takınıyorsunuzdur bundan vazgeçmiştir, ablanın yüzüne kapatmasından dolayı vazgeçmiştir, sonuç olarak vazgeçmiş ve yapma zorunluluğu yok.
Bu size aranızda nesil farkı olan insanlara hakaret etme hakkını vermiyor.

çok doğru söylediniz ben zaten her şeyin ortak yapılmasından yanayım ki babamda buna sıcak biri fakat verilen sözlerin iş ciddiye binince tutulmasıda kafada soru işaretleri bırakıyor

yooo yoo işime geldi size göre anlamını bilmeni ne hoş keşke bir de uygulaya bilseniz :)

Gayet adaplı yazdım, dediğim gibi babanız hakkında söyleyebileceğim çok şey var ama aldığım terbiye müsade etmediği için yazamıyorum malesef. İçimden geçenler bambaşka, klavyemden dökülenler bambaşka...

Maddiyatımız iyi diyorsun da baban ' kızım kşra dersı çekemwz ev alınsın 'dıyo?

Kırayı verecek paraları yokmu ablanın ve esinin?

Genelde fakirler kira derdi diye bişe düşünürler? Yani yeterince maddiyatları varsa nolcak ki kra versinler ?

Evlenirken eşiin evi var mı yok mu diye düşünmedim valla hiç aklıma gelemdi?

Durmumuz iyi kirada oturuyoruz? Ev de aldık ama hala kiradayız , bi sorunumuz yok yani ?

Ev meselesi yüzünden evlilikleri zorlaştırmak gereksiz.

bununun yaşla başla nesille alakası yok nereye gidersen git verdiğin bir sözü tutmazsan durum bu
keşke her şey yaşa göre olsaydı bizde bu sıkıntıları cekmeseydik

o zaman yazdıklarımın hepsini okumadınız babam annemle evlenince çöpü yoktu dede işin başında o kadar laflar edip güvence vermeseydi babam yine evet derdi ablam onay verdi diye ama resmiyet yokken ben ev alıcam eşya alıcam düğün yapıcam diyip resmiyete dökülünce yok yapama demesi bana uyanıklık geliyor kızı aldıktan sonra hayır demesinin ne gibi bir acıklaması olabilir

ters anlamam ben merak etme.ne yazdiysan onu anladim.bu kadar insan yanlis yorum yapiyor.isinize gelmedi cunku.
ikiside yeni mezun ve memuriyete hak kazanmis 2 universite mezunu.yani en az aylik toplamda 5000 gelirleri var.tabi bu rakam 7-8 de olabilir.daha neyin pesinde ablanla bay x.
babanda madem zengin,milletten ev bekliycegine alsin kizinin zevkine ,istegine gore bir ev...

konuşmalarınız çok ağır karşı taraf için köylü medeniyetten uzak falanlar bir kere kınamayı geçin.dedenin karışması bencede saçma ama herkesin bir adeti var onlarınkide böyle demekki.dede illa ev alıcam dediyse almak zorunda mı.zamanla karı koca alır herşeylerini gereksiz bir tepki veriyorsunuz insanları bu denli aşağalamyın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…