ablam ve sınav stresi her şey karman çorman

Bana da 3 yıl tusa hazirlanmak garip geldi. konu sahibi 29 yasinda. ben hic cevremde (akrabalarimdan doktor olan cok ) 29 yasinda olup evde oturup 3 yil boyunca tusa hazirlanan duymadim. genelde 1 yil calisan yerlesiyor herhangi bir bolume. ders calismayi goze almadiysa pratisyen olarak calisiyor. kuzenim mesela cocuk 25 yasinda erzurumda ozel bi hastaneyle anlasti hem de 10 bin maaşa. yine tusa da hazirlanmaya devam ediyor. konu sahibinin doktor olduguna hic inanmadim acikcasi

Bi konusunda da 2 sene boyunca gezdim ders çalışmadım demiş hangi tıp mezunu 2 sene gezer ki mümkün değil.Önceki yazdıklarının da göründüğünü bi idrak edebilseler

Bi konusunda da 2 sene boyunca gezdim ders çalışmadım demiş hangi tıp mezunu 2 sene gezer ki mümkün değil.Önceki yazdıklarının da göründüğünü bi idrak edebilseler
Ya tiptan mezun olunca mecburi hizmet icin devlet atiyor yani adı uzerinde mecburi. 5-6 aylik sureleri oluyor. ama konu sahibi bundan hic bahsetmemis. tip i bitirmis (bu arada tip fakultesinden eski okulum diye bahsediyor:) ) 3 yil boyunca kös kös evde oturmus cok garipbana kpss ye hazirlaniyor da atanamiyo gibi geldi bu yuzden de ablasini cekemiyo olabilir.oncelerden acilan bi konuda ablasi icin "oh 3 saat ogretmenlik yapiyo" demis. bence ablasi bunu ezikliyo atanamadi diye.

Biz hayaller kısmını okuduk galiba Bence bu hikayede roller tam tersi kıskanan konu sahibi yüksek ihtimal.Bari burada ablayı yerelim istemiş ama biz yer miyiz yahu bunu bi kere hikayede gerçekçilik yok

Biz hayaller kısmını okuduk galiba Bence bu hikayede roller tam tersi kıskanan konu sahibi yüksek ihtimal.Bari burada ablayı yerelim istemiş ama biz yer miyiz yahu bunu bi kere hikayede gerçekçilik yok
Bana da oyle geldi. yani "bakın, ablam beni kiskaniyo cunku ben tip mezunuyum " diyor. kiskanilma gerekcesi olarak kendini basarili gosterme ye calismis ama olmamis

Bana da oyle geldi. yani "bakın, ablam beni kiskaniyo cunku ben tip mezunuyum " diyor. kiskanilma gerekcesi olarak kendini basarili gosterme ye calismis ama olmamis

konu sahibini tanıyorum.
baya eski üyedir.
evet doktor :)
doktorlara mecburi hizmet var ama gitmek zorunda değilsin, oturur evde ders çalışırsın, doktorluk yapamazsın sadece özelde filan. uzmanlığını ya da pratisyenliğini yapabilmek için o zorunlu hizmet.
arkadaş dermatoloji istiyor ve evet derma kazanmak için derece yapmak lazım.
ve evet özellikle ablası gerçekten sorunlu bir tip.

Kpss ye hazırlanıyorum demiş bir konuda.Doktorlar ne zamandan beri kpss ye hazırlanıyor peki?

Ay bir de mecburi yapılmadıkça diplomanizi bile alamazsiniz bildiğim kadarıyla.3 sene diplomasini bile alamadan tus a hazirlanan tıp mezunu olmaz.Hele ki bilgiler tazeyken 2 yil mecburi hizmet bile yapmadan gezen doktor hiç olmaz.
Konu sahibi sizi de kandırmış korkarım

Bence abla gözüyle bakmayın artık ona. Terste gitmeyin o arabayı üzerinize bile sürer bu hırsla kinle kıskançlıkla. Siz kendinizi kurtarmaya bakın biran önce mesleğinize odaklanın. O silmiş ya sizi sizde silin sözleri sizi kırmasın artık yok sayın.
Bazen özabla bile düşman olabiliyor demekki.

O evde o psikoloji ile çalışsan da bişey anlamazsin ya evden ya da pratisyen ataması iste başka şehirde calismaya başla. Hatta bence evlen güzelce tus kazan ve onlara asla para koklatma. Ama onu yapamam diyosan başka yere atama işte çalışarak kazanmaya çalış. Biliyorum tus çok zor ben de diş hekimiyim dus a hazırlanıyim dememle bırakmam arası hafta sürmedı. İnanılmaz zor yoğunlaşmak gerek farkındayım ama psikolojin bozulsa OKB ve anksiyete yi bir ömür cekeceksin varsın olsun tus u bi dönem geç kazan hem eline para da geçmiş olur. Ben de seninle benzer sey yaşadım ama ben kardeşim tarafından yaşadım hep bana düşman oldu hep bana iftira attı anneme hep şikayet etti hep bunlarla ugrastim durdum hep beni kıskandı şimdi 2 yıllık bi bölüm okuyo il dışında. Annem de onun durumu hep kötüye gittiği için onla pek ugrasmadi hep bana yoğunlaştı hep beni boğdu hep benim üstüme geldi ben de baskıyla bi sürü hata yaptım. Kendi açtığım forum konum var bi ara okumani isterim. Seni çok iyi anlıyorum meyve veren ağaç taslanir. Tıp üniversite bazında en iyi bölüm. Akrabalardan cektiklerimi söylemiyorum bile. Millet neler neler yapıyo. Umudum işime düzgünce başlayınca ve evlenince bunlardan kurtulmak ama ne olacak bakalım

bu sitede baya eski üyeyim. eski üyeliğimle ifşa olmuştum tanıdığım biri beni bu siteden bulmuştu, hatta o yüzden eski hesabımı silip, nickimi değiştirdim Kazen den rica edip. bu yüzden de en başta çalışırken tus değil de kpss demiştim yine tanıdık çıkmasın diye. sonradan vazgeçtim.

28 yaşındayım 3 sene önce mezun oldum. sevgilimle tusu kazanmadan evlenmek istemiyorum. şuraya derdimi anlatıp biraz destek görürüm diyordum ailemden beter çıktınız, ne fakeliğim kalmış ne ablamı kıskandığım, ne evde oturmam, ne ailemden para yediğim. teşekkür ederim beni ağlattığınız için. fake değilim ama adminlerden rica ediyorum Kazen MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konu kapansın, bir de burada insanlardan hakaret ve yergi işitemeyeceğim hayatımda yeterince sizin gibilerden var teşekkürler.

işte bu yüzden kimseye derdimi anlatmıyorum, teşekkürler tekrar, ketumluğa, içime atmaya etrafa gülücük saçmaya devam, teşekkürler hepinize.

Son düzenleme:
Talebiniz üzerine konunuzu kapattım E esmergizmo
topikte şahsınıza uygunsuz yorumlar yapıldıysa umuyorum kiblemişsinizdir, hiçbir üye başka bir üyeye uygunsuz yorumlar yazamaz, yazarsa site kuralları gereği uyarı alması kaçınılmazdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…